Kinesiskt företag börjar sälja Lightningadapter till iPhone 7
Dags att säga hejdå till hörlursuttaget? 
30.8°
+
André Stray
0
Svensk snubbe utrotar zikaviruset med drönare
Nere i Rio de Janeiro 
44.8°
+
Frode Wikesjö
0
Warcraftfilmen har setts av 84.000 biobesökare i Sverige
Ligger etta på biotoppen 
44.5°
+
Emmy Zettergren
0
Sveriges bästa kafé ligger i Mariefred
Fika på Annas hembageri 
84kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Dopingmissbruket i Sverige är värre än man befarat
30 000 svenskar dopar sig regelbundet 
21.9°
+
Frode Wikesjö
0
28 minuter Escape from Tarkov
Xorosho 
41.7°
+
Frode Wikesjö
0
David Schwimmer och James Corden rap-battlar
Rebel Wilson försöker visa var skåpet ska stå 
114kg
+
Bobby Green

Computex Intel visar upp ny 10-kärnig Core i7-processor

Kommer kosta runt 15 000 kronor

Har du köpt ett par Nvidia GTX 1080-kort och är även sugen på att uppgradera processorn? Då kanske Intels nya Core i7-6950X i Broadwell-E-familjen kanske är någonting för dig. Processorn har tio kärnor som är klockade på 3GHz, 3,5GHz under boost, och har 25MB cache samt Intels nya Turbo Boost 3.0-teknologi.

Enligt Intel ska den nya processorn vara betydligt effektivare vid redigering av 4K-video och kunna göra det 65 procent snabbare jämfört med en fyrakärnig processor och 20 procent snabbare än föregående i7-processor. När det kommer till spel så ska processorn kunna hantera spelande med 4K-upplösning samtidigt som du livestreamar 1080p-video till Twitch, eller annan streamingtjänst.

Prislappen? Rätt hög. Intel meddelade att processorn kommer kosta 1,723 dollar när den dyker upp i butik senare i år. Men smakar det så kostar det.

Intel meddelade även att sjunde generationens Intel Core-processorer kommer att släppas senare i år.

engadget.com +

Plex jobbar på en app för Windows 10

Användare kan skriva upp sig för betatest

Utvecklarna bakom den populära tjänsten Plex som strömmar media från datorn till olika enheter är på väg att få en dedikerad app för Windows 10. I ett första skede är det en desktopversion som tagits fram medan detaljer kring en version för Windows 10 mobile ska komma längre fram.

En betaversion ska nu också finnas tillgänglig och de som är intresserade kan skriva upp sig för att få en möjlighet att testa. Vill ni skriva upp er kan ni göra det via länken nedan.

via Mspoweruser.com docs.google.com +

System76 demonstrerar augmented reality i en sandlåda

Rätt ballt

Det lilla datorföretaget System76 har spikat ihop en sandlåda med augmented reality-funktion där man kan se olika höjdskillnader i sanden med hjälp av olika färger som projiceras i sandlådan.

För att förverkliga sandlådan tog man ett kinect, en projektor samt en kraftfull linuxdator på vilket den specialskrivna programvaran rullar. Sandlådan har dimensionerna 100x75x20 centimeter och rymmer cirka 90 kilo sand.

Skulle du själv vara intresserad av att bygga något liknande så har System76 lagt upp steg-för-steg-instruktioner för att bygga en egen AR-sandlåda. Dessa hittas på länken nedan.

  tack Vurmic system76.com +

Computex ASUS visar upp uppföljaren ROG GX800

Senaste laptopen med vattenkylning

Vill du ha en bärbar laptop, men vill inte ha någon M-version av grafikkortet? Då kanske ASUS nya ROG GX800 är någonting för dig. ASUS själva kallar datorn för den mest kraftfulla laptopen i världen, men då den har en stor klump på baksidan för vattenkylningen så borde datorn inte få klassas som en laptop. Mer släptop i så fall.

Hur som helst. GX800 är utrustad med två stycken Nvidia GPU:er, troligtvis kommer det gå att få med två GFX 1080, och Intel-processor i K-serien. Utöver ska GX800 ha ett mekaniskt tangentbord med LED-lampor som du kan justera själv.

ASUS har inte berättat vad GX800 kommer kosta, men då föregångaren för tillfället ligger på runt 45 000 kronor så kommer troligtvis GX800 vara snäppet dyrare.

engadget.com +

Computex Asus jobbar på modulära ROG-dator Avalon

För gamers som tycker att det är knepigt att bygga från grunden

Vissa föredrar att bygga ihop sina egna datorer så att de får välja helt själva vilka komponenter datorn ska innehålla. Men har man inte koll på hur allt ska sitta ihop är det inte helt lätt att få alla delar på plats.

Nu visar Asus upp en prototyp av en modulär dator som kallas Avalon. Den lanseras inom ROG-serien (Republic of Gaming) och är med andra ord anpassad för gamers. Avalon består av ett chassi och ett moderkort designat som en grundenhet. Sedan kan enheter som processor, grafikkort, nätaggregat och hårddiskar appliceras via adaptrar från framsidan så att inga kablar ska behövas. På baksidan finns i sin tur en drös med ut- och ingångar för olika enheter.

Än så länge är det som sagt bara en prototyp. Med andra ord finns det varken något lanseringsdatum eller några priser tillgängliga ännu.

Acer är dock inte först på marknaden med en modulär dator. Asus har exempelvis sin Revo Build som består av olika komponenter som kopplas ihop via magneter. Däremot är Revo Build en inte speciellt kraftfull dator medan Avalon gissningsvis kommer att vara anpassad för riktigt kraftfulla komponenter då den riktar sig mot just datorspelare.

engadget.com +

Nya OS/2 kommer att heta ArcaOS 5.0

Släpps under kvartal fyra

OS/2 anno 1996

I november förra året meddelade Arca Noae att de höll på att utveckla en ny version av IBM:s klassiska operativystem OS/2 under namnet "Blue Lion" men nu har man spikat ett officiellt namn för den nya versionen.

Det var under WarpStock Europe som Arca Noae meddelade att den nya versionen av OS/2 kommer att gå under namnet ArcaOS 5.0. Detta ska reflektera att IBM:s sista version av OS/2 släpptes som IBM OS/2 4.52. Det var den sista versionen av OS/2 som IBM släppte 2001 även om slutade utveckla operativsystemet redan 1996.

ArcaOS 5.0 förväntas släppas under kvartal fyra i år, alltså 20 år efter IBM ursprungligen slutade utveckla OS/2. Operativsystemet kommer att släppas i en business-version och en personal-version där den sistnämnda kommer att kosta mindre än den förstnämnda. Vad priserna kommer att landa på är än så länge okänt.

techrepublic.com +