m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
82.9°
+
Roger Åberg
0
Även BMW har fuskat med sina dieselbilar
Har nu erkänt trots tidigare nekande 
30.0°
+
Bobby Green
0
Vilken är den bästa gaffatejpen?
Det bör man ha koll på 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Davie504 spelar Deadmau5 "omöjliga" basgång
Ingenting är omöjligt 
158kg
+
Bobby Green

iPhone-reklam ogillas i Storbritannien

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

De brittiska myndigheterna gillar inte den senaste iPhone-reklamen och anser den missvisande. Men det är inte för att den på något sätt skulle ljuga om hur snabb iPhonen är i menyerna eller ute på internet. Problemet är följande slogan "You never know whitch part of the internet you'll need, which is why all the parts of the internet are on the iPhone"

Ajabaja, iPhone kan inte hantera Flash- och Java-material och därmed är hela grejen med alla delar av internet en stor fet lögn enligt myndigheten.

Apple i sin tur menar att flash och java inte är en öppen standard och att man omöjligt kan säkerhetsställa kompatibilitet med varenda tredjeparts-teknologi. Apple har en poäng här men å andra sidan har även britterna det då man faktiskt kan anse både flash och java som en inofficiell standard utifrån den allmänna opinionens ögon.

Klippet ovan är från den reklamfilmen som faktiskt blev godkänd.

RSS 28 kommentarer till artikeln
Slowmove
tycker engelsmännen har rätt för en gångs skull. Men å andra sidan är det ju knappast apple som ska implentera flash och java, däremot borde de snacka med adobe och sun om att arbeta mot implentering av de båda teknikerna.
av Slowmove, onsdag 27 augusti 2008 kl 12:28
tva
Apple får väl ändra till "You never know whitch part of the internet you'll need, which is why all the important parts of the internet are on the iPhone" då så är det väl biff...
av tva, onsdag 27 augusti 2008 kl 12:34
petter-
Fast da kommer de bli stamda av alla stora flashsidor osv.
av petter-, onsdag 27 augusti 2008 kl 12:53
pengi
Tänk om iPhone var öppen, då hade man kunnat implementera jaa och flash skälva.

Och för en gångs skull håller jag med apple om att man itne kan acceptera massa inofficiella standarder som tredjepartstillverkare tycker det är kul att publicera utan att släppa öppet.

Sedan tycker jag att det är intressant att man kan ha hela internet i telefonen, och inte bara ha tillgång till det i telefonen.
av pengi, onsdag 27 augusti 2008 kl 13:24
Iconara
och hur är det med Usenet, FTP eller Gopher? De är också delar av internet.
av Iconara, onsdag 27 augusti 2008 kl 13:30
Krille
"which" antar jag att det ska vara, inte "whitch"
av Krille, onsdag 27 augusti 2008 kl 14:11
danielhedman
äh man kan ju besöka vilket ip som helst, sen vilket protokoll eller tjänst har ingenting med det att göra tycker jag.

annat vore det om de censurerat bort material, tex sidor som inte betalat till apple ;P då hade de inte varit hela "internet"
av danielhedman, onsdag 27 augusti 2008 kl 14:42
potmo
hmm. JAVA är väll numer både mer eller mindre open source (SUN håller på att plocka bort gamla upphovsrättsskyddade arkiv) och så gott som standard. Om den är open source borde den vara öppen standard. Eller vad är kriteriet?
av potmo, onsdag 27 augusti 2008 kl 15:01
ola
"You never know which part of the internet you'll be able to see"
av ola, onsdag 27 augusti 2008 kl 15:07
Stoneage
"Tänk om iPhone var öppen, då hade man kunnat implementera jaa och flash skälva."

Hade du tänkt skriva en egen Flash-plugin? Fast "skälva" kanske inte betyder "själv"?

Men Flash-specen är publik och utvecklingsverktyget för iPhone är gratis så det är väl bara att sätta igång.
av Stoneage, onsdag 27 augusti 2008 kl 15:14
LinusEkenstam
Peter Esse har helt tagit över Macfeber helt och hållet, och nu har han kört ett av det bästa Macradion avsnitten någonsin. Peter Esse kommer även köra tidningen iLove och har även skrivit denna post och 16 av 20 av de senaste inläggen på macfeber (TYP) Bra jobbat Peter Esse!! Vi på WeAreSuperFamous kommer att ta upp dig och kanske hör vi av oss för en liten intervju.
av LinusEkenstam, onsdag 27 augusti 2008 kl 16:45
Peter Esse
haha, jag tror det finns en diagnos för sådant beteende SuperFamous :)
av Peter Esse, onsdag 27 augusti 2008 kl 17:13
Phillip
"annat vore det om de censurerat bort material, tex sidor som inte betalat till apple ;P då hade de inte varit hela "internet" "

Varför skulle det va dåligt? Finns ju hur mycket dåliga sidor som helst på nätet där man riskerar att bli infekterad av virus( Inte för att det går på en mac, men ändå ) eller lurad att köpa andra saker än från Apple. De borde helt klart spärra alla sidor förutom de som anses "säkra".
av Phillip, onsdag 27 augusti 2008 kl 19:53
LinusEkenstam
haha Peter, ja det kan man nog säga att det finns, fick du någon förklaring till varför tipset om den brinnande iPhonen spårlöst försvann?! Väntar redan på nästa podcast, och lovar att ta kontakt med dig så fort vi vet om/hur vi vill göra en liten intervju.

Keep on working!
av LinusEkenstam, onsdag 27 augusti 2008 kl 21:12
Peter Esse
SuperFamous, japp en bugg.
av Peter Esse, onsdag 27 augusti 2008 kl 21:42
Murmeldjuret
Vill bara kommentera Philips uttalande om att "att bli infekterad av virus( Inte för att det går på en mac, men ändå ) " det går visst att infektera en mac(igentligen då osx och inte mac då det är större) med ett virus genom internet. På mycket liknande sett som det går att göra på windows burk. Men nu är det så här att göra ett virus eller liknande mjukvara så vill man nå en så stor spridning och då är det lättaste att göra det till windows-burkar.

Sen så är det väl så att apple leker själv med java om jag inte har helt fel. så borde det inte finnas som stöd i ifånen?
av Murmeldjuret, onsdag 27 augusti 2008 kl 23:12
Allaz
Fattar inte hur iPhonen inte kan ta Flash alltså... lika obegripligt som att den inte klarar av mms. Saker jag inte trodde att jag skulle sakna, men som jag mer och mer retar mig på. Att flash inte skulle börja ses som standard... finns det nån sida i hela jävla världen som inte har nån flash grej? Jo, jag fattar att det finns, så ni behöver inte komma med exempel :) Men fatta hur mycket mer användbar iPhonen hade blivit om man kunde kört flash! Man kunde tex provat annonsen här nedan med SUPERSÖK ;)

(Nä, jag vet att man inte kunnat det, eftersom man av någon otroligt dum anledning hänvisas till en liten "mobilanpassad" site om man går in på feber.se via sin telefon. iPhone klarar "hela" hemsidor hur bra som helst ju! )
av Allaz, torsdag 28 augusti 2008 kl 09:19
LinusEkenstam
apansson:
okey det var verkligen inte därför som jag skrev en länk jag skulle lika gärna kunna skriva www.aftonbladet.se är det reklam då eller ska jag länka till mitt jobbs sida?! förstår inte ditt problem det är väll upp till dom som läser om de vill klicka eller inte, eller ska man ta bort valfriheten att lägga in en länk är det inte hela meningen med URL funktionen i kommentarer att folk ska veta vem man är... APANSSON du är jävligt fel ute och det är tragiskt att se dig ta ut det i en kommentarslinga när jag bara är snäll mot macfebers just nu största kontributör, ring och få en lag ändring istället din oseriösa banan.
av LinusEkenstam, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:15
LinusEkenstam
allaz: tragiskt att du inte kan förstå att det är bra med iphone/ipod anpassade sidor, att ladda in aftonbladet är ju ett mindre skämt. Jag tycker att feber har gjort helt rätt i att ha en sida som laddar in på under 5 sekunder på iphonen och dessutom gjort den så pass sjukt lätt användlig som den faktiskt är, och gillar du inte det är det bara att klicka på ta mig till orginal artikel. men det kanske är för jobbigt. sen tror jag nog att du vet varför dom inte har flash, Det är en säkerhetslucka det skulle göra så att telefonen inte flyter (använder för mycket processor kraft) när dom väl löst de problemen kommer de köra in flash på mobilen inte innan dess.av LinusEkenstam, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:19
Allaz
Hehe. Där får jag krypa till korset. Hade inte sett "Ta mig till orginal artikel". Så med det får jag väll säga att Prylfebers sida är åter på min lista av dagliga besök med telefonen :) Ber om ursäkt om jag tramåat någon på tårna lr nått annat.

Men att de inte lyckats klämma in flash och mms än, vidhåller jag att jag saknar som faaaan... oavsett anledning till att det inte finns med.
av Allaz, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:31
LinusEkenstam
jag saknar det med som FAN, hoppas verkligen att de kan göra något åt att flash äter mycket processor kraft, och att täta säkerheten... Jag vill inte ha hackers på min iPhone... LÄnGTAR tills vi får flash och MMS...

Peace Allaz
av LinusEkenstam, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:58
Zulee
Som vanligt är allt som saknas idiotiskt/osäkert och drar mycket batteri tills den dagen det inte saknas längre :D

3G någon?!
av Zulee, torsdag 28 augusti 2008 kl 11:02
Allaz
Peace SuperFamous!

av Allaz, torsdag 28 augusti 2008 kl 11:03
tva
-> Zulee:
Vet inte om det undgått dig totalt me n3G-chippet i iPhoen har lite barnsjukdommar beroende på att det är en helt ny strömsnål generation...
..så ja, 3G drig för mycket ström tills detta chip (och liknande ur samma generation) blev tillgängliga.
av tva, torsdag 28 augusti 2008 kl 11:05
Zulee
tva:
3G var ett exempel. Sedan så har det väl inte undgått dig att det funnits telefoner med 3G ett bra tag med bättre batteritid och likvärdiga hårdvaruspecifikationer (t.ex. div. HTC-modeller) än iPhone 3G?! Ny generation, jaa tjena..

av Zulee, torsdag 28 augusti 2008 kl 12:46
tva
-> Zulee:

Batteitid är en funktion av batteristorlek över förbrukning (ev. med en ljugfaktor till det).
Samma förbrukning kan ge olika batteritid med olika stora batterier, och samma batteristorlek kan ge olika batteritid med olika förbrukning.

Nu när du fått reda på dessa helt okända saker för dig så ska det bli kul att höra om du kan komma fram till hur det kan komma sig att det funnits telefoner med 3G före iPhone med bättre batteritid.
Så låt höra. Ge oss svaret:

av tva, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:36
prehn
Ja Flash får dom gärna snabba sig med, en jäklar massa sidor som fuckar sig enbart p.g.a. avsaknaden av Flash i iPhonen.
Skulle även vilja kunna streama från iPhonen till PS3:an via Wifi.
av prehn, torsdag 28 augusti 2008 kl 15:13
RTO
"inofficiell standard" – är det inte en motsägning i sig själv?
av RTO, söndag 31 augusti 2008 kl 18:38
Kommentera artikelnÄven BMW har fuskat med sina dieselbilar
Har nu erkänt trots tidigare nekande 
29.8°
+
Bobby Green
0
Vilken är den bästa gaffatejpen?
Det bör man ha koll på 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Falcon 9:s raketkåpa slog ner i havet
Oklart om den går att återanvända 
41.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
E-sport kommer att omsätta över 7 miljarder kronor i år
Framtidsbransch? 
45.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Assistant får stöd för svenska inom några månader
På tiden! 
56.8°
+
André Stray
0
Observatoriemuseet i Stockholm räddas!
Har varit stängt sedan 2013 
53.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Forskare utvecklar konstgjorda eldflugor
LED-lampor flyger runt i luften 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Donald Trump skyller skolskjutning på film och spel
Party like it's 2000! 
-46.8°
+
André Stray
0
Cern ska flytta antimateria
Blir första gången man testar det 
48.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Storyn om Steven Avery fortsätter med Convicting a Murderer
Ska ge en annan vinkel på målet 
41.5°
+
André Stray
0
Android One även till dyrare telefoner
Garanterade uppdateringar och rent gränssnitt åt alla! 
45.8°
+
Roger Åberg
0
En till karaktär i Metal Gear Survive?
Det blir 10 dollar, tack! 
11.8°
+
André Stray
0
The Ring goes augmented reality
Det här kan nog vara lite otäckt 
44.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vyn från cockpit när flygplan lyfter från hangarfartyg
Mäktigt! 
50.6°
+
Roger Åberg
0
Bill Gates gissar pris på varor
Hur bra koll har världens rikaste person? 
41.8°
+
André Stray
0
Det här är Jon Olssons nya Audi RS6
Bröööööööööööööööööööööl 
44.7°
+
Roger Åberg
0
Pris och högupplösta bilder på Samsung Galaxy S9
Nästan 10 lax! 
25.2°
+
Roger Åberg
0
ARM vill bygga in SIM-kort i processorer
iSIM är tänkt att användas av IoT-grejer 
47.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nästa år kommer laptops med 5G
Intel gör som Qualcomm 
43.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Blizzard överraskar med uppdatering till Warcraft III
Balansfix, widescreen-stöd och stöd för 24 spelare 
63.3°
+
André Stray
0
Kurzgesagt pratar om homeopatiska mediciner
Funkar det, egentligen? 
42.5°
+
André Stray
0
Mitsuoka uppdaterar modellen Himiko
En Mazda Miata med klassiskt utseende 
41.7°
+
Bobby Green
0
Trailer för The Outsider
Har premiär på Netflix 9 mars 
44.7°
+
André Stray
0
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
105.3°
+
Roger Åberg
0