master

Skype lanserar "Active endpoint"

PC / Mjukvara
Flera av oss sitter säkert med många olika typer av enheter som PC, smartphone och tablet och har Skype installerat på varje enhet. Det kan vara ganska irriterande ibland att höra ljud från alla enheter samtidigt när man får ett meddelande på Skype.

Nu säger dock Skype att de tänker göra någonting åt den saken och man ska i framtiden endast få en ping på den enhet man använder för tillfället. Detta kommer kontrolleras av någonting som Skype kallar för "active endpoint".

När den nya funktionen implementerats så kommer meddelanden endast skickas till den enhet som du använder för tillfället. Skype meddelar dock att även om du endast blir notifierad på en enhet så kommer tjatthistoriken att synkas på alla enheter så att man smidigt kan växla mellan de enheter man använder.

"Active endpoint"-funktionen ska släppas lös inom de kommande veckorna.
blogs.skype.com +

Microsoft överväger namnbyte på Internet Explorer

PC / Mjukvara
Även om Microsofts Internet Explorer har ett mycket bättre rykte idag än vad det har haft tidigare så finns det säkert flera som ryser till lite när man hör namnet. Det är också något som Microsoft själva är väl medvetna om och har faktiskt funderat på att byta namn på webbläsaren för att komma bort från det.

Informationen kommer från medlemmar i utvecklingsteamet som deltog i en "Ask Me Anything"-session på reddit under förra veckan. Många anser fortfarande att Internet Explorer är en dålig webbläsare på grund av den inverkan som Internet Explorer 6 haft på den allmänna uppfattningen om webbläsaren.

Microsoft har jobbat hårt med att få utvecklare att ge Internet Explorer en andra chans men får fortfarande hårt motstånd. Genom att byta namn på webbläsaren så kan man kanske komma bort lite från det förflutna och är något som fortfarande kan hända i framtiden.

Det bekräftades också att Internet Explorer kommer få tätare uppdateringen med nya funktioner i stort sett varje månad, något som de konkurrerande webbläsarna också kör med. Det avslöjades nyligen också att Microsoft endast kommer ge stöd åt den senaste versionen av Internet Explorer till varje version av Windows men detta har ännu inte trätt i kraft.
arstechnica.com +

AMD släpper officielt Radeon R7 SSDs

PC / Hårdvara
Vi hörde för inte så längesedan att AMD ska släppa SSDs under eget märke och nu har företaget officiellt lanserat Radeon R7 SSD-serien med tre olika modeller.

SSD:erna tillverkas av OCZ och är en kombination av Toshibas NAND-flash minne och OCZs kunskap i tillverkning. Kapaciteterna ligger på 120 GB, 240 GB och 480 GB och läshastigheten går upp till 545 MB/s medan skrivhastigheten kan nå 530 MB/s.

När det gäller pris så så ligger den billigaste på omkring 100 dollar, alltså inte det billigaste man hittar på marknaden idag och andra enheter med liknande prestanda kan fås för 10-20 procent lägre pris. Priset kan förstås komma att sjunka då enheterna blir mer tillgängliga.

Man får dock fyra års garanti med enheterna med en skrivmängd på upp till 30 GB per dag.
www.fudzilla.com +

AMD ska släppa fler FX-processorer

PC / Hårdvara
AMD planerar att uppdatera FX-serien med nya processorer och Hexus rapporterar att företaget snart ska släppa nya modeller och sänka priset av existerande varianter.

Det hela ska ske den 1:a september och informationen kommer från samma källa som läckte specifikationer av FX-9590 förra året så det finns i alla fall lite trovärdighet i informationen. Det sägs nu att det ska komma tre nya FX-8000 processorer som inkluderar två stycken med 95 W TDP.

FX-9590 väntas också få ett reducerat pris som ska matcha Intels Core i5-4960K, priser som idag ligger på 300 dollar respektive 225 dollar. Med tanke på FX-9590 processorns enorma TDP på 220 W och att prestandan inte är överdrivet bra så är det nog dags att priset sänks något.

Nu återstår det att se hur de nya FX-processorerna kommer se ut och vi kommer säkert få höra mer under nästa vecka innan lansering sker.
hexus.net +

HP planerar billig bärbar dator med Windows 8

PC / Hårdvara
Microsoft gjorde nyligen en push för billigare Windows-datorer som ska konkurrera med Chromebooks och nu har HP hoppat på tåget då företaget planerar en variant för endast 199 dollar.

Mobile Geeks skriver om en dator som HP kallar för Stream 14 som baserar sig på AMDs A4 Micro APU tillsammans med 2 GB RAM och en SSD på 32 GB. Skärmstorleken ligger som vi kan förstå på 14" och uplösningen är 1366x768 pixlar.

Jämför man denna dator med HPs egen Chromebook som kostar 299 dollar så får man inte riktigt lika bra hårdvara då Chromebook 14 ger dig en A10 Micro APU, en 64 GB SSD och skärmens upplösning ligger på 1080p.

Tycker man dock att lagringsutrymmet är lite lite så får man även 100 GB hos OneDrive i två år vilket motsvarar vad man får då man köper många Chrome OS-baserade enheter. Det sägs dock ingenting om när Stream 14 kommer att släppas men det kommer säkert inte dröja länge då i stort sett alla specifikationer är avslöjade redan.
www.mobilegeeks.de +

Asus ska avslöja en smart klocka under IFA Berlin

PC / Hårdvara
Vi har tidigare hört om att Asus planerar en smart klocka och nu sägs det att det inte kommer dröja länge till lansering då det ryktas om ett släpp den 3:e september.

Asus ska tydligen ha skickat ut en teaser om ett evenemang under IFA Berlin den tredje september och bilden som följer med visar vad som kan vara formerna av en smart klocka tillsammans med orden:

Time has been transformed, and we have changed; it has advanced and set us in motion; it has unveiled its face, inspiring us with bewilderment and exhilaration.

Tidigare under året så talade Asus VD, Jonney Shih om en kommande smart klocka som skulle kunna ta emot kommandon från både röst och rörelseinput.
www.slashgear.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen