m
Det första fantastiska andetaget efter en lungtransplantation
Donera mera! 
78.1°
+
Roger Åberg
0
Fully Charged kör den eldrivna Folkabussen
Som jag vill ha denna 
50.6°
+
Bobby Green
0
Teenage Engineering gör saker åt IKEA
Dubbelt svenskt! 
44.5°
+
Roger Åberg
0
Drake ger bort stålar och glädje
I nya videon 
117kg
+
Roger Åberg
Wired tar en titt på konstgjort kött
Framtidens grej? 
47.8°
+
André Stray
0
Apple har problem med anställda som går in i väggen
Bokstavligt talat  
48.7°
+
André Stray
0
Pandora - Trust Me
Fredagsklassikern 
112kg
+
Bobby Green

Får man bättre täckning om man lyfter upp telefonen?

The Verge undersöker

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Något som många av oss har gjort vid något tillfälle är att försöka få bättre täckning på telefonen genom att lyfta upp luren. Men funkar det, egentligen? The Verge har undersökt detta och svaret är att det inte påverkar täckningen avsevärt och det är bättre att du tar en promenad i valfri riktning för att hitta på en plats med bättre täckning.

Kraftig försäljningsökning av mobiltillbehör

På grund av ny lagstiftning

Foto: Pixabay
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Hemelektronikkedjan Elgiganten skriver i ett pressmeddelande att deras försäljning av mobiltillbehör har ökat kraftigt sedan den nya lagen som förbjuder att man håller i sin mobiltelefon när man kör bil trädde i kraft i 1 februari.

Den nya lagen säger att det från och med den 1 februari råder totalförbud mot att hålla en mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning i handen när man framför ett motordrivet fordon. Magnus Dahg som är försäljningschef för telekom på Elgiganten säger att försäljningen av handsfree-tillbehör ökade med 400% samtidigt som ökningen av mobiltelefonhållare ökade med 340% samma vecka som lagen trädde i kraft. Även försäljningen av hörlurar ska ha ökat sedan 1 februari.

Har du köpt något nytt mobiltillbehör sedan lagen skärptes 1 februari? Svara gärna på vår enkät nedan.

Vimla har flest lojala kunder

Deras kunder rekommenderar operatören oftast

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Operatörer

Telenors lågprisoperatör Vimla blev häromdagen utsedd till Årets operatör på Telekomgalan som gick av stapeln 13 februari.

I en undersökning som genomförts av analysföretaget Nordic Bench fick Vimla högst så kallat NPS-betyg av de åtta mobiloperatörerna som ingick i undersökningen. NPS står för Net Promoter Score och är ett slags lojalitetsmått som anger hur benägen en kund är att rekommendera företaget till vänner eller andra.

Samtliga svenska lågprisoperatörer, förutom Vimla även Halebop, Hallon och Comviq, klarar sig bra i Nordic Bench undersökning och kniper tillsammans topplistans fyra första placeringar. Sämst NPS-betyg fick Tre och ni hittar hela listan nedan.

Vilken mobiloperatör använder du primärt? Svara gärna på vår enkät nedan.

1. Vimla NPS: 61
2. Halebop NPS: 31
3. Hallon NPS: 28
4. Comviq NPS: 24
5. Telia NPS: 8
6. Tele2 NPS: -6
7. Telenor NPS: -11
8. Tre NPS: -22

Läs mer
Visa
Om NPS-undersökningen
NPS är ett lojalitetsmått som beräknas genom att kategorisera företagets kunder i tre grupper utifrån deras lojalitet. Kunderna ombeds besvara frågan: Hur troligt är det att du skulle rekommendera företag X till en vän eller kollega? Kunderna svarar på en skala 0-10. Ambassadörer (9-10 poäng), Passiva (7-8 poäng) och Kritiker (0-6 poäng).

För att beräkna ett företags NPS tar man andelen kunder som är Ambassadörer och subtraherar med andelen Kritiker. Metoden för NPS är utvecklad av Satmetrix, Bain & Company och Fred Reichheld och används av ledande företag över hela världen som standard för mätning och förbättring av kundlojalitet.

Google Assistant till Sverige under 2018!

Äntligen!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Google

Just nu kör Google en grej i Amsterdam som de kallar för The Digital News Initiative. Det är helt enkelt en fond för olika projekt inom digitala nyheter. Men det är inte det viktiga här, utan det är en en slide som de visade under en presentation.

På den ser man tydligt hur många nya språk och länder som kommer att få Google Assistant under 2018. Det är ett gäng, Google växlar verkligen upp nu. Roligt är att Sverige är ett av länderna!

Det här betyder att vi förhoppningsvis kommer att få Googles Home-serie hit men framförallt Pixel-telefonerna. Och så kommer alla som kör Google Assistant att kunna prata med den på svenska.

  tack GladaAnkan androidpolice.com +

Historien om hur iFixit blev den inofficiella guiden

Intressant reportage

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Om du någon gång själv har försökt reparera en telefon eller en dator har du nog stött på iFixit. De började posta olika guider online och tjänar pengar på att sälja tillbehören som vi vill byta. Motherboard fick följa med när de jagade fatt på den absolut första iPhone X:en som såldes så att de kunde vara först med att plocka isär den.