LG kommer inte att sluta med Windows Phone

Mobil / Business

Förra veckan började det cirkulera uppgifter som gjorde gällande att LG helt skulle sluta med Windows Phone-telefoner och istället helt och hållet fokusera på Android.

Nu verkar det som om dessa uppgifter varit någorlunda överdrivna och nu rapporteras det om att LG och Microsoft ska mötas den här månaden för att diskutera framtiden för Windows Phone på LG:s telefoner. LG säger att man vill fortsätta både sin forskning och sina utvecklingsinsatser kring Windows Phone-telefoner men samtidigt medger en talesperson från LG att man inte planerar att släppa några Windows Phone-lurar den närmasta tiden.

Den senaste och enda Windows Phone-luren som LG hittills har lanserat är LG Optimus 7 som lanserades i oktober 2010.

di.se +

Ny 3D-printad konceptbil från EDAG

Bil / Nyheter

EDAG Light Cocoon concept är en ny konceptbil med 3D-printad ram. Ramen är sen i sin tur klädd med ett väderskyddat ultralätt material som dessutom är upplyst inifrån. Inspirationen till det hela sägs komma från strukturen på ett löv.

Mer än så får vi tyvärr inte reda på om bilen för tillfället. I mars kommer den att stå utställd på bilmässan i Genève.

www.motorauthority.com +

Snubbe friar till sin fru en gång till

Video / Vackert

En snubbe ville göra något speciellt för sin fru på deras 10-årsdag så han fixade ett stort marscherande band tillsammans med pompa och ståt - och frågan om hon ville gifta sig med honom igen.

Lexus släpper teaserbilder på ny F-modell

Bil / Lexus

Lexus har precis släppt två stycken teaserbilder som visar en ny F-modell. Troligtvis handlar det om en prestandafokuserad version av sedanen GS som då får tilläggsnamnet F.

Den nya modellen kommer att ha sin premiär på bilmässan i Detroit i januari.

www.carscoops.com +

PocketQube - budgetsatellit

Vetenskap / Rymden

PocketQube är världens minsta satellit som någonsin rymdsatts och känner man för det så kan man köpa ett eget PocketQube Kit och bygga ihop sin egen satellit.

Byggsatsen innehåller själva höljet, radio, dator samt en modul där man kan testa olika sorters utrustning. PocketQube ska ha stöd för en lång rad sensorer och komponenter från tredjepartstillverkare så satellitbyggaren kan anpassa sin PocketQube lite efter eget tycke.

Den minsta versionen av PocketQube är fem kubikcentimeter och man säger att det totalt handlar om en kostnad på 35.000 dollar om man även vill rymdsätta sin satellit. I dagsläget finns det fyra stycken Pocket Qubes i omloppsbana runt jorden.

via TheNextWeb www.pocketqubeshop.com +

VERT - wearable som kan mäta hur högt du hoppar

Mobil / Tillbehör

VERT är en liten manick som är tänkt att fästas på tröjan och sedan har denna koll på hur högt man hoppar och data om detta skickas sedan vidare till den tillhörande mobilappen.

Jag antar att VERT främst riktar sig till idrottsmän som pysslar med till exempel basket eller volleyball då jag inte riktigt ser hur vi andra skulle ha något jätteintresse av att kontinuerligt hålla koll på hur högt vi hoppar. VERT-appen finns till iOS och förutom att hålla koll på användarens hopphöjd ska den även kunna ge råd om hur man förbättrar sitt hoppande.

125 dollar får man ge för en VERT.

via Engadget squareup.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen