RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
56.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
51.5°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
101kg
+
Roger Åberg
Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
27.9°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
25.0°
+
Emmy Zettergren
0
Liten igelkott ska väl också få campa
Skön kampanj 
121kg
+
Roger Åberg

Snapchat ska sända OS

För att locka en yngre publik

OBS! Bilden är ett montage
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Sociala medie-tjänsten Snapchat har slutit ett avtal med Discovery Networks tv-kanal Eurosport som innebär att Snapchat kommer att posta material från nästa vinter-OS som arrangeras i den sydkoraenska staden Pyeongchang.

Rent konkret så innebär det att europeiska Snapchattare kommer att kunna ta del av vinter-OS via Snapchat Stories. Michael Lang, chef för International Development and Digital på Discovery International, säger i ett uttalande.
"We are thrilled to bring the excitement and passion of the Olympic Games directly to Snap’s dynamic and engaged younger audience, allowing Discovery to deliver on its promise to bring the Games to more people across more screens in Europe than ever before."
Discovery och IOK hoppas givetvis att det här samarbetet ska leda till att yngre användare får upp ögonen för OS, något som kanske idag inte är riktigt är fallet då det finns en hel del annat att lägga sin tid på.

Moto släpper Alexa-mod

Ha Alexa på baksidan av telefonen

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Motorola

Motorola fortsätter att producera mods till sina telefoner och den senaste i raden har man gjort tillsammans med Amazon. Det är helt enkelt en Alexa som man kan bära runt på, så att man alltid kan fråga Alexa om ditten och datten. Med på köpet får man en högtalare och ett batteri, men man blir 150 dollar fattigare.

Frågan är varför man inte bara har Alexa som mjukvara. Motorola säljer dessutom en telefon (X4) som har just Alexa som mjukvara. Oavsett, trevligt med lite alternativ.

Apple säljer fler iPhone 7 än 8

I alla fall i USA, enligt analytiker

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Hårdvara

iPhone 8 är en riktigt bra lur, men vi sitter ju alla och väntar på iPhone X. Eller? Nja, här i Sverige verkar det faktiskt som att en del köper åttan, troligen för att iPhone X är så dyr. Det är ju ändå skillnad på 7995 kronor och 11.495 kronor. Ännu "billigare" är iPhone 7 som kostar 6395 kronor och det verkar inte riktigt som att Apple har lyckats förklara varför åttan är värd 1600 kronor mer än sjuan, för enligt en analytiker säljer sjuan mer än åttan.

Göm undan dina nakenbilder på telefonen med Nude

Använder AI för att leta rätt på snusket

Oklart vad appens AI anser vad detta är
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Troligtvis har du använt din mobiltelefon för att ta nakenbilder som du vill titta på själv eller dela med dig till en annan person som gett samtycke. Det kan dock uppstå lite pinsamma situationer om någon annan ser bilderna när de tittar i bildbiblioteket, men med nya appen Nude så kommer detta inte vara ett problem längre. Nude använder sig utav AI för att automatiskt identifiera vuxenbilder och placerar dem i en hemlig låda i telefonen. Appen plockar i sin tur bort bilderna från iCloud och andra molntjänster.

Appen är gratis att ladda ner, men har en månadskostnad på 1 dollar eller så kan du lägga ut 10 dollar för ett helt års användning. Nude finns för tillfället endast till iOS, men en Android-version är på ingång.

Den här appen använder kameran som knapp

Smart!

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Hårdvara

Det är mycket svep nu för tiden med Apple, som tar bort knapp efter knapp. Utvecklaren Astro gör en iPad-app som kallas för Luna Display och i den har man tänkt till lite. Man använder där helt enkelt selfiekameran som en "knapp", håller man över kameran så dyker en meny fram. Enkelt och smart!