Instagram aktiverar tvåstegsverifiering för alla

Och lägger in nytt system för känsliga bilder

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Instagram har uppdaterat sin tjänst med några rätt användbara funktioner. Först ut har vi tvåstegsverifiering som nu har blivit tillgängligt för samtliga användare världen över. För att aktivera tvåstegsverifieringen så behöver du bara klicka på inställningsikonen från din profilsida och sedan välja att aktivera tvåstegsverifiering. Därefter får du en kod skickad till som du skriver in för att aktivera systemet och du får även tillgång till en rad andra koder som du kan spara i molnet, eller annat säkert utrymme, om du mot förmodan tappar bort din mobiltelefon.

Den andra nyheten är att Instagram kommer börja lägga ett blurfilter över bilder som kan innehålla känsligt material för vissa användare. Suddighetsfiltret aktiveras om en bild anmäls för känsligt innehåll och en moderator från Instagram anser att bilden visar känsligt innehåll, men utöver det överensstämmer med Instagrams publiceringsregler.

Tvåstegsverifieringen finns tillgänglig nu och suddiga bilder kommer börja dyka upp på det sociala nätverket inom kort.

theverge.com +

Google uppdaterar Allo och Duo

För över filer och röstsamtala

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Google har uppdaterat apparna Allo och Duo med lite nödvändiga funktioner. I meddelandeappen Allo har utvecklarna lagt till möjligheten att skicka filer till personer du pratar med, vilket är en funktion vi välkomnar med öppna armar. För att skicka filer behöver du bara öppna en konversation, klicka på plusset och sedan välja valfri fil på telefonen.

Även videosamtalsappen Duo har uppdaterats och fått stöd för vanliga hederliga röstsamtal som du kan använda när du inte vill videosamtala på grund av anledningar. Google kommer pusha ut röstsamtal i Duo i Brasilien från och med idag och funktionen kommer bli tillgänglig i resten av världen vid ett senare tillfälle.

blog.google +

Blackberry släpper Privacy Shade

Göm information på skärmen

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Sitter du ofta på tunnelbanan och läser mail eller meddelanden som endast är avsedda för dina ögon? Då kanske du borde börja använda Blackberrys nya app Privacy Shade. Appen mörkar ner hela skärmen förutom en liten yta som du enkelt kan flytta på, vilket gör det möjligt för dig att läsa meddelanden utan att visa upp en hel konversation eller mailtråd.

Appen finns tillgänglig till Android och ni hittar länk här nere till vänster. Ett litet problem är att appen endast fungerar på Blackberry-enheter, så chansen att du kan använda appen är rätt liten. Förhoppningsvis kommer Blackberry göra appen kompatibel med fler enheter inom en snar framtid.

via androidpolice.com play.google.com +

Huawei Mate 9 får stöd för Amazon Alexa

Första icke-Amazon-enheten med stöd för röstassistenten

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Huawei

Under CES-mässan meddelade Huawei att Mate 9 kommer få stöd för Amazon Alexa och nu har företaget börjat pusha ut en mjukvaruuppdatering som aktiverar röstassistenten. Med röstassistenten kommer du kunna få nyheter, pilla med dina smarta hemprylar och förstås shoppa på Amazon.

Uppdateringen börjar rulla ut från och med idag och Huawei prioriterar amerikanska enheter först. Huruvida Alexa-uppdateringen kommer till Mate 9 Pro, vilket är den enda Mate 9-enheten vi i Sverige har tillgång till, är för tillfället okänt. Äger du en Mate 9 så är detta förstås rätt trevliga nyheter.

androidpolice.com +

Ytterligare bilder på Galaxy S8 läcker

Mindre än en vecka kvar nu

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Mästerläckaren Evan Blass har levererat ett par nya bilder på S8 som ser ut att vara pressbilder av något slag. Vi får se hur enheten ser ut på fram och baksida och får det praktiskt taget bekräftat att fingeravtrycksläsaren sitter bredvid kameran, vilket jag personligen känner är lite utav en puckoplacering.

Enheten kommer visas upp nästa onsdag och då kommer vi även få ta en titt på telefonen. Givetvis kommer vi undersöka om fingeravtrycksläsarens placering är jobbig eller ej.


twitter.com +
Tommy Hilfiger gör kostymer med Rafael Nadal
Lätta att röra sig i 
122kg
+
Roger Åberg
Annorlunda vas för långa blommor
Smart eller bara vackert? 
158kg
+
Roger Åberg
Nu kan du köpa en Simpons-cykel
En snygg sådan! 
107kg
+
Roger Åberg