Nokia 808 Pureview kommer till Sverige

Mobil / Hårdvara
På MWC så hade jag chansen att leka lite med Nokia 808 Pureview, denna mystiska mobiltelefon med 41-megapixelskamera. På mässan sades det att den inte skulle komma till Sverige utan att de satsade hårt på Lumia-serien, något jag tycker de borde fortsätta med.

Nu meddelar dock Nokia att de har ändrat sig och att 808 Pureview kommer till Sverige. Det vill säga grattis till alla er som vill ha världens galnaste kameramobil!

Vill ni veta vad mina första intryck av kameran var så hittar ni dem här nedan.
  tack Johan Kaderud

nyheter.nokia.se +

Snubbe gripen för att ha dödat en dinosaurie i en uppsats

Video / Dumheter
En niondeklassare i en amerikansk skola blev både gripen och avstängd från sin skola efter att han i en skoluppgift hade beskrivit hur han skulle döda sin grannes dinosaurie.

Uppgiften bestod av att man i några få meningar skulle beskriva sig själv i form av något som skulle likna en statusuppdatering på Facebook. 16-årigen Alex Stone säger att han då skrev:
"'I killed my neighbor's pet dinosaur', and, then, in the next status I said I bought the gun to take care of the business."
Nu väntar åtal för förargelseväckande beteende för Stone som kommer att få återvända till sin skola på måndag.
  tack @LinusLarsson

www.foxcarolina.com +

ICA lanserar ehandel

Webb / Tjänster
Den stora matvarukedjan ICA säger till branschtidskriften Dagens Handel att man ämnar att kicka igång en ehandels-satsning under hösten.

Till Nyhetsbyrån Direkt säger ICA:s VD Per Strömberg att man troligtvis kommer att komma igång någon gång under november och man har tidigare sagt att ehandel skulle vara på gång under 2014:s andra halva.

Det kommer inte att ske någon riksomfattande lansering av ICA:s ehandel i år utan man säger att man kommer att testa sig fram under hösten och antagligen dra igång i stor skala under 2015.
www.dagenshandel.se +

Fiskare fångar haj, fisk äter upp den

Video / Djur
Klipp från Bonita Springs i Florida där några fiskare lyckas få en svartfenshaj på kroken men den blir de snabbt av med då en goliatgrouper tar tillfället i akt och snor åt sig hajen.
io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen