Här är tablettoppen bland Feber-besökarna

Mobil / Business

Jag blev lite inspirerad av den här artikeln att kolla vilka tablets som används på Feber. Inte oväntat är iPad i ledningen men att ledningen skulle vara så total var jag nog inte beredd på.

iPad står för 94.61% av besöken på Feber som kommer från tablets under förra veckan. Jag har kollat topp 100-listan med mobila enheter och på den fanns det 13 stycken olika tablets - iPad och 11 olika Android-tablets och Operas webbläsare för Android-tablets som bråkar till statistiken en smula.

Tvåa efter Apple är Samsung som med fem olika modeller kommer upp i 3.1% och som följs av Asus (1.28%), Sony (0.41%) och Motorola (0.23%). Som jag sa förstör Opera lite, men eftersom det är 0.14% av totala trafiken blir skillnaderna minimala.

Vänstra kolumnen ovan visar antal besök från respektive device, nästa procentandel och sedan visas uppskattat unika personer per vecka. Detta är en uppskattning, i snitt besöker varje unika besökare oss 3.22 gånger per vecka och det är det som vi har räknat med här. Ingen exakt vetenskap men ett hum ger det i alla fall.

Om vi fortsätter att uppskatta och förutsätter att Feber-besökarna är precis som övriga invånare i Sverige (vilket ju inte är fallet) kan vi få ut en uppskattad försäljningssiffra per modell. Återigen: en stor nypa salt men en fingervisning i skillnaderna mellan modellernas försäljning.

Om vi tar antalet uppskattade besökare av en modell och säger att Feber är 1.76% av befolkningen har Apple sålt knappt en halv miljon iPads som används. Vilket stämmer ganska så bra med den undersökning som Sifo gjorde i slutet av 2011 - innan iPad 3 började säljas.

Om kalkylen stämmer (vi är ute på hal is här, men återigen - en fingervisning) har Samsung sålt drygt 16000 Tabbar som används, Asus nästan 7000, Sony drygt 2000 och Motorola runt 1500. Totalt antal Android-tablets blir då 28000.

Eftersom webbstatistik bara visar saker som faktiskt används kan det ju ha sålts fler tablets som ligger i lådorna. Samsung har ju kört ett antal kampanjer där man fått en Tab i samband med TV-köp till exempel.

Topp 100-listan ligger som bilder till artikeln - har jag missat någon tablet skrik till så lägger jag in den!

Jag vill verkligen igen säga att detta är en grov fingervisning och ingen exakt vetenskap. Samsung, Asus, Sony och Motorola får väldigt gärna dela med sig av sina officiella försäljningssiffror om de vill...

Uppdatering
För att få lite perspektiv tog vi kontakt med DN som trots sen lördagkväll (tack!) kunde rapportera att även hos dem är siffran för iPad minst 95%.

Obama sätter sig ner med The Wire-skaparen David Simon

Samhälle / Politik

På Vita Husets Youtubekanal dök det igår upp en video där David Simon och Barack Obama sitter och pratar relativt öppet om utmaningar inom brottsbekämpning och hur samhället påverkas av kriget mot droger.

www.youtube.com +

Ny video visar slarviga ungdomar som kör bil

Video / Allvar

AAA Foundation for Traffic Safety visar oss hur slarviga vissa ungdomar kan vara när de kör bil.

youtube.com +

Svenska speltoppen vecka 12

Spel / Multiplattform

Multiformat (per plattform)
1.Battlefield: Hardline (PS4)
2.Battlefield: Hardline (XBO)
3.Final Fantasy: Type-0 HD (PS4)
4.Battlefield: Hardline (PC)
5.Mario Party 10 (WiiU)
6.Battlefield: Hardline (PS3)
7.Grand Theft Auto V (PS4)
8.Battlefield: Hardline (360)
9.Resident Evil: Revelations 2 (PS4)
10.Minecraft (PS3)
11.Far Cry 4 (PS4)
12.Dying Light (PS4)
13.FIFA 15 (PS4)
14.Grand Theft Auto V (XBO)
15.The Elder Scrolls Online (PC)
16.The Sims 4 (PC)
17.Minecraft (360)
18.Just Dance 2015 (Wii)
19.The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (3DS)
20.Minecraft (PS4)

Multiformat
1.Battlefield: Hardline
2.Final Fantasy: Type-0 HD
3.Mario Party 10
4.Grand Theft Auto V
5.Far Cry 4
6.Minecraft
7.Resident Evil: Revelations 2
8.FIFA 15
9.Dying Light
10.Lego Marvel Super Heroes
11.Just Dance 2015
12.Call of Duty: Advanced Warfare
13.NHL 15
14.Assassin's Creed: Unity
15.The Elder Scrolls Online
16.The Sims 4
17.The Crew
18.Lego Batman 3: Beyond Gotham
19.Assassin's Creed IV: Black Flag
20.Rayman Legends

www.dataspelsbranschen.se +
Läs mer...

Snubbe på flygplan filmar solförmörkelse

Vetenskap / Rymden

Förra veckan var det solförmörkelse och som vanligt var det skräpväder, så vi hade lite problem att se själva förmörkelsen. Men tack vare internet fick vi i alla fall uppleva timelapsevideor där mörkret kommer och går via Youtube. Nu har det kommit ytterligare en solförmörkelsevideo som visar hur solförmörkelsen såg ut från ett flygplan.

youtube.com +

Hondas lilla roadster S660 provkörs i Japan

Bil / Honda

2013 visade Honda upp konceptbilen S660. Tankarna gick direkt till den gamla modellen Beat vilket inte på något vis var dåligt. Då sa man att en produktionsversion skulle komma någon gång 2015 och nu är den här. Japansk press har nyligen testat ett par förserie-exemplar på bana och det är det vi får se i den här videon.

Under skalet sitter en liten trecylindrig turbomatad motor på 660 kubik som lämnar 63 hästar. Den är kopplad till antingen en manuell sexpetad låda eller en automatlåda som i sin tur skickar kraften till bakhjulen. Vikten anges till låga 800 kilo.

Bilen kommer endast att säljas i Japan men det ryktas om att en version kallad S1000 med något större motor kan släppas internationellt. Det återstår att se men vore i så fall väldigt kul.

www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen