RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
47.9°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
47.0°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Vår MacBook Pro retina är här!

Shit va skarpt

Visa inte Mac-artiklar
Mac / MacBook

Som en trevlig fredagspresent dök vår nya MacBook Pro upp på kontoret. Vi har knappt hunnit fota den och känna på den, men efter att ha redigerat bilderna ni ser i den här artikeln på maskinen kan jag säga en sak - den är bra snabb. Tjoff.

Och skärmen är inte oväntat porr. Eller snarare, det är så här det ska vara. En vanlig skärm känns nästan redan tjock-tv.

Har ni några frågor eller undrar något så har ni chansen nu! Fråga loss!

Angående olika upplösningar
Det går att ställa in ett gäng olika upplösningar och Apple har "fördummat" inställningarna här. Man kan helt enkelt välja mellan fem olika lägen där "Best (Retina)" är standard och motsvarar 1440x900. "Larger Text" är i princip bara användbart om man har riktigt svårt att läsa och "More space" känns mäktigt. Eftersom upplösningen är så hög känns som något man helt klart kan använda till vardags. Nackdelen är att grafikkortet får jobba mer. Jag la till tre bilder till artikeln som visar de olika lägena.

Angående reflektioner
Det är klart bättre än tidigare, men inte alls matt. Nu är det lite skymning och inte fullt blås på solen, men går du och hoppas att det är lika bra som de tidigare matta alternativen som fanns till MacBook Pro så kommer du att bli besviken.

Angående icke uppdaterade appar
Det första jag installerade var så klart Photoshop, och vi kan snabbt konstatera att de program som inte har stöd för retina än så länge kommer att kännas lite fattiga ett tag. Adobe har lovat att en uppdatering är på gång och det får vi verkligen hoppas...

Värt pengarna jämfört med en "gammal" MacBook Pro?
Ja, men inte bara för skärmen. För mig personligen är det inte ett alternativ att köpa en dator med hårddisk och CD i dag så det är nästan en större anledning att köpa den nya. Och då får man skärmen på köpet.

"Gammal" text ser skit ut
Text i appar som inte är uppdaterade ser skit ut, speciellt när man ser de knivskarpa elementen precis bredvid. Se bild.