m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
The Rock vill bli president i USA
Dwayne Johnson funderar på att ställa upp i presidentvalet 
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Amazon börjar sälja Apple TV och Chromecast
Börjar "konkurrera" med sig själva 
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Adidas släpper trevlig klocka med retro-design
Denna skulle jag kunna tänka mig 
80kg
+
Bobby Green

Huawei lanserar Mate 9 Pro i Sverige

Vi har tagit en första titt

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Huawei

När Huawei för någon vecka sedan presenterade sin Mate 9 så blev vi lite besvikna att den inte kom hit till Sverige. Men man hade något bättre i bakfickan som man kallar för Mate 9 Pro och denna kommer nu till Sverige. Telefonen är, som man kan gissa från namnet, inget för amatörer. Om man får tro Huawei själva är det här en best.

Batteriet är på 4000 mAh och ska lätt klara två dagar. En dags laddning ska man få in i telefonen på 20 minuter, 30 minuter ska ge 58 procent av batteriet. För att uppnå detta har man en riktigt fet laddare som ger ut 4,5 V / 5A. Utan denna går det så klart långsammare.

Huawei gjorde ett livetest där man började på 2 procent och med skärmdubblering över wifi påslaget kom man på 20 minuter upp till 41 procent av batteriet.

Både framsida och baksida är kurvad. Den kurvade skärmen är på 5,5 tum och har upplösningen 2560x1440 pixlar. Under skärmen hittar vi en fingeravtrycksläsare, denna har alltså flyttats från baksidan. Baksidan är så klart gjord i metall och kommer i två färger, grå och guld, men endast guld kommer att säljas i Sverige.

På insidan hittar vi Huaweis egen processor Kirin 960, som man säger ska vara snabbare än Snapdragon 821.

Självklart har man inte bara en kamera utan två, en färg och en svartvit. RGB-kameran är på 12 megapixlar och den monokroma är på 20 megapixlar. Den här gången har man även optisk bildstabilisering. Även om linserna i kameran inte har olika brännvidd lyckas man få in x2 zoom med hjälp av de två linserna.

Mjukvaran är deras nya gränssnitt EMUI 5 som bygger på Android 7. En rolig, lite annorlunda och lite udda funktion är att man låter användarna installera dubbla kopior av WhatsApp och Facebook. Man kan även låta olika fingrar låsa upp olika typer av innehåll och hemskärmar. Man kanske vill ha en mer privat med lite spel som ungarna kan lattja med, och en hemligare där man har företagshemligheter. Eller vad man nu har.

Telefonen har två SIM-kort där ett har 4G och ett har 3G. Det vanliga är att det andra endast har 2G, men inte här alltså.

Priset då? Med 6 GB RAM och 128 GB minne kostar telefonen 7990 kronor. Förhandsbokning börjar i dag och pågår till säljstart som är 20 december. Man slår även till med att ha tre års garanti och tre månaders skärmgaranti. Går skärmen sönder inom tre månader är det alltså bara att gå in i butik och få den utbytt.

The Rock vill bli president i USA
Dwayne Johnson funderar på att ställa upp i presidentvalet 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Amazon börjar sälja Apple TV och Chromecast
Börjar "konkurrera" med sig själva 
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Harlem Shake-skapare inte nöjd med att Ajit Pai använde hans låt
Vill stämma honom 
62.0°
+
Roger Åberg
0
Så här kommer det var att åka till rymden!
Jag vill, jag vill, jag vill! 
46.1°
+
Roger Åberg
0
Första telefonen med fingeravtrycksläsare under skärmen
Från Vivo 
47.2°
+
Roger Åberg
0
De här två röstade för nätneutraliteten
Se vad de hade att säga 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Teslas nyöppnade servicecenter brann ikväll
Fick inte vara öppet ett dygn ens 
13.7°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
33.0°
+
Roger Åberg
0