En del Galaxy S8-ägare klagar på att skärmen är för röd

Samsung säger dock att det går att fixa enkelt

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Nu har de första exemplaren av Samsungs Galaxy S8 och S8+ börjat levereras till användare i Sydkorea men en del användare har upptäckt att telefonens Super AMOLED-skärm har en röd nyans vilket den givetvis inte ska ha.

Samsung har nu bekräftat att en del av S8-telefonerna har detta problem men säger att det går att fixa rätt så enkelt. I ett uttalande till ZDNet säger Samsung:
"All Samsung phones undergo thorough testing to meet our high level of quality standards. The Infinity Display on the Galaxy S8 and S8+ has applied Super AMOLED and provides rich and expressive colors, enabling users to enjoy a clearer and more vivid viewing experience.

The Galaxy S8 was built with an adaptive display that optimizes the color range, saturation, and sharpness depending on the environment. If needed, users can manually adjust the color range of the display to change the appearance of white tones, through 'Settings > Display > Screen Mode > Color balance'."
Skulle problemet med röd skärm trots det inte gå att fixa så kommer Samsung att byta ut de felaktiga enheterna skriver sydkoreanska The Investor.

via sploid.gizmodo.com zdnet.com +

Mobiltelefoner kan orsaka hjärntumörer

Enligt en italiensk domstol i alla fall

Personen på bilden har inget med artikeln att göra
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

En italiensk domstol anser att en mans hjärntumör har uppstått på grund av att han talat väldigt mycket i mobiltelefon i sitt arbete. Därför dömer nu domstolen i den italienska staden Ivrea ett försäkringsbolag att betala mannen 500 euro i månaden på grund av att hjärntumören ska klassas som en arbetsskada.

Den 57-åriga mannen uppger att han på grund av sitt arbete var tvungen att tala i mobiltelefon tre till fyra timmar dagligen under 15 års tid och mannens advokat säger i ett uttalande:
"For the first time in the world, a court has recognised a causal link between inappropriate use of a mobile phone and a brain tumour."
De flesta studier som hittills har genomförs för att se om det finns någon relation mellan mobiltelefonanvändande och en människas hälsa har kommit till slutsatsen att det inte finns något direkt samband. En del forskare säger dock att det än så länge är för tidigt att dra några definitiva slutsatser om sambandet mellan mobiltelefoner och en människas hälsa då tekniken är såpass ny.

phys.org +

Samsung börjar köra Google Play Music som standard

Google levererar även lite specialfunktioner för S8-ägare

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Google och Samsung har börjat samarbeta närmare för att hjälpa Samsung att hålla sina mobila enheter fria från bloatware och onödig mjukvara. I samband med S8-releasen meddelar gänget att S8 kommer skeppas med Google Play Music som standardmusikspelare i stället för Samsungs musikspelare.

Egentligen har samarbetet pågått sedan S7-releasen för ett år sedan, men nu har det dragit igång ordentligt och Samsung-ägare kommer få en del förmåner i och med detta. Bland annat kommer S8-ägare kunna ladda upp 100 000 låtar till Google Play Music, i stället för 50 000 låtar som gratisanvändare har möjlighet att ladda upp.

Utöver detta har S8-ägare möjlighet att testa Google Play Music gratis i tre månader.

Google meddelar att fler specialfunktioner för Samsung-kunder är på ingång

theverge.com +

Podcast-appen Overcast får bättre Apple Watch-stöd

Lyssna på podcast utan iPhone

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Den populära podcast-appen Overcast har släppt en uppdatering vilket gör att den blir lite smidigare att använda med Apple Watch.

Overcast hade redan tidigare visst stöd för Apple Watch men då kunde man bara kontrollera podcasts som streamades från en iPhone. Med den senaste uppdateringen av Overcast ska man kunna skicka podcast man vill lyssna på från sin iPhone till Apple Watch och sedan kan man lyssna på dem utan att iPhonen behöver vara i närheten. Det kanske mest är intressant för de som är ute och springer och inte vill släpa med sig sin telefon.

Overcast hittas gratis till iOS i App Store här. Skulle man vilja slippa annonser och få tillgång till lite bonusfunktioner kan man köpa till det för 10 dollar per år.

via theverge.com itunes.apple.com +

Nu slipper man glans i bilder som scannas med PhotoScan

Google har uppdaterat sin fotoscannings-app

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Google skriver i ett blogginlägg på sin forskningsblogg att man har förbättrat sin app PhotoScan. Appen ska nu ska vara bättre att digitalisera fotografier så att dessa inte blir glansiga som ni kan se ett exempel på ovan.

PhotoScan var hyfsat duktig på att fixa glansfria foton redan tidigare men då krävdes det att man tog flera bilder av fotografiet man ville digitalisera medan det nu ska det räcka med att man tar en bild. Skulle ni vilja veta mer i detalj hur detta går till så beskriver Google processen i ett lång blogginlägg som hittas på länken nedan.

Skulle ni själva vilja digitalisera era gamla fotografier så hittas PhotoScan gratis till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

research.googleblog.com +
Kan Passengers bli bättre med lite manusändring?
Nerdwriter1 har ett par idéer 
130kg
+
Bobby Green
Gymnast utmanar sin pappa i en gymnastiktävling
Kommer pappan palla? 
105kg
+
Bobby Green
Saker du kan såga med papper
Vasst! 
104kg
+
Bobby Green