Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.0°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.3°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
88kg
+
Bobby Green

Apple kommer inte att slå ihop Mac och iPad

Och det där med bilar är intressant

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPad

I morgon får jag lägga vantarna på en iPad Pro och ska göra något konstigt försök att använda den som primär enhet ett tag, istället för min MacBook Pro. Frågan är om det går och frågan är om man egentligen inte skulle vilja ha OS X på iPad Pro istället för iOS.

Det verkar vara fler som har tänkt samma tanke men Tim Cook verkar inte alls gilla den tanken. I en intervju säger han att om man slagit ihop de två systemen hade det bara skapat ett system fullt av kompromisser vilket är något som jag kan hålla med om, men samtidigt är man i en gråzon redan med iPad Pro.

Man har däremot insett att det finns en hel del saker som användarna gör på båda plattformarna och har försökt göra det lättare för dem med funktioner som Handoff, något som fungerar bra i teorin men inte alltid så bra rent praktiskt enligt mina erfarenheter.

Det har på senaste tiden varit mycket prat om Apple och bilar och så här säger Tim om denna fråga:

"I don’t have anything to announce about our plans. But I think there’s some significant changes in the automobile industry over the next several years with electrification and autonomous driving. And there’s a need for a focus on user interface. And so I think there’s a lot of changes that will go on there."

Det verkar alltså helt klart som att Apple tittar på saker som rullar med fyra hjul men om det handlar om helt egna bilar eller om man siktar på att bli en gränssnittsleverantör återstår att se.