Nokia 808 Pureview kommer till Sverige

Mobil / Hårdvara

På MWC så hade jag chansen att leka lite med Nokia 808 Pureview, denna mystiska mobiltelefon med 41-megapixelskamera. På mässan sades det att den inte skulle komma till Sverige utan att de satsade hårt på Lumia-serien, något jag tycker de borde fortsätta med.

Nu meddelar dock Nokia att de har ändrat sig och att 808 Pureview kommer till Sverige. Det vill säga grattis till alla er som vill ha världens galnaste kameramobil!

Vill ni veta vad mina första intryck av kameran var så hittar ni dem här nedan.

  tack Johan Kaderud nyheter.nokia.se +

Leukemisjuke Michael får en tur i sitt drömåk

Bil / Bugatti

Sjuårige leukemisjuke Michael älskar bilar och han har stenkoll på alla de senaste superbilarna som finns på marknaden. Hans absoluta drömbil är Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Make-A-Wish-stiftelsen som verkar för att uppfylla svårt sjuka barns önskningar såg till att Michael fick spana in lite feta bilar och de ordnade även så att han fick åka med i just en sådan Bugatti han älskar.

www.motorauthority.com +

Marvel släpper Iron Man-inspirerad bluetooth-högtalare

Pryl / Högtalare

Marvel har släppt en bluetoothhögtalare som är en skalenlig kopia av den 43:e versionen av Iron Man-hjälmen. Huvudet är lika stort som i filmerna, alltså 168 x 262 x 202mm, och väger 1,6 kg. Och du kan koppla högtalaren till din telefon via bluetooth, 3,5 mm-kabel eller spela upp musik från usb-minne. Utöver att bara spela musik, eller annat ljud, så lyser också ögonen.

I enheten sitter det ett 82mm baselement på 15W samt två 40mm-diskanter med 3W i vardera.

Du kan förboka din Iron Man-högtalare via länken här nere till vänster. Högtalaren kommer att kosta 449 dollar och kommer att släppas under andra halvan av maj.

lifestyle.brando.com +

iOS Emojis för reklamare

Mobil / Mjukvara

Den svenska reklambyrån Dogwash har tagit fram ett tangentbord till iOS som innehåller ett gäng med specialframtagna emojis som riktar sig mot folk verksamma i reklambranschen.

Man släpper appen i samband med den stora reklamtävlingen Gudlägget och förutom emojis som symoboliserar diverse priser i tävlingen fnns även emojis för kända reklamkampanjer som till exempel Volvos "Epic split" och Old Spice "I'm on a horse".

Advertising Emojis hittas gratis i App Store på länken nedan.

via Advertising Emojis itunes.apple.com +

Interaktiv utställning hedrar kvinnor i spelbranschen

Spel / Övrigt

I Kalifornien pågår just nu en interaktiv utställning om kvinnor i spelbranschen på The Museum of Art and Digital Entertainment (MADE). Syftet är att hedra kvinnliga utvecklare och att visa att deras närvaro i branschen inte är något konstigt fenomen. Förhoppningsvis ska det skicka tydliga signaler om att alla är välkomna i branschen till dagens och framtidens spelutvecklare.

Bland annat lyfts följande kvinnor fram: Roberta Williams (King's Quest), Yoko Shimomura (Street Fighter III) och Kim Swift (Portal). Utställningen kommer att pågå under hela sommaren.

www.engadget.com +

Ryska tjejer fick fängelse för twerking

Webb / YouTube

Från den ryska staden Novorossijsk kommer rapporter att ett gäng med tjejer gripits och dömts efter det att de genomförde en dans innehållande "twerking" framför ett nationalmonument från andra världskriget.

I dansgruppen ingick sex stycken tjejer varav tre stycken fick fängelse i mellan 10 till 15 dagar, två fick böter och en av tjejerna slapp straff på grund av att hon var minderårige men hennes föräldrar kommer istället att åtalas skriver Huffington Post.

Här ovan hittar ni videon som låg till grunden för gripandet av tjejerna.

  tack alla som tipsat www.huffingtonpost.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen