Novemberversionen av Windows 10 har plockats bort

PC / Mjukvara

Sedan en tid har en uppdaterad version av Windows 10 funnits tillgänglig för nedladdning för den som vill göra en installation från grunden på sin dator. Nu har den dock plockats bort helt och istället uppmanas användare att uppdatera till den senaste versionen via Windows Update. Den originalversion av operativsystemet som släpptes i april finns dock fortfarande tillgänglig för nedladdning.

Det här innebär att användare som gör en ny installation på sin dator först måste installera den gamla versionen och sedan ladda ner uppdateringen vilket blir lite dubbelt arbete. Microsoft har heller ingen konkret förklaring till varför versionen, som kallas 1511, har tagits bort. Dock har den dragits med en del problem och buggar vilket skulle kunna vara anledningen.

I ett uttalande skriver Microsoft att de helt enkelt beslutat sig för att alla uppdateringar kommer att ske genom Windows Update framöver istället för att nya versioner kan laddas ner.

The November update was originally available via the MCT (Media Creation Tool), but the company decided that future installs should be through Windows Update. People can still download Windows 10 [Build 10240] using the MCT tool if they wish. The November update will be delivered via Windows Update.

Microsoft has not pulled the Windows 10 November 10 update. The company is rolling out the November update over time – if you don’t see it in Windows Update, you will see it soon.

Novemberuppdateringen i sig har alltså inte tagits bort utan kommer att anlända till användare inom en snar framtid via Windows Update och vissa ska redan ha fått den.

arstechnica.com +

Dells nya bärbara datorer skeppas med säkerhetshål

PC / Mjukvara

Ett program som följer med Dells nyligen sålda bärbara datorer innebär en säkerhetsrisk och öppnar datorn för attacker utifrån. Det meddelar Dell som säger att programmet kan låta obehöriga läsa krypterade meddelanden eller skicka användare till falska kopior av sidor som Google eller banksidor. Så här säger Dell i ett offentligt uttalande till Reuters.

“The recent situation raised is related to an on-the-box support certificate intended to provide a better, faster and easier customer support experience. Unfortunately, the certificate introduced an unintended security vulnerability.”

Det handlar alltså om ett certifikat som ställer till problem och som måste plockas bort manuellt av användaren och med andra ord liknar de problem med programmet Superfish som påverkade Lenovos datorer tidigare i år. Exakt vilka modeller det gäller eller hur många datorer som är påverkade ville Dell inte berätta men programmet ska ha installerats med start i augusti i år. Dell säger också att de kommer att ta fram instruktioner för användare så att de vet hur programvaran ska plockas bort.

www.reuters.com +

Svensk reklam för Microsoft Surface Pro 4

PC / Hårdvara

Nu drar kampen om julklappskunderna igång på allvar och här har ni Microsofts svenska reklam för deras nysläppta Surface Pro 4.

I filmen får vi ser hur illustratören Ilias Patlis använder Surface Pro 4 i arbetet och privat. Patlis jobbar i vanliga fall som illustratör för det nyligen uppköpta spelföretaget King och han tar även frilansuppdrag skriver Dagens Media.

www.dagensmedia.se +

Kudo Tsunoda jobbar inte längre med Xbox

Spel / Microsoft

Kudo Tsunoda som varit Microsoft corporate vice president och creative director för Kinect har fått en ny roll inom företaget och jobbar inte längre med Xbox produkter.

Istället har han utnämnts till corporate vice president för Windows Apps Studio och kommer att jobba med applikationer som rör bland annat HoloLens och Microsoft Edge. Mycket fokus kommer att ligga på att förbättra möjligheten för människor att kommunicera och interagera med tekniken genom röst och rörelser i framtida produkter från Microsoft.

Ersättare för Kudo Tsunoda är nu Hanno Lemke och Shannon Loftis som båda kommer att jobba under Phil Spencer.

www.polygon.com +

Tut i luren!

PC / Mjukvara

Det har knappt gått ett halvår sedan Microsoft släppte sitt senaste operativsystem och det är också, enligt företaget, deras sista version. Allt annat efter Windows 10 kommer att vara uppdateringar till det befintliga operativsystemet. Därmed bryter de den trend företaget haft sedan lanseringen för exakt 30 år sedan i dag.

Sedan dess har företaget hunnit släppa flera olika operativsystem där vissa fastnat i våra minnen och andra fladdrat förbi i form av dåliga kopior i kulisserna. Vissa kommer att bli ihågkomna som ruskigt bra och andra som bedrövligt dåliga. Windows XP och Windows 7 tillhör nog mina personliga favoriter bland de nyare varianterna (förutom Windows 10 som faktiskt är riktigt bra) medan jag knappt kommer ihåg Windows ME och Windows 98. Sedan är det givetvis svårt att glömma det absolut första operativsystemet Windows 1.0 som släpptes 1985 och som byggde på MS-DOS. En helt ny värld öppnades som inte bara bestod av skrivna kommandon utan även grafiska möjligheter och multitasking.

Grattis Windows på födelsedag säger vi!

Vilket operativsystem på listan nedan var/är er favorit?

* Windows 1.0 (1985)
* Windows 2.0 (1987)
* Windows 3.x (1990, 1992)
* Windows 95 (1995)
* Windows 98 (1998)
* Windows 2000 (2000)
* Windows ME (2000)
* Windows XP (2001)
* Windows Vista (2006)
* Windows 7 (2009)
* Windows 8 (2012)
* Windows 8.1 (2013)
* Windows 10 (2015)

microsoft-news.com +

AMD kör bundle för Fury och Battlefront

PC / Hårdvara

I somras slöts avtalet där AMD fått till en bundle för sina grafikkort i Fury-serien med kommande Star Wars: Battlefront. Tyvärr är inte Fury X och Fury Nano inkluderade i erbjudandet, men alla andra Fury-kort kan vara värda att kolla in om du ändå funderat på att köpa ett nytt grafikkort från AMD och samtidigt är sugen på spelet.

www.fudzilla.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen