Är det här kondomförpackningen som räddar världen?
Kanske det faktiskt! 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Kina bygger skyskrapor täckta av träd
För att bli av med föroreningarna 
67.8°
+
Emmy Zettergren
0
Hur man inte öppnar en öltunna
Om man inte vill vaska öl vill säga 
105kg
+
Bobby Green
Cassini har genomfört sin första djupdykning vid Saturnus
Har skickat hem bilder på atmosfären 
42.0°
+
Emmy Zettergren
0
Spoiler!
Ny prolog släppt för Alien: Covenant
Knyter ihop filmen med Prometheus 
41.6°
+
Emmy Zettergren
0
Ett fängelse på vattnet med celler i papp
Intressant koncept 
133kg
+
Bobby Green

En Samsung Galaxy S8 med genomskinlig baksida

Sexy!

Visa inte Android-artiklar
Android / Samsung

Att se vacker teknik är alltid härligt. Här får vi se JerryRigEverything ta och förvandla baksidan på en Galaxy S8 till en genomskinlig historia så att man kan se allt fint inne i telefonen. Absolut inget jag skulle rekommendera att man gör hemma. Jag noterade nämligen att han inte visar att telefonen fungerade när den var färdig...

youtube.com +

Gboard uppdateras med piltangenter

Lättare att redigera text

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Gboard har fått en uppdatering som gör livet betydligt lättare för dig som skriver, och redigerar, mycket text på mobiltelefonen. Tangentbordsappen har nämligen fått redigeringsläge med piltangenter.

För att komma åt textredigeringsläget behöver du bara klicka på Google-knappen och sedan välja textredigeringen, vilket ser ut som ett I med pilar på vardera sida. Därefter är det bara att klicka runt i texten för att markera, kopiera eller ta bort text.

Uppdateringen har rullat ut under dagen så om du kör Gboard på Android så borde du ha tillgång till redigeringsverktyget redan nu.

engadget.com +

Samsung Pay fungerar nu med Gear S3

Betala smidigt utan Galaxy-lur

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

I mars lanserades Samsung Pay i Sverige, men för att använda det behövde du ha någon av de banker som hoppat på Pay-tåget samt en Samsung-mobil av nyare modell. Nu har Samsung breddat tillgängligheten en aning och du kan nu betala med din smarta Samsung-klocka, mer specifikt Gear S3.

Detta betyder att du inte behöver köpa en ny Samsung-telefon för att kunna använda Samsung Pay, utan endast en Gear S3-klocka som kostar betydligt mindre än en S8.

  tack Fredrik samsung.com +

Google Trips blir bättre för flygrädda

Buss- och tågresor läggs till i appen

Foto: Pexels
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Google Trips är en smidig app som automagiskt samlar all din reseinformation från din Gmail på ett och samma ställe. Nu har appen blivit lite smartare och du kan nu lägga till buss- och tågresor som appen kan hålla reda på.

De nya funktionerna har börjat rulla ut till samtliga användare på iOS och Andriod. Har ni inte appen så hittar ni den här: Google Trips på Play Store. Och här: Google Trips på App Store.

engadget.com +

Samsung gör bästa kvartalet på flera år

Mycket tack vare chippavdelningen

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Samsung har släppt sin kvartalsrapport för första kvartalet 2017 och det har gått rätt bra under årets början. Så pass att första kvartalet har visat det bästa resultatet sedan tredje kvartalet 2013, vilket är rätt imponerande då företaget har gått rätt mycket minus på grund av Note 7-fadäsen.

Som underrubriken avslöjar så är det inte mobilavdelningen som lyft företaget, utan chippavdelningen. Företaget har sålt en hel del minnen, processorer och kamerasensorer vilket har lett till att det totala rörelseresultatet ligger på 8,75 miljarder dollar.

Troligtvis kommer S8-försäljningen se till att även årets andra kvartal kommer se rätt trevligt ut.

engadget.com +