Man räddar skunk från cola-burk
#hero 
42.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Föräldrar överraskar dottern med en DeLorean DMC-12
Man blir alltid glad av gamla bilar 
45.8°
+
Bobby Green
0
Så här tänker SpaceX ta oss till Mars
Har presenterat Interplanetary Transport System 
46.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Alla sjunger i regnet
Mashup med massa filmer 
84kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Ny trailer för Battlefield 1
Visar upp kampanjen 
48.9°
+
Frode Wikesjö
0
DJI presenterar DJI Mavic Pro
Filmar i 4K och får plats i din hand 
46.1°
+
Frode Wikesjö
0
Årets tema för Musikhjälpen är officiellt
Barn i krig har rätt att gå i skolan 
102kg
+
Bobby Green

Android-versionen av Chrome låter dig ladda ner hela hemsidor

Och använder mindre data för videoklipp

Tidigare idag skrev vi om att Google jobbar på en ny version av YouTube som låter användare ladda ner videor offline och dela dessa med nära och kära i närheten. Det var tydligen inte den enda mjukvaran Google har på ingång som gör livet lättare för folk utan stabil internetuppkoppling.

Den nya versionen av Chrome har en förbättrad datasparläge som gör att MP4-filer på hemsidor komprimeras och använder 67 procent mindre data vid videospelningar. Utöver det kommer Chrome visa en betydligt mer slimmad hemsida om du försöker gå in på hemsidor över 2g-nätet som gör att sidorna laddar dubbelt så snabbt och sparar över 90 procent data.

Sist men inte minst kommer Chrome få en nerladdningsknapp som laddar ner allting från en webbplats, inklusive bilder, musik och videor, som gör att du utan problem kan besöka hemsidorna när du inte har tillgång till internet.

Nerladdningsfunktionen tillgänglig i betaversionen av Chrome, som ni för övrigt hittar här: Chrome Beta på Play Store, och kommer dyka upp i den färdiga versionen av Chrome 54 när den släpps senare i oktober.

En hemsida med datasparläget aktiverat.
via theverge.com chrome.googleblog.com +

Pokémon Gos tredje nest migration verkar ha påbörjats

Sällsynta Pokémons dyker upp på andra platser

Gänget bakom Pokémon Go-sajten The Silph Road skriver på Reddit att det nu ser ut som om Pokémon Gos tredje så kallade Nest Migration har påbörjats.

Det innebär att en del sällsynta Pokémons nu spawnar på andra platser än var de tidigare har hittats. Det kan handla om Pokémons som till exempel Omanyte (bilden ovan), Charmander, Squirtle och Bulbasaur. Det sägs även att det kan ha lagts till fler Nests på olika platser men det är inget jag har kunnat bekräfta själv.

Jag märkte personligen på min väg till jobbet idag att det spawnade en del Abras på Norr Mälarstand i Stockholm vilket inte skett tidigare då de brukade hålla till runt Smedsuddsbadet. Lirar ni fortfarande? Svara gärna på enkäten nedan.

reddit.com +

Xiaomi visar upp Mi 5s och 5s Plus

Gömmer fingeravtrycksläsaren bakom glaset

Xiaomi Mi 5s

Kinesiska Xiaomi har visat upp två nya flaggskeppsenheter vid namn Mi 5s och 5s Plus som kommer med lite trevliga nyheter. De nya versionerna är 5,15 respektive 5,7 tum stora och är utrustade med Qualcomms värstingchipp Snapdragon 821 som inte bara är snäppet kvickare än 820 utan är också bättre på näthantering med sitt X12 LTE-modem.

Utöver Snapdragon 821 kommer Mi 5s finnas tillgänglig med 128GB UFS 2.0-lagring och 4GB ram. Det mest intressanta med 5s är att luren är utrustad med en fingeravtrycksläsare som skannar ditt finger med ultraljud, vilket gör att Xiaomi kunnat placera läsaren bakom glaset på framsidan och har på så sätt kunnat leverera en mer enhetlig design.

Mi 5s Plus är utrustad med samma hårdvara som sitt syskon, men processorn är klockad till 2,35GHz vilket är snäppet snabbare än 5s som endast är klockad till 2,15GHz. Batteriet är också större och ligger på 3 800mAh medan 5s endast kör 3 200mAh och Plus-versionen kör en traditionell kapacitiv fingeravtrycksläsare.

Xiaomi kommer bli tillgängliga i Kina senare i veckan och Mi 5s med 128GB lagring och 4GB ram kommer kosta 2 299 yuan, ungefär 3 000 kronor, och den vassaste Plus-versionen med 128GB lagring och 6GB ram kommer säljas för 2 599 yuan, ungefär 3 300 kronor.

Xiaomi Mi 5s Plus
mi.com +

Snubbe får iPhone 7-användare att ta sönder sina lurar

Visade hur man "får tillgång till" hörlursuttaget

Youtubern TechRax fördriver tiden med att förstöra nya tekniska prylar. I en relativt ny video visar han hur användare kan få tillgång till det "gömda" hörlursuttaget på iPhone 7 genom att borra hål i botten av telefonen. Eftersom folk på internet är som folk på internet är så testades detta givetvis av folk som nyligen införskaffat sig nya iPhone 7.

Kommentarsfältet är fullt av folk som försökt testa detta och är sura på TechRax och troll som försöker trigga folk att borra sönder sina nya iPhone 7-lurar.

Några av kommentarerna ser ni här nere.
I did this, but now my phone won't work? What do I do? I tried charging it but it just does not work. Help!
TechRax forgot to mention that the drill he uses needs to be from Apple.
I followed all the steps you said and it won't even turn back on. do I gotta update it or download the headphone jack app?
TECHRAX YOU PIECE OF SHIT I DID THIS AND THE SOUND DOESN NOT WORK AT ALL??????

TechRax själv verkar ta situationen rätt bra och verkar inte bry sig allt för mycket om sina upprörda följare:
thenextweb.com +

Läcka Så här ser antagligen Googles Pixel-telefon ut

Visas upp om en vecka

Nu är det bara en vecka kvar innan Google kommer att hålla sin stora hårdvarupresentation där man bland annat förväntas visa upp nya telefoner.

Telefonerna sägs gå under namnen Pixel samt Pixel XL och det har redan läckt lite bilder på dem. Här är ännu en bild som Venture Beat har kommit över och som enligt dem visar hur Pixel-telefonen kommer att se ut. Pixel ryktas vara försedd med en fem tum stor skärm som kör 1080p-upplösning, en fyrkärnig 64-bitars process på 2.0Ghz, 4GB RAM, 32GB lagring, kameror på 12 respektive 8 megapixlar samt ett batteri på 2.770 mAh.

Pixel XL sägs ha liknande specifikationer som Pixel men ha en större skärm på 5,5 tum med QHD-upplösning (2560x1440 pixlar) samt ett större batteri på 3.450 mAh. Priserna för den billigaste Pixel-modellen ryktas starta på runt 650 dollar.

venturebeat.com +

Uber kan tänka sig att flyga sina kunder i framtiden

Med flygplan som kan lyfta och landa vertikalt

Nyligen började Uber köra med sina självkörande bilar i amerikanska Pittsburgh men det verkar som om företaget har mer högtflygande planer än så.

I en intervju med Recode så säger Ubers produktchef Jeff Holden att man seriöst har börjat titta på att erbjuda sina kunder transport genom kortare flygresor. Det skulle handla om resor inom större städer och man skulle då använda ett så kallat VTOL-flygplan (vertical takeoff and landing).

Enligt Holden så skulle det antagligen vara möjligt att börja flyga Uber-kunder någon gång inom de kommande tio åren. I videon ovan kan ni kolla in en konceptvideo på sådant flygplan man kanske kommer att använda då.

recode.net +

Uber börjar verifiera sina chaufförer med hjälp av selfies

Så att rätt person faktiskt sitter bakom ratten

I USA kommer taxitjänsten Uber börja verifiera sina chaufförer genom att då och då be dessa att ta en selfie på sig själv.

Detta gör man för att säkerställa att det faktiskt är den personen som uppgett att de kör bilen även är personen bakom ratten. Detta var något som Uber i Kina började med för ett tag sedan då man upptäckt att registrerade Uber-chaufförer ibland överlät sina konton till någon annan och att dessa istället körde bilen. Framför allt gör Uber detta för att värna om sina passagerares säkerhet. Så här beskriver Uber att systemet fungerar:
* Drivers are asked periodically to take a selfie in the Uber app before they accept rides.
* We then use Microsoft’s Cognitive Services to instantly compare this photo to the one corresponding with the account on file.
* If the two photos don’t match, the account is temporarily blocked while we look into the situation.

Huruvida även Uber i Sverige ska börja använda sig av det här systemet finns det idag inga uppgifter om.

newsroom.uber.com +