master
master
master
master
master

AMD lanserar Carrizo

PC / Hårdvara

John Byrne, Senior Vice President och General Manager för AMD Computing & Graphics Business Unit, avslöjade under gårdagen företagets kommande APU:er, Carrizo, som ska släppas i början på nästa år.

Carrizo och Carrizo-L riktar sig mot bärbara datorer och allt-i-ett system. Byrne säger att de kommer basera sig på en ny x86-kärna som går under kodnamnet Excavator samt nästa generation av Radeon-grafiken.

Carrizo blir också den första APUn med stöd för Heterogeneous Systems Architecture (HSA) 1.0, vilket ska ge bättre prestanda och effektivitet. Allting går i nuläget enligt schemat och testas redan nu i benchmarks. Carrizo-L baserar sig på Puma+ kärnan och kommer med Radeon R-grafik vilket betyder att den riktar sig mot mainstream.

Med finns också en AMD secure processor som ger APUn tillgång till ARM TrustZone i hela Carrizo-familjen. Det är något som företag efterfrågat från AMD tidigare.

www.fudzilla.com +

Detekt - verktyg för att upptäcka övervakning

PC / Mjukvara

Amnesty, organisationen som verkar för mänskliga rättigheter runt om i världen, har tillsammans med Electronic Frontier Foundation (EFF), Privacy International samt Digital Gesellschaft släppt ett program som man döpt till Detekt vilket har möjligheten att upptäcka så kallat spyware som finns installerat på datorn.

Detekt är primärt framtaget för att journalister och aktivister ska kunna kontrollera om myndigheter eller andra underrättelseorganisationer övervakar/avlyssnar deras datorer. Enligt Amnesty ska detta vara det första verktyget någonsin som klarar av det tillfredsställande och Marek Marczynski, säkerhetsansvarig på Amnesty säger:
"Governments are increasingly using dangerous and sophisticated technology that allows them to read activists’ and journalists’ private emails and remotely turn on their computer’s camera or microphone to secretly record their activities. They use the technology in a cowardly attempt to prevent abuses from being exposed. Detekt is a simple tool that will alert activists to such intrusions so they can take action."
Detekt finns för närvarande bara till Windows och kan laddas ner gratis på länken nedan om intresse finnes.

via EFF resistsurveillance.org +

Intel ska släppa SSDs med 3D NAND under nästa år

PC / Hårdvara

Under en webcast igår så avslöjade Intel att de kommer att släppa SSDs med 3D NAND under andra halvan av nästa år. Det 3D NAND som ska användas har utvecklats i samarbete med Micron och använder 32 lager för att ge 256 Gb lagring i ett MLC-chip. Används tre bitar per cell så får man istället 384 Gb.

Enligt Intel så ska detta göra det möjligt att tillverka 10 TB SSDs under de kommande åren och man kan lagra 1 TB i en mobil formfaktor som är endast 2 mm tjock. Det verkar dock som att Intel själva kommer tillverka 3D NAND utan kommer bara göra det om det är rimligt kostnadsmässigt.

Ett demo med en prototyp visades upp men Intel verkar inte ha bestämt sig vilket marknadssegment som produkter först ska släppas i. Företag och PC-entusiaster ligger dock högt på listan.

techreport.com +

Samsung slår på stort med FreeSync

PC / Hårdvara

AMD har talat mycket om FreeSync under det senaste året och började med att visa upp ett demo med bärbara datorer under CES för att sedan gå vidare till stationära skärmar under Computex. Nu har företaget avslöjat att Samsung under nästa år kommer släppa UHD-skärmar med stöd för tekniken.

Samsungs första modeller kommer inkludera UD590 som kommer att finnas tillgängligt i 23,6" och 28" samt UE850 som kommer i storlekarna 23,6", 27" och 31,5". Det nämns inga specifika specifikationer förutom "ultra-high-definition" vilket normalt brukar betyda 4K, eller upplösningen 3840x2160.

AMD säger också att Samsung kommer implementera FreeSync i alla UHD-produkter, något som är ett stort steg för FreeSync då Samsung är världens andra största tillverkare av PC-skärmar.

www.amd.com +

Liten pekskärm för Raspberry Pi

PC / Hårdvara

Adafruit lanserar idag en liten pekskärm för Raspberry Pi som kanske kan vara något att ha till ditt nästa hemmabygge? Skärmen är fem tum stor, har en upplösning på 800 x 480 pixlar och Raspberryn kommer att känna igen den som en vanlig mus för att det inte ska behövas extra drivrutiner för att få pekfunktionen att fungera.

en annan bra grej med skärmen är att den går att driva via ström från en USB-port. Låter det hela intressant? I så fall kan du köpa ett eget exemplar för 70 dollar.

www.adafruit.com +

Så skulle Pac-Man för Atari se ut om det släpptes idag

Spel / Spel

Det är ganska många som har tröttnat på den utveckling som dagens spelbransch tagit med spel som inte är färdiga vid release och med stort fokus på mikrotransaktioner och dyra tillägg. Just det här fenomenet driver Youtubaren Rich "Lowtax" Kyanka med i en ny video som visar hur Pac-Man för Atari 2600 hade sett ut om det hade släppts idag. Spot on?

www.joystiq.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen