Ny uppdatering till Apple TV fixar lite buggar

Mac / AppleTV

En ny uppdatering till andra och tredje generationens Apple TV har rullats ut och det är version 5.0.1 som gäller nu. Inga revolutionerande saker händer när man uppdaterar utan det här är en ren och skär buggfixuppdatering.

För att uppdatera är det bara att sätta på din maskin och gå till mjukvaruuppdatering om den inte automatiskt gör det. Vill du ladda hem filerna manuellt kan du göra det här till den andra generationen och här till den tredje generationen.

thenextweb.com +

Ridley Scott börjar filma Prometheus 2 i januari

Film / Nyhet

Vi har fått ta del av väldigt lite information om den kommande uppföljaren till Prometheus som släpptes för några år sedan. Men nu vi via Total Film fått reda på att uppföljaren kommer börja spelas in i januari nästa år.

När det blev känt att Prometheus 2 skulle bli verklighet så sades det att filmen skulle ha premiär 4 mars nästa år, men med tanke på att filmen kommer börja spelas in i januari så kommer gänget troligtvis inte vara i närheten av klara med filmen 4 mars.

Ovan ser ni en kort trailer till Prometheus.

np.reddit.com +

Fujifilm släpper infraröda kameran X-T1 IR

Foto / Fujifilm

Brukat du fota brottsplatsen där värme är en viktig faktor? Eller vill du vidga dina konstnärliga vyer och börja fota saker med en infraröd kamera? Då kanske Fujifilm senaste alster är någonting för dig.

XT 1 IR är en variant av Fujifilms spegellös DSLR-kamera X-T1 men har möjligheten kan ta bilder med ett betydligt bredare ljusspektrum än vad vanliga kameror kan hantera. Ljusspektrumet går från 380nm till 1 000nm, vilket gör att du kan få mer information på bild än vad endast ditt öga kan registrera då ögat endast kan snappa upp ljus inom 390nm till 700nm.

Fujifilm X-T1 IR kommer att kosta 1 699 dollar i USA, vilket är 400 dollar mer än vad vanliga X-T1 kostar.

www.theverge.com +

Aktivistgrupp vill att Apple tar bort pistol-emojin från iOS

iOS / Övrigt

Aktivistgruppen New Yorkers Against Gun Violence har dragit igång en kampanj under hashtaggen #DisarmTheiPhone där man uppmanar twitter-användare att tweeta till Apples VD Tim Cook och uppmana Apple att ta bort emojin som symboliserar en pistol i iOS.

Då runt 33.000 amerikaner om året dör från skottskador i landet hoppas organisationen att Apple vill markera mot detta genom att ta bort pistol-emojin. Apple har inte själva skapat pistol-emojin men anpassat grafiken så att den liknar de andra emojisarna som används i iOS. Ni kan se några olika pistol-emojis på bilden ovan.

Apple har inte kommenterat organisationens kampanj men jag tror inte att de kommer att gå organisationen till mötes och ta bort pistol-emojin då många antagligen i så fall skulle anklaga Apple för censur.

via Fast Co Design www.DisarmTheiPhone.com +

Gamescom-trailer för Dark Souls III

Spel / Multiplattform

Under Microsofts presskonferens så visade Bandai Namco upp en ny trailer för Dark Souls III.

Dark Souls III släpps någon gång nästa år till Xbox One, PlayStation 4 och Windows.

www.siliconera.com +

Ny trailer för Forza Motorsport 6

Spel / Microsoft

Under Microsofts presskonferens på Gamescom så visade man upp en ny trailer för Forza Motorsport 6 där man pratade lite om det här med hur väder och underlag påverkar körandet.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen