Nytt förpackningsalternativ kan ersätta plast
Både bättre och godare än plast  
55.3°
+
Frode Wikesjö
0
Spotify har 39 miljoner betalande användare
Ökat 9 miljoner sen mars 
66.1°
+
André Stray
0
Kinesisk man försökte förstöra internet
Ville förhindra att bilder på honom skulle hamna online 
42.6°
+
Frode Wikesjö
0
Carpool Karaoke med Britney Spears
Oops!… I Did It Again 
94kg
+
Frode Wikesjö
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Uppdaterad version av Duke Nukem 3D på gång
Shake it Baby 
44.4°
+
Frode Wikesjö
0
Batman-fan hamnar i Guinnes rekordbok för fungerande Batman-dräkt
Flest fungerande tillbehör i en cosplay-dräkt 
51.6°
+
André Stray
0
Artisterna klara för Apple Music Festival
Britney, Alicia, Elton och Chance the Rapper 
27kg
+
Roger Åberg

Truecaller kommer förinstalleras på Huawei-telefoner

Första enheten med Truecaller blir Honor 8

Truecaller spikade förra året en deal med Cyanogen Inc som handlade om att Truecaller skulle följa med vid CyanogenMod-installationer. Nu har Truecaller spikat ytterligare en rätt trevlig deal och den här gången handlar det om att Huawei-enheter kommer skeppas med Truecaller förinstallerat.

Den första enheten som kommer ha Truecaller är Honor 8 som börjar säljas idag och samtliga framtida Huawei-enheter kommer också skeppas med den svenska samtalsappen.

techcrunch.com +

Android 7.0 på ingång till HTC 10, M9 och A9

10 får Nougat först

HTC meddelade nyligen via Twitter vilka av deras enheter kommer få Android 7.0 Nougat och det kommer bli 10, M9 och A9. 10 kommer få Nougat någon gång under fjärde kvartalet och därefter kommer den nya Android-versionen släppas till M9 och A9.

I det finstilta skriver företaget att fler HTC-enheter kommer att få Android 7.0 och vilka som får detta kommer presenteras innan årets slut.

androidpolice.com +

Rykte Är detta Xperia X Compact?

Evan Blass påstår det i alla fall

Twitter-kontot Evan Blass lyckas gång på gång visa upp telefoner innan tillverkarna själva gör det. I går slog kontot till igen med en bild på en Xperia X Compact från Sony. Det är lite svårt att på bilden avgöra hur mycket mindre den är än Xperia X men Sonys Compact-telefoner brukar vara trevliga grejer då de ju är mindre men sällan har allt för mycket sämre prestanda än sin flaggskeppsmotsvarighet.

Om eller när Sony själva kommer offentliggöra Xperia X Compact återstår att se.

twitter.com +

Apple släpper iOS 9.3.5

Täpper till säkerhetshål

Apple släppte i kväll en liten uppdatering till iOS som täpper till en säkerhetsläcka. Rapporter om ett malware som kan liknas vid ett jailbreak på distans har dykt upp och nu har alltså Apple fixat denna bugg. Så uppdatera.

I informationen om uppdateringen skriver Apple "For our customers' protection, Apple doesn't disclose, discuss, or confirm security issues until an investigation has occurred and patches or releases are available."

motherboard.vice.com +

Huawei visar upp Honor 8 i Sverige

Skeppas i september, kostar 4490 kronor

Huawei meddelar idag att Honor 8 är på ingång i Sverige. Telefonen har nästan samma innanmäte som Huawei P9, det vill säga Kirin 950 med två fyrkärniga processorer på 2,3 respektive 1,8 GHz, 4GB ram och antingen 32 eller 64GB lagring beroende på modell. Precis som P9 är Honor 8 också utrustad med dubbla 13 megapixel-kameror på baksidan där den ena har en RGB-sensor och den andra är monokrom och tillsammans ska kamerorna leverera detaljrika bilder. Utöver det är Honor 8 utrustad med en 5,2 tum stor display med Full HD-upplösning och batteriet ligger på 3 000 mAh.

På undersidan av telefonen sitter det även en USB-C-kontakt och på baksidan finns det en fingeravtrycksläsare som ska kunna låsa upp Honor 8 på 0,4 sekunder.

Honor 8 kommer finnas tillgänglig i två modeller; Standard och Premium. Standard blir tillgänglig under morgondagen, 26 augusti, och har 32GB lagring och kommer kosta 4 490 kronor. Premium börjar säljas i slutet av september och har 64GB samt utrymme för två simkort och priset för en sådan kommer ligga på 4 990 kronor.

Apple jobbar på Snapchatliknande funktion

Enligt Bloomberg

Det verkar inte bara vara Instagram som inspirerats av Snapchats funktioner. Enligt Bloomberg håller Apple på att testa en app som låter iPhone-användare spela in en kort videosnutt och i sin tur lägga på filter eller rita någonting fint och hela processen med inspelning, redigering och uppladdning ska vara klar på mindre än en minut.

Enligt Bloomberg är det gänget bakom Final Cut Pro och iMovie som jobbar på den nya appen och att företaget siktar på att appen kommer bli tillgänglig någon gång nästa år. Troligtvis betyder detta att vi kommer få se denna Snapchat-liknande app under WWDC nästa sommar.

via theverge.com bloomberg.com +

Apple iPhone 7 ryktas skeppas i storlekarna 32, 128 och 256GB

16 och 64GB slopas

iPhone 6s
Foto: Roger Åberg

Ett av de trevligaste ryktena gällande den kommande iPhone 7 är att Apple äntligen slopat 16GB-versionen och i stället kommer köra 32GB som lägsta möjliga lagring i enheten. Nu har ytterligare information läckt som pekar på att 16GB-versionen inte är den enda varianten som försvinner. Läckaren The Malignant har lagt upp en bild på ett dokument där det står att iPhone 7 kommer finnas tillgänglig med 32, 128 eller 256GB lagring, vilket betyder att du inte kommer kunna lägga vantarna på någon 64GB-version vid release.

I och med detta så vore det inte helt oväntat om versionen med mest lagring kommer bli snäppet dyrare än tidigare.

Hur som helst. Nypa salt och allt det där. Det ryktas fortfarande om att Apple kommer presentera nya iPhone 7 under ett event i september och då lär vi få reda på mer om enheten.

thenextweb.com +