Poliskontroller i den svenska trafiken minskar kraftigt
Anledningen är omorganisation och terrorhot 
28.6°
+
Bobby Green
0
Svenskutvecklade Battlerite säljer tokbra
Har dragit in 35 miljoner kronor på en månad 
41.7°
+
Emmy Zettergren
0
Fantastisk reklamfilm för Volvo är inte gjord av Volvo
Död, död, död, inte död 
54.6°
+
Roger Åberg
0
Kändisar äter äckliga saker hos James Corden
Får det lov att vara en laxsmoothie? 
81kg
+
Bobby Green
Assassin's Creed-filmen använder inte så mycket CGI
Det ska kännas så äkta som möjligt 
42.7°
+
Emmy Zettergren
0
Netflix beställer sin första skandinaviska serie
Thriller-serien The Rain 
44.1°
+
Frode Wikesjö
0
Slut på pengar för supermiljöbilspremier
Oklart om folk som köpt miljöbil kommer att få ut sina premier 
17.8°
+
Frode Wikesjö
0
Mittensätet har rätt till båda armstöden
Så är det bara! 
106kg
+
Roger Åberg

LG förlorar pengar på sin mobilbusiness

Men annars går det bra

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / LG

LG har inte haft någon homerun på mobilmarknaden på bra länge nu och så verkar det fortsätta. G5 var ett tappert försök men kreativiteten fick gå före vad folk egentligen vill ha och den verkar inte ha blivit någon storsäljare. Totalt sålde man 13,5 miljoner telefoner, ner från 14,9 miljoner samma kvartal förra året. Det motsvarar 3,7 procent av den totala mobilmarknaden.

Än mer problematiskt är att mobilsidan gjorde en förlust på 389,4 miljoner dollar.

Hemelektronik, TV och andra områden går däremot bra och gör att LG som helhet gör en vinst på 252,7 miljoner dollar.

engadget.com +

Samsungs försäljning sjunker för första gången på två år

Men är ändå fortsatt etta

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Trots det där lilla Note7-fiaskot så håller Samsung ställningarna, S7 och S7 Edge är ändå succéer och sålde bra under det senaste kvartalet. Men totalt sjunker man rätt kraftigt, ner från 83,8 miljoner sålda telefoner till 72,5 miljoner sålda. Marknadsandelen är 20 procent och det är fortfarande en bra bit ner till tvåan Apple som har en marknadsandel på 12,5 procent. iPhone 7 och 7 plus såldes under kvartalet men eftersom det bara var en kort tid i slutet av kvartalet ser vi effekten av de modellerna först nästa kvartal. Först nästa kvartal får vi också se hur mycket Note7-fiaskot har påverkat Samsung.

Efter Samsung och Apple är det helt kinesiskt numera. Huawei som vi känner till och som säljs här i Sverige följs av OPPO och vivo, två märken som folk här i Sverige knappt vet om. Huawei ökar med 23 procent, OPPO med sinnessjuka 121,6 procent och vivo med lika imponerande 102,5 procent.

"Övriga" är en rätt stor klump numera och hit har tidigare storheter som Sony, LG, Motorola och HTC förpassats.

idc.com +

Video visar hur Google Pixel presterar i 4K

Ser riktigt bra ut

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Filmskaparen Matteo Bertoli har testat att filma med Google Pixel för att se hur bra kameran presterar i 4K. Till sin hjälp hade han bland annat stativ, en Rhino slider och en Shulderpod S1 för att få stabila bilder. Resultatet blev också, som ni kan se i videon, riktigt bra.

Matteo säger själv att han var imponerad över kvaliteten i kameran som enligt honom bjuder på bra dynamiskt omfång och mycket detaljer.

petapixel.com +

Liten och snygg adapter fixar 3,5 mm till iPhone 7

Finns även en version för USB C

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Motorola Z var först och sedan kom iPhone 7. Två telefoner som inte har ett uttag för hörlurar med 3,5 millimeterskontakt. Det lär bli fler. Om man köper en iPhone 7 får man med en adapter men då kan man inte ladda sin telefon samtidigt som man lyssnar på musiken och det är ju inte helt optimalt.

Auxilite är en rätt snygg lösning på problemet där man med en liten bar som man pluggar in i botten på telefon får både laddning och ljud. Två versioner finns där den ena också har ett stöd för att kunna ha telefonen stående.

Lightning och USB C finns som sagt och olika färger för att matcha telefonens färg. Prislappen ligger på 13 dollar om man backar Kickstarter-kampanjen.

auxillite.com +

MKBHD tar en titt på Xiaomi Mi Mix

Den kantlösa telefonen

Visa inte Android-artiklar
Android / Xiaomi

Under gårdagen visade Xiaomi upp sin nya koncepttelefon Mi Max som utrustats med en display som täcker hela framsidan. MKBHD hr lagt vantarna på telefonen och pratar i videon ovan om sina först intryck.

youtube.com +

Globala smartphoneförsäljningen har ökat med 6,6 procent

Mycket tack vare Kina

Foto: André Stray
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Business

Marknadsundersökningsföretaget GfK levererade nyligen sin årliga rapport där vi får reda på hur försäljningen av mobiltelefoner har sett ut under årets gång. Och det verkar ha varit ett någorlunda bra år på mobilmarknaden, trots att det för tillfället är en extremt mättad bransch.

Enligt GfK:s granskning har det sålts 353,3 miljoner smarta mobiltelefoner världen över under året, vilket är en ökning på 6,6 procent jämfört med förra året. Den största ökningen har skett i Kina där det i år har sålts 113 miljoner enheter, vilket är 15 procent mer än förra året.

GfK skriver i sin rapport att tillväxten i Kina kommer troligtvis trappas av nästa år men vi kommer få se en liknande tillväxt i delar av Asien och Östeuropa.

via engadget.com gfk.com +

Xiaomi visar upp Mi Mix

Koncepttelefonen släpps i Kina nästa vecka

Visa inte Android-artiklar
Android / Xiaomi

Xiaomi visade nyligen upp nya Note 2, men vid sidan av den telefonen har företaget presenterat en sprillans ny koncepttelefon vid namn Mi Mix. Som ni ser på bilden ovan har telefonen en rätt stor skärm som täcker 91,3 procent av framsidan och är 6,4 tum stor.

För att lyckas med detta har Xiaomi möblerat om sensorerna som oftast sitter ovanför displayen. Till exempel är frontkameran placerad nere i högra hörnet, vilket är en aningen dum placering men Xiaomi meddelar att du enkelt kan vänta telefonen upp och ner för att inte täcka kameran med handen när du tar selfies. Utöver det använder telefonen en närhetssensor som mäter avstånd med ultraljud i stället för en traditionell sådan. Mest intressant är att högtalaren har plockats bort helt och ersatts med med en induktionsliknande lösning med piezoelektrisk keramik som skickar energi till telefonens metallram som i sin tur skickar ljud till örat.

Telefonen ser inte bara rätt flådig ut på utsidan, utan verkar även leverera en trevlig hårdvaruupplevelse. På insidan hittar vi Snapdragon 821, 6GB ram och 256GB lagring.

Xiaomi Mi Mix kommer börja säljas 4 november i Kina och kommer finnas tillgänglig i två smaker. En variant med 4GB ram och 128GB lagring för 3 499 RMB, 4 600 kronor, och en snäppet vassare med 6GB ram och 256GB lagring för 3 999 RMB, 5 200 kronor. Den dyrare varianten har även 18 karats guld runt kameran samt fingeravtrycksläsaren.

Här under ser ni Philippe Starck som pratar om Xiaomis nya koncepttelefon.

via theverge.com en.miui.com +