Är det här Samsung Galaxy S III?

Mobil / Samsung

Enligt GSM Helpdesk Netherlands så är det vi ser till höger här Samsungs nya supertelefon Galaxy S III. Bilden sägs vara en officiell pressbild och eftersom det är nästan exakt ett år sedan Galaxy S II läckte ut kanske timingen stämmer.

Med bilden följer lite specar som luren ryktas få. 1.5GHz processor med fyra kärnor, 4.7 tum stor Super-AMOLED-skärm på 720p och 313ppi och en kamera med 12MP. Inte exakt samma information alltså som det sades förra gången telefonen "läckte" ut, som för övrigt inte alls ser likadan ut.

Ryktena säger också att officiellt lanseringsdatum är den 22 maj.

gizmodo.com +

Rykte Phil Harrison lämnar Microsoft

Spel / Microsoft

Uppgifter om att Phil Harrison, Microsoft corporate vice president, lämnar företaget har florerat under den pågående GDC-mässan. Dock är det ingen hos Microsoft som har velat kommentera det hela och det är osäkert vad anledningen är. Chris Charla som är director för ID@Xbox valde att inte svara på frågor när Eurogamer frågade under GDC-mässan och en talesman från Microsoft gick också emellan och meddelade att det inte var Chris uppgift att prata om personalärenden samt att Microsoft inte svarar på frågor om spekulationer och rykten. Inte heller Xbox-chefen Phil Spencer ville säga något.

"I don't, no. I'm sorry, I don't think I can say anything about that".

Alldeles nyligen släpptes även nyheterna om att spelstudion Lift London and multimediastudion Soho Productions slås samman till en gemensam studio och där det ryktas om att flera personer kommer att få gå på grund av att Soho haft ett överskott på personal. Dock är det osäkert hur många det rör sig om. Phil Harrison har i sin tur varit en av grundarna till just Soho men det är oklart om hans förmodade avgång har med saken att göra. Tanken är att den nya studion ska att fokusera mer på multimedia än på spel.

Phil Harrison har varit hos Microsoft sedan 2012 och har tidigare jobbat med Sony, Gaikai och Atari. Ovan kan ni se när Phil skjuter en T-shirt på Gamescom 2013.

www.gamesindustry.biz +

Klipp på HTC Vive

Pryl / Virtuell verklighet

Tidigare i veckan så offentliggjorde HTC sina virtuell verklighetsglasögon HTC Vive som utvecklas i samarbete med Valves SteamVR-teknik. Här har vi ett klipp där man får sig en närmare titt på själva glasögonen samt de tillhörande kontrollerna och enheterna som skall hålla koll på var i rummet man är.

Bilder på enheten kan hittas via länken nedan. Valve visade även upp den senaste revisionen av sina Steam-kontroller och ett flertal intryck från dessa kan hittas här.

gizmodo.com +

Trailer för Self/Less

Film / Trailer

Trailer för filmen Self/Less som handlar om en döende mogul (Ben Kingsley) som kommer på att han kan förlänga sitt liv genom att flytta sitt medvetande till en yngre kropp. (Ryan Reynolds).

Filmen är regisserad av Tarsem Singh (The Cell, Immortals) och har svensk biopremiär den 21 augusti.

www.youtube.com +

Jabra släpper Sport Rox Wireless

Pryl / Hörlurar

Jabra har släppt sina Rox-lurar i ett sportigare format. Skillnaden mellan vanliga Rox och Sport Rox är att sportversionen går att användas med Jabras egna app Sport Life och kommer endast finnas tillgänglig i den actionspäckade färgen vit. Annars är det samma lurar med Bluetooth 4.0, nfc-koppling och en vikt på endast 240 gram.

Jabra Sport Rox finns tillgängliga i butik precis nu för 1 299 kr och fungerar med både IOS och Android.

www.mynewsdesk.com +

Microsoft anammar Cross-Buy

Spel / Microsoft

Under GDC-mässan offentliggjorde Microsoft att även de kommer börja använda sig av "Cross-Buy"-konceptet mellan Xbox One och Windows 10. Så Cross-Buy för Microsoft innebär att man kan köpa ett spel för på Xbox One men att man sedan även kan ladda ner och spela det på en Windows 10-enhet.

I skrivandet stund är det två spel som är bekräftade för Cross-Buy och dessa är PinballFX samt MOBA-spelet Gigantic.

Cross-Play är också något man kommer satsa på och detta innebär att folk som, till exempel, har ett spel på Xbox One kan spela detta mot folk som spelar det på en Windows 10-enhet.

En annan trevlig grej man nämnde var att de jobbar på att få ut en adapter som ger folk möjligheten att använda trådlösa Xbox One-kontroller till datorer.

www.eurogamer.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen