Trailer för Hacksaw Ridge
Utan vapen på slagfältet 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pokémon Go lär jänkarna metersystemet
Hur många mile går det på en kilometer? 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hemmabyggd multikopter
Kan ta en person på rätt skakig flygfärd 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rapbattle mellan Cara, Dave och James
Nytt avsnitt av Drop the Mic 
87kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
SpaceX har testat en av sina landade Falcon 9-raketer
Verkar ha gått bra 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hejdå Jerry Doyle
Babylon 5-skådis har gått bort 
30.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Renässansmålning skapad med snöre
Datoralgoritm hjälpte till 
112kg
+
Bobby Green

PSA I morgon är sista chansen att installera Windows 10 gratis

Dags att lägga på ett kol om du vill ha operativsystemet

Ett år går ändå rätt snabbt. I morgon är det ett år sedan Microsoft lanserade operativsystemet Windows 10 och meddelade då att du kommer kunna uppgradera till operativsystemet helt gratis i ett år. Detta betyder att du måste bestämma dig illa kvickt om du vill framtidssäkra din dator, eller fortsätta köra Windows 7 eller 8.

För att uppdatera till Windows 10

theverge.com +

Nvidia visar upp Quadro P5000 och P6000

Perfekt om du vill strömma VR-video

Nvidia har visat upp nya Pascal-baserade grafikkorten Quadro P5000 och P6000 som är mer kraftfulla än nya Titan X och ska vara bra att ha om du ofta strömmar 360-video. Värstingmodellen P6000 är utrustad med 3 840 CUDA-kärnor, vilket är mer än nya Titan X som har 3 584, och har 24GB ram. P5000 är inte lika kraftfull och har "bara" 2 560 CUDA-kärnor, vilket lägger kortet på samma nivå som GTX 1080, men har 16GB ram.

Även om Quadro-korten är mer kraftfulla än Titan X och GTX 1080 så är korten inte avsedda för att användas gaming, utan tyngre videoredigering. Mer specifikt 360-video. Korten skeppas med VRWorks 360 Video developer kit som gör det möjligt för användaren att strömma video från upp till 32 kameror samtidigt som videon klipps samman.

Korten kommer släppas i oktober och Nvidia har ännu inte berättat vad de kommer kosta. Nya Titan X har en prislapp på 1 200 dollar och troligtvis kommer de nya Quadro-korten kosta lite mer.

via NordicHardware engadget.com +

Xiaomi visar upp sin första laptop

Mi Notebook Air riktar in siktet på Macbook Air

Det kinesiska företaget Xiaomi överraskar med nya laptopen Mi Notebook Air som påminner rätt mycket om Apples Macbook Air. Xiaomis laptop kommer i två storlekar, 13,3 och 12,5 tum, och kör Windows 10.

13,3-tummaren är den vassare modellen av de två och är utrustad med en Intel Core i5-6200U-processor med klockhastigheten 2,7GHz, Nvidia GeForce 940MX med 1GB GDDR5-ram, 8GB DDR4-ram och 256GB SSD. Batteriet ligger på 40Wh som ska räcka upp till 9,5 timmars användning och det ska gå att ladda datorn från 0 till 50 procent på en halvtimme med USB-C-laddaren.

12,5-tummaren är mindre och lättare än sitt storasyskon, men kommer endast med en Intel Core M3-processor med integrerad grafik, 4GB ram och 128GB lagring.

Eftersom det är en Xiaomi-enhet så går laptopen att länka med andra Xiaomi-enheter via Mi Sync och äger du fitnessbandet Mi Band så kan du låsa upp datorn automagiskt med bandet när du är i närheten.

Xiaomi Mi Notebook Air kommer släppas i Kina 2 augusti och priset ligger på 4 999 respektive 3 499 yuan beroende på skärmstorlek, vilket motsvarar 6 500 respektive 4 500 kronor.

engadget.com +

The Verge kollar på nya Windows 10 Anniversary Update

Tar en titt på de största nyheterna i uppdateringen

Windows 10 har snart funnits i ett år och det firar Microsoft med att släppa en stor uppdatering till operativsystemet i början av augusti. The Verge lagt vantarna på uppdateringen och lyfter i videon ovan fram ett par nya funktioner som kommer underlätta för Windows 10-användare, som bland annat tillägg till Edge och Windows 10-appar till Xbox One.

youtube.com +

Nvidia visar upp GTX Titan X

Nya versionen med 11 teraflops

Nvidia har under våren släppt ett gäng nya grafikkort som har lämnat den gamle besten Titan X lite i skymundan. Nvidia verkar vilja ändra på det och har nu visat upp GTX Titan X som må ha samma namn som sin föregångare, men har ett helt nytt innanmäte med Pascal-arkitektur, 12GB GDDR5X ram och 3 584 Cuda-kärnor med 1.53GHz som levererar 11 teraflops.

Känner du att du skulle vilja ha denna best till grafikkort så behöver du inte vänta allt för länge. Men du måste nog ta ett mindre sms-lån. Grafikkortet kommer släppas 2 augusti i USA och Europa och riktpriset ligger på 1 199 dollar, vilket troligtvis kommer översättas till runt 12 000 kronor när kortet kommer till Sverige.

kotaku.com +

LinusTechTips tar en titt på Razer Core

Razers externa grafikkortshållare

Razer visade upp Core under CES-mässan i början av året och enheten kommer börja säljas i slutet av augusti. LinusTechTips har fått testa ett exemplar av kabinetten och berättar i videon ovan vad som är bra med Core och vad som behöver förbättras.

youtube.com +

Så här fungerar en diskett

Lite kvällsretro

Ni som har varit med i datorsvängen ett tag kanske en gång i tiden lagrade er data på disketter istället för hårddiskar, cd-skivor eller annan lagringsmedia.

För er är det här klippet antagligen ett riktigt nostalgi-klipp medan ni andra kanske får en aha-upplevelse när The 8-Bit Guy går igenom hur disketter fungerar här.

gizmodo.com +