Rendering av Samsung Galaxy Note 8 läcker

Säg hej till kamerabump!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Läckaren OnLeaks säger sig ha lagt vantarna på en video som visar en rendering av den kommande telefonen Samsung Galaxy Note 8. Som ni ser i videon ovan på minner telefonen väldigt mycket om S8, men är utrustad med en penna och har fått en större kamerabump på baksidan.

Den större bumpen beror på att telefonen utrustats med dubbla kameror på baksidan.

Telefonen ryktas visas upp i september och då kommer vi få reda på om detta stämmer eller ej.

via Youtube

OnePlus 3 och 3T får Android O i år

Nyårsrelease igen?

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / OnePlus

Nyligen höll några från OnePlus-gänget en AMA, Ask me Anything, på Reddit där besökarna fick möjlighet att ställa OnePlus diverse frågor. En av frågorna som OnePlus fick handlade om när Android O kommer till 3 och 3T varpå OnePlus svarade att uppdatering till den senaste Android-versionen kommer innan årets slut:

OnePlus lovade samma sak förra året fast med Android 7.0 och den uppdateringen släpptes till 3 och 3T på nyårsafton, men förhoppningsvis kommer gänget leverera uppdateringen lite tidigare i år.

Hela OnePlus-gängets AMA på Reddit hittar ni för övrigt här nere.

Vi har tittat på nya Honor 9

Det är tydligen baksidan som gäller

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Feature

För någon timme sedan presenterade Honor nya Honor 9. Honor är Huaweis ungdomsmärke, eller som de själva säger - varumärket för den som är ung i hjärtat. Helt ärligt så är det också Huaweis sätt att komma in på marknader, och till målgrupper, som kanske inte ser Huawei som något hippt.

Honor 9 fortsätter på samma bana som Honor 8, en telefon som faktiskt har haft stor framgång i Sverige. Honor-varumärket har ungefär fem procent av marknaden i Sverige och det är inte illa med tanke på att vi är så otroligt iPhone-vänliga.

Specifikationerna på Honor 9 är väl kanske inte så otroligt upphetsande, eller de är i alla fall inte så väldigt annorlunda mot Huaweis P10. Skärmen är på 5,15 tum, har 1080p-upplösning, processorn är en Kirin 960 och den version vi får i Sverige har 4 GB RAM och 64 GB minne. För att fota använder man två linser, en monokrom på 20 megapixlar och en RGB på 12 megapixlar. Inte så mycket nytt där med andra ord, i alla fall inte jämfört med P10, men det är prestanda som duger gott tycker jag.

På fotosidan har man numera 2x zoom, ett porträttläge och ett nightshotläge. Hur dessa presterar i verkligheten återkommer vi till.

Det roligaste med den här telefonen, eller i alla fall det som gör den unikt, är nog baksidan. Honor pratar mycket om hur den speglar ljuset på massor av roliga sätt och det är faktiskt sant. Det blänker verkligen som tusan, på ett roligt rätt. Till skillnad mot andra telefoner med blänkande baksida är det dock ingen spegel man kan förbättra sminket med.

Mitt första intryck av den här är att den är riktigt fin. I alla fall på baksidan. Framsidan, den som man trots allt ser mest, är väl inte så spännande. Honor 9 finns i tre olika färger, silver (eller grå som de kallar det, men det är det inte), den blåa färgen som introducerades med Honor 8 och så en svart.

Priset i Sverige blir 4990 kronor och säljstart är 15 augusti. Gissar jag rätt så kommer den att gå att hitta hos de flesta operatörer.

via Youtube

Honor 9 släpps 15 augusti

Pris från 4990 kronor

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Huawei

Huawei har presenterat Honor 9 och meddelat när vi i Sverige kommer få lägga vantarna på telefonen. 15 augusti kommer telefonen dyka upp i butik och vill du ha en sådan så kommer du vara tvungen att lägga ut 4990 kronor. Telefonen kommer finnas tillgänglig i färgerna blå, grå och svart.

Roger är på plats i Berlin och pillar på den nya telefonen och kommer troligtvis leverera en liten hands on-review vid ett senare tillfälle. Tills dess kan ni avnjuta vår story på Instagram.

Snart presenteras Huawei Honor 9

Liveström startar 14:30

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Huawei

14:30 kommer Huawei hålla låda och presentera nya Honor 9 för den europeiska marknaden. Telefonen visades upp i Kina för några veckor sedan och vi fick då reda på att nyheterna är bättre kamera och snabbare hårdvara. Mer information om telefonen hittar ni i den inlänkade artikeln.

Det vi kommer få reda på under eventet är när vi kommer kunna lägga vantarna på telefonen och vad den kommer kosta.

Roger Åberg är på plats och om ni vill se lite bakom-kulisserna-grejer så borde ni följa oss på Instragram och ta en titt på Stories.

via Youtube
Ingenjör släpper botemedel för baksmälla
Gammalt recept fräschas upp 
111kg
+
Bobby Green
Mark Knopfler snackar gitarrer
Kan ett och annat 
138kg
+
Bobby Green
91 år och grymt vass på gymnastik
Ålder är bara en siffra 
159kg
+
Bobby Green