m

Back to School får en helt ny innebörd

Mac / Hårdvara

Skoluniform är en hemsk företeelse, men inbyggda iPod-kontroller gör det hela i alla fall ett par promille mer anarkistiskt.

I övrigt känns det som att hela grejen med kläder som kan styra iPodar är på nedgång, har ni några bra tips inför vintern?

RSS 51 kommentarer till artikeln
simon1583
Och varför är skoluniform hemskt? Vad har din personliga värdering med artikeln eller Apple att göra?
av simon1583, torsdag 14 augusti 2008 kl 15:43
Christopher Anderton
Neeej! Skoluniform är preppy shit!
av Christopher Anderton, torsdag 14 augusti 2008 kl 15:50
tva
-> simon1583:
Du menar på fullaste allvar att uniformt är bra?
Då kanske vi ska inför ett uniformt svar på feber.se oxå framöver?
Alla svar postningar skal lsåledes hedanefter lyda:
. 'Tycker han ja...'
av tva, torsdag 14 augusti 2008 kl 15:57
Carl Ericsson
Det är också fel att personalen på Donken har enhetlig klädsel då eller?

Hädanefter tycker jag folk ska tänka före de sprider åsikter som om det vore fakta.
av Carl Ericsson, torsdag 14 augusti 2008 kl 16:11
Frozenswede
Uniformt kan vara både dåligt och ovärderligt, beroende på situation.
I en debatt blir det snabbt tråkigt med uniforma svar, men när man bygger broar känns det skönt om stålkvalitet är hyfsat uniform.

Att jämföra kommetarsposter med klädesplagg känns rätt pårökt. ;-)

Skoluniform har ju en hel del nackdelar, men också många fördelar. Svårt att säga vilket som är bäst, med eller utan. Vi kan säkert enas om att om man ändå har skoluniform så är den nog bäst med inbyggd iPod i alla fall. :-D
av Frozenswede, torsdag 14 augusti 2008 kl 16:14
Netzach
Beror väl på vad man har för mål. Vill man att folk skall växa upp med livsinställningen att de bara är obetydliga drönare utan unika egenskaper, möjliga att bytas ut som ett kugghjul i maskineriet, ja då är skoluniform ett alldeles utmärkt val. Fungerar alldeles utmärkt enligt socialistisk eller fascistisk modell där individen alltid har lägre prioritet än kollektivet. ;-)
av Netzach, torsdag 14 augusti 2008 kl 16:32
Spicey
"Skoluniform har ju en hel del nackdelar, men också många fördelar. Svårt att säga vilket som är bäst, med eller utan. Vi kan säkert enas om att om man ändå har skoluniform så är den nog bäst med inbyggd iPod i alla fall. :-D "

;-) ->
av Spicey, torsdag 14 augusti 2008 kl 16:37
tva
Amen to that!
av tva, torsdag 14 augusti 2008 kl 16:45
Frozenswede
Netto: Är det bara inom socialism och fascism som individen är mindre värd än kollektivet?

Alltså, ett kollektiv är per definition en samling individer och flera individer borde väl alltid vara mer värt en en individ, eller?

Vilka politiska system tycker att 1+1+1=0,5? ..och är det verkligen bra politiska system då de verkar bryta mot de mesta fundamentala matematiska lagar?
av Frozenswede, torsdag 14 augusti 2008 kl 16:47
Chush
"Beror väl på vad man har för mål. Vill man att folk skall växa upp med livsinställningen att de bara är obetydliga drönare utan unika egenskaper, möjliga att bytas ut som ett kugghjul i maskineriet, ja då är skoluniform ett alldeles utmärkt val. Fungerar alldeles utmärkt enligt socialistisk eller fascistisk modell där individen alltid har lägre prioritet än kollektivet. ;-)"

Vänd på det, om alla har skoluniform så är det mer jämlikt, man kommer se mindre skillnad på om t.ex. folk är rika eller inte och kommer ge eleverna en känsla av att alla har lika stor chans att lyckas i livet.

I dagens skola så kan det uppstå grupperingar (och konflikt) i en klass relaterat till hur man klär sig och liknande. Blir lite som "snobbarna" vs "generic people".
av Chush, torsdag 14 augusti 2008 kl 17:06
honto
@Netzach
Vilka är de uppenbara nackdelarna med uniform?
Det går ju att hävda sig även UTAN att ha tuppkam och trasiga jeans!
Övrigt: Japan och USA är ju kända för sin socialism och fascism... Suck!
av honto, torsdag 14 augusti 2008 kl 18:56
Johan B
Jag gillar personligen idén med skoluniformer. Jag tycker det är snyggt, och om skolan hanterar sakerna bra blir det inget "en-i-mängden"-tänk. Det _behöver_ ju inte vara så ;) Så fort saker/människor är lika varandra behöver det inte vara kommunistiskt/fascistiskt imo. Med skoluniformer skulle man kunna undvika mobbing pga. att snorungar retar varandra för kläder och hela köret. Barnen ser exempelvis inte på en gång att en snubbe är från en mindre rik familj = snubben kanske får en chans han inte hade fått annars.

Nu blev det way out of topic..
av Johan B, torsdag 14 augusti 2008 kl 19:31
tva
> Barnen ser exempelvis inte på en gång
> att en snubbe är från en mindre rik
> familj = snubben kanske får en chans
> han inte hade fått annars

Borde ju funka på kontor, körkortsuppkörningar, arbetsintervjuer, låneintervjuer, högskoleprov och poliskontroller oxå med andra ord.

Likhet inför lagen = uniforma kläder vid haffninen och i tingsförhandlingarna...
av tva, torsdag 14 augusti 2008 kl 20:54
baman
Simon1583:

Feber är en blog...
av baman, torsdag 14 augusti 2008 kl 21:22
Josef
Det är sjukt mycket snyggare med uniformer än vanliga kläder iaf..
av Josef, torsdag 14 augusti 2008 kl 21:50
bena
"Med skoluniformer skulle man kunna undvika mobbing pga. att snorungar retar varandra för kläder och hela köret."

Mobbningen skulle nog inte minska märkbart. De som mobbar gör det oftast för att de mår dåligt över sig själva, de kommer alltså alltid hitta olika saker att mobba andra för. De kan t.ex. mobba för personens frisyr eller sminkning, ska man då tvinga alla att ha samma frisyr och sminka sig lika dant? Även då kan mobbarna fortsätta och gå på kroppsbyggnad och beteende.

Mobbning kan bara lösas genom att uppfostra barnen rätt.

Självklart skall ungarna få ha på sig vad dom vill, jag skulle aldrig låta skolan tvinga på mitt barn en skoluniform om han/hon inte ville.
av bena, fredag 15 augusti 2008 kl 00:01
honto
@bena "jag skulle aldrig låta skolan tvinga på mitt barn en skoluniform om han/hon inte ville. "
Vilket mysigt 70-talsflummigt uttalande.
Så om du hade möjligheten att sätta dina barn i en skola där de var tvugna att ha uniform och fick en suverän utbildning skulle du säga åt hela skolan. "Nej, mitt barns klädstil är viktigare än en bra utbildning" Du skojar med mig!
Du kan tycka vad du vill om skoluniform. Men nån skada lär det knappast göra! Det som kan skada är sånt här jävla "Gör-vad-du-vill"-flummeri!

av honto, fredag 15 augusti 2008 kl 01:28
bena
"Gör-vad-du-vill"-flummeri!"
Ha på dig vilka kläder du vill, inte göra vad du vill.

Eftersom man måste gå i grundskolan idag så skulle mitt barn kunna gå i skolan, få sin utbildning och samtidigt vägra att bära skoluniform.

Om vi levde i ett land där mitt barn var tvungen att bära skoluniform eller inte bli insläppt i skolan så hade jag självklart sett att han tog på sig uniformen och gick i skolan.

Gällande gymnasiet så skulle han få välja helt själv hur han vill göra och vilken skola han vill välja. Om han kan komma in på ett sjukt bra gymnasium där man måste bära skoluniform och han hade sagt att då skiter han hellre i gymnasiet, så hade jag självklart försökt övertyga honom att han borde nog bara ta på sig uniformen, gå till skolan och få en bra utbildning även om det kändes fel för honom. Men i slutändan blir det ju ändå hans eget val.
Jag kan ju inte tvinga honom. Bara prata med honom och säga vad jag tycker och hade gjort, och varför jag tycker som jag gör.

Låter detta så konstigt?
av bena, fredag 15 augusti 2008 kl 04:13
Fuchse
Ja tänk, den tyska pansarkåren under WW2 hade inte varit vad den var om det rådde casual friday året om;)
av Fuchse, fredag 15 augusti 2008 kl 09:58
Netzach
Frozenswede: De samhällen som konsekvent haft "kollektivet framför individen" har varit genuint otrevliga platser att leva på. Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner. Att när som helst kunna offras för någon annans välmående, är inte ett hälsosamt tillstånd att leva i. Det är inte solidaritet om det görs med tvång. Man kan kalla skattebetalaren solidarisk i samma utsträckning som man kan kalla rånoffret generös. Och nej, det finns fler kollektivistiska skolor än socialism och fascism, men det är de mest relevanta när det kommer till uniformering i det civila samhället.

Chush: Att få samhället att se ut som smurfbyn är inte direkt ett framsteg. Precis som "tva" säger så skulle din argumentation om likabehandling kunna appliceras på hela samhället. Vuxna är faktiskt lika benägna att mobba som tonåringar. Istället för att vi går och köper kläder själva så får vi precis som i Lumpen; två identiska uniformer att att variera mellan, så slipper vi problem med att polisen använder silkesvantarna på överheten. Sedan måste ju alla givetvis köra en Trabant, så att det inte blir orättvist vad man kör för bil och blir diskriminerad därefter. Att folk prioriterar olika, dvs hellre cyklar och får träning och pengar över till annat än att köra bil får vi definitivt motkämpa. Olika beteende kan leda till att vissa är fetare och sjukare än andra, och då får vi helt plötsligt någonting nytt att hacka på varandra om.

honto:
De uppenbara nackdelarna är rent psykologiska. Hur påverkas individer om deras möjlighet till individualitet tas ifrån dem? Kommer deras kreativitet att öka? Knappast. Kommer de känna sig motiverade av någonting annat än abstrakta saker som nationalism? Nope. Kommer folk jobba hårdare än vad som krävs för att undslippa bestraffning? Aldrig.

-----------------------------

Fördelen med uniform kommer när man inte skall representera sig själv, utan en organisation, ett företag etc. Det skal vara tydligt för de som man har kontakt med att oavsett vem man frågar skall samma svar ges...
av Netzach, fredag 15 augusti 2008 kl 10:25
Netzach
...man skall få likartat bemötande osv (folk som gjort Lumpen kanske kommer ihåg liknande formuleringar från SoldF?). Det är en säkerhet när det kommer till organisationer, att applicera detta utanför denna typ av kontext för att kuva fria individer till lydnad under kulturens ok är varken trevligt eller konstruktivt.

"Without deviation, progress is not possible." // Frank Zappa
av Netzach, fredag 15 augusti 2008 kl 10:27
syntax.error.83
"Skoluniform är en hemsk företeelse, _____men inbyggda iPod-kontroller gör det hela i alla fall ett par promille mer anarkistiskt.____ "
Jag skulle vilja ha mer neutrala nyhetsinlägg än en mac touch på det hela!

Själv röstar jag på Naziuniformer om det ska vara någon uniform som behövs bäras. Speciellt barn från Rinkeby eller Rosengård måste bära Naziuniformer. Naziuniform med en iPod ficka, är det fortfarande anarkistisk då eller bara nazistisk? ;p
av syntax.error.83, fredag 15 augusti 2008 kl 12:30
Carl Ericsson
Alltid roligt att se hur Netzach lyckas trycka in paralleller med kommunism i sina inlägg.

En nyhet om hårddiskar eller en ny iMac blir snabbt en debatt om främmande utopier och det stora kollektivet.
av Carl Ericsson, fredag 15 augusti 2008 kl 13:22
bena
Netzach: Shit va bra du formulerar dig. Du är min idol :D
av bena, fredag 15 augusti 2008 kl 13:25
honto
Glöm inte att svenskar redan kör med uniform, dygnet runt, året runt - J E A N S!!!
av honto, fredag 15 augusti 2008 kl 15:27
PeyloW
@honto: Amen!
Om nu alla ville vara så jäkla individuella hade märkeskläder inte varit en lönsam industri. Och kan man inte uttrycka sin personlighet bara för att man inte får välja färg, eller snitt, på sina kläder; ja då är det snarare personligheten det är fel på.

Dessutom säger mig min erfarenhet att skolbarn med uniform snarare är fiffigare i sina uttryck av personlighet. De tvingas väl att tänka mer, kanske till och med att tänka själva?
av PeyloW, fredag 15 augusti 2008 kl 16:18
tva
-> PeyloW och honto

Vet inte om detta känns konstigt för er men det handlar inte så mycket om hur man ser ut som att man får avgöra det själv.
Sen om alla väljer att se likadana ut fast dom ska vara olika eller väljer att vara olika fast som ska vara lika är lixom skit samma : Det viktiga är att man får avgöra sånt själv så långt det är möjligt.

Så visst - det kanske funkar som ni tänker, eller inte : Men så länge det är ni som bestämmer åt andra så är det inte bra för dom.
av tva, fredag 15 augusti 2008 kl 20:40
bena
" Och kan man inte uttrycka sin personlighet bara för att man inte får välja färg, eller snitt, på sina kläder; ja då är det snarare personligheten det är fel på. "

Det finns ju många människor som delvis uttrycker sig via kläder, och mår bra med det. Så vad är det för fel på deras personligheter?
av bena, fredag 15 augusti 2008 kl 22:36
Frozenswede
Netzo: Well, tre skoluniformsländer som kommer upp i huvudet är USA, Storbritannien och Japan. Visst kan man diskutera var deras samhällstruktur är på väg, men inte är de sinnebilden av socialism och fascism (ännu?).

Du svarar heller inte på hur du får det till ett vettigt beteende att prioritera en individ framför tio andra. Eller hur den individen som är så mycket viktigare än de anda skall väljas ut.

Du säger att vägen till helvetet är kantad av goda intentioner och det naiva omhuldrandet av "den enskilda individen" som du står för är verkligen en sådan god intention. Jag önskar att livet var så enkelt, men individer sitter ihop och är beroende av varandra. En persons frihet är alltid en annan persons ofrihet.
av Frozenswede, lördag 16 augusti 2008 kl 03:20
Ziw
ÄR DET TORKA ELLER?
av Ziw, lördag 16 augusti 2008 kl 09:44
Josef
Frozenswede: "En persons frihet är alltid en annan persons ofrihet."

Vad är det för trams?
av Josef, lördag 16 augusti 2008 kl 13:38
Frozenswede
Käre Josef. Om Josef tar sig friheten att låsa in sitt barn i källaren och tvinga henne att föda sju av hans barn är det onekligen en viss ofrihet för henne. Om en person är fri att köra precis som hon han vill, måste alla andra trafikanter anpassa sig efter den personen som susar fram på vänstersida, trottoarer och på diagonalen genom korsningar.

Därför har vi regler som begränsar individers friheter, för att livet för oss alla skall bli drägligt.

Det är inte direkt raketforskning att förstå de här sambanden så jag förstår att du inte har bättre argument för en avvikande åsikt än nonsensord som "trams".
av Frozenswede, lördag 16 augusti 2008 kl 15:57
honto
Hur var det nu? Var det BRA eller dåligt med skoluniform. Tycker det är kul att det blev sån jävla drag här av den här nyheten! Bara några få (exklusive mig) har kommenterat inläggets egentliga mening. Också kul. Om jag var redaktör här skulle jag ana att det finns ett behov av... Politikfeber. Hrsmhlst! Tycker det är bra att det äntligen blev lite diskussion även på macfeber!
av honto, lördag 16 augusti 2008 kl 20:50
syntax.error.83
Fast själva nyheter försvann i nyheten. Nyheten var att det finns skoluniformer med iPod ficka. Men blev modiferad med Peter Essés kärlek till Apple och hat mot skoluniform touch. Vill man, som jag hela tiden har sagt, rapportera en nyhet, så får man väll skriva nyheten hur illa den än är, och SEN lägga sin personliga åsikt i saken.
av syntax.error.83, lördag 16 augusti 2008 kl 22:16
honto
Poäng.

av honto, söndag 17 augusti 2008 kl 00:04
killmister
Börjar bli trött på den otroliga nyhetstorka som finns på MacFeber. Nån som har tips på nån bättre och mera aktiv site?
av killmister, söndag 17 augusti 2008 kl 00:34
Emil.B
Snacka om att dra stora växlar av en liten formulering. Varför inte bara konstatera att det är en god intention att skoluniformer ska få tonåringar mer koncentrerade på att lära sig saker än att vara "rätt" klädda, men att det är otidsenligt i vårt nutida samhälle.
av Emil.B, söndag 17 augusti 2008 kl 00:54
Snigeln
syntax.error.83: Bra idé. Hitlerjugend hade snygga uniformer, och lite disciplin är precis vad som behövs i skolan.
av Snigeln, söndag 17 augusti 2008 kl 01:00
honto
@Emil.B
Varför inte bara konstatera att det är otidsenligt att tro att en skoluniform påverkar personlig kreativitet och individualism?
Det kan ärligt talat inte vara någon här som har varit i ett land där de använder skoluniformer. Så oinitierade som ni är...
@Kamrat Josef Stalin
?
@killmister
Det är OS - vad väntade du dig...?
Men jag håller fan med. Händer det INGET i Mac-världen eller?
av honto, söndag 17 augusti 2008 kl 02:06
bena
Frozenswede: han säger inte att 1 individ ska prioriteras framför 10 andra, han säger bara att antalet inte är relevant. Utan individen i sig. Antar jag.

En människa ska aldrig behöva offras på något sätt för att det är bättre för alla andra. Alltså, om man kan bestämma att en människa ska lida för att 10 andra ska må bättre så är det självklart fel.

Vi kan ta som exempel, en person har 10 människor som gisslan, han säger till polisen att han kommer döda alla 10 människor om polisen inte dödar en random människa på gatan. Ska polisen då avrätta en människa på gatan eftersom att 10 är värd mer än 1 ? det tycker inte jag iaf.

Så ser jag det. Vet inte om det är så Netzach menar men ändå.

Och gällande friheten kan du ju inte ta exempel att tvinga andra människor till saker de inte vill, eller att skada andra helt enkelt. Friheten gäller ju så länge man inte skadar någon annan. Och det gör man ju inte genom att klä sig som man vill.

Kanske kommer ändra lite i min text imorgon när jag inte är så full :D
av bena, söndag 17 augusti 2008 kl 02:13
Emil.B
honto: Det är lite oinitierat att tro ingen här har varit i länder som Storbritannien, Irland och USA. Om sedan skoluniform har övervägande positiva eller negativa egenskaper kan man tvista om, men där har ingen på Macforum ännu fört fram några vetenskapliga belägg.
av Emil.B, söndag 17 augusti 2008 kl 10:47
Ångest
är det någon utav vederbörande som ens använt skoluniform? kul att veta eftersom det ändå verkar vara en så pass delad fråga menar jag, vi kanske rent utav borde posta detta ämne i modeman avdelningen också?
den där gustav b verkar ju vara duktig på att uttrycka sin "individualism" i extremt usla utstyrslar, no offence gustav smaken är som baken ;)
av Ångest, söndag 17 augusti 2008 kl 12:41
honto
@bena
Vi kan vrida lite på ditt exempel också...
Om tio personer ar tagna som gisslan och polisen attackerar, råkar döda en person ur gisslan men räddar 9. Är inte det bättre än att alla 10 dör? Jag tycker det är det.
Individen är ALLTID beroende av massan - oavsett vad vi tycker om det. Du kan inte göra någonting ensam utan måsta alltid ha en viss konsensus av människor omkring dig. Tänk på det, det är så...

Snart är det måndag. Har vi tur kommer det macnyheter också...
av honto, söndag 17 augusti 2008 kl 18:08
bena
honto: Nu sa du "råkar döda en person", självklart är det bättre att 9 överlever än att 10 dör när det handlar om ett misstag. Men det har ju inget med värderingar att göra, eftersom att det just var ett misstag så blir ju exemplet nu helt meningslöst.

Man kan istället säga att om polisen ska storma in och man vet att gärningsmannen har en person som mänsklig sköld, medans de 9 andra sitter bundna bakom med en bomb som tickar ner bredvid dom. Ska polisen ta det säkra före det osäkra då och skjuta igenom den mänskliga skölden så att både den gisslan och gärningsmannen dör eller ska man göra det på ett svårare sätt genom att försöka rädda alla 10 innan bomben sprängs.

Även om man antagligen inte kommer att lyckas med det svårare alternativet så tycker jag iaf att det är mer rätt att satsa på ett nästintill omöjligt uppgift att rädda alla 10, istället för att göra på det säkrare sättet och offra 1 för att rädda 9.

Den personen som man isåfall skulle offra är inte mindre värd än de andra 9 tycker iaf jag.
av bena, söndag 17 augusti 2008 kl 19:19
honto
Och nu har det officiellt spårat ur här. Vi pratade fan om skoluniformer Dina kassa gisslan-exempel har inget med det att göra. Inte ett skit!
av honto, söndag 17 augusti 2008 kl 20:07
bena
hehe ne, men du verkade ju gilla det, eftersom du också haka på ett tag :D.

Det gled nämligen över till kollektivet före individen eller tvärtom i Netzach inlägg. Ville bara säga vad jag tyckte om det.
av bena, söndag 17 augusti 2008 kl 20:39
Josef
Frozenswede: Det verkar som du anser att frihet är en universell konstant. Därför tycker jag det är trams.
av Josef, söndag 17 augusti 2008 kl 22:40
tva
> honto sa:
> Individen är ALLTID beroende av massan
Vilket - både det och förlängningen - är väldigt bra argument mot skoluniform, det ger jag dig helt rätt i.

av tva, måndag 18 augusti 2008 kl 08:06
syntax.error.83
Kamrat Josef Stalin:
Hur funkar det hos er? Ger ni ut uniformer till alla era kamrater eller ger ni ut till hälften, och säger åt andra hälften att när de som har uniformer dör så ska de ta på sig dem. Om inte så får de ett skott i nacken?!

Önskar jag vore så ekonomiskt. Fattar du hur mycket våra nazist uniformer kostar, och inte bara dem utan alla judar ska också har lika plagg. De blinda börja bli trötta på att se den där davidstjärnan som ska sys på, på judarnas pjamas. Kan vara något av det jag säger här som är argument varför man kanske inte ska ha skoluniform iallafall. Alternativt är om det finns olika design på skoluniform. Som typ kock kläder. Kockkläder har ju en visst "stil" men ändå finns det så många olika design kläder. Och alla behöver inte klä sig lika dant men ändå veta att det är kockkläder och gemenskap som alla har. Fast vad vore skolan utan mobbning....
av syntax.error.83, måndag 18 augusti 2008 kl 08:47
Frozenswede
Bena: Han sade att individen är viktigare än kollektivet. Jag försöker poängtera här att "kollektivet" är en grupp av individer och att det blir ganska knasigt att försöka prioritera en individ framför en grupp av individer.

Josef: Va? Vad kommer konstanter ifrån? Har du så svårt att svara på argument att du måste hitta på egna saker att svara på istället? :-D
av Frozenswede, måndag 18 augusti 2008 kl 22:40
Pikkadoll
Ae alltså fyfan att ni inte skäms... vilket jävla skitsnack ni håller på med...Är det kläder ni vill diskutera finns det andra FEBERkanaler till det Jag blir så satans sur över sånt här. Från och med nu tackar jag för min tid på macfeber. Motivering: 60 helt jävla irrelevanta svar på ett skitinlägg. Och MACfeber? vart tog det vägen...? det borde heta iphonefeber eller eventuellt iPod... nahe... detta var sista gången jag kikade in här... Diskutera en jävla bagatell i 60 inlägg angående kläder i ett teknikforum. USCH, en spottloska i ansiktet på er.

"det är ett gratisforum var glad för de nyteter du får" är ett vanligt svar här på feber... Ja, jag var nöjd med macfeber tills det började på riktigt ryktas att en iphone skulle släppas i sverige. då brakade helvetet loss totalt... och att sitta nu och diskutera skoluniformer här gör mig precis vansinnig. (Och nej det är ingen som tvingar mig att läsa, men bättring på nyare inlägg och dessa pinsamma kommentarer så kanske lite nytt folk kan raggas upp!)
av Pikkadoll, tisdag 19 augusti 2008 kl 02:50
Kommentera artikelnPaul McCartney sjunger lite karaoke i bilen
Med James Corden 
43.3°
+
Roger Åberg
0
Youtube börjar med betalt medlemsskap
Går i Twitchs fotspår 
19.8°
+
André Stray
0
Nintendo hyllar cross-play i ny reklamfilm
Det är roligare att göra saker tillsammans! 
47.6°
+
André Stray
0
Ozark återvänder 31 augusti
Andra säsongen är snart här! 
58.4°
+
André Stray
0
Gorillan Koko har dött
Vila i frid! 
11.8°
+
Roger Åberg
0
Adam Savage hänger med Onewheel
Bygger egen elbräda 
41.3°
+
André Stray
0
Första recensionerna av Audi Q8 är här
Bör Mercedes GLE Coupé och BMW X6 oroa sig? 
30.4°
+
Bobby Green
0
Trailer för Welcome to Marwen
Steve Carell leker med dockor 
45.6°
+
André Stray
0
Google fixar bättre kontohantering i Android
På tiden! 
41.8°
+
André Stray
0
USA:s regering ogillar Googles samarbete med Huawei
Anses vara risk mot nationell säkerhet 
22.2°
+
André Stray
0
Bose släpper lurar du ska sova med
Byssan lull... 
49.2°
+
Roger Åberg
0
Fox godkänner Disneys bud på 71,3 miljarder dollar
Disney kommer äga nästan hela Marvel-universumet 
31.6°
+
André Stray
0
Audi och Hyundai ska samarbeta kring bränslecellsteknik
Vill snabba på utvecklingen 
49.3°
+
Bobby Green
0
Cyklister får köra på körbana även om det finns cykelbana
Men vad i hela fridens namn? 
30.6°
+
Bobby Green
0
Ny Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Turtle Power! 
32.7°
+
André Stray
0
Steams sommarrea bara några timmar bort
Bara att börja tänja plånboken 
42.5°
+
André Stray
0
Star Wars-spinoffer har lagts på is
Efter Solo-floppen 
46.3°
+
André Stray
0
Dålig läppläsning av herrarna Trump och Jong-Un
Känns rimligt att det var det här som sades 
47.5°
+
Roger Åberg
0
En närmre genomgång av Volvo S60
Denna gång utan svengelska 
43.6°
+
Roger Åberg
0
Virvelringar som kolliderar
Vackert och tidsödande 
50.5°
+
Roger Åberg
0
Videofrossa: Nya Volvo S60
Se den på vägen, syna den och se den i fabriken 
44.5°
+
Roger Åberg
0
Lite gameplay från Mutant Year Zero: Road to Eden
Ser bra ut! 
44.0°
+
André Stray
0
Det här är nya Volvo S60!
Första Volvon som tillverkas i USA 
55.7°
+
Bobby Green
0
Matt Damon kommer att spela Carroll Shelby
Ny film om Fords Ferrari-fight på gång 
43.4°
+
Bobby Green
0
Nu kan du beställa Nokia 8110
Banantelefonen i ny version 
51.8°
+
Roger Åberg
0
Snubbe kör båt över grusväg
Alla sätt är bra utom de dåliga 
48.6°
+
Bobby Green
0