En extra lärorik version av Civilization V är på gång
CivilizationEDU skall göra historielektionerna roligare  
45.2°
+
Frode Wikesjö
0
Blocket drar igång meddelandetjänst
På tiden! 
52.2°
+
André Stray
0
Regeringen utreder om försäkringsbolag ska få tillgång till biobanken
Folk lackar 
-7.8°
+
Frode Wikesjö
0
Det här är svampen som smakar som kyckling
Hittas i Serbien 
99kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Ge kollegorna en falsk uppdatering
Måndagsbus 
49.9°
+
Frode Wikesjö
0
Apple firar Pride med färgglatt armband till Watch
Endast tillgängligt för Apple-anställda 
41.9°
+
André Stray
0
Seal sjunger med gatumusikant
Stand by me 
115kg
+
Roger Åberg

HP visar upp Chromebook med pekskärm

Perfekt nu när Android-appar är på ingång

HP har visat upp en ny Chrome OS-baserad laptop vid namn Chromebook 11 G5. Enheten är utrustad med en 11,6 tum stor pekskärm som går att få med upp till HD-upplösning. Inuti enheten sitter det en Intel Celeron N3060-processor med klockhastigheten 1,6GHz. Något som är mest imponerande med Chromebooken är att batteriet ska räcka upp till 11 timmar när pekskärmen är aktiv och 12,5 när du kör utan pekskärm.

HP Chromebook 11 G5 kommer säljas via HP:s hemsida från och med juli och ska dyka upp i butik i oktober. Priset kommer ligga på 189 dollar, vilket troligtvis kommer översättas till runt 1800-2000 kronor när den blir tillgänglig i Sverige.

theverge.com +

Google undrar hur en Chromebook Pro skulle vara

Har skickat ut undersökning till användare

Google har via sin Opinion Rewards-app skickat ut en undersökning till användare där företaget frågar hur användarna vill att en Chromebook Pro ska vara, vilket hintar om att företaget kan ha en vassare version av Chromebook på ingång.

Huruvida detta betyder att vi kommer få en helt ny Chromebook-modell vid namn Pro eller om vi kommer få se en ny Chromebook Pixel är för tillfället okänt.

venturebeat.com +

Microsoft slutar producera Surface 3 i december

Dags för en ny version?

Förra våren släppte Microsoft Surface 3, en lightversion av Pro 3 som behöll den smidiga designen men var utrustad med klenare hårdvara. Microsoft har meddelat att de kommer lägga ner produktionen av hybridplattan i slutet av året.

Huruvida en ny version är på ingång är för tillfället okänt. Microsoft har berättat för ZDNet att Surface 3 tagits emot väl hos kunder, men ville inte svara på om en Surface 4, eller liknande enhet, var på ingång.

Microsoft kommer troligtvis visa upp en hel del hårdvara i oktober, så om gänget kommer släppa en Surface 4 så kommer den troligtvis visas upp då.

engadget.com +

Samsung visar upp Notebook 7 Spin

Flexibel laptop

Samsung har visat upp en ny laptop vid namn Notebook 7 Spin och som namnet kanske avslöjar är det en rätt flexibel sådan. Datorn finns tillgänglig i storlekarna 13,3 och 15,6 tum och båda modellerna kör upplösningen 1080p. Den mindre modellen är utrustad med en Intel Core i5-processor och 8GB ram medan 15,6-tummaren kör en i7-processor och 12GB eller 16GB ram samt ett stycke Nvidia 940MX som sköter grafiken.

Som ni ser i bilden ovan är det möjligt att vrida skärmen en hel del och använda datorn som en stor surfplatta.

Samsung Notebook 7 Spin kommer dyka upp i butik i veckan i USA och priset ligger på 799 dollar, vilket troligtvis ger dig 13,3-tumsmodellen. När laptopen kommer till Sverige är för tillfället okänt.

theverge.com +

Nine bygger en speldator från förr

Så man kan spela häftiga Windows 98-spel

Klipp från tidigare i år där YouTube-kanalen Nine bygger en frän speldator med hårdvara från Windows 98-eran.

youtube.com +

Western Digital släpper trådlös Plex-hårddisk

My Passport Wireless Pro dubbeljobbar som Plex-server

Hårddiskmakarna Western Digital har samarbetat med streamingtjänsten Plex och tagit fram hårddisken My Passport Wireless Pro som inte bara fungerar som ett backupsystem för alla dina filer, utan fungerar även som en mediaserver för Plex. Detta betyder att du kan fylla den 3TB stora hårddisken med filmer och serier, dra ut till ett tält i norra Sverige och strömma video till olika enheter i drygt 10 timmar tills hårddiskens batteri dör.

My Passport Wireless Pro kommer finnas med 2TB eller 3TB lagring och priset ligger på 230 eller 250 dollar beroende på storlek på lagringsutrymmet.

engadget.com +

Grafikkortstillverkare skickar överklockade grafikkort till recensenter

Asus och MSI har anklagats för fusk

Hårdvarutillverkarna Asus och MSi har anklagats för grafikkortsfusk. Sajten TechPowerUp kom på företagen när de fick testa de nya GTX 1080-korten från båda företagen och jämförde dessa med kort som säljs i butik. De upptäckte då att grafikkorten som de fick direkt från tillverkarna var förinställda på att köras i överklocknings-läget, vilket gjorde korten extra kraftfulla. TechPowerUp menar att detta kan göra att orutinerade grafikkortstestare ger korten från MSI och Asus högre poäng i tester jämfört med kort från EVGA, eller kort från något annat företag.

theverge.com +