Aaron Sorkin skriver manus till film om Steve Jobs

Mac / Övrigt

Det är nog ingen som har undgått att Aston Kutcher är på gång att spela in en film om Steve Jobs där han då spelar just Steve Jobs. Men visste ni att det är två filmer på gång?

Ganska snart efter Steve Jobs död och Walter Isaacsons biografi släpptes så kom nyheten att Sony köpt rättigheterna att göra film av boken. Filmen med Aston är INTE baserad på boken och har ingenting med Sony att göra utan är ett helt eget projekt.

Nu drar dock Sony igång sin film och det blev idag klart att bakom manuset kommer vi ha legenden Aaron Sorkin som bland annat är känd för den underbara serien The West Wing, filmen Moneyball samt The Social Network. Den senare filmen kan nog vara en stor anledning till varför Sorkin får göra detta projekt och personligen gillar jag klart detta val.

Som en liten sidnot så kände även Steve Jobs och Aaron Sorkin varandra och Steve försökte en gång få Aaron att skriva manus till en Pixar-film, han avböjde.

www.theverge.com +

Bli av med fisheye-effekt från GoPro-kameror med GoFix

Ett exempel på en sån där klassisk kurvad horinot man får när man plåtar med GoPro-kameror som fästs på en drönare.
iOS / Appar

Fisheye-effekten som uppstår när man filmar med GoPro-kameror är acceptabel och hanterbar när man filmar saker på nära håll. Men när man fäster en GoPro-kamera på en quadkopter och tar kort på horisonten så blir resultatet lite missvisande.

Den nya appen GoFix styr upp detta genom att korrigera fisheye-effekten på stillbilder som tagits med en GoPro-kamera så att bilderna ser mer naturliga ut. Appen känner av vilken GoPro-modell som använts för att fotografera med och korrigerar utefter den kamerans vidvinkelinställningar.

Appen kostar 2 dollar och ni hittar den här: GoFix på App Store.

itunes.apple.com +

Nu erbjuder Steam ångerrätt på riktigt

Spel / PC

I mars berättade vi att Steam fått nya regler för ångerrätt. Om man inte hade börjat ladda ner spelet gick det under två veckor från och med inköpsdagen att få pengarna tillbaka.

Nu kommer dock äntligen nya regler som faktiskt innebär ångerrätt på riktigt. Spelare kan nu få tillbaka pengarna oavsett anledning om det inte har gått mer än två veckor (som tidigare) och om man spelat högst två timmar av spelet. Med andra ord får användare nu en chans att testa spelet och sedan ångra sig om det inte lever upp till den förväntade standarden.

Ångerrätten gäller även tillägg, bundles och förbeställda spel. Vid förbeställning startar de två ångerrättsveckorna inte förrän spelet släpps och nu känns det genast lite lugnare att förhandsköpa spel utan att behöva oroa sig för att köpa grisen i säcken. Även Steam Wallet ingår i ångerrätten liksom filmer och spel som köpts utanför plattformen men som sedan används via Steam.

Valve är dock tydliga med att det inte är ett system för att få gratis spel. Om någon skulle försöka missbruka systemet kan Valve ta bort möjligheten för dig att köpa nya spel. Däremot är det okej att ångra ett köp om spelet exempelvis strax efter inköpet skulle dyka upp på rea. Då går det bra att lämna tillbaka spelet och sedan köpa det till ett bättre pris.

"Refunds are designed to remove the risk from purchasing titles on Steam—not as a way to get free games. If it appears to us that you are abusing refunds, we may stop offering them to you. We do not consider it abuse to request a refund on a title that was purchased just before a sale and then immediately rebuying that title for the sale price."

kotaku.com +

Första delen i webbserien om Martin Edström är ute nu

Foto / Fotografer

Förra veckan fick vi en pratstund med svenska fotografen Martin Edström där han berättar mer om sin dokumentation av världens största grotta Son Doong. Nu har också första delen av tre i webbserien om resan och dokumentationen släppts och ni kan kolla in den ovan. I det här avsnittet berättar Martin om förberedelserna och om sin bakgrund.

Resterande delar kommer att släppas 9:e och 16:e juni. Vill ni läsa intervjun kan ni göra det nedan.

youtube.com +

Computex Dell släpper Inspiron 5000-datorer med AMD

PC / Hårdvara

Dell har under Computex-mässan visat upp fler och nya alternativ i sin Inspiron 5000-serie med bärbara datorer. Tre datorer med storlekarna 14, 15 och 17 tum har presenterats med AMD:s nya A-serie av processorer med integrerade grafikkort, Carrizo. Det intressanta är att processorerna inte har släppts på marknaden ännu och och beräknas inte presenteras förrän under nästa vecka.

Priserna för de nya datorerna är 499,99 dollar (15 tum), 599,99 dollar (14 tum) och 699.99 dollar (17 tum).

Dell meddelar också att de släpper uppdaterade versioner av sina Inspiron 5000-datorer med nya Intel-processorer och med andra ord breddar de serien med fler valmöjligheter för kunderna.

www.pcworld.com +

Imgur släpper app till Android

Android / Mjukvara

Den populära bilddelningstjänsten Imgur har nu fått tummen ur och äntligen släppt en app till Android efter det att man i mars släppte en vettig app till iOS.

Android-appen har samma funktionalitet som iOS-ditot och det går att kolla på ändlöst mycket bilder, posta egna bilder samt interagera och kommentera användare och deras bilder.

Imgur till Android är gratis och hittas på länken nedan.

play.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen