RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
42.9°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
44.8°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
91kg
+
Roger Åberg

iZettle blir billigare att använda

Fast bara i Storbritannien

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Den svenska betalningstjänsten iZettle kapar nu priserna för att använda deras tjänst i Storbritannien och användare av iZettle kommer nu att få betala en procentsats som baseras på hur mycket man har sålt för istället för som tidigare en fast procentsats.

Tidigare var avgiften för näringsidkaren 2,75% av värdet på transaktionerna som utfördes via iZettle men nu implementerar man ett mer flytande avgiftssystem som till exempel innebär att avgiften sjunker till 1,92% om man säljer för minst 5 000 brittiska pund i månaden. Säljer man för minst 13 000 brittiska pund i månaden så blir det ännu lägre avgift och den landar då på 1,5% vilket är 45% billigare än den tidigare standardtaxan på 2,75%.

Det här systemet ger givetvis iZettle en klar fördel mot deras konkurrenter på den brittiska marknaden som tar en fast avgift på 2,75% på alla transaktioner. iZettles VD Jacob De Geer säger att Storbritannien fungerar som en testmarknad för det nya avgiftssystemet och att det sannolikt kommer att introduceras liknande lösningar på andra marknader om det fungerar fint i Storbritannien.