Plast hittad i Norra ishavet
Vår skit sprider sig 
28.0°
+
Emmy Zettergren
0
Silicon Valley-gänget reagerar på iPhone X-presentationen
Klart rimlig reaktion 
48.6°
+
Roger Åberg
0
Vetenskapen bakom den köttfria burgaren
Hur kan den blöda, och varför? 
81kg
+
Bobby Green

iZettle börjar stödja Swish-betalningar

Kände sig antagligen tvungna till detta

Jacob de Geer, vd för iZettle och Anna-Lena Wretman, vd för Getswish
Foto: iZettle
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Den svenska betaltjänsten iZettle har inlett ett samarbete med mobilbetaltjänsten Swish vilket innebär att de företagare som använder iZettle för att ta betalt nu även ska kunna ta betalt via Swish i iZettles app.

Integreringen gör att alla sorters betalningar automatiskt lagras i iZettles molnbaserade kassaregister. Jacob de Geer, vd och medgrundare av iZettle, säger i ett pressmeddelande:
"Vi vill vara småföretagarnas bästa vän och ständigt hitta nya sätt att underlätta för dem i vardagen. Mobila betalningslösningar uppskattas av många och vi är därför glada att nu kunna integrera Sveriges snabbast växande betalningssätt."
DI Digitals journalist Jonas Leijonhufvud skriver i en analys att iZettle antagligen känt sig tvungna att börja erbjuda stöd för Swish. Detta på grund av att man annars eventuellt skulle riskera att förlora mindre kunder helt om dessa skulle välja att bara använda Swish. Handlare som använder sig av Swish behöver inte betala någon avgift på transaktionerna vilket de måste göra om deras kunder betalar med kort.

Visa
PRESSMEDDELANDE
iZettle öppnar upp för Swish

iZettle, ett av Europas snabbast växande företag, öppnar nu upp för betalningar via Swish, mobilbetalningstjänsten som används av över hälften av Sveriges befolkning. Därmed kan småföretagare nu registrera alla typer av betalningar i ett och samma kassaregister, vilket ger en komplett översikt av försäljningen och följer Skatteverkets regelverk.

iZettle gör det nu möjligt för sina användare att registrera betalningar via Swish. Integreringen gör att alla sorters betalningar - kort och kontant såväl som fakturor och mobilbetalningar - automatiskt kan registreras i iZettles point of sale app och säkert lagras i molnet. Lösningen ger inte bara småföretagare en komplett översikt av deras försäljnings- och produkthistorik utan också tillgång till ett molnbaserat kassaregister som är fullt godkänt av Skatteverket.

– Vi vill vara småföretagarnas bästa vän och ständigt hitta nya sätt att underlätta för dem i vardagen. Mobila betalningslösningar uppskattas av många och vi är därför glada att nu kunna integrera Sveriges snabbast växande betalningssätt, säger Jacob de Geer, vd och medgrundare av iZettle.

– Att swisha har på kort tid blivit ett etablerat sätt att sköta betalningar och vi arbetar för att göra Swish så tillgängligt som möjligt för våra användare. Att iZettle nu integrerar Swish i sin app tror vi kommer addera värde både för deras och våra kunder. Framöver ser vi en utveckling där Swish integreras i många olika lösningar, säger Anna-Lena Wretman, vd för Getswish.

Registrering av Swishbetalningar görs kostnadsfritt via iZettles point of sale app. Tjänsten är tillgänglig från och med sista juni.