Indien stoppar försäljning av 800.000 bilar
Är inte miljövänliga nog 
50.1°
+
Emmy Zettergren
0
Colin Furze bygger världens snabbaste radiobil
The Stig sätter rekord med den 
44.1°
+
Roger Åberg
0
En kortfilm om en resa till Arktis
Material från Testeds resa 
84kg
+
Bobby Green
iPad 5 är i princip en iPad Air
iFixit har plockat isär "nya" iPaden 
29.7°
+
Roger Åberg
0
Australien drabbades av en Sharknado!
Ian Ziering lär vara på väg 
46.1°
+
Frode Wikesjö
0
Arkitekt vill bygga u-formad skyskrapa
Det här är förslaget Big Bend 
119kg
+
Bobby Green

Kolla in Samsungs Galaxy S8-presentation på 10 minuter

Se bara det bästa

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Igår presenterade Samsung sin senaste flaggskeppsmodell Galaxy S8. Som vanligt kan sådana presentationer kännas onödigt långa och därför kommer här en bantad version av presentationen där ni på 10 minuter kan kolla in det viktigaste som Samsung presenterade igår.

youtube.com +

iPad 5 är i princip en iPad Air

iFixit har plockat isär "nya" iPaden

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Apple släppte en ny iPad i förra veckan och den stora nyheten var egentligen bara priset. iFixit har nu plockat isär iPaden som under ytan, förutom touch ID och en A9-processor, ser i det närmaste identisk ut med iPad Air.

Nya iPad kostar 3995 kronor.

Samsung Galaxy S8 först ut med Bluetooth 5

Kan strömma ljud till två separata enheter

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Samsungs presentation av Galaxy S8 var lite annorlunda jämfört med tidigare mobilpresentationer då gänget la väldigt lite fokus på teknik och pratade i stället mer om upplevelse och sådant. Bland annat missade gänget att berätta att S8 är den första mobila enheten på marknaden med Bluetooth 5 som öppnar upp en hel del möjligheter. Bland annat kan telefonen kopplas samman till två separata bluetoothenheter och spela upp ljud på båda, vilket är rätt användbart när du vill dela ljud med en vän.

Att strömma ljud till flera olika enheter är förstås trevligt, men det är inte allt Bluetooth 5 gör. Den nya standarden är betydligt mer kraftfull än föregångaren när det kommer till överföringshastighet och avstånd. S8 kan föra över filer med hastigheten 50 Mbit/s och i teorin ska du kunna ha en bluetoothkoppling till en enhet på 240 meters avstånd. Detta kräver förstås att enheten är kompatibel med Bluetooth 5.

theverge.com +

Marques Brownlee kollar in Samsung Galaxy S8

Vad tycker han?

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Som ni vet så släpptes Samsung Galaxy S8 igår. En man som har pillat på de flesta telefoner på marknaden är Marques Brownlee så vad han tycker är så klart lite extra intressant...

youtube.com +

Vi har klämt på Samsung Galaxy S8

Note 7 är, typ, tillbaka!

Foto: André Stray
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

I höstas lanserade Samsung Note 7. Det var en telefon som jag verkligen tyckte om. Helt ärligt var det den bästa Samsung-telefonen jag någonsin testat och blev så pass imponerad att jag funderade på att ersätta trotjänaren OnePlus 3 med Note 7. De planerna gick ju helt åt helvete.

När jag fick S8 i handen kände jag dock samma känsla som när jag lekte runt med Note 7. Enheten har en design som jag verkligen gillar med rundat glas på både fram och baksida, vilket inte bara ser riktigt snyggt ut utan också gör att telefonen ligger riktigt bra i handen. Telefonen har inte några tydliga kanter, vilket höjer känslan ytterligare ett snäpp.

Den nya skärmen med det aningen konstiga bildförhållandet 18.5:9, eller 37:18 som det kallas om man föredrar heltal, gör telefonen rätt lång.

Hemknappen som Samsung använt sedan urminnes tider har försvunnit. Den fysiska knappen är borta, men hemknappen finns kvar längst ner på skärmen. I stället för att köra en ren mjukvaruknapp har Samsung petat in trycksensorer under skärmen som säger åt telefonen att leverera lite haptiskt feedback när du trycker ner "knappen", ungefär som 3D Touch på iPhone 7. Till skillnad från 3D Touch på iPhone 7 är det endast på stället där hemknappen sitter som du kan trycka för att få denna feedback.

Kameran var riktigt snabb och levererade under mitt snabba test riktigt fina bilder över Londons siluett. Jag fick inte testa enheten så pass länge att jag kände att nya Multiframe Image Processing levererade någon speciell upplevelse, men det såg rätt lovande ut.

Mjukvaran känns förvånansvärt lovande. Vanligtvis föredrar jag vanlilj-Andriod, eller en relativt vaniljupplevelse likt OxygenOS eller mjukvaran som används i Lenovos Moto-enheter, men det känns verkligen som att Samsung har försökt tillfredsställa den mest nitiske Andriod-användaren.

Ett litet problem jag har med S8 är telefonens blanka yta. Eller mer specifikt fingeravtrycken som uppstår på den blanka ytan, vilket får telefonen att se skitig ut efter bara några minuters användning, om man inte håller fast telefonen med fingerspetsarna. Räkna med att agera putsduk flera gånger om dagen om du vill att telefonen ska se flådig ut.

Personligen så föredrar jag nog den "mindre" varianten av S8 med "bara" 5,8 tum stor display. Plus-versionen låg bra i handen, men för mig var den lite väl lång. Min tumme är lat och är sällan pepp på att röra sig allt för mycket. När det kommer till färgen så föredrar jag den svarta varianten med svarta kanter och svart baksida. Den ser riktigt clean ut

Hur som helst. Jag ser verkligen fram emot att testa enheten ordentligt närmare release, vilket sker runt 28 april. För övrigt går det att förboka telefonerna från och med idag. Priset ligger på 7 990 kronor för S8 och 8 990 kronor för S8+.