Högt ljud från hörlurarna

Mac / Hårdvara

Apple har tagit ett nytt patent som har potential att bli en innovativ produkt. Kort och gott så kan du vrida på hörlurskuddarna och då börjar dina hörlurar helt plötsligt att skruva upp volymen dramatiskt och agera högtalare. Du kan alltså gå från att digga själv, till att med en enkel vridning, ha ett eget disco i tunnelbanan. Alla patent blir ju inte verklighet men det här vore en cool pryl om de får till ett bra ljud.

www.patentlyapple.com +

Google heter nu Alphabet

Webb / Google

I somras meddelade Google att företaget kommer genomgå en rekonstruktion och gjorde en hel journalistkår förvirrade, typ. Alphabet skulle bli moderföretag för bland annat Google, Google X, Google Fiber, Calico, Nest och ett gäng fler dotterbolag. Nu har papper skickats in till myndigheter i USA och blivit påskrivna.

Larry Page och Sergey Brin är nu chefer för Alphabet Google kommer roddas av Sundar Pichai och under Google hittar vi Android, Search, YouTube, Apps, Maps och AD:s.

www.engadget.com +

Guillermo Del Toro vill ge Maisie Williams en Jaeger

OBS: Bilden är ett montage
Film / Nyhet

Det är högst oklart om Pacific Rim någonsin kommer få sig en uppföljare men om den nu får det så vill Guillermo Del Toro verkligen ge Game of Thrones-stjärnan Maisie Williams en egen Jaeger. Det var via Twitter som den mexikanska regissören meddelade att han hade haft lunch med Williams och var så imponerad med henne så han ville ge henne en roll i denna film.

io9.com +

NASA släpper ett gäng högupplösta bilder från rymdäventyr

Vetenskap / Rymden

Gillar du rymden? Gillar du högupplösta bilder? Då är nog detta rätt goda nyheter. NASA har nämligen laddat upp 8 400 nya bilder med 1800 dpi på Flickr för allmän beskådning och användning. Kipp Teague, som driver Project Apollo Archive, har jobbat hårt under en rätt lång period för att ge oss tillgång till dessa bilder.

I en intervju med The Planetary Society berättar Teague om projektet:
Around 2004, Johnson Space Center began re-scanning the original Apollo Hasseelblad camera film magazines, and Eric Jones and I began obtaining TIFF (uncompressed, high-resolution) versions of these new scans on DVD. These images were processed for inclusion on our websites, including adjusting color and brightness levels, and reducing the images in size to about 1000 dpi (dots per inch) for the high-resolution versions.

www.flickr.com +

Disney-varianten av Star Wars: The Force Awakens

Video / Övrigt

När Disney köpte Stjärnornas krig från George Lucas var det säkert en och annan person som var orolig att nästa Stjärnornas krig-film skulle kunna se ut så här.

Ny MacGyver-serie på gång

Film / TV-serier

CBS kommer börja producera en ny MacGyver-serie med hjälp av Fast & Furious 7-regissören James Wan. Denna nya tv-serie kommer vara en nystart och inte någon fortsättning av serien vi tittade på back in the days. Nya kommer vara i tjugoårsåldern och blir rekryterad av en hemlig organisation som utnyttjar MacGyvers färdigheter att lösa problem med gaffatejp. Vem som kommer spela MacGyver är oklart i skrivandets stund.

James Wan har sedan länge försökt göra en långfilm baserad på MacGyver men nu får han alltså äran att regissera pilotavsnittet för denna nya istället.

www.hollywoodreporter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen