m
Vi har tagit en titt på Samsung Galaxy S9 och S9+
Små, men trevliga, uppgraderingar 
35.8°
+
André Stray
0
Läs allt från Mobile World Congress

Nokia 8 får en lite hetare version

Som man döper till Nokia 8 Sirocco

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Nokia

Nokia 8 ersätts inte riktigt ännu, utan får en liten specialare. Det här är Nokias toppmodell just nu och chassit är byggt av rostfritt stål. Både på fram- och baksidan har man 3D Gorillaglas och man skryter med att det ska vara supertåligt.

Skärmen är det främsta här och den är stor, kurvad på sidorna och har 2K-upplösning. Man lovar bra kamera och ännu bättre ljud - den har tre mikrofoner för att fånga så bra ljud som möjligt. På insidan hittar vi 6 GB RAM och 128 GB minne. Vill man ladda trådlöst går det bra och enheten är även IP67-skyddad.

Precis som Nokia 6 och Nokia 7 Plus kör Nokia 8 Sirocco Android One.

Säljstart är i april och eftersom det här är toppmodellen är prislappen fetare - 749 euro.

Nokia 7 får en större version

Det här är Nokia 7 Plus

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Nokia

Nokia 7 får en storebroder som helt naturligt kommer att heta Nokia 7 Plus. Skärmen är på 6 tum istället för 5,2 tum och på insidan hittar vi en Snapdragon 660 och 4 GB RAM.

Baksidan är lackerad med sex lager färg vilket ska göra att man får en keramisk känsla. Nokia skryter här också om att det är bra för antennerna.

Kamerorna har Zeiss-optik och de två på baksidan är på 12 megapixlar och 13 megapixlar med telelins. På framsidan hittar vi hela 16 megapixlar och en funktion där fyra pixlar blir en. Det gör att man kan få bättre bilder men ändå tillräckligt med megapixlar för att posta på instagram.

Mjukvaran för kameran ska också ha blivit bättre och telefonen ska gå att låsa upp med ansiktet.

Nokia lovar två dagars batteritid på denna och den kör Android One. Säljstart är april och prislappen ligger på 399 euro.

Det här är nya Nokia 6

Får en del saker från Nokia 8

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Nokia

Nokias namnsättningar är ju en enkel siffra, så vi har alla väntat i spänning på hur de ska ersättas. Nu är det klart att siffrorna kommer att stanna och att man helt enkelt kommer att uppdatera dem då och då. Nokia 6 ersätts alltså av nya Nokia 6.

Kameran får ett lyft och objektivet kommer nu från Zeiss. Man kan filma med båda kamerorna samtidigt, ett kul Nokia-trick som kanske inte är så praktiskt, men coolt. USB-C och snabbladdning bjuder man också på i denna omgång.

Prislappen ligger på 279 euro och säljstart är april.

Nokia 1 är en glad smartphone med Android Oreo (Go Edition)

Färgglad och rimlig för liten peng

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Nokia

Nokia har presenterat en ny minsting för de som vill inte på smartphonemarknaden men som inte har så mycket pengar. För 85 euro får man en riktigt glad liten lur som trots den lilla prislappen faktiskt har en IPS-skärm. Luren har bara 1 GB minne men kör Android Oreo (Go Edition) så det lär gå ok ändå.

Det här är alltså telefonen för de som stiger in i smartphone-träsket och huvudmarknaden är knappast Sverige. Men med utbytbara skal och en prislapp på 85 euro kanske den passar några även här. Börjar säljas i april.

Nokia släpper ny version av Nokia 8110!

Banantelefonen kommer så klart i gult

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Nokia

Året var 1996 Nokia släppte Nokia 8110. Det var en dyr telefon till en början, prislappen låg på 1000 euro, men den var också supercool. "Locket" gick att skjut fram så att mikrofonen kom närmare munnen och knapparna kom fram i det fria.

Bland de grymma funktionerna hittar vi stöd för 324 namn i adressboken, möjligheten att skicka smarta SMS, 16 ringsignaler och en superavancerad skärm som kunde visa två olika typsnitt.

Mest känd är kanske telefonen för att ha varit med i första Matrix-filmen, men den klassiska formen gjorde också telefonen känd. Den kallades för banan-telefonen och det är superroligt att Nokia nu släpper den i gult.

För Nokia släpper alltså i dag en ny version av den klassiska telefonen. Nu finns stöd för 4G och andra tuffa saker, men funktionen med "locket" är precis som det var förut.

Nya Nokia 8110 kommer i maj och prislappen ligger på 79 euro.

Lavakaka med Jon Favreau och Roy Choi
Binging with Babish återskapar från Chef 
103kg
+
Bobby Green
Jay Leno testar Husqvarnas nya hojar
Vitpilen 701 och Svartpilen 401 
127kg
+
Bobby Green
Broderat som ser ut som foton
Snyggt jobbat 
105kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
106.4°
+
Roger Åberg
0