Trådlösa laddaren till iPhone 8 ryktas bli försenad

Kommer så klart att säljas separat

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Det ryktas ju att iPhone 8 kommer att ha stöd för trådlös laddning, äntligen. Trådlös laddning har inte riktigt slagit eftersom det ju faktiskt är rätt segt och tråkigt, så ryktet är att Apple har hittat på en egen lösning. Som vanligt. Om denna kommer att ha stöd för Qi-standarden återstår att se.

Apple kommer så klart att sälja en laddare separat (med en vanlig i lådan). Nu ryktas det dock att denna kommer att bli försenad och inte börja säljas direkt när telefonen lanseras.

Android O släpps i morgon

O står antagligen för Oreo

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Inför morgondagens solförmörkelse så passar Google på att släppa den senaste versionen av Android under en tillställning som livesänds från New York.

Google har än så länge inte avslöjat vilken godsak "O" stå för men tidigare har många spekulerat om att det kan stå får "Oreo" och det är något som nu verkar allt mer möjligt. 9to5Mac rapporterar att en film som tidigare gjort reklam för Android O på Google+ döpts till GoogleOreo_Teaser_0817_noDroids (1).mp4. Filen ska sedan dess ha blivit omdöpt men jag antar att detta bör vara en stark indikation på att O:et i Android O står för "Oreo".

Mästerläckaren Evan Blass twittrade tidigare även ut bilden nedan vilket även den kanske ger en ledtråd om vad O:et står för.

Gör om din mobil till ett litet laboratorium

Mobiltillbehör kan analysera blod, urin och saliv

Foto: University of Illinois
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Forskare på University of Illinois har tagit fram ett tillbehör till mobiltelefoner med vilket man kan utföra labb-tester som vanligtvis kräver betydligt mycket större och dyrare maskiner.

Man kallar tillbehöret för "TRI Analyzer" (transmission-reflectance-intensity) och den kan klara av att analysera mänskligt blod, urin och saliv. Professor Brian Cunningham som varit ansvarig för utvecklingen av TRI Analyzer säger:
"Our TRI Analyzer is like the Swiss Army knife of biosensing. It’s capable of performing the three most common types of tests in medical diagnostics, so in practice, thousands of already-developed tests could be adapted to it."
Runt 550 dollar kostar det att ta fram en TRI Analyzer. Det finns inga uppgifter om det är en kommersiell version av produkten men med tanke på hur lyrisk utvecklaren verkar vara så är det väl ingen omöjlighet att så blir fallet om det finns någon som vill investera i tekniken.

Fidgetly är en fidget spinner som kopplas till mobilen

För att spela spel

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Företaget Fidgetly verkar satsa på att trenden med Fidget Spinners håller i sig ett tag till och har därför utvecklat bluetooth-försedda sådana som man kan koppla till sin iOS- eller Android-mobil.

Man kallar sin spinner för Fidgetly CTRL och med dess tillhörande app kan man hålla koll på diverse statistik, spela mot andra som har en Fidgetly CTRL och lära sig olika tricks. Det ska även gå att spela diverse spel på mobilen där man ska använda Fidgetly CTRL som spelkontroll.

Fidgetly CTRL börjar säljas i USA i slutet av september och kommer att kosta cirka 40 dollar.

Apple visar iOS 11 på iPad

Verkar rätt så skönt

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Nästa månad släpper Apple iOS 11 och inför det har man släppt ett gäng med videofilmer som visar hur man kan använda iOS 11 tillsammans med iPad och iPad Pro.

I sex stycken korta demonstrationsfilmer får vi bland annat kolla in hur dockan kan användas, hur man hanterar filer, multitasking, hur man använder Apple Pencil i olika applikationer och lite annat. Det verkar helt klart som om Apple har haft iPad i åtanke när man utvecklat iOS 11 då en del av funktionerna känns riktigt användbara.

Ni hittar den första iOS 11 på iPad-filmen ovan och de resterande fem i videosnurran nedan eller på länken.

Ett besök på en lyxskidort i Nordkorea
Kan det vara värt ett besök? 
126kg
+
Frode Wikesjö
Nu säljs villan med egen landningsbana
Två flygplan på köpet 
100kg
+
Roger Åberg
Rick Astley + Foo Fighters!
Kör episk version av Never Gonna Give You Up 
190kg
+
Roger Åberg