Snart får man cykla på enkelriktade gator
Nya regler i Stockholms innerstad 
30.2°
+
Roger Åberg
SpaceX får första kund för begagnad raket
Satelliten SES-10 skjuts upp i redan använd Falcon 9-raket 
45.5°
+
Wille Wilhelmsson
Google drar igång samåkning med appen Waze
Börjar konkurrera med Uber? 
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
Snart kommer den kolsyrade mjölken
Låt kossorna vara! 
78kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Transmission infekterat av skadlig programvara ännu en gång
Populär bittorrent-klient till OS X installerade bakdörrar till datorn 
27.4°
+
Wille Wilhelmsson
Drive.ai vill få bilar att bli bättre på att kommunicera med människor
Inte bara använda tutan 
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
Tidig spelning av Smells like teen spirit
Två dagar efter Nevermind släpptes 
111kg
+
Roger Åberg

IFA2016 Acer visar upp Swift 7

9,98 mm tunn med Kaby Lake-processor

Acer visade inte bara upp världens kanske största och mest otympliga laptop tidigare idag, utan också Swift 7 som hamnar i andra änden av spektrumet. Nya Swift 7 är endast 9,98 mm på sin tjockaste punkt och väger drygt 1,13 kilo. Den nya laptopen är utrustad med Intels sprillans nya Kaby Lake-processor, mer specifikt Intel Core i7-processor, samt 8GB ram, 256GB SSD och ett batteri som ska hålla datorn i liv i 9 timmar. Utöver det har datorn två stycken USB 3.1 Type C-portar. För övrigt är skärmen en Full HD IPS-display.

Acer Swift kommer börja säljas i oktober och priset kommer ligga på 1300 euro. Utöver det kommer Acer även släppa nya versioner av Swift 1, 3 och 5 som har 14 tum stora skärmar och har lite sämre hårdvara jämfört med 7. Dessa enheter kommer kosta 249, 499 och 749 dollar vid release.

theverge.com +

IFA 2016 Acer lanserar Chromebook R13

Dator och tablet i ett

Under Acers presskonferens på IFA-mässan idag presenterade företaget Chromebook R13 vilket ska vara den första chromebooken med 13-tums skärm som går att använda både som dator och tablet.

Den 13 tum stora datorn har ett tangentbord som går att vika bakom Chromebook R13:s skärm om man hellre skulle föredra att använda den som en tablet. Det här kan givetvis vara smidigt nu när Chromebooks har fått stöd för Android-appar. Pekkärmen är på 13,3 tum och har en upplösning på 1080p. Vidare har Chromebook R13 4GB RAM, 16 - 64GB lagringsminne, en webbkamera på 720p samt in- och utgångar för USB 3.0, USB Type-C samt HDMI.

Den släpps på marknaden i oktober och priserna startar på 400 dollar.

gizmodo.com +

IFA 2016 Logitech visar upp nya möss i Silent-serien

M330 och M220 ska knappt låta nånting

Logitech har visat upp två möss i nya Silent Plus-serien. Enligt Logitech har företagets lyckats få ner klickljudet med 90 procent, vilket borde få kollegor att börja ifrågasätta om du egentligen sitter och jobbar.

Lillasyskonet M220 har en batterilivslängd på 18 månader och går ner i sovläge när den inte används. Räckvidden från mottagaren, som roffar åt sig musens signaler över 2,4Hz, är 10 meter och musen väger endast 75 gram.

M330 är snäppet större då den är utrustad med större batteri som räcker i 24 månader och starkare sändare som ska leverera stabilare signaler till sändaren som kan placeras 10 meter bort.

M220 och M330 börjar säljas i oktober respektive september och priset kommer ligga på 269 respektive 449 kronor.

Silent-serien är perfekt för dig som ofta hyschar din mus.
logitech.com +

IFA2016 Acer visar upp laptop med böjd skärm

Acer Predator 21 X

Acer inledde IFA-mässan med att visa upp ett gäng nya datorer och en av dessa är nya Predator-datorn 21 X som kommer med en aningen unik feature. Skärmen är nämligen en massiv 21 tum stor display som är böjd. Skärmen har upplösningen 2560 x 1080 och har stöd för G-Sync.

På insidan sitter sjunde generationens Intel Core-processor, troligtvis i7, och inte mindre än två stycken Nvidia GTX 1080. Datorn har även svenska Tobiis ögonsensorer som låter dig kontrollera diverse spel och det mekaniska tangentbordet har Cherry MX-switchar.

Vad kommer detta monster att kosta? Ingen aning. Acer har inte berättat ännu. Men den kommer dyka upp på marknaden under första kvartalet 2017 och innan dess lär vi får reda på lite mer om besten.

engadget.com +

Intel visar upp Kaby Lake

Ny Intel Core-familj avsedd för laptops

Intel har visat upp nya processorfamiljen Kaby Lake som är avsedd för användning i laptops och 2-i-1-datorer. Kaby Lake-processorerna är praktiskt taget finslipade 14nm Skylake-processorer, vilket betyder att Kaby Lake-processorerna inte kommer vara några större skillnader när det kommer till prestanda utan fokus ligger på energieffektivisering.

Kaby Lake-processorerna kommer finnas i smakerna Intel Core M3, i3, i5 samt i7 kommer börja skeppas till hårdvarutillverkare i början av september. Vi kommer troligtvis få se ett gäng nya datorer med Kaby Lake-processorer innan årsskiftet.

Ovan ser ni en video där Intels Navin Shenoy pratar om de nya processorerna.

via theverge.com newsroom.intel.com +

Kör Windows-program på Chromebooks och Android-tablets med CrossOver

Codeweavers har släppt en preview-version av sitt verktyg CrossOver med vilket man ska kunna köra Windows-program på Chromebooks och Android-tablets.

I dagsläget fungerar det dock bara Chromebooks och Android-tablets som har Intel-processorer och CrossOver är långt ifrån färdigutvecklat.

Skulle du trots allt det vilja testa verktyget så går det att anmäla sig för att ta del av preview-versionen av CrossOver på länken nedan.

via IDG codeweavers.com +

Google lägger ner Chromebook Pixel 2?

Chrome OS-datorn otillgänglig i staterna

Det verkar som att Google håller på att lägga ner försäljningen av Chromebook Pixel 2. För tillfället går datorn inte att beställa i den amerikanska Google-butiken då det står att enheten är slut och i en kommentar från mjukvarujätten meddelar företaget att de fortfarande kommer satsa på Pixel, men har inga planer att fylla på Pixel 2-lagret med nya enheter. I Storbritannien verkar Chrome OS-datorn finnas kvar i lager, så om du vill ha en enhet så får du beställa en från den brittiska Google-butiken illa kvickt.

Troligtvis betyder detta att en ny Chromebook-enhet är på ingång. Tidigare i år sökte Google folk till en ny Chromebook Pixel-relaterad tjänst, vilket pekar på att vi kan få se någonting nytt i Chromebook-familjen inom kort.

engadget.com +