m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sverige bäst i klassen på miljö
USA, Australien och diktaturer sämst 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Studiebidraget höjs
Riksdagen röstade ja till regeringens förslag 
42.4°
+
Bobby Green
0
DJ Earworms United State Of Pop 2017
Årets pop samlad i en låt 
80kg
+
Bobby Green
Foto: André Stray

Vi har klämt på HTC U11

Bokstavligt talat

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / HTC

Ni som följer oss på Instagram fick reda på att vi tog en tur till Köpenhamn i slutet av förra veckan för att ta en titt på lite nyheter från HTC. Som några av er säkert lyckades lista ut så handlade det förstås om nya U11 som företaget visade upp tidigare idag och vi fick givetvis spendera en tid med den nya enheten.

Förra året lanserades HTC 10 och den telefonen imponerade rejält med sitt näst intill perfekta bygge, storlek, hårdvara och allmän känsla. När företaget inledde året med att visa upp nya U-serien med sin specialgjorda glasbaksida kände jag lite skepsis då jag verkligen gillade aluminiumchassit som företaget tidigare kört på. Glas har en tendens att vara rätt bräckligt och bra på att suga åt sig fingeravtryck. Efter bara någon minut med telefonen insåg jag att det sistnämnda var ett faktum och att U11 var en riktig fingeravtrycksmagnet. Om du planerar att hålla telefonen ren och fin så är det antingen skal som gäller, eller så får du ha med dig en liten putsduk.

Trots ovanstående gnäll så känns telefonen riktigt bra i handen. Det kurvade glaset på baksidan gör att telefonen känns lite mindre än vad den egentligen är, vilket alltid uppskattas. Något som kändes lite tråkigt var knapparna. På HTC 10 hade knapparna en riktigt härlig klickkänsla, men på U11 kändes knapparna aningen plastiga. Det är ingen dealbreaker, men det gjorde ändå att enheten kändes betydligt mindre premium än vad den egentligen är.

Jag tror verkligen att klämfunktionen kan vara riktigt användbar. Speciellt för oss här i Norden som större delen av året är tvungna att ha på oss feta lovikkavantar för att överleva kylan då du kommer kunna ta bilder genom att bara klämma på telefonen i stället för att klicka på skärmen eller volymknappen, vilket kan göra att du strular upp bildkompositionen en aning. När betamjukvaran som låter dig skapa egna klämfunktioner släpps senare i sommar så kommer klämfunktionen bli ännu mer användbar för användare, även om det kommer kräva lite pill.

Något som är lite tråkigt är att vi i Sverige endast kommer få U11 i färgerna svart och vitt då den blå versionen tveklöst är den finaste varianten. Jag hoppas att HTC väljer att släppa telefonen i fler färger inom kort.

Hur som helst. Vi kommer få börja testa telefonen ordentligt om någon vecka och då får vi se om telefonen lyckas imponera lika mycket som föregångaren.

Läs mer
Sverige bäst i klassen på miljö
USA, Australien och diktaturer sämst 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Studiebidraget höjs
Riksdagen röstade ja till regeringens förslag 
42.4°
+
Bobby Green
0
Bitcoin har nu spridit sig till modebranschen
Köp en julig bitcoin-tröja 
31.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt servicecenter för Tesla i Malmö
Öppnar i dag 
42.7°
+
Bobby Green
0
Sexistisk reklam förbjuds i Stockholms kollektivtrafik
Är väl ingen dum idé 
41.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snart kan man få maten levererad direkt till kylen
Matföretag och låsföretag börjar samarbeta 
34.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
iMac Pro kommer att kosta från 56.995 kronor
Väljer man extra allt kostar den 148.790 kronor! 
12.9°
+
Roger Åberg
0
TV-team hittade Porsche 911 nummer 57
Har nu renoverats till toppskick 
47.7°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
33.6°
+
Roger Åberg
0