Lumia 800 fungerade efter legat 3,5 månader i en sjö

Mobil / Nokia

En snubbe vid namn Roger Nilsson tappade sin Nokia Lumia 800 i en sjö och 3,5 månad senare hittades den igen. Telefonen var fylld med alger och annat skräp men trots detta så fick han igång telefonen igen efter den var rengjord och torkad. Roger lyckades till och med ta lite bilder med telefonen.

Tog hem den och började rengöra så gott jag kunde, snäckor och skit på displayen, grön gegga runt hela telefonen + lite annat smått och gott. Lät den torka på ett element och sen satte jag i laddkabeln i tron om att antingen går proppen i huset eller så går laddaren i sönder

Döm om min förvåning när den startar upp precis som vanligt ! Allting fungerar precis som innan, kameran är kanon, batteriet håller två dygn och så vidare.
Om nu den här historien är sann så råder det väl ingen tvivel om vem som är pappan till denna Lumia-telefon.

  tack OK www.facebook.com +

Extern hashtangent

Pryl / Mojänger

Hashtaggar du mycket på Twitter eller i andra sammanhang så kanske det här externa tangentbordet med endast tangenten "#" kan vara intressant.

"Tangentbordet" är tillverkat i borstad aluminium och kopplas in på datorns USB-port. Gänget bakom Hashkey försöker nu kickstarta ihop cirka 175.000 kronor för att förverkliga sitt entangentsbord. Runt motsvarande 250 - 300 kronor kommer den antagligen att kosta om man lyckas få ihop kapital för att sätta det hela i produktion.


www.kickstarter.com +

Spotify omsatte nästa 750 miljoner euro 2013

Webb / Övrigt

Nyhetsbyråns AFP skriver att Spotify ökade sin omsättning med 74% förra året jämfört med 2012 och omsättningen för 2013 slutade på 746,9 miljoner euro. Förlusten sjönk med en tredjedel från 86,7 till 57,8 miljoner euro.

91% av omsättningen drog man in på premiumabonnemang medan reklamintäkter stod för resterande del av omsättningen. I slutet av 2013 hade Spotify 8 miljoner betalande användare medan 28 miljoner användare körde det reklamfinansierade abonnemanget. Totalt finns Spotify nu i 58 länder.

Bonusspotify
Spotify meddelade idag att det tyska bandet Rammstein släpper hela sin låtkatalog exklusivt på Spotify vilket gör att Spotify är den enda gratis streamingtjänst som kommer att ha Rammsteins fullständiga katalog tillgänglig.

Här hittar ni det.


www.di.se +

Tyska Auto Bild tar sig en tur med Audi Prologue Concept

Bil / Audi

På Los Angeles Auto Show visade Audi upp sin nya konceptbil Prologue. Vanligtvis brukar såna här konceptbilar visas upp och sedan rullas in i en mörk trailer igen, men denna gång har faktiskt en journalist från Auto Bild fått ta ut bilen på en provtur.

www.carscoops.com +

Kommer Google sluta vara standard i iOS?

iOS / Appar

Förra veckan så beslutade Mozilla att byta ut Google mot Yahoo som standardsökmotor i Firefox och detta gör nu att vi tittar på vad som kommer att hända när Apple och Googles kontrakt går ut nästa år. Sedan länge kan användarna byta mellan Google, Yahoo, Bing och DuckDuckGo men få byter och det är väldigt viktigt att vara standardvalet.

Det handlar dels om vad användarna vill ha, om Apple väljer ett sämre alternativ får ju användarna en sämre upplevelse, men det handlar också om pengar. Rätt mycket pengar faktiskt eftersom köpta sökord kostar rejäla slantar i dag och dessa är i princip hela Googles intäkt.

Att Apple skulle göra en egen sökmotor känns långt borta, speciellt efter Maps-fiaskot, men exakt vad som kommer att hända är långt ifrån klart.

via iClarified www.theverge.com +

Siri rappar lite

Mobil / Mjukvara

Nu börjar vi bli vana med att Siri och de andra vänliga virtuella assistenterna pratar med oss och då kanske det är dags att de börjar underhålla oss.

soundcloud.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen