Facebook vill få stopp på clickbait-videos
Trevligt 
41.9°
+
Frode Wikesjö
0
Kolla in en maskin som bygger domino-banor
Konstruerad nästan helt i trä 
42.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Se taket på Mercedes-Benz Stadium stänga sig
Imponerande konstruktion 
104kg
+
Roger Åberg
Bing missade sandsnopp
Bing bing dong 
41.8°
+
Frode Wikesjö
0
Överklaga felaktiga parkeringsböter med Botboten
Bottar har visat sig vara effektiva på det tidigare 
49.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in Metallicas konsert i Kanada
Sista på turnen 
115kg
+
Roger Åberg

Asus presenterar nya flaggskeppet ZenFone 4 Pro

Dubbla kameror och Snapdragon 835

Visa inte Android-artiklar
Android / ASUS

Asus har presenterat sin nya flaggskeppstelefon ZenFone 4 Pro. Enheten har en 5,5 tum stor AMOLED-skärm med Full HD-upplösning och har en ljusstyrka på 500 nits. På insidan sitter det en Snapdragon 835, 6GB ram, 128GB lagring och ett batteri på 3600mAh.

På baksidan sitter det två stycken kamerasensorer varav den ena är Sony-sensorn IMX362 på 12MP och f/1.7-bländare samt optisk bildstabilisering. Den andra sensorn är en Sony IMX351 på 16MP. Tack vare den dubbla uppsättningen har telefonen 2x zoom och lite bokeh-effekter.

Utöver ZenFone 4 Pro har Asus visat upp ett gäng andra enheter i ZenFone 4-familjen som ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie och ZenFone 4 Selfie Pro. Resten av familjen ligger i midrange-nivån när det kommer till prestanda, men levererar användbara grejer som ordentliga kameror.

Asus har ännu inte spikat något releasedatum för Sverige, men vi lär få den informationen inom kort.

Telia lanserar app som ger barn extrasurf

Om de rör på sig tillräckligt mycket

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Operatörer

Telia lansera nu appen Telia PEP! som ska kunna ge barn och ungdomar med telia-abonnemang att "tjäna" ihop 1GB extra i surfpott varje månad genom att röra på sig.

Appen mäter hur mycket användaren rör på sig varje dag och baserat på detta kan användaren belönas med mer datatrafik till sitt abonnemang. Det finns även diverse utmaningar i appen om användaren vill få motivation till att röra lite extra på sig.

Telia PEP! går att använda tillsammans med Telia Mobil Komplett-abonnemang samt Barn- och Mobilanslutning men fungerar inte med Telias kontantkort eller företagsabonnemang.

Motorola tar patent på skärm som kan laga sig själv

Fixar sprickan med hjälp av värme

Foto: Motorola
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Motorola

Motorola har tagit patent på en teknik som skulle kunna användas för att laga en sprucken mobilskärm i framtiden.

Patentet beskriver dels hur telefonen skulle kunna identifiera om det finns en spricka på skärmen som sedan skulle kunna lagas med hjälp av polymerer med formminne. Polymerer med formminne, som även kallas för "plast med en hjärna", kan ändra form och återställas till sin ursprungsform genom att man värmer upp dem. Ni kan se lite mer om hur det går till i klippet nedan.

Tanken verkar vidare vara att ett lager med "minnes-plasten" skulle placeras ovanför en glasskärm och förhoppningsvis blir det bara det lagret som skadas om mobilen får sig en smäll.

Som vanligt när det gäller patent så resulterar inte alltid sådana i färdiga produkter. Huruvida vi får se mobiler med skärmar som kan laga sig själv i framtiden återstår med andra ord att se.

Essential Phone börjar skeppas inom sju dagar

Endast den svarta versionen dock

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Essential Phone skulle egentligen börja skeppas i juni, men det gick sådär med de planerna. Förra veckan meddelade Andy Rubin att telefonerna kommer få ett ordentligt releasedatum den här veckan och nu har gänget meddelat att kunder som förbokat telefonen kommer få sina enheter skeppade inom kort. Mer specifikt inom sju dagar.

Detta gäller endast den svarta varianten av telefonen. Pure White-versionen har ännu inte något specifikt releasedatum, utan leverans sker inom några veckor.

Evan Blass levererar bild på LG V30

Ser bra ut!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / LG

LG V30 kommer presenteras i samband med IFA-mässan, men tack vare Evan Blass kan vi nu se telefonen i sin helhet innan release. Som bilden ovan avslöjar så ser telefonen ut som en LG G6, fast med lite mindre skärmkanter och en 6 tum stor skärm.

Telefonen ryktas utrustas med Snapdragon 835, 4GB ram och 64GB lagring.

V30 kommer som sagt presenteras på LG:s presskonferens 31 augusti.