Mässlingen ökar i hela Europa
Flera fall i Sverige under våren 
20.8°
+
Emmy Zettergren
0
Netflix vill låna en miljard euro
För att producera mer eget innehåll 
41.8°
+
Emmy Zettergren
0
Piratskalle graveras in på mynt
Imponerande! 
85kg
+
Bobby Green
Forskare har hittat miljontals år gamla dinosaurieägg
I form av en fossil 
42.4°
+
Emmy Zettergren
0
Öland fick strömavbrott på grund av överskott av vindkraft
Gick inte att skicka vidare 
51.5°
+
Emmy Zettergren
0
Snabbast i världen att få full pott i bowling
Strike! 
138kg
+
Bobby Green

Nu kan Siri läsa dina WhatsApp-meddelanden

Kan vara bra om man är ute och kör

"Hey Siri, read my last WhatsApp message"
Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Apple digitala hjälpreda Siri kan prata med prata med ett flertal appar efter Apple öppnade upp Siri till tredjepartsutvecklare. Förra året fick till exempel WhatsApp Siri-stöd så man kunde diktera meddelanden så man slapp det här med att skriva saker för hand. Men nu har appen uppdaterats så Siri även kan läsa upp meddelanden vilket ju gör att man slipper det här med att läsa.

Så vill man höra Siri läsa vad folk har sagt så är det bara till att säga "Hey Siri, read my last WhatsApp message" så läser Siri det senaste WhatsApp-meddelandet.

För att det ska fungera krävs det dock att man har iOS 10.3 eller högra på sin enhet.

engadget.com +

HTC kommer visa upp U 16 maj

Den klämbara telefonen

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / HTC

HTC meddelar att de har lite nyheter att visa upp 16 maj. Mer specifikt har HTC skickat ut en inbjudan där det står "Squeeze for the brilliant U", vilket pekar på att telefonen kommer utrustas med sensorer på kanterna som låter dig klämma på telefonen för att utföra vissa åtgärder.

För övrigt ryktas det om att telefonen kommer heta U 11, vilket gör enheten till en lite mer officiell uppföljare till förra årets smått fenomenala HTC 10. Utöver det ska enheten ha en 5,5 tum stor display med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar och på insidan ska det sitta en Snapdragon 835. På baksidan ska det sitta en kamera med sensor på 12 megapixel och på framsidan sitter det en 16MP-kamera.

theverge.com +

Första bilden på Moto Z2 Play

Hello Moto

Foto: TechnoBuffalo
Visa inte Android-artiklar
Android / Motorola

Sajten TechnoBuffalo har lyckats få tag på några bilder på Lenovos kommande lur Moto Z2 Play. Som man kan se på bilden verkar den vara rätt lik sin föregångare och dock finns det inga specifikationer ännu så hur mycket mer prestanda den erbjuder är oklart.

Moto Z2 Play kommer fortsätta använda Moto Mods och förhoppningsvis börjar Lenovo släppa lite vettigare mods i samband med Z2 Play-släppet.

technobuffalo.com +

Kommer iPhone 8 att se ut så här?

Det verkar så

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Under det senaste halvåret har det kommit några riktigt sexiga telefoner och designen på iPhone 7 känns rätt trött nu. Så när det är dags för Apple att uppdatera så måste man göra det rejält och det verkar som att det blir så.

Så kallade blueprints, alltså ritningar, över hur iPhone 8 kommer att se ut har läckt ut och utifrån dessa har det gjorts ett antal olika skisser men även fysiska modeller. Det som vi kan se är att skärmen täcker hela framsidan, även den yta i toppen där man i dag hittar högtalare och sensorer och den yta i botten där man i dag hittar hemknappen med touchID. Det verkar på skisserna som att högtalaren för samtal kommer att finnas kvar och kommer att ligga "i" skärmen. Vad som händer med hemknappen är oklart, det finns ingen knapp på baksidan så den bästa gissningen är att fingeravtrycksläsaren och hemknappen kommer att ligga i skärmen.

På baksidan hittar vi en stor kameradel med två kameror som i dag. Det ska sägas att detta är motsvarande dagens iPhone 7 Plus i storlek.

twitter.com +

Kanada stoppar fri surf för film och musik

Är ett hot mot nätneutraliteten

Den enda fria surfen som ska undantas i datapotten.
Foto: Pexels
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Operatörer

Hur politiker i olika länder ser på nätneutraliteten är aningen varierande. Det verkar i alla fall som att i Kanada har lite vett och har nu förbjudit operatörer att köra fri surf-erbjudanden som endast gäller vissa musik- och filmtjänster. Detta då de anser att konceptet är ett hot mot nätneutraliteten och att i stället borde man erbjuda mer data till sina kunder för en lägre summa pengar.

  tack Daniel omni.se +