Rykte Northvolts batterifabrik etableras i både Skellefteå och Västerås
Tillverkning i Skellefteå och utveckling i Västerås 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
10.4°
+
Emmy Zettergren
0
Två Omega Speedmaster 2915-1 på auktion
Den ena hittades på en vind! 
83kg
+
Roger Åberg

iZettle blir kassaregister

Kommer erbjuda tjänsten på svenska marknaden

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Den 1:a januari 2014 träder en ny lag i kraft som gör att alla torg- och marknadshandlare måste ha ett kassaregister. Då en del av dessa näringsidkare använder sig av tjänsten iZettle för att ta betalt via kreditkort så meddelar iZettle nu att deras tjänst även kommer att innefatta ett kassaregister.

Det handlar om en app-baserad lösning som iZettle säger primärt riktar sig till småföretag och dessa ska kunna använda tjänsten utan bindningstid till en kostnad av 249 kronor i månaden. Sverker Ingre, iZettles Norden-chef säger:
"Efterfrågan på ett kassaregister som uppfyller Skatteverkets krav väcktes redan i samband med att vi lanserade iZettle 2011. Lanseringen kommer att ligga bra i tiden med tanke på de skärpta kraven på kassaregister för torg- och marknadshandlare, men vi ser en stor potential utöver den gruppen."

iZettles kassaregister kommer till både Android och iOS och kommer att innehålla funktionalitet för att skriva ut kassakvitton och leverera dagliga standardrapporter. För att använda kassaregistret krävs det att användaren har iZettle’s Chip & PIN-läsare samt en kvittoskrivare.

Tjänsten lanseras i början av 2014 men redan nu ska man kunna anmäla sitt intresse.

Visa
Pressmeddelande
iZettle blir kassaregister

Stockholm - embargo 7 november kl 8, 2013 – iZettle kommer att bredda sin tjänst från att vara en mobil kortterminal till att även omfatta ett kassaregister som uppfyller Skatteverkets alla krav. Kassaregistret kommer att vara en app-baserad lösning anpassad för småföretagare som kräver ett smidigt och prisvärt alternativ utan bindningstid. Tjänsten kommer att lanseras tidigt 2014 men redan nu kan vem som helst registrera sitt intresse på iZettle.com.

“Efterfrågan på ett kassaregister som uppfyller Skatteverkets krav väcktes redan i samband med att vi lanserade iZettle 2011. Lanseringen kommer att ligga bra i tiden med tanke på de skärpta kraven på kassaregister för torg- och marknadshandlare, men vi ser en stor potential utöver den gruppen”, säger iZettle’s Nordenchef Sverker Ingre.

Genom att aktivera kassaregisterfunktionaliteten i iZettle-appen, som laddas ner gratis via App Store och Google Play, kommer vem som helst att kunna förvandla sin smartphone eller tablet till ett komplett kassaregister. Trots det komprimerade formatet kommer kassaregistret att innehålla de vanligaste funktionerna hos ett kassasystem som kontrollenhet (molnbaserad), stöd för utskrift av kassakvitto och standardrapporter som dagsavslut. För att använda iZettle’s kassaregister kommer förutom ett iZettle-konto, iZettle’s Chip & PIN-läsare krävas samt en kvittoskrivare, enligt Skatteverkets krav att kunna skriva ut kvitto vid köp. Kassaregistret kommer att kosta 249 kr exklusive moms per månad.

“Etablerade betal- och kassaregistersystem är i grunden anpassade för större verksamheter med stora transaktionsvolymer. Hittills har vår app och kortläsare revolutionerat kortbetalningar för handlare som tidigare varit begränsade till kontanter och fakturor och nu tar vi steget vidare. Genom att utveckla ett kassaregister utmanar vi befintliga leverantörer i branschen ytterligare, samtidigt som vi blir en helhetslösning för våra användare”, säger Sverker Ingre.

About iZettle
iZettle is payments made easy. With iZettle, anyone selling anything face to face can use smartphones and tablets to accept card payments and manage their business – and for a fraction of the cost of traditional systems. The social payments company’s services are always secure, fantastically fast to set up, and super simple to use. Founded in 2010, iZettle first launched in Sweden in 2011 and is now available in the U.K., Spain, Germany, Sweden, Denmark, Norway, Finland, Mexico and Brazil and coming soon to more countries.