m

iPhone-reklam ogillas i Storbritannien

Mac / Hårdvara

De brittiska myndigheterna gillar inte den senaste iPhone-reklamen och anser den missvisande. Men det är inte för att den på något sätt skulle ljuga om hur snabb iPhonen är i menyerna eller ute på internet. Problemet är följande slogan "You never know whitch part of the internet you'll need, which is why all the parts of the internet are on the iPhone"

Ajabaja, iPhone kan inte hantera Flash- och Java-material och därmed är hela grejen med alla delar av internet en stor fet lögn enligt myndigheten.

Apple i sin tur menar att flash och java inte är en öppen standard och att man omöjligt kan säkerhetsställa kompatibilitet med varenda tredjeparts-teknologi. Apple har en poäng här men å andra sidan har även britterna det då man faktiskt kan anse både flash och java som en inofficiell standard utifrån den allmänna opinionens ögon.

Klippet ovan är från den reklamfilmen som faktiskt blev godkänd.

RSS 28 kommentarer till artikeln
Slowmove
tycker engelsmännen har rätt för en gångs skull. Men å andra sidan är det ju knappast apple som ska implentera flash och java, däremot borde de snacka med adobe och sun om att arbeta mot implentering av de båda teknikerna.
av Slowmove, onsdag 27 augusti 2008 kl 12:28
tva
Apple får väl ändra till "You never know whitch part of the internet you'll need, which is why all the important parts of the internet are on the iPhone" då så är det väl biff...
av tva, onsdag 27 augusti 2008 kl 12:34
petter-
Fast da kommer de bli stamda av alla stora flashsidor osv.
av petter-, onsdag 27 augusti 2008 kl 12:53
pengi
Tänk om iPhone var öppen, då hade man kunnat implementera jaa och flash skälva.

Och för en gångs skull håller jag med apple om att man itne kan acceptera massa inofficiella standarder som tredjepartstillverkare tycker det är kul att publicera utan att släppa öppet.

Sedan tycker jag att det är intressant att man kan ha hela internet i telefonen, och inte bara ha tillgång till det i telefonen.
av pengi, onsdag 27 augusti 2008 kl 13:24
Iconara
och hur är det med Usenet, FTP eller Gopher? De är också delar av internet.
av Iconara, onsdag 27 augusti 2008 kl 13:30
Krille
"which" antar jag att det ska vara, inte "whitch"
av Krille, onsdag 27 augusti 2008 kl 14:11
danielhedman
äh man kan ju besöka vilket ip som helst, sen vilket protokoll eller tjänst har ingenting med det att göra tycker jag.

annat vore det om de censurerat bort material, tex sidor som inte betalat till apple ;P då hade de inte varit hela "internet"
av danielhedman, onsdag 27 augusti 2008 kl 14:42
potmo
hmm. JAVA är väll numer både mer eller mindre open source (SUN håller på att plocka bort gamla upphovsrättsskyddade arkiv) och så gott som standard. Om den är open source borde den vara öppen standard. Eller vad är kriteriet?
av potmo, onsdag 27 augusti 2008 kl 15:01
ola
"You never know which part of the internet you'll be able to see"
av ola, onsdag 27 augusti 2008 kl 15:07
Stoneage
"Tänk om iPhone var öppen, då hade man kunnat implementera jaa och flash skälva."

Hade du tänkt skriva en egen Flash-plugin? Fast "skälva" kanske inte betyder "själv"?

Men Flash-specen är publik och utvecklingsverktyget för iPhone är gratis så det är väl bara att sätta igång.
av Stoneage, onsdag 27 augusti 2008 kl 15:14
LinusEkenstam
Peter Esse har helt tagit över Macfeber helt och hållet, och nu har han kört ett av det bästa Macradion avsnitten någonsin. Peter Esse kommer även köra tidningen iLove och har även skrivit denna post och 16 av 20 av de senaste inläggen på macfeber (TYP) Bra jobbat Peter Esse!! Vi på WeAreSuperFamous kommer att ta upp dig och kanske hör vi av oss för en liten intervju.
av LinusEkenstam, onsdag 27 augusti 2008 kl 16:45
Peter Esse
haha, jag tror det finns en diagnos för sådant beteende SuperFamous :)
av Peter Esse, onsdag 27 augusti 2008 kl 17:13
Phillip
"annat vore det om de censurerat bort material, tex sidor som inte betalat till apple ;P då hade de inte varit hela "internet" "

Varför skulle det va dåligt? Finns ju hur mycket dåliga sidor som helst på nätet där man riskerar att bli infekterad av virus( Inte för att det går på en mac, men ändå ) eller lurad att köpa andra saker än från Apple. De borde helt klart spärra alla sidor förutom de som anses "säkra".
av Phillip, onsdag 27 augusti 2008 kl 19:53
LinusEkenstam
haha Peter, ja det kan man nog säga att det finns, fick du någon förklaring till varför tipset om den brinnande iPhonen spårlöst försvann?! Väntar redan på nästa podcast, och lovar att ta kontakt med dig så fort vi vet om/hur vi vill göra en liten intervju.

Keep on working!
av LinusEkenstam, onsdag 27 augusti 2008 kl 21:12
Peter Esse
SuperFamous, japp en bugg.
av Peter Esse, onsdag 27 augusti 2008 kl 21:42
Murmeldjuret
Vill bara kommentera Philips uttalande om att "att bli infekterad av virus( Inte för att det går på en mac, men ändå ) " det går visst att infektera en mac(igentligen då osx och inte mac då det är större) med ett virus genom internet. På mycket liknande sett som det går att göra på windows burk. Men nu är det så här att göra ett virus eller liknande mjukvara så vill man nå en så stor spridning och då är det lättaste att göra det till windows-burkar.

Sen så är det väl så att apple leker själv med java om jag inte har helt fel. så borde det inte finnas som stöd i ifånen?
av Murmeldjuret, onsdag 27 augusti 2008 kl 23:12
Allaz
Fattar inte hur iPhonen inte kan ta Flash alltså... lika obegripligt som att den inte klarar av mms. Saker jag inte trodde att jag skulle sakna, men som jag mer och mer retar mig på. Att flash inte skulle börja ses som standard... finns det nån sida i hela jävla världen som inte har nån flash grej? Jo, jag fattar att det finns, så ni behöver inte komma med exempel :) Men fatta hur mycket mer användbar iPhonen hade blivit om man kunde kört flash! Man kunde tex provat annonsen här nedan med SUPERSÖK ;)

(Nä, jag vet att man inte kunnat det, eftersom man av någon otroligt dum anledning hänvisas till en liten "mobilanpassad" site om man går in på feber.se via sin telefon. iPhone klarar "hela" hemsidor hur bra som helst ju! )
av Allaz, torsdag 28 augusti 2008 kl 09:19
LinusEkenstam
apansson:
okey det var verkligen inte därför som jag skrev en länk jag skulle lika gärna kunna skriva www.aftonbladet.se är det reklam då eller ska jag länka till mitt jobbs sida?! förstår inte ditt problem det är väll upp till dom som läser om de vill klicka eller inte, eller ska man ta bort valfriheten att lägga in en länk är det inte hela meningen med URL funktionen i kommentarer att folk ska veta vem man är... APANSSON du är jävligt fel ute och det är tragiskt att se dig ta ut det i en kommentarslinga när jag bara är snäll mot macfebers just nu största kontributör, ring och få en lag ändring istället din oseriösa banan.
av LinusEkenstam, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:15
LinusEkenstam
allaz: tragiskt att du inte kan förstå att det är bra med iphone/ipod anpassade sidor, att ladda in aftonbladet är ju ett mindre skämt. Jag tycker att feber har gjort helt rätt i att ha en sida som laddar in på under 5 sekunder på iphonen och dessutom gjort den så pass sjukt lätt användlig som den faktiskt är, och gillar du inte det är det bara att klicka på ta mig till orginal artikel. men det kanske är för jobbigt. sen tror jag nog att du vet varför dom inte har flash, Det är en säkerhetslucka det skulle göra så att telefonen inte flyter (använder för mycket processor kraft) när dom väl löst de problemen kommer de köra in flash på mobilen inte innan dess.av LinusEkenstam, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:19
Allaz
Hehe. Där får jag krypa till korset. Hade inte sett "Ta mig till orginal artikel". Så med det får jag väll säga att Prylfebers sida är åter på min lista av dagliga besök med telefonen :) Ber om ursäkt om jag tramåat någon på tårna lr nått annat.

Men att de inte lyckats klämma in flash och mms än, vidhåller jag att jag saknar som faaaan... oavsett anledning till att det inte finns med.
av Allaz, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:31
LinusEkenstam
jag saknar det med som FAN, hoppas verkligen att de kan göra något åt att flash äter mycket processor kraft, och att täta säkerheten... Jag vill inte ha hackers på min iPhone... LÄnGTAR tills vi får flash och MMS...

Peace Allaz
av LinusEkenstam, torsdag 28 augusti 2008 kl 10:58
Zulee
Som vanligt är allt som saknas idiotiskt/osäkert och drar mycket batteri tills den dagen det inte saknas längre :D

3G någon?!
av Zulee, torsdag 28 augusti 2008 kl 11:02
Allaz
Peace SuperFamous!

av Allaz, torsdag 28 augusti 2008 kl 11:03
tva
-> Zulee:
Vet inte om det undgått dig totalt me n3G-chippet i iPhoen har lite barnsjukdommar beroende på att det är en helt ny strömsnål generation...
..så ja, 3G drig för mycket ström tills detta chip (och liknande ur samma generation) blev tillgängliga.
av tva, torsdag 28 augusti 2008 kl 11:05
Zulee
tva:
3G var ett exempel. Sedan så har det väl inte undgått dig att det funnits telefoner med 3G ett bra tag med bättre batteritid och likvärdiga hårdvaruspecifikationer (t.ex. div. HTC-modeller) än iPhone 3G?! Ny generation, jaa tjena..

av Zulee, torsdag 28 augusti 2008 kl 12:46
tva
-> Zulee:

Batteitid är en funktion av batteristorlek över förbrukning (ev. med en ljugfaktor till det).
Samma förbrukning kan ge olika batteritid med olika stora batterier, och samma batteristorlek kan ge olika batteritid med olika förbrukning.

Nu när du fått reda på dessa helt okända saker för dig så ska det bli kul att höra om du kan komma fram till hur det kan komma sig att det funnits telefoner med 3G före iPhone med bättre batteritid.
Så låt höra. Ge oss svaret:

av tva, torsdag 28 augusti 2008 kl 14:36
prehn
Ja Flash får dom gärna snabba sig med, en jäklar massa sidor som fuckar sig enbart p.g.a. avsaknaden av Flash i iPhonen.
Skulle även vilja kunna streama från iPhonen till PS3:an via Wifi.
av prehn, torsdag 28 augusti 2008 kl 15:13
RTO
"inofficiell standard" – är det inte en motsägning i sig själv?
av RTO, söndag 31 augusti 2008 kl 18:38
Kommentera artikelnYoutube börjar med betalt medlemsskap
Går i Twitchs fotspår 
29.1°
+
André Stray
0
Nintendo hyllar cross-play i ny reklamfilm
Det är roligare att göra saker tillsammans! 
43.1°
+
André Stray
0
Ozark återvänder 31 augusti
Andra säsongen är snart här! 
55.3°
+
André Stray
0
Gorillan Koko har dött
Vila i frid! 
15.2°
+
Roger Åberg
0
Första recensionerna av Audi Q8 är här
Bör Mercedes GLE Coupé och BMW X6 oroa sig? 
31.1°
+
Bobby Green
0
Trailer för Welcome to Marwen
Steve Carell leker med dockor 
44.5°
+
André Stray
0
Google fixar bättre kontohantering i Android
På tiden! 
41.1°
+
André Stray
0
USA:s regering ogillar Googles samarbete med Huawei
Anses vara risk mot nationell säkerhet 
23.0°
+
André Stray
0
Bose släpper lurar du ska sova med
Byssan lull... 
48.0°
+
Roger Åberg
0
Fox godkänner Disneys bud på 71,3 miljarder dollar
Disney kommer äga nästan hela Marvel-universumet 
32.0°
+
André Stray
0
Audi och Hyundai ska samarbeta kring bränslecellsteknik
Vill snabba på utvecklingen 
49.1°
+
Bobby Green
0
Cyklister får köra på körbana även om det finns cykelbana
Men vad i hela fridens namn? 
30.7°
+
Bobby Green
0
Ny Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Turtle Power! 
33.2°
+
André Stray
0
Steams sommarrea bara några timmar bort
Bara att börja tänja plånboken 
42.3°
+
André Stray
0
Star Wars-spinoffer har lagts på is
Efter Solo-floppen 
45.6°
+
André Stray
0
Dålig läppläsning av herrarna Trump och Jong-Un
Känns rimligt att det var det här som sades 
47.0°
+
Roger Åberg
0
En närmre genomgång av Volvo S60
Denna gång utan svengelska 
43.4°
+
Roger Åberg
0
Virvelringar som kolliderar
Vackert och tidsödande 
50.2°
+
Roger Åberg
0
Videofrossa: Nya Volvo S60
Se den på vägen, syna den och se den i fabriken 
44.6°
+
Roger Åberg
0
Lite gameplay från Mutant Year Zero: Road to Eden
Ser bra ut! 
43.6°
+
André Stray
0
Det här är nya Volvo S60!
Första Volvon som tillverkas i USA 
55.7°
+
Bobby Green
0
Matt Damon kommer att spela Carroll Shelby
Ny film om Fords Ferrari-fight på gång 
43.0°
+
Bobby Green
0
Nu kan du beställa Nokia 8110
Banantelefonen i ny version 
51.6°
+
Roger Åberg
0
Snubbe kör båt över grusväg
Alla sätt är bra utom de dåliga 
48.2°
+
Bobby Green
0