m
r
Swish fyller fem år i dag!
Tut i luren! 
41.0°
+
Roger Åberg
0
Besiege får multiplayerstöd
Oväntat! 
41.7°
+
André Stray
0
KFC släpper ny kollektion med prylar
Julklappstips? 
80kg
+
Bobby Green

iPhone 3G slutsåld i Storbritannien

I alla fall för dem som vill förbeställa

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

O2 i Storbritannien hade valt, till skillnad mot Telia och många andra, att låta sina kunder förhandsbeställa iPhones. I alla fall ett litet tag, för sedan sa O2 stopp på grund av för hög efterfrågan.

De som ändå lyckades beställa en kommer att få den levererad via bud den 11 juli, det vill säga dagen för den officiella försäljningsstarten.

Intressant i sammanhanget är det faktum att man uppenbarligen själv kan aktivera telefonerna, något som Apple tog bort från sin hemmamarknad USA i och med att den sista iPhone utan 3G såldes.

Värt är också att fundera över hur det står till med efterfrågan i de länder som ej ännu haft någon officiell försäljning när det är så stort i länder som redan haft en försäljningsframgång med telefonen.

RSS 11 kommentarer till artikeln
Tomi
... och hemma i Sverige har de ingen som helst aning om hur många telefoner de ska få in, eller om de ens ska ha natt-öppet. Vilken tur att vi har Telia!
av Tomi, måndag 07 juli 2008 kl 18:48
Sir Arthur
Hmmm... Jag vill egentligen inte spä på kritiken mot Telia. Men efter ett smått förvirrat samtal med Telias kundtjänst angående deras abonnemang och hur det går till att flytta mitt nummer från Telenor till Telia, så kan jag inte låta bli.

Enligt kundtjänsten (2 olika personer) får jag vänta med att köpa telefonen tills portningen av mitt nummer genomförts vilket tar ca 2 veckor. Det verkar ju helt sinnesförvirrat, det är väl ganska självklart att man vill behålla sitt nummer även om man byter operatör!

Snälla, finns det någon som vet om nån bättre lösning för detta än den de två kundtjänstpersonerna på Telia. Eller om nån kan bekräfta att Telias kundtjänst inte har nån koll... ;)
av Sir Arthur, måndag 07 juli 2008 kl 19:24
Netzach
Sir Arthur: Brukar det inte bara vara en förskjutning på 1-2 veckor som man är tvungen att ringa med ett nytt nummer innan ens telefonkort automatiskt flyttas över till ens gamla nummer? Så har det varit för mig tidigare när jag bytt operatör, men Telia kanske har andra förfaranden för sig...
av Netzach, måndag 07 juli 2008 kl 19:27
clabbe
Hela porteringen tar ca 2 veckor, men när man påbörjat porteringen, det gör du lättast i en butik, så får man besked inom någon dag via ett sms om den går igenom eller ej, Om den går igenom, dvs du får ett OK i sms:et, så kan man lägga upp ett abonnemang redan då. (som visserligen går igång när numret är helt överflyttat, men du får ett simkort och kan iaf starta telefonen, men tyvärr inte ringa förrän efter dessa 2 veckor)
Jag känner inte till något snabbare system...:/
av clabbe, måndag 07 juli 2008 kl 19:46
shoffe
Så här ligger det till. Du får dessvärre inget temporärt nummer, detta för att "slippa" gå runt med två nummer. Telia anser att du helt enkelt får vänta i ca 10 dagar då nummerflytten gått igenom innan du kan använda din nya Iphone. Jag vet att Tele2 gör likadant vid portering. Detta är helt idiotiskt. Om man tecknar ett abb vill man ju börja ringa med det dagen man skrev papper! Om telefonen dessutom är låst till operatören är den helt oanvändbar i 10 dagar. 3 gör som Netzach säger, som det ska vara!

Själv så går min nummerflytt igenom den 11 juli. Slapp dessutom anslutningsavgiften eftersom Telia har kampanj på alla andra abonnemang och bjuder på den.
av shoffe, måndag 07 juli 2008 kl 19:51
Sir Arthur
Tack för bra och snabba svar allihopa. :)

Vad kul jag kommer ha med min iPhone de första dagarna... TILT!!!!!!!!!!

av Sir Arthur, måndag 07 juli 2008 kl 19:57
colorred
Vad är det som tar så lång tid med nummerflyttningen? Måste det vara fullmåne eller?
av colorred, måndag 07 juli 2008 kl 20:16
petter-
Bah, jag flyttar till London den 11 juli, hade tänkt klippa en iPhone direkt när jag kom dit, blir säkert till att vänta någon månad tills nästa leverans kommer då. Alltid så här ju...
av petter-, måndag 07 juli 2008 kl 20:22
Strindberg
colorred: Jag har suttit och förvaltat system hos TeliaSonera som hänger ihop med porteringskedjan. Allt det där är lagstadgat. Operatören du vill portera TILL måste skicka förfrågan till operatören du porterar IFRÅN om portering är möjlig. När väl detta har gjorts så läggs en porteringsorder in i TeliaSoneras system för att själva portering skall ske, oftast ligger porteringstillfället ca 7 dagar i framtiden. Detta är för att kunden ska kunna ha möjlighet att ångra sig eller andra typer av oförutsedda händelser. Detta är inget som är specifikt för TeliaSonera, alla operatörer gör på det här sättet och rutinerna styrs av ett oberoende företag som heter SNPAC.
av Strindberg, måndag 07 juli 2008 kl 22:12
ericericeric
Jag är för tillfället i Hong Kong. Om jag får tag på en iphone här utan abonnemang. Kan jag ta hem den o bara langa in något random SIM kort? Eller måste telefonen hackas på något sätt först?
av ericericeric, tisdag 08 juli 2008 kl 04:56
Strindberg
ericericeric, i nuläget är det inte helt klart om det kommer gå att hacka iPhone 2.0, men det är väldigt troligt att de lyckas knäcka med det inom en snar framtid.
av Strindberg, tisdag 08 juli 2008 kl 08:53
Kommentera artikelnAtaris Speakerhat har nu börjat säljas
99 dollar för en ny lyssningsupplevelse 
34.3°
+
André Stray
0
Swish fyller fem år i dag!
Tut i luren! 
41.0°
+
Roger Åberg
0
Besiege får multiplayerstöd
Oväntat! 
41.7°
+
André Stray
0
Apple drar GeniusPay till Tingsrätten
Efter att man förlorat namnstrid hos PRV 
6.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Apple har köpt Shazam
För 400 miljoner dollar 
19.9°
+
Roger Åberg
0
Ny keylogger hittad i laptops från HP
460 olika modeller påverkas 
15.9°
+
André Stray
0
Engineering Explained pratar om Volvos Power Pulse-teknik
Så tar den bort turbolagget 
45.0°
+
Bobby Green
0
Totalt mobilförbud i franska skolor
Förbjuds även på raster 
87.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Youtube till Xbox One S och X får stöd för 4K och 60fps
Strömma ultrahögupplöst 
45.3°
+
André Stray
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.6°
+
Roger Åberg
0