Nu kan man utbilda sig till YouTuber
Ny utbildning på folkhögskola 
31.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Cellprov blir gratis över hela landet
Från och med årsskiftet 
50.9°
+
Emmy Zettergren
0
Årets tema i Musikhjälpen presenterat
Barn är inte till salu 
83kg
+
Bobby Green

Fler nyheter från Apple

AppleTV och en ny Airport

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple TV

Förutom iPhone så presenterade även Apple två andra halvnya prylar under gårdagens keynote. Det ena var en maskin som kopplas ihop med TV:n och den andra var en trådlös router.

Apple TV
Den här maskinen har visats upp tidigare men gick då under namnet iTV. Nu är den dock klar för marknaden och det nya namnet blev Apple TV. Det är en box som kopplas in till TV:n och från vilken man kan visa lagrade videofilmer.

Den har en trådlös uppkoppling (802.11n) och kan synka iTunes-samlingar i upp till fem stycken datorer. Den fungerar både ihop med PC och Mac. Det ska även gå att ladda ner program direkt från Apple.com.

Den kopplas ihop med TV:n via HDMI eller Komponent. Det finns stöd för videoformaten H.264 och Mpeg4 samt diverse ljudformat. Boxen är även försedd med en hårddisk på 40GB.

Apple TV släpps i februari och kommer att kosta 2 795 kronor.
mac.feber.se


Airport Extreme
Det här är en uppgraderad version av Airport Extreme som nu har stöd för den nya snabbare versionen av den nya föreslagna standarden för WiFi (802.11n). Det ska ge en fem gånger snabbare hastighet än med nuvarande 802.11g samt dubbelt så stor täckning på det trådlösa nätverket.

Det går att koppla in en hårddisk till Airport Extreme som man kan dela ut till alla på nätverket och man kan även använda den som skrivarserver. Den nya versionen av Airport Extreme släpps i februari och priset landar på 1 695 kronor.

RSS 4 kommentarer till artikeln
emil
innebär det att man skulle kunna ha sitt iTunes-bibliotek på en extern HD kopplad till sin AP Extreme för att på det viset slippa att synka det mellan stationär och bärbar?
av emil, onsdag 10 januari 2007 kl 11:34
Roger Åberg
Vi har inte fått svar på detta ännu. Jag hoppas verkligen, verkligen det, det känns som en förutsättning. Men samtidigt så använder Apple iTunes för att dela data.

Möjligheten finns att Airport Extreme har en mjukvara som kan dela data till Apple TV.
av Roger Åberg, onsdag 10 januari 2007 kl 12:02
Press play on tape
n eller draft-n?
av Press play on tape, onsdag 10 januari 2007 kl 15:29
emil
Draft. N har inte släppts än.
av emil, onsdag 10 januari 2007 kl 17:12
Kommentera artikeln