Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.9°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg
Elcykeln som ska klara 38 mil på en laddning
Mer än de flesta elbilar 
43.5°
+
Roger Åberg
0
Volvo V90 CC bäst i polisens årliga test
Men spöar ändå inte vanliga V90 
44.5°
+
Roger Åberg
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
126kg
+
Roger Åberg

Facebook köper omröstningsappen-appen tbh

En app med fokus på positivitet

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Appen tbh, alltså to be honest, har de senaste veckorna blivit enormt populär i USA. Under några veckor har den laddats ner av över fem miljoner personer, trots att den endast finns tillgänglig i vissa stater. Tbh är en omröstningsapp riktad till ungdomar där användare ska ställa snälla frågor om och till sina vänner. Exempelvis kan man fråga vem som är snällast i klassen och ange fyra alternativ. De som blir valda får en diamant och en möjlighet att kontakta personen som namngett dem.

Nu har Facebook köpt upp appen. De ska ha betalat mindre än 100 miljoner dollar för appen vilket är väldigt billigt för ett företag som Facebook. De som tagit fram appen lär dock vara nöjda med tanke på att de är ett startup-företag som började få slut på pengar. Enligt Engadget ska de dessutom få driva vidare appen på eget håll separat från Facebook medan Facebook backar upp dem med pengar. Om den implementeras i plattformen på något vis framöver återstår att se.

ZTE presenterar Axon M

Två telefoner i en!

Visa inte Android-artiklar
Android / ZTE

ZTE har presenterat Axon M som är en aningen unik telefon. Enheten är utrustad med två stycken 5,2 tum stora displayer med Full HD-upplösning som sitter ihop med ett stycke gångjärn. På insidan sitter det en Snapdragon 821 och 4GB ram, vilket inte gör att enheten hamnar på några prestandatopplistor men duger gott och väl för vanlig användning.

Det unika är förstås de dubbla skärmarna som du kan använda på flera olika sätt. Antingen kan du använda ena skärmen precis som på en vanlig telefon, eller så kan du vika upp enheten som låter dig köra två appar samtidigt. Eller så kan du köra en app på båda displayerna. Enligt ZTE har de optimerat 80 av de 100 mest populära Android-apparna så att de ska fungera i det sistnämnda läget.

Telefonen kommer släppas i USA där den endast kommer vara tillgänglig hos AT&T via abonnemang.

Här under ser ni en video där The Verge tar en titt på telefonen.

The Verge recenserar Google Pixel 2

Verkar vara rackarns bra

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Google visade upp Pixel 2 och Pixel 2 XL för någon vecka sedan och givetvis har The Verge lagt vantarna på ett par exemplar för att se hur bra årets Google-telefoner presterar. För att göra en lång historia kort så verkar båda versionerna riktigt trevliga med bra kameror och mjukvara, men missar fullpotten då den saknar hörlursuttag och avancerade kamerainställningar.

Pixel 2 och Pixel 2 XL börjar skeppas i slutet av oktober.

Qualcomm visar upp Snapdragon 636

Snabbare processorer och stöd för extra långa skärmar

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Hårdvara

Mobilskärmar med andra bildförhållanden än 16:9 blir allt vanligare, men för tillfället är det endast high end-telefoner som utrustas med längre paneler. Qualcomm vill ändra på detta och har presenterat nya Snapdragon 636 som inte bara kommer med uppdaterad CPU och GPU, utan även kompatibilitet med displayer som har upplösningen 2160x1080 pixlar.

Processorn har uppdaterats rejält i 636 och ska enligt Qualcomm vara 40 procent snabbare än processorn i Snapdragon 630. Även grafikprocessorn har blivit lite vassare men där ser vi endast en skillnad på 10 procent jämfört med GPU:n i föregående systemkrets.

Qualcomm börjar skeppa Snapdragon 636 till tillverkare i november och vi lär få se ett gäng nya midrange-lurar med 18:9-format inom kort.

Rykte Apple Pay ska lanseras på tisdag

Först ut blir Nordea

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Vi har fått en hel hög med små vinkningar om att Apple Pay verkligen är på gång i Sverige. Att det skulle ske i oktober och att oktober snart är slut är fakta, men exakt när det kommer att ske är fortfarande oklart.

Nu påstår Mac Pro att de har ett flertal källor på att Nordea kommer att vara först ut med Apple Pay och att man tillsammans med Apple kommer att lansera detta på tisdag nästa vecka. Nordea har enligt Mac Pro inga kommentarer på detta.

  tack Jonathan macpro.se +