Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Mobiltelefoni då och nu

Så här använder vi mobilen år 2020. Kanske...

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Mocom 2020 är en tankesmedja vars huvudsyfte verkar vara att spekulera hur vi kommer att använda våra mobiltelefoner år 2020. Om vi nu fortfarande verkligen kallar det för "mobiltelefoner" då så klart.

I videon till höger visas några historiska milstolpar inom mobiltelefonin upp samt antaganden hur mobiltelefonin kommer att se ut i framtiden. Efter att ha kollat igenom filmen så kan jag säga så mycket att det känns inte som om de är helt ute och cyklar när de siar angående framtiden.

Personligen tror jag i och för sig att både betalning och översättning slår igenom på bred front lite tidigare än vad Mocom 2020 tror. Jag återkommer om 11 år och säger vem som hade "rätt".

RSS 3 kommentarer till artikeln
OzzieWild
Jag håller med dig om att Mobile Payment kommer tidigare, men tror inte det blir ett massfenomen (som han säger i videon) genom NFC (Near Field Communication) så mycket tidigare.

Angående instant translation, tror jag samma där. Kommer komma tidigare vad gäller text, men inte röst.
av OzzieWild, fredag 05 juni 2009 kl 14:15
CrowbaR
Mobile ticketing planeras att släppas i Göteborg om några år och det är bara för att köpa biljetter i Västtrafiken + användning av informationstaggar. Risken för försening är däremot stor. Släpps detta (vild gissning) 2011-12 så låter det rimligt att det kommer vara brett använt några år senare. Det kommer ta ett tag tills alla andra företag hakar på. Däremot så gäller detta lilla sverige. Många städer i Europa har redan börjat köra NFC mobile ticketing och även mobile payment. Sverige ligger som vanligt efter. 2020 låter faktiskt någorlunda rimligt men jag personligen skulle tippa på några år tidigare, även om sverige ligger efter
av CrowbaR, fredag 05 juni 2009 kl 14:55
Desmo
Skånetrafiken har kört mobil biljett i ett par år nu.

Västtragik är för övrigt lite som kollektivtrafikens efterblivna kusin, så det dröjer nog innan de kommer någonvart :)
av Desmo, måndag 08 juni 2009 kl 11:20
Kommentera artikeln