m

Garmin Pay lanseras i Sverige

Betala med smartklockan Vivoactive 3

Mobil / Tjänster

Garmin lanserar nu sin mobilbetalningsfunktion Garmin Pay i Sverige vilket innebär att om man har rätt bank, bankort och en Vivoactive 3 så kan man använda smartklockan för att göra trådlösa betalningar i butiker vars betalterminaler har stöd för detta.

I dagsläget är det Mastercard-innehavare från Eurocard och SEB som kan använda Garmin Pay. För att göra det måste man skapa en elektronisk plånbok i Garmin Connect Mobile där man registrerar de aktuella bankkorten som man planerar att använda tillsammans med Garmin Pay.

När man ska betala med Garmin Pay så slår man in en fyrsiffrig pinkod på klockan och den kommer då att vara upplåst för att betala så länge man inte tar av sig klockan.

Visa
Pressmeddelande
Garmin Pay™ - betala med klockan ny tjänst från Garmin

Garmin tillsammans med Eurocard och SEB presenterar idag Garmin Pay. Med Garmin Pay samlar man sina betalkort direkt i vívoactive 3 smartwatch. Du verifierar dig med en fyrsiffrig kod och bläddrar snabbt mellan korten med fingret. Garmin Pay accepteras nästan överallt där man kan betala med kort. För att betala håller man bara klockan intill betalterminalen.

– En klocka från Garmin är så mycket mer än ett träningsverktyg. Den underlättar för dig hela dagen och hjälper dig att uppnå dina mål, både när du sportar och gör andra saker, som t ex när du skall handla. En Garmin-klocka är ett smycke du med fördel bär dygnet runt, säger Marcus Bjärneroth, Marknadsdirektör på Garmin Nordic.

Betalning via smartwatch
Med hjälp av Garmin Pay kan man snabbt och enkelt betala för saker utan att ha med sig varken kreditkort eller telefon. Garmin Pay finns i vívoactive 3. Man skapar en elektronisk plånbok i Garmin Connect Mobile och registrerar de kort som man vill kunna betala med. När man sedan skall betala verifierar man med en fyrsiffrig kod. Klockan är då upplåst i 24 timmar om du inte lägger ifrån dig klockan, då låser den sig direkt. Den nya funktionen drivs av FitPay betalningsplattform och är till en början tillgänglig för Mastercard-innehavare från Eurocard och SEB. Ytterligare kort kommer inom kort läggas till. Se vilka länder, kort och banker på garmin.com/garminpay/banks


Stilig smartwatch med GPS
vívoactive 3 är en smartwatch med GPS, Elevate™ pulsmätare2 och över 15 inbyggda appar för en varierad och aktiv livsstil. Tusentals appar och widgets kan laddas ner gratis via Garmin Connect IQTM store för att anpassa din vívoactive 3 till den perfekta accessoaren. Den högupplösta Side Swipe™-skärmen i färg visar aktivitetsmätning, smarta aviseringar, Find My Phone, VO2max, metabolisk ålder och mycket mer. vívoactive 3 har en batteritid på 8 dagar eller upp till 13 timmar med GPS påslagen.

– Med Garmin Pay kan den som använder vívoactive 3 lämna telefonen och plånboken hemma under träningsturen och ändå stanna till för att handla. vívoactive 3 är ett oumbärligt verktyg för alla med en aktiv livsstil och vi uppskattar att bankerna tillhandahåller denna spännande, nya funktion till sina kortinnehavare, avslutar Marcus Bjärneroth

– Det här är ytterligare ett bevis på en spännande utveckling, där kortet flyttar in i nya uppkopplade devices som är mer tillgängliga än plånboken. För oss är det självklart att vara en del av detta, och ett naturligt steg i vår ambition att ge våra kunder bästa möjliga service, baserat på den senaste tekniken, säger Catharina Hoffsten, Eurocards expert på mobila betalningar.
Ecuador funderar på att kicka ut Assange från sin ambassad
Har man börjat tröttna på WikiLeaks-grundaren? 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
8bitdo släpper kit för att göra gamla handkontroller trådlösa
Klipp sladden! 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Skogsbrand gör så att radiosändningar i Jämtland avbryts
Även SVT:s sändningar drabbade 
29.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google inleder samarbete med FN
Ska förse FN och andra med klimatdata 
41.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Okej att lägga ut 3D-ritningar på pistoler i USA
3D-skrivarföretag vinner tvist 
29.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Simone Giertz är tillbaka!
Lite update efter operation 
61.4°
+
André Stray
0
Apples ledning går all in på emojis
Hur ser Tim Cook ut som emoji? 
33.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ubisoft sätter ner foten för dåligt språk i Rainbow Six Siege
Hatfullt språk leder till bann 
45.9°
+
André Stray
0
Ny trailer för Bohemian Rhapsody
Filmen om Queen 
43.1°
+
André Stray
0
Nu kommer mobilt internet till Kuba
Landet blir lite mera uppkopplat 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Adidas ska bara använda återanvänd plast i sina produkter
Slutar med nytillverkad plast 2024 
61.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Netflix släpper teaser för Stranger Things säsong 3
80-talet! 
53.1°
+
Roger Åberg
0
I dag är det emoji-dagen!
Hurra? 
20.0°
+
Roger Åberg
0
Kille bygger gammal dator av nya komponenter
Eller ny dator av gamla komponenter? 
57.2°
+
Roger Åberg
0
RRS Sir David Attenborough är nu sjösatt
David tryckte på knappen 
46.1°
+
Bobby Green
0
Nathan Fillion är Nathan Drake i fangjord Uncharted-film
Äntligen! 
56.6°
+
André Stray
0
Eldrivna Polestar 2 får 56 mils räckvidd
Och upp till 400 hästar 
54.4°
+
Bobby Green
0