OnePlus 5T är en förvånansvärt trevlig uppgradering
Svårt att motivera köp av annan Android 
47.8°
+
André Stray
0
Nu börjar Volvo XC40 tillverkas!
I fabriken i Ghent, Belgien 
41.6°
+
Roger Åberg
0
Cassinis sista bild på Saturnus
Vacker så att det förslår 
43.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Äckligt!
Skulle du våga tatuera dig här?
Brutalt hos Brutal Black 
85kg
+
Bobby Green
Säkerhetslucka hittad i Intels processorer
Miljontals datorer kan kapas via bugg i processorns firmware 
31.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
ABBA-påskägg hittat i Unix systemdokumentation
Gimme, gimme, gimme a MAN after midnight 
51.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mac rappar 400 stycken ord på en minut
Hänger du med? 
111kg
+
Bobby Green

MKBHD recenserar Razer Phone

Bra start för Razer

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Razer

MKBHD har tagit en ordentlig titt på Razer Phone för att se om telefonen är något att ha. För att sammanfatta så presterar kameran rejält i underkant jämfört med konkurrenterna, men enheten är välbyggt, har en fenomenal skärm och kan låta riktigt högt.

via Youtube

Läckt bild visar Samsung Galaxy S9

Äntligen vettig placering av fingeravtrycksläsare

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

En av de mest frustrerande sakerna i mobilvärlden i år har varit Samsungs vedervärdiga placering av fingeravtrycksläsaren på sina flaggskeppsenheter S8 och Note8. Det verkar dock som att de lyssnat på kritiken och kommer möblera om på baksidan av telefonen med nästa års flaggskepp S9.

Enligt en läckt bild från tillbehörsföretaget Ghostek får vi se en rendering av S9 som visar att fingeravtrycksläsaren är centrerad under kameran på baksidan, vilket kommer göra att den blir betydligt lättare att använda. Utöver det kommer hela kameramodulen vridas 90 grader.

Om Samsung fortsätter följa sitt släppschema så kommer vi få se S9 runt månadsskiftet februari/mars.

Placera ut dina foton i omgivningen med Placie

AR-baserad bilddelningstjänst

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Appar

Placie är en ny bilddelningstjänst från det svenska företaget Bublar där alla bilder man tar knyts geografiskt till den plats där de fotograferas.

Det innebär att man kan utforska omgivningarna runt omkring sig för att se om någon annat lagt upp bilder på Placie. Detta går att göra via en karta om man vill ha koll på ett lite större område eller via ett augmented reality-läge där man bara ser de bilderna som är fotograferade i den absolut närmaste omgivningen (bild två från vänster ovan). Precis som med de flesta andra bilddelningstjänster så går det att gilla andras bilder, kommentera bilder samt följa personer man tycker verkar intressanta. Förutom det så finns det lite gamification inbyggt där man får krediter när man uppnått vissa mål. Dessa krediter kan man sedan använda för att köpa stickers och annat om man vill skojsa till sina bilder lite mer.

Placie rullar just nu i en betaversion och hittas gratis till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

Dubbelskärmade Samsung Galaxy X får officiell supportsida

Kan släppas tidigt nästa år

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / OnePlus

Samsung har lyckats hålla den dubbelskärmade Galaxy X relativt hemlig, men det verkar i alla fall som att telefonen existerar. Tidigare har det läckt information om telefonen som att den ska utrustas med två stycken skärmar och att den går att vika ihop samt att release ska ske någon gång i början av nästa år. Nu har telefonen även fått en officiell supportsida på Sydkoreanska Samsung-sidan där den går under namnet SM-G888N0.

Utöver namnet så finns det inte så mycket information om telefonen, men då supportsidan har publicerats så borde en officiell presentation av telefonen ske snart. Troligtvis kommer det ske i samband med CES-mässan i början av januari.

OnePlus kommer inte köra Treble på nuvarande enheter

OnePlus-ägare får leva med lite långsam uppdatering

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / OnePlus

Google presenterade Project Treble tidigare i år och det nya systemet skulle göra uppdateringsprocessen betydligt snabbare då Google skulle kunna pusha ny mjukvara till Android-telefoner utan att tillverkaren skulle behöva göra någonting. Treble implementerades i Android 8.0 Oreo och samtliga enheter som skeppas med Oreo förinstallerat kommer med det nya systemet, medan i enheter som får Oreo via uppdatering får tillverkaren bestämma om Treble ska köras eller ej.

I samband med gårdagens release av OnePlus 5T höll OnePlus-gänget en AMA, ask me anything, på OnePlus-forumet där frågan om dök upp rätt omgående. OnePlus svarade med att de inte kommer köra Treble på några av sina nuvarande enheter, vilket betyder att vi kommer vara tvungna att vänta i någon månad innan den senaste Android-versionen trillar in på våra telefoner.

Förhoppningsvis kommer OnePlus köra Treble på OnePlus 6 som gissningsvis lanseras nästa sommar.