Nu börjar Extremely Large Telescope byggas i Chile
Europas jätteteleskop 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ryssland ska bygga jättestor forskningsubåt
Som ska ha enorma "vingar" 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vad stämde, och vad stämde inte?
Tre filosofer förutspår framtiden 
87kg
+
Bobby Green
Googles sökmotor blir mer personlig
Lägger till sektion med ditt personliga material 
29.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft gör specialversion av Windows 10 till Kinas regering
Säg hej till Windows 10 China Government Edition 
27.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Motocross- och endurofilm från Sverige
Med värmländsk humor 
125kg
+
Bobby Green

Rykte Apple tar fram AI-chip till iPhone

Kanske kommer att heta Apple Neural Engine

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Nyhetsbyrån Bloomberg skriver att Apple håller på att ta fram ett chip dedikerat till artificiell intelligens som kanske skulle kunna dyka upp i framtida iPhones.

Man skriver vidare att chippet kanske kan gå under benämningen Apple Neural Engine och kunna användas till funktioner som ansikts- och röst-igenkänning, augmented reality-funktioner och annat som förlitar sig mycket på datorsyn. Det här skulle eventuellt kunna förbättra iPhones batteriprestanda.

Enligt Bloomberg ska Apple redan börjat testa sitt AI-chip i iPhones men det finns inga uppgifter om eller när vi eventuellt skulle kunna få se det i iPhones på den kommersiella marknaden.

Operas webbläsare utvecklas inte längre till iOS

Oklart varför

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Det norska företaget Opera verkar ha slutat att utveckla webbläsare till Apples mobila operativsystem iOS skriver Betanews.

Opera har två stycken webbläsar-appar i App Store, Opera Mini samt Opera Coast. Opera Mini till iOS har inte uppdaterats på nästan ett år medan Opera Coast till iOS senast uppdaterades i december 2016.

Betanews har varit i kontakt med Opera via Twitter och som synes i svaret i den inbäddade tweeten nedan så har inte Opera längre någon avdelning som arbetar med webbläsarens utveckling till iOS. Exakt varför Opera har valt att överge iOS och hurvida detta är något temporärt eller permanent finns det för tillfället inga uppgifter om. Det är väl inte helt omöjligt att det handlar om en ekonomisk fråga.

Nu lanseras Bzzt i Stockholm

Taxi-tjänst med eldrivna tuktuks

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Idag lanserar företaget Bzzt sin taxi-tjänst i Stockholm med vilken man kan bli transporterad runt i Stockholms innerstad i en eldriven tuktuk.

Bzzt kommer initialt ha 18 så kallade "taxi-poddar" rullande i Stockholms innerstad. Varje pod tar två passagerare samt en chaufför och maxhastigheten är 45 kilometer i timman.

Det kommer att vara ett fast pris på 30 kronor per kilometer en passagerare åker med Bzzt. Beställning samt betalning sker via Bzzt mobila app som finns till Android och iOS.

Bzzt lanserades i Göteborg 2015 och har där testkört sina eldrivna tuktuks under två somrar skriver man i ett pressmeddelande.

OnePlus 5 kör Snapdragon 835

OnePlus bekräftar

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / OnePlus

Att OnePlus 5 kommer köra den vassaste systemkretsen på marknaden är kanske inte helt oväntat, men nu har företaget i alla fall bekräftat att nummer 5 kommer köra Snapdragon 835.

OnePlus-chefen Pete Lau skriver i ett inlägg på OnePlus-forumet att utöver att utrusta telefonen med Snapdragon 835 har gänget även jobbat hårt med att få bort skärmens input delay som varit märkbart på vissa OnePlus-enheter.

När OnePlus 5 kommer visas upp är för tillfället okänt, men en officiell presentation borde bara vara några veckor bort.

Xiaomi släpper Mi Max 2

Med fett batteri på 5300 mAh!

Visa inte Android-artiklar
Android / Xiaomi

Xiaomi stora modell Mi Max har nu släppts i version 2. Skärmen är på 6,44 tum och har 1080p-upplösning. Under skalet hittar vi Snapdragon 625, 4 GB RAM och antinger 64 eller 128 GB minne. Och så ett batteri på hela 5300 mAh!

Som ni anar borde det räcka till en hel del användning. Med Quick Charge 3 ska det stora batteriet nå 68 procent på en timme. Prislappen ska ligga på 1699 yuan för 64 GB (cirka 2150 kronor) och 1999 yuan för 128 GB (cirka 2530 kronor).