Bill Gates avslöjar hemligt projekt

PC / Mjukvara

Under en frågestund på Reddit med Bill Gates, före detta vd för Microsoft, framkom lite fakta om ett nytt projekt som Gates jobbar på tillsammans med just Microsoft. Det handlar om en personlig assistent som ska hjälpa oss att komma ihåg saker som är viktiga. Och det ska fungera på alla våra enheter.

"One project I am working on with Microsoft is the Personal Agent which will remember everything and help you go back and find things and help you pick what things to pay attention to. The idea that you have to find applications and pick them and they each are trying to tell you what is new is just not the efficient model—the agent will help solve this. It will work across all your devices.”

Mer information än så fick vi linte men tankarna går inte helt osökt till den personliga assistenten Cortana som nu integreras i Windows 10. Antagligen är det något liknande men kanske ännu mer avancerat. Vi får hoppas att Gates återkommer med mer information om det här framöver.

www.pcworld.com +

Kinesiska Alibaba investerar i Ouya

Spel / Övrigt

Vi har tidigare berättat att minst två företag varit intresserade av konsolen Ouya. Nu står det klart att ehandelsjätten Alibaba från Kina kan ha varit en av dessa företag. De investerar nämligen tio miljoner dollar i konsolen och tittar på hur de kan integrera Ouyas mjukvara i sin egen "set top-box".

År 2013 släppte Kina på det tretton år gamla förbudet att sälja spelkonsoler i landet och sedan dess har flera företag tittat på möjligheter att slå sig in på marknaden.

www.gamespot.com +

Intresset för att testa Windows 10 är riktigt stort

PC / Mjukvara

Bara två dagar efter Microsofts presskonferens häromveckan, där de presenterade Windows 10 lite närmare, hade 170 000 nya personer skrivit upp sig för Microsofts testprogram Windows Insider. Innan dess var den totala siffran 1,7 miljoner testare och så sent som i oktober förra året var antalet testare "endast" en miljon. Och intresset fortsätter att öka. Nu har över 2,2 miljoner personer anslutit sig till tjänsten.

Medlemmar i Windows Insider Program får just nu tillgång till en förhandsversion av Windows 10 till datorer och kommer att få en förhandsversion till telefoner när den släpps.

microsoft-news.com +

Alienware hintar om bärbar spelkonsol

PC / Hårdvara

Alienware har profilerat sig inom spelbranschen som tillverkare av kraftiga speldatorer. Men nu verkar det som om de även vill expandera till bärbara spelkonsoler.

I går genomfördes en Ask Me Anything-session på alienwarearena.com där General Manager Frank Azor hintade om att företaget tittar på den bärbara konsolmarknaden och sa mer specifikt att det finns en stor chans att företaget utvecklar just en bärbar konsol men att de inte riktigt kan presentera något just nu.

"Nothing to announce about a new tablet yet but it's a space we are looking at and have been for a while now".

Under utfrågningen hintade Frank Azor även om att det snart är dags för en presentation av deras Steam Machine som nu har fått en prissänkning med 50 dollar till det nya priset 499 dollar. Konsolen ska innehålla fjärde generationens Intel Core i3-processor, Nvidia Force GTX GPU och 4GB RAM samt köra Windows 8.1. Fler versioner med bättre prestanda och dyrare prislapp ska också lanseras.

Kanske kan vi få veta mer om deras planer under årets upplaga av Game Developers Conference i mars, alternativt under sommarens E3.

Hur fungerar egentligen en hårddisk?

PC / Hårdvara

Tillgången till hårddiskar är idag en självklarhet och de finns överallt för att hjälpa oss att lagra viktig information. Ju längre utvecklingen går desto snabbare, effektivare och mindre blir också hårddiskarna samtidigt som de klarar av att lagra allt mer information. Och utvecklingen har verkligen gått framåt. År 1956 tog IBM fram en hårddisk som var 61 centimeter bred och som satt i enheter större än kylskåp. Lagringsutrymmet låg på svindlande 5 megabyte och kostade motsvarande 400 000 dollar i dagens penningvärde.

Men hur fungerar egentligen hårddiskar idag? Hos ebuyer.com finns nu en riktigt bra och logisk infografik som förklarar de olika delarna i hårddisken och hur de fungerar. Intressant läsning för den som vill lära sig lite mer.

www.maximumpc.com +

Ouya får stöd för Unreal Engine 4

PC / Hårdvara

Det har gått ganska trögt för konsolen Ouya och den har inte riktigt hittat sin plats på spelmarknaden. I höstas uppgav dock flera stora företag att de var intresserade av konsolen och dess anställda. Och nu kommer en nyhet som gör den än mer intressant för utvecklare. Ouya har nämligen numera stöd för Unreal Engine 4. Eller i alla fall en version av koden bakom den populära spelmotorn som ska vara anpassad för konsolen.

Det här kan öppna upp helt nya möjligheter för utvecklare att producera kraftigare och mer avancerade spel och kanske kommer Ouya tack vare det att få ett lyft.

www.gamasutra.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen