RIM släpper tangentbord för PlayBook

Mobil / Hårdvara

RIM vägrar dö även om vi förutspår 2012 som året då de lämnar in en konkurrsansökan, försöker sälja ut något eller gör något annat drastiskt. Nu lanserar de i alla fall en ny produkt för er som faktiskt använder deras tablet PlayBook.

BlackBerry Mini Keyboard är ett blåtands-tangentbord samt ett fodral med inbyggt ställ för din platta. Vad RIM drar hårt på vad gäller denna produkt är att det även har en styrplatta vilket gör plattan mer som en dator samt att den har 128 bitars kryptering för säker överföring av tangenttryckningarna till PlayBook.

Intressant är att de i pressmeddelandet skriver om app-stöd och att alla nya appar i BlackBerry 2.0 fungerar. Tangentbordet verkar alltså inte ha stöd för allt på plattan utan endast vissa appar. De skriver dock även att det har stöd för tredjepartsappar men inte hur väl utbyggt detta är.

Prislappen ligger på 120 dollar vilket betyder runt 1 000 kronor i Sverige, lite mycket för ett tangentbord kan jag tycka.

www.rim.com +

NASA testar teknik för lätta och flexibla flygplan

Foto: NASA
Vetenskap / Forskning

NASA har tagit fram ett flygplan som man kallar för X-56A Multi-Utility Technology Testbed (MUTT) vilket är utvecklat för att kunna testa teknik för lätta och flexibla flygplan och detta har man nu testflugit med några gånger.

NASA meddelade igår att den fjärrstyda och ej bemannade X-56A vid testflygningarna visade sig klara av att flyga i hastigheter på upp till 130 knop. Än så länge har man bara flugit planet med vingar som inte är böjbara men de kommande månaderna ska man utrusta flygplanet, som är tillverkat av Lockheed Martin, med ett par flexibla vingar och man planerar att testflyga med dessa under nästa år.

Målet med MUTT är att kunna ta fram bränslesnålare och effektivare flygplan för framtida bruk och NASA skriver:
"Designing the next generation of aerospace vehicles will pose serious challenges in modeling, predicting, and controlling potentially destructive aeroservoelastic dynamics and finding ways to exploit efficiency gains from lighter, more flexible structures."

via Engadget www.nasa.gov +

Hemnet planerar att höja priserna rejält

Webb / Övrigt

Bostadssajten Hemnet planerar att höja priset kraftigt för de annonser för bostäder till försäljning som läggs ut på deras sajt skriver DI.

Enligt DI kan det handlar om en fördubbling, från 600 kronor till 1.200 kronor, för att lägga ut en bostadsannons gällande bostäder i storstäder. Detta är något som Konkurrensverket har snappat upp och nu säger deras generaldirektör Dan Sjöblom att man komma att granska den här höjningen givet Hemnets dominerande ställning på bostadsmarknaden.

Hemnet har runt 2,5 miljoner besökare i veckan och visar upp runt en miljoner bostäder som är ute till försäljning varje dygn. Runt 2.400 bostadsmäklare är anslutna till tjänsten som ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet samt Svensk Fastighetsförmedling.

www.di.se +

Första teasern för The Gamechangers

Spel / Övrigt

Här får vi oss den första glimten av BBCs dramafilm om spelstudion bakom Grand Theft Auto-spelen Rockstar Games. Daniel Radcliffe spelar som bekant Rockstar medgrundaren Sam Houser och Bill Paxton axlar rollen som Jack Thompson.

This drama goes back to 2002, to tell the story of a three-year period of intense controversy in the history of this iconic game’s development. It happened when two passionate men on either side of a high-stakes cultural divide clashed. This conflict, between the creative genius behind the game and a self-styled crusader for American morality, escalated into a fight for the hearts, minds and freedoms of an entire gaming generation.

Rockstar är inte helt nöjda med att denna filmen görs och har hotat med att stämma BBC för att de gör denna film. Hur som helst har denna film premiär den 15 september på BBC Two.

www.polygon.com +

John McAfee säger att antivirus är dött

Webb / Övrigt

Idag besvarade den excentriske grundaren av antivirusföretaget McAfee, John McAfee, frågor i en tråd på Reddit och han fick bland annat frågan om vad han tyckte om att Intel, som köpte upp McAfee 2011, skrotade varumärket McAfee och istället döpte antivirusprodukten till "Intel Security". Det verkar inte som om han hade något emot det och säger i tråden:
"You have no idea how glad I am about that. It’s become the worst piece of SW on the planet. You cannot uninstall, scans all the time, slow as shit, I’d have fired them, thank goodness I’ve freed from association with that."
När han senare får frågan vilket antivirusprogram han själv använder nu säger han:
"I don’t use AV, I think it’s dead and based on an ancient tech that is no longer relevant. Hacker kits come out 10x faster. AV is a meaningless system. I use phones, flip phones without GPS. I use my samsung phone if I want internet and buy a new one every 2 weeks."
I klippet ovan, som inte är relaterat till Reddit-tråden som hittas på länken nedan, besvarar McAfee lite andra hypotetiska frågor, mestadels angående sitt något, vad det verkar som, kaotiska privatliv.

Kör du något antirvirusprogram? Svara gärna på vår enkät nedan.

via TheNextWeb www.reddit.com +

IFA 2015 Moto 360 generation 2 presenterad

Android / Motorola

De senaste veckorna har det läckts ett otal bilder på Motorolas Android Wear-klocka Moto 360 men nu har man presenterat den officiellt och i klippet här kolla Android Authority in den nere på IFA-mässan i Berlin.

Moto 360 generation 2 kommer i två olika storlekar, 46mm och 42mm, samt en sportmodell. Man har även tagit fram armband till Moto 360 som ska vara bättre anpassad för kvinnor uppger man. Batteriet ska räcka i två uppdagar sägs det vilket låter väldigt bra.

Moto 360 kommer att kosta runt 300 dollar och uppåt när de börjar säljas i USA i mitten av den här månaden. När vi får se dem i Sverige finns än så länge inga uppgifter om.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen