Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
41.9°
+
Frode Wikesjö
0
Nytt material från MGMT
Det här är Little Dark Age 
80kg
+
Bobby Green

iZettle lanseras i Brasilien

Världens näst största marknad för kortbetalningar

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

iZettle, den mobila betalningstjänsten till iOS och Android lanserar idag sin tjänst på den brasilianska marknaden vilket blir den andra marknaden utanför Europa som man gör sitt intåg på efter det att man lanserades i Mexico för två månader sedan.

Distributionen av iZettles kortläsare kommer att ske via Banco Santander, den spanska storbanken som i juni investerade fem miljoner euro i iZettle. Banco Santander tar sedan tidigare hand om distributionen av kortläsare i Storbritannien och Mexico.

Magnus Nilsson, grundare och COO på iZettle säger om expansionen:
"Brasilien är världens näst största marknad för kortbetalningar och ett land där 99,7% av företagen är små- eller egenföretagare. Det innebär en enorm möjlighet för iZettle då vi kan erbjuda kortbetalningar till dessa segment på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Med Banco Santander som distributionspartner kan vi bidra till bättre affärsmöjligheter för landets småföretagare. Det är en början på en stor förändring för Brasilien.”

iZettle's tjänst finns förutom i Brasilien även tillgänglig i Mexiko, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Norge, Finland, Danmark och Sverige.

Visa
Pressmeddelande
iZettle fortsätter global expansion med lansering i Brasilien
Stockholm – 27 augusti 2013 – Brasilien, världens näst största marknad för kortbetalningar, blir den andra marknaden när iZettle fortsätter sin globala expansion. Distributionspartner av iZettle’s kortläsare blir Banco Santander som i juni i år investerade över 5 miljoner Euro i bolaget.
Lanseringen i Brasilien är iZettle’s andra utanför Europa, och kommer två månader efter att företaget tog sina första steg in i Latinamerika med lanseringen i Mexiko den 18:e juni.
"Brasilien är världens näst största marknad för kortbetalningar och ett land där 99,7% av företagen är små- eller egenföretagare. Det innebär en enorm möjlighet för iZettle då vi kan erbjuda kortbetalningar till dessa segment på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Med Banco Santander som distributionspartner kan vi bidra till bättre affärsmöjligheter för landets småföretagare. Det är en början på en stor förändring för Brasilien”, säger Magnus Nilsson, grundare och COO för iZettle.
Banco Santander är förutom investerare i bolaget, även iZettle's distributionspartner i Spanien, Storbritannien och Mexiko.
”En lösning för säkra och flexibla mobila transaktioner med kort är något helt nytt för Brasilien och innebär att tusentals småföretagare nu får tillgång till en tjänst som tidigare varit förbehållen större företag. Som exklusiv bankpartner för iZettle utökar vi vårt utbud av betaltjänster till en av våra viktigaste kundgrupper - små- och medelstora företag”, säger Cassius Schymura, Payments Services Director på Banco Santander i Brasilien.
Tidigare VD för Volvo Cars Latinamerika, Anders Norinder, kommer att leda iZettles brasilianska verksamhet.
iZettle's tjänst finns förutom i Brasilien även tillgänglig i Mexiko, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Norge, Finland, Danmark och Sverige.

About iZettle
iZettle is payments made easy. The social payments company’s services are always secure, fantastically fast to set up, and super simple to use. iZettle lets anyone selling anything face to face use smartphones and tablets to accept credit card payments and manage their business – and for a fraction of the cost of traditional systems. Founded in 2010, with headquarters in Stockholm, iZettle is now available in the U.K., Spain, Germany, Sweden, Denmark, Norway, Finland, Mexico and Brazil, and coming soon to more countries. More on http://www.izettle.com.