En första titt på andra säsongen av Dirk Gently
We're badasses now! 
42.1°
+
André Stray
0
Mercedes bilar parkerar sig själva i parkeringshus
Förarlös parkering ser rätt gött ut 
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny specialversion av Bentley Continental GT
Inspirerad av, trumvirvel, lyxyachter! 
91kg
+
Bobby Green
Spotify och Warner uppges vara nära ett avtal
Snart har kanske alla "The Big Three" nya avtal med streamingtjänsten 
49.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Världens första fartyg utan besättning sjösätts nästa år
Ska vara helt autonomt till 2020 
49.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Lite gratis heavy metal är ju aldrig fel
Generös herre lirar Metallica 
136kg
+
Bobby Green

Google släpper sista utvecklarversionen av Android O

Snart släpps den färdiga versionen

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

För någon timma sedan så trillade den fjärde och sista utvecklarversionen av Googles kommande Android O in på min Nexus 6P och det innebär att den färdiga konsumentversionen snart är klar för lansering.

De största nyheterna i Android O är saker som händer under huven gällande bland annat snabbare laddning av appar och förbättringar av batterihanteringen. Det finns en del nya funktioner som till exempel att man kan se meddelande från appar genom att hålla nere app-ikonen som exemplet på bilden ovan visar.

Den skarpa versionen av Android O släppa senare i sommar och sen är det upp till respektive mobiltillverkare att implementera stöd och rulla ut uppdateringar för detta. Det kan ju som bekant vara en fruktansvärt långsam process för vissa tillverkare så beroende på vilken mobil du har så kan det dröja olika länge innan du kan köra Android O. Om du någonsin kommer att göra det.

Det är forfarande inte känt vilket godis som "O" i Android O representerar. Det spekuleras om att det kommer att bli "Oreo" men då det antagligen är varumärkesskyddat så är det antagligen inte särskilt sannolikt att så blir fallet.

Varuautomater kommer till Ubers bilar i USA

Bra om kunden vill ha nåt att tugga på

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Det amerikanska startup-företaget Cargo har som affärsidé att låta Uber-chaufförer och chaufförer till liknande tjänster installera deras små varuautomater i sina bilar för att sen få provision på snacks som de säljer till sina kunder.

När en chaufför installerar Cargos varuautomat bifogas en webbadress och en unik kod där kunder gör sitt inköp och betalar med sitt bankkort. När köpet är genomför får chauffören ett meddelande om detta via en mobilapp och kan därefter öppna varuautomaten och lämna över varan till resenären.

För varje vara som säljs får chauffören en halv dollar i provision och enligt Cargo ska detta kunna resultera i en extrainkomst på i genomsnitt runt 150 dollar i månaden. Cargo håller koll på vilka och hur många varor som säljs från respektive bil så att de vet när det är dags att fylla på med nya varor i automaten.

Ni kan kolla in produktutbudet i automaterna nedan och som synes går det även att köpa en USB-sladd för att ladda iPhone förutom snacks. Cargo har i dagsläget verksamhet i de tre amerikanska städerna New York, Chicago och Boston.

Apple släpper iOS 11 beta 4 till utvecklare

Om man känner för att vara lite experimentell

Roger kollar in iOS 11
Foto: Roger Åberg
Visa inte iOS-artiklar
iOS / Övrigt

Apple släppte precis den fjärde betaversionen av sitt kommande mobil-operativsystem iOS 11 till de som är registrerade iOS-utvecklare.

Det innebär antagligen att även de som inte är registrerade iOS-utvecklare kan få komma ta del av iOS 11 beta 4 inom några dagar via Apples publika betaprogram. Den färdiga versionen av iOS 11 förväntas att släppas i september.

Förutom en ny betaversion av iOS 11 släppte Apple även nya betor till macOS High Sierra, watchOS 4 samt tvOS 11 rapporterar TechCrunch.

Fairphone lägger ner stöd för Fairphone 1

Slut på reservdelar

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Fairphone lanserade sin första mobiltelefon 2013 och lovade sina kunder att de skulle kunna köpa telefonen och köpa reservdelar vid behov under en väldigt lång period. Nu har det blivit känt att perioden var tre och ett halvt år då Fairphone bestämt sig för att lägga ner stödet telefonen.

Detta beror på att Fairphones leverantör har slutat tillverka komponenter till Fairphone 1, vilket gör att du inte kommer kunna byta ut trasiga, eller utslitna, komponenter i din Fairphone 1.

Fairphone meddelar dock att företagets andra telefon kommer stödjas i alla fall fem år, och då Fairphone 2 släpptes i slutet av 2015 så kommer du kunna köpa reservdelar fram till 2020.

Google Maps börjar känna igen skidåkning

Se när du åkt i pisten i Timeline

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Google Maps-funktionen Timeline låter dig se var du varit och hur du rest mellan dina destinationer. Nu har appen uppdaterats med möjligheten att känna igen när du hängt i pisten, mer specifikt när du åkt utför med skidor.

Uppdateringen av Google Maps med uppdaterade Timeline borde ha börjat rulla ut till samtliga användare.