Nya operatören Hallon ser dagens ljus

Mobil / Tjänster

Vi har fått en ny operatör i Sverige med det lite underliga namnet Hallon. Bolaget ägs av Tre och använder deras nät men ska vara en helt egen verksamhet i övrigt.

Skillnaden mellan dem och andra operatörer är dels att man slipper bindningstid och uppsägningstid, men framförallt att man betalar via kreditkort vilket gör att man slipper faktureringsavgifter och kreditkontroll. Aktiveringsavgift och avgift för startavgift har man också slopat.

Låter ju helt perfekt i ärlighetens namn.

Enda nackdelen är att man måste fixa sin telefon själv, de har inga avbetalning-i-avgiften-dealar. Men det kanske mest är en fördel.

Två abonnemang finns, en liten variant som kostar 99 spänn och då ingår 60 fria samtal, 5000 sms och 0.5 GB data. Stora varianten kostar 249 spänn och då ingår obegränsat med sms och samtal och 5 GB data.

www.hallon.se +

Spotify till PlayStation

Spel / Sony

Sony presenterade i dag PlayStation Music vilket är en ny musiktjänst som använder Spotify som partnertjänst. Med PlayStation Music kommer man kunna komma åt det enorma musikbiblioteket som Spotify erbjuder på PlayStation 3, PlayStation 4 samt Xperia-enheter. På PlayStation 4 kommer man även kunna spela musik medan man spelar ett spel.

Detta kommer ersätta Sonys nuvarande musiktjänst Music Unlimited som kommer att stängas ner 29 mars, 2015. Från och med den 28 februari 2015, kommer Music Unlimited-användare med aktiva prenumerationer att få fri tillgång till Music Unlimited tills den 29 mars, 2015, och kommer även erbjudas en provversion av Spotify premium.

PlayStation Music lanseras i Sverige den 28 februari.

www.spotify.com +

3DS-hack gör så man kan spela GBC-rommar

Spel / Nintendo

Ett nytt litet hack har hittats som gör att man kan spela Game Boy Color-rommar på 3DS. Det hela fungerar så att man laddar ner och spelar ett Game Boy Color-spel från eShoppen. Sedan skall man pausa spelet och dra igång konsolens webbläsare, via den skall man sedan kunna ladda in ROM-filer som man sedan kan köra igång.

www.nintendolife.com +

Världens säkraste stad finns i Japan

Tokyo
Samhälle / Allmänt

Häromdagen skrev vi om världens 50 farligaste städer och nu har The Economist Intelligence Unit släppt en lista över vad de anser är världens 50 säkraste städer.

I sin ranking har The Economist tagit hänsyn till en stads säkerhet gällande det digitala, hälsan, infrastrukturen samt den personliga säkerheten. I topp hittas Tokyo och därefter följer Singapore samt Osaka. På fjärdeplats hittas Stockholm som placerar sig på topp fem gällande den personliga säkerheten, den enda staden på topp fem utanför Asien, och även får högt betyg gällande den digitala samt hälsosäkerheten.

Nedan följer de 20 säkraste städerna på listan och för fullständig statistik hoppa vidare på länken nedan.
1. Tokyo
2. Singapore
3. Osaka
4. Stockholm
5. Amsterdam
6. Sydney
7. Zurich
8. Toronto
9. Melbourne
10. New York
11. Hong Kong
12. San Francisco
13. Taipei
14. Montreal
15. Barcelona
16. Chicago
17. Los Angeles
18. London
19. Washington DC
20. Frankfurt

via DI.se safecities.economist.com +

Veckans PSN-uppdatering

Spel / Sony

PlayStation 4 får den här veckan Dying Light, Grim Fandango Remastered (Cross-Buy) och Life is Strange Episode 1.

PlayStation 3 får Monopoly Plus i dag och Life is Strange Episode 1 på fredag.

PlayStation Vita får Baboon!, Grim Fandango Remastered (Cross-Buy) och Nihilumbra.

blog.eu.playstation.com +

Exploding Kittens slår rekord

Spel / Brädspel

Gänget bakom kortspelet Exploding Kittens satsade på att dra ihop 10 000 dollar via en kickstarterkampanj för att kunna göra spelet en verklighet. Det tog dem 20 minuter och på inte ens en timme så hade de dragit in 10 gånger mer än vad de ville ha.

Nu med 22 dagar kvar så har de även slagit ett rekord och blivit det mest backade projektet någonsin med nästan 107 000 personer som stöttat projektet. Nu återstår bara att bli det projekt som dragit in mest pengar via Kickstarter någonsin och vem vet, kanske lyckas de även med det även om det känns lite otroligt. Just nu så har de fått in över 4 miljoner dollar och rekordet hålls av en udda kylväska som dragit in 13 miljoner dollar. De fyra miljonerna ger dem dock en sjundeplats på den listan.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen