Conan spelar Arms med Will Arnett
Spelfeber 
41.8°
+
Frode Wikesjö
0
Michel Ancel visar upp Beyond Good & Evil 2
Eller tekniken som ska driva spelet 
49.0°
+
Frode Wikesjö
0
Die Antwoord släpper bisarr kortfilm
Jack Black är med! 
118kg
+
Bobby Green
Angela Merkel inviger årets Gamescom
Gamermakt 
55.0°
+
Emmy Zettergren
0
Valve visar upp sina Knuckles
De nya kontrollerna till HTC Vive 
49.0°
+
Emmy Zettergren
0
Världsrekord i att hoppa hopprep
Skolbarn i Japan sätter rekord 
136kg
+
Bobby Green

Behöver OnePlus-hypen dö ut?

Näh

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / OnePlus

Under gårdagen släppte TechAltar en video där han pratar om OnePlus-hypen och att den behöver dö ut. Videon handlar om OnePlus image som företag och att bilden inte riktigt överensstämmer med verkligheten. Han berättar bland annat att OnePlus egentligen inte är ett litet indie-företag, utan ägs av BBK Electronics som i sin tur också äger OPPO och Vaio som delar teknik och design med varandra. Detta är rätt tydligt då OnePlus 5 har exakt samma design som OPPO R11. Utöver det berättar han att företagets mantra Never Settle egentligen är rätt ironiskt då OnePlus nöjer sig med att leverera en telefon utan några egentligen speciella funktioner eller tekniker.

TechAltar har helt rätt i det han säger och mycket av hypemaskineriet ligger i att OnePlus försöker bredda sin målgrupp. Troligtvis kommer OnePlus fortsätta måla sig som underdogs i framtiden också då det är lite roligare att vara fan av David än Goliat.

Så. Behöver OnePlus-hypen dö ut? Nej, men precis som med praktiskt taget alla företag så bör konsumenterna ha ett kritiskt öga och inte tro på allt marknadsföringsavdelningarna försöker pumpa ut. Kommer ni ihåg när Samsung försökte övertala oss att Bixby var det bästa som hänt sedan skivat bröd? Eller när LG berättade att moduler var framtiden? Windows Phone?

Hur som helst. Videon är rätt värd att se oavsett om du är fan av OnePlus eller ej och skaffa en egen uppfattning om företaget och dess enheter. Själv känner jag att oavsett hur OnePlus väljer att marknadsföra sig själva så är fortfarande produkten den bästa Androidtelefonen jag testat under året och det hade telefonen varit oavsett hur mycket kol som kastats på hypetåget.

via Youtube

The Verge tittar lite närmare på Bixby

Samsungs digitala assistent

Visa inte Android-artiklar
Android / Samsung

Röstfunktionen för Samsungs virtuella assistent Bixby har försenats ett par gånger men nu har Samsung börjat rulla ut en beta vilket innebär att folk kan testa den. Det är just vad folket från The Verge har gjort. Som man kan se i klippet ovan är de inte helt imponerade ännu speciellt när det gäller enklare frågor och om man jämför med hur konkurrenternas motsvarigheter besvarar dem. Men då tjänsten endast betatestas nu får man väl hoppas att det blir bättre sen när Bixby släpps loss för allmänheten.

Däremot fungerar Bixby bra för att ändra saker som inställningar lokalt på telefonen vilket även är funktionens specialitet.

Samsung verkar visa upp Note 8 i augusti

Följer schemat precis som vanligt

Foto: André Stray
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Samsung har sedan urminnes tider, i alla fall ett par år, följt ett strikt schema när det kommer till release av flaggskeppstelefoner. Galaxy S-serien har presenterats på våren kring mobilmässan MWC och gänget har presenterat en ny Note i samband med IFA-mässan i september. Och sedan släppt ett gäng mobila enheter mellan dessa två event som ingen egentligen bryr sig om.

Hur som helst så verkar det som att Samsung kommer fortsätta följa sitt eget schema och visa upp Note 8 i samband med IFA-mässan i början av september, eller mer specifikt kommer telefonen visas upp strax innan mässan i slutet på augusti.

Troligtvis kommer Note 8 ha samma design som S8+ och köra ungefär samma hårdvara. Och förstås utrustas med en pekpenna.

Uber börjar tillåta att man dricksar deras chaufförer

Ge lite extra om du gillade färden

Foto: Uber
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Uber har nu lanserat möjligheten för deras kunder att kunna lämna dricks till chaufförerna som kör dem, något som flera andra liknande tjänster har haft ganska länge. Ubers konkurrent Lyft meddelade till exempel förra veckan att deras kunder lämnat sammanlagt lämnat 250 miljoner dollar i dricks till Lyfts chaufförer de senaste fem åren.

Att Uber har dröjt så pass länge med att låta sina kunder ge dricks till chaufförerna förklaras med att Uber, till skillnad från till exempel Lyft, har lanserat sin tjänst internationellt och att det skiljer sig med drickskulturen i olika länder.

Ubers dricksfunktion testas just nu i Seattle, Minneapolis samt Houston och företaget planerar att rulla ut funktionen i resterande USA framöver. Sedan blir det antagligen även en internationell lansering av funktionen men om bara vissa länder kommer att få ta del av den eller om det kommer att gälla alla länder framgår inte.

Snurra fidget spinners i mobilen

It's everywhere

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Fidget Spinner: Journey of Secrets är ett nytt spel som låter användare snurra en fidget spinner i sin mobiltelefon. I grunden finns det också en berättelse som användarna kan ta del av.

I spelet kan spelare snurra ett visst antal gånger och varje snurromgång låser upp saker som till slut leder till en ny fidget spinner.

Appen finns att hämta gratis i Google Play eller App Store.