Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
62.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Nya rykten om klocka från Apple

100 personer ska vara inblandade i utvecklingen

iWatch-koncept av Anders Kjellberg.
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

Den senaste veckan har det dykt upp flera rykten om att Apple håller på att utveckla en iOS-baserad klocka som eventuellt redan kan lanseras till hösten.

Att Apple har kollat på att implementera iOS i en klocka är uppgifter som har dykt upp lite då och då de senaste två åren men de senaste ryktena publiceras av de rätt tunga tidningarna New York Times (NYT) och Wall Street Journal (WSJ). Igår publicerade även WSJ uppgifter om att runt 100 personer hos Apple arbetar med utvecklingen av en så kallade iWatch.

Att uppgifterna den här gången känns mer trovärdiga än vad de gjort tidigare och något som pekar på att Apple faktiskt kommer att ta fram en klocka beror bland annat på att WSJ var den första publikation som förra sommaren publicerade rykten om en kommande mindre iPad. Inte långt efter det så presenterade Apple som bekant iPad Mini.

Annat som talar för att Apple kommer med en klocka är att denna typ av "wearables" har blivit allt vanligare det senaste åren och bland annat Sony samt Motorola har experimenterat med denna typ av produkter. Det finns även fristående aktörer som till exempel Pebble som har utvecklat en "smart watch". Sedan finns det givetvis en del träningsrelaterade produkter där antagligen Nike+ Fuelband är den mest kända.

Om dessa rykten stämmer, vilket det finns en stor chans att de gör, så har antagligen den här läckan uppstått med Apples goda minne då man antagligen inte har något emot att det börjar snackas lite om kommande produkter nu då Apples aktie gått kräftgång på börsen den senaste tiden.