The Pirate Bay-grundare får böter i Finland
Ska betala 405.000 euro i böter för upphovsrättsbrott 
22.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook anklagas för att blåst upp antalet användare
Säger sig nå fler ungdomar än vad som faktiskt finns i Sverige 
20.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
BAIT och Adidas Consortium släpper nytt 26 augusti
Blir nog svårtillängliga i Sverige 
80kg
+
André Stray
Läkare rekommenderar fegsnöre till dildon
Så att de inte ska fastna där bak 
49.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Elon Musk visar upp SpaceX rymddräkt
Så här kommer deras framtida rymdfarare att klä sig 
45.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Så här ser Arkets Köpenhamnsbutik ut
Grått, grått och grått 
104kg
+
Roger Åberg

Här är Samsung Galaxy Note 8

Släpps 15 september och kostar 9 990 kronor

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Nu har Samsung äntligen visat upp Galaxy Note 8 som är en uppföljare på förra årets olycksdrabbade Note 7. Nyheterna jämfört med vårens flaggskepp S8 är egentligen rätt få, men ska nog göra en och annan Note-fan rätt nöjd.

Vi börjar med specsen. Note 8 är utrustad med en 6,3 tum stor Super AMOLED-display med 18,5:9 i bildförhållande och kör upplösningen 2 960 x 1 440 pixlar. Trots den stora skärmen är telefonen ungefär lika stor som S8+ och väger endast 22 gram mer med sina 195 gram. På insidan sitter Samsungs egna systemkrets Exynos 8895, men till skillnad från S8 så är Note 8 utrustad med 6GB ram. Lagringen ligger på 64GB, men går att utöka med minneskort. Till skillnad från den välvda skärmen på S8 så har skärmen på Note 8 en lite lättare böjning som gör det lättare för dig att skriva med S-Pen.

Batteriet ligger på 3 300mAh och enligt Samsung har batteriet genomgått rigorösa tester så att enheten inte exploderar likt föregångaren.

Den stora nyheten finner vi på baksidan. Note 8 är utrustad med dubbla kameror på 12MP med optisk bildstabilisering, varav ena är utrustad med telelins och den andra kör vidvinkel. Enligt Samsung ska detta göra det lättare för dig att ta skarpa bilder. Telefonen använder Dual Capture Mode där två bilder tas samtidigt och du kan välja att spara ner en närbild eller en bild som visar hela bakgrunden. En funktion som Samsung petat in i kameramjukvaran är Live Focus som låter dig kontrollera skärpedjup i efterhand.

Förbokningen av telefonen drar igång idag och release sker 15 september. Priset ligger på det blygsamma 9990 kronor. Telefonen finns i färgerna Midnight Black och Maple Gold. Förbokar du får du även med en DeX-dockningsstation som låter dig använda Note 8 ungefär som en dator.

Här under hittar ni lite hands on-videor från The Verge och Techcrunch.

Här kan man spana in när Samsung visar upp Galaxy Note 8

Undrar om det blir en explosiv presentation

Visa inte Android-artiklar
Android / Samsung

Snart kommer Samsung visa upp sin Galaxy Note 8 på sitt Unpacked-event. Mycket av det man kommer visa har redan läckt ut men om man ändå vill se detta event direkt så kan man göra det via länken nedan.

17:00 drar det i alla fall igång och vill man så kan man även följa detta event i telefonen via Unpacked-appen som finns till både iOS samt Android.

MKBHD tar en titt på Essential Phone

Lite första intryck

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Essential Phone har börjat skeppas till de som förbokat enheten och givetvis har Marques Brownlee, mer känd som MKBHD, lagt vantarna på ett exemplar och har nu släppt en video där han levererar lite första intryck av enheten.

via Youtube

Lamborghini visar upp lyxtelefonen Alpha - One

Här var det ju smakfullt och prisvärt

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Är du en av de som grät en skvätt när Vertu la ner verksamheten? Då kanske detta kan vara någonting för dig. Lamborghini har nämligen släppt en egen lyxtelefon och precis som Vertu:s enheter så lyser smakfullheten med sin frånvaro. Telefonen är utrustad med en 5,5 tum stor display med WQHD-upplösning, 4GB ram och upp till 128GB lagring. Av någon anledning har gänget bestämt sig för att köra Snapdragon 820 som satt i förra vårens flaggskeppstelefoner, vilket gör att prislappen känns betydligt högre än vad den borde vara.

Hela specs-listan har ni här:
5.5-inch WQHD, 2560x1440, display
Qualcomm Snapdragon 820 processor
Android Nougat
4GB of RAM with 64GB of storage and up to 128GB of expandable storage
20-megapixel rear-facing camera and a 8-megapixel front-facing camera
3,250mAh battery
Dual SIM card support
Fingerprint scanner

Allt detta i ett flådigt läderklätt paket för ynka 2450 dollar. Ett regelrätt kap, helt enkelt!

Hur Android Oreo-figuren blev till

Lite bakom kulisserna

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Sitter du och funderar på hur Google tog fram den nya Android Oreo-figuren som avtäcktes i måndags? Då behöver du inte fundera längre, utan bara klicka på videon ovan.

via Youtube