Consumer Reports betygsätter Tesla Model 3
Utan att ens ha provkört den 
27.8°
+
Bobby Green
0
Mängden insekter i tyska reservat har minskat dramatiskt
Forskare oroliga för ekologisk kollaps  
28.2°
+
Emmy Zettergren
0
Varför får du ångest?
Och vad händer i kroppen? 
80kg
+
Bobby Green
Foto: André Stray

Vi har klämt på HTC U11

Bokstavligt talat

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / HTC

Ni som följer oss på Instagram fick reda på att vi tog en tur till Köpenhamn i slutet av förra veckan för att ta en titt på lite nyheter från HTC. Som några av er säkert lyckades lista ut så handlade det förstås om nya U11 som företaget visade upp tidigare idag och vi fick givetvis spendera en tid med den nya enheten.

Förra året lanserades HTC 10 och den telefonen imponerade rejält med sitt näst intill perfekta bygge, storlek, hårdvara och allmän känsla. När företaget inledde året med att visa upp nya U-serien med sin specialgjorda glasbaksida kände jag lite skepsis då jag verkligen gillade aluminiumchassit som företaget tidigare kört på. Glas har en tendens att vara rätt bräckligt och bra på att suga åt sig fingeravtryck. Efter bara någon minut med telefonen insåg jag att det sistnämnda var ett faktum och att U11 var en riktig fingeravtrycksmagnet. Om du planerar att hålla telefonen ren och fin så är det antingen skal som gäller, eller så får du ha med dig en liten putsduk.

Trots ovanstående gnäll så känns telefonen riktigt bra i handen. Det kurvade glaset på baksidan gör att telefonen känns lite mindre än vad den egentligen är, vilket alltid uppskattas. Något som kändes lite tråkigt var knapparna. På HTC 10 hade knapparna en riktigt härlig klickkänsla, men på U11 kändes knapparna aningen plastiga. Det är ingen dealbreaker, men det gjorde ändå att enheten kändes betydligt mindre premium än vad den egentligen är.

Jag tror verkligen att klämfunktionen kan vara riktigt användbar. Speciellt för oss här i Norden som större delen av året är tvungna att ha på oss feta lovikkavantar för att överleva kylan då du kommer kunna ta bilder genom att bara klämma på telefonen i stället för att klicka på skärmen eller volymknappen, vilket kan göra att du strular upp bildkompositionen en aning. När betamjukvaran som låter dig skapa egna klämfunktioner släpps senare i sommar så kommer klämfunktionen bli ännu mer användbar för användare, även om det kommer kräva lite pill.

Något som är lite tråkigt är att vi i Sverige endast kommer få U11 i färgerna svart och vitt då den blå versionen tveklöst är den finaste varianten. Jag hoppas att HTC väljer att släppa telefonen i fler färger inom kort.

Hur som helst. Vi kommer få börja testa telefonen ordentligt om någon vecka och då får vi se om telefonen lyckas imponera lika mycket som föregångaren.

Läs mer
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
34.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
33.0°
+
Roger Åberg
0
Järnhalten i sjöar ökar kraftigt i Europa
Binder miljögifter i vattnet 
35.0°
+
Emmy Zettergren
0
Consumer Reports betygsätter Tesla Model 3
Utan att ens ha provkört den 
27.7°
+
Bobby Green
0
Mängden insekter i tyska reservat har minskat dramatiskt
Forskare oroliga för ekologisk kollaps  
28.0°
+
Emmy Zettergren
0
Japan hittar hyggligt stor grotta på månen
Ska vi bygga vår första månbas där? 
48.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Danska skolor kan få undersöka elevers datorer
För att undvika fusk på prov 
31.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kravbrev har börjat skickats ut till fildelare
4500 kronor för en film 
-2.4°
+
André Stray
0
Snubbe jämför dyr hund med billig hund
Rätt stor skillnad när det kommer till funktionalitet 
42.4°
+
André Stray
0
Facebook börjar med betalvägg för Instant Articles
Prenumerera på dina favoritmedier 
32.4°
+
André Stray
0