m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft
Tänt vare här! 
47.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook lanserar snooze-funktion
Tysta dina vänner i en månad 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tyler, The Creator kör kontorskonsert
Det svänger ju 
87kg
+
Bobby Green
Fler badhus inför mobilförbud
Skärmfritt i Uddevalla 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Simon Stålenhags bok Passagen blir film
Svensk scifi-konstnär åker till Hollywood 
61.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vladimir Cauchemar rockar loss med flöjten
Det svänger ju 
114kg
+
Bobby Green

Samsung Galaxy S9 ryktas dyka upp på MWC

I slutet av februari

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Tittar vi på ryktena kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S9 så hittar vi en rad olika datum. Enligt Evan Blass så kommer Samsung smygvisa upp telefonen i samband med CES-mässan i början av januari, men enligt nya uppgifter från sydkoreanska The Bell så ska Samsung presentera telefonen under Mobile World Congress som drar igång i slutet av februari i Barcelona.

Huruvida detta stämmer eller ej är förstås lite oklart och vi kommer inte få reda på det förrän Samsung börjar bjuda in folk till det kommande Unpacked-eventet.

Ovan ser ni för övrigt en video som visar en CAD-rendering av telefonen.

Garmin Pay lanseras i Sverige

Betala med smartklockan Vivoactive 3

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Garmin lanserar nu sin mobilbetalningsfunktion Garmin Pay i Sverige vilket innebär att om man har rätt bank, bankort och en Vivoactive 3 så kan man använda smartklockan för att göra trådlösa betalningar i butiker vars betalterminaler har stöd för detta.

I dagsläget är det Mastercard-innehavare från Eurocard och SEB som kan använda Garmin Pay. För att göra det måste man skapa en elektronisk plånbok i Garmin Connect Mobile där man registrerar de aktuella bankkorten som man planerar att använda tillsammans med Garmin Pay.

När man ska betala med Garmin Pay så slår man in en fyrsiffrig pinkod på klockan och den kommer då att vara upplåst för att betala så länge man inte tar av sig klockan.

Visa
Pressmeddelande
Garmin Pay™ - betala med klockan ny tjänst från Garmin

Garmin tillsammans med Eurocard och SEB presenterar idag Garmin Pay. Med Garmin Pay samlar man sina betalkort direkt i vívoactive 3 smartwatch. Du verifierar dig med en fyrsiffrig kod och bläddrar snabbt mellan korten med fingret. Garmin Pay accepteras nästan överallt där man kan betala med kort. För att betala håller man bara klockan intill betalterminalen.

– En klocka från Garmin är så mycket mer än ett träningsverktyg. Den underlättar för dig hela dagen och hjälper dig att uppnå dina mål, både när du sportar och gör andra saker, som t ex när du skall handla. En Garmin-klocka är ett smycke du med fördel bär dygnet runt, säger Marcus Bjärneroth, Marknadsdirektör på Garmin Nordic.

Betalning via smartwatch
Med hjälp av Garmin Pay kan man snabbt och enkelt betala för saker utan att ha med sig varken kreditkort eller telefon. Garmin Pay finns i vívoactive 3. Man skapar en elektronisk plånbok i Garmin Connect Mobile och registrerar de kort som man vill kunna betala med. När man sedan skall betala verifierar man med en fyrsiffrig kod. Klockan är då upplåst i 24 timmar om du inte lägger ifrån dig klockan, då låser den sig direkt. Den nya funktionen drivs av FitPay betalningsplattform och är till en början tillgänglig för Mastercard-innehavare från Eurocard och SEB. Ytterligare kort kommer inom kort läggas till. Se vilka länder, kort och banker på garmin.com/garminpay/banks


Stilig smartwatch med GPS
vívoactive 3 är en smartwatch med GPS, Elevate™ pulsmätare2 och över 15 inbyggda appar för en varierad och aktiv livsstil. Tusentals appar och widgets kan laddas ner gratis via Garmin Connect IQTM store för att anpassa din vívoactive 3 till den perfekta accessoaren. Den högupplösta Side Swipe™-skärmen i färg visar aktivitetsmätning, smarta aviseringar, Find My Phone, VO2max, metabolisk ålder och mycket mer. vívoactive 3 har en batteritid på 8 dagar eller upp till 13 timmar med GPS påslagen.

– Med Garmin Pay kan den som använder vívoactive 3 lämna telefonen och plånboken hemma under träningsturen och ändå stanna till för att handla. vívoactive 3 är ett oumbärligt verktyg för alla med en aktiv livsstil och vi uppskattar att bankerna tillhandahåller denna spännande, nya funktion till sina kortinnehavare, avslutar Marcus Bjärneroth

– Det här är ytterligare ett bevis på en spännande utveckling, där kortet flyttar in i nya uppkopplade devices som är mer tillgängliga än plånboken. För oss är det självklart att vara en del av detta, och ett naturligt steg i vår ambition att ge våra kunder bästa möjliga service, baserat på den senaste tekniken, säger Catharina Hoffsten, Eurocards expert på mobila betalningar.

Porgs på ingång till Jedi Challenges

The Last Jedi-uppdatering kommer i januari

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

I november lanserade Lenovo AR-headsetet Star Wars: Jedi Challenges som skeppades med spel som duell med Kylo Ren, Holochess och RTS-spelet Strategic Combat. Nu har Lenovo meddelat att fler utmaningar är på ingång till Jedi Challenges som inspirerats av den nya Star Wars-filmen The Last Jedi.

Bland annat kommer duelläget få en ny strid där du slåss mot två Praetorian Guards. Strategic Combat kommer kunna spelas på Crait och Assault-läget kommer få nya fiender och uppdrag från The Last Order. Sedan meddelar Lenovo att Jedi Challenges kommer få Porgs.

Nyheterna kommer dyka upp i Jedi Challenges i januari. Headsetet kostar 2990 kronor.

Första telefonen med fingeravtrycksläsare under skärmen

Från Vivo

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

I tisdags berättade vi att Synaptics kommer att börja massproducera sin sensor Clear ID FS9500. Sensorn kan läsa av ditt fingeravtryck och kan göra det under en skärm, vilket ju är extra härligt nu när det inte längre finns plats för fingeravtrycksläsare på telefonernas framsidor.

I tisdags så gick de ut med att en av de fem stora skulle börja tillverka telefoner med sensorn inom kort. Nu är det klart att tillverkaren inte är Samsung utan Vivo, så denna kommer inte till S9:an.

Sensorn är av CMOS-typ och det är alltså en bildsensor som tar en bild av fingret och analyserar denna. Hur det är med säkerheten runt detta, om det går att lura med bilder och liknande, ska bli intressant att se.

Kommer Samsung Galaxy S9 och S9+ se ut så här?

Fingeravtrycksläsare under kameran!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Att en S9:a är på gång är ingen hemlighet men hur den ska se ut har inte riktigt läckt ännu. Nu har det dykt upp bilder på en telefon som ska vara gjord från CAD-ritningar av telefonen, så om detta stämmer kommer alltså S9:an att se ut så här när den kommer.

På framsidan är det inte mycket om någon skillnad. På baksidan hittar vi en fingeravtrycksläsare som är betydligt bättre placerad än på S8:an. På den vanliga S9:an hittar vi en kamera och på S9+ hittar vi två kameror.

Skärmarna mäter 5,65 tum på S9 och 6,1 tum på S9+. I övrigt hittar vi de vanliga knapparna inklusive Bixby och ett 3,5 mm-uttag!

Om du vill ha större stillbilder finns det på S9 här och S9+ här.