Högt ljud från hörlurarna

Mac / Hårdvara

Apple har tagit ett nytt patent som har potential att bli en innovativ produkt. Kort och gott så kan du vrida på hörlurskuddarna och då börjar dina hörlurar helt plötsligt att skruva upp volymen dramatiskt och agera högtalare. Du kan alltså gå från att digga själv, till att med en enkel vridning, ha ett eget disco i tunnelbanan. Alla patent blir ju inte verklighet men det här vore en cool pryl om de får till ett bra ljud.

www.patentlyapple.com +

Samsung vill köra Tizen i annat än mobiltelefoner

Mobil / Samsung

Samsung vill bygga in det linuxbaserade mobiloperativsystemet Tizen i fler produkter än bara mobiltelefoner och vill nu göra det en del av det så kallade "Internet of Things" (IoT) [wiki].

Tizen lanserades av Samsung och flera andra företag som ett alternativ till Android 2012 men har än så länge mest dykt upp på ett fåtal mobiltelefoner, framför allt från Samsung, samt Samungs lite udda smartklocka Gear S.

Nu har dock Samsung tagit fram en ny SDK (utvecklingsmiljö) som utvecklare kan använda om de vill bygga in Tizen i smarta prylar som vi har i vårt hem.

gadgets.ndtv.com +

Trailer för S02 av The Moaning of Life

Film / TV-serier

Här har vi en längre trailer för den kommande andra säsongen av The Moaning of Life, en TV-serie där vi ser surgubben Karl Pilkington resa runt i världen.

The moaning of life 2 består av sex stycken entimmasavsnitt men när man börjar sända är oklart men någon gång i år skall det ske.

youtube.com +

August får Apple Watch-stöd

Mac / Apple Watch

Det smarta låset August har nu fått stöd för Apple Watch så om man vill känna sig både tuff och modern kan man nu öppna sin ytterdörr med klockan. På klockan kan man även se en lista på vem som kommit och gått genom dörren eller få en notis om när låset används.

Just nu är det oklart om Augusts smarta lås även kommer få stöd för Android Wear.

www.ubergizmo.com +

BMW inleder samarbete med EnLighten

Bil / BMW

BMW har som första bilmärke inlett ett samarbete med företaget Connecte Signals som står bakom appen EnLighten som håller koll på när trafikljus slår om från rött till grönt vilket kanske kan vara smidigt om man vill förbereda sig lite innan det är dags att dra iväg.

EnLighten [App Store] [Google Play] använder sig av GPS, bilens hastighet samt mobilnätet för att försöka förutsäga när ett trafikljus slår om från rött till grönt vilket givetvis innebär att det handlar om någorlunda kvalificerade gissningar och inget som är helt exakt.

När nu BMW och ConnectedSignals börjar samarbeta innebär det att EnLightens app kommer att vara förinstallerad i BMW:s datorsystem på vissa modeller.


via GizMag www.bmwusanews.com +

Ny email-scam om gratis Windows 10-uppgradering

PC / Mjukvara

Förra veckan släppte Microsoft WIndows 10 och låter användare som kör Windows 7 och Windows 8 att uppgradera till det nya operativsystemet helt gratis. Men nu i samband med releasen har ett gäng skurkar bestämt sig för att utnyttja situationen och har skickat ut scam-mail där de skriver att du har fått en gratis uppgradering av Windows 10 och det du behöver göra för att lägga vantarna på operativsystemet är att ladda ner den bifogade filen. Filen installerar inte Windows 10, utan installerar i stället så kallat ransomware som gör att hackare och diverse skurkar kan låsa alla filer på datorn och håller filerna låsta tills du har gett skurkarna pengar.

Om du vill uppgradera till Windows 10 så bör du göra det via de officiella kanalerna och om du får ett skumt mail med diverse felstavningar och konstiga tecken kan det vara värt att raders det rätt omgående.

www.windowscentral.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen