Genderless Nipples vill utmana censuren på Instagram
Genom att posta bilder på bröstvårtor 
47.7°
+
Frode Wikesjö
0
Ny trailer för Skyblivion
Kolla in Cyrodiil 
42.4°
+
Emmy Zettergren
0
Conan O'Brien hänger i Berlin
Kör runt lite på autobahn 
45.4°
+
Frode Wikesjö
0
Musikvideo till Trentemøllers Complicated
Från plattan Fixion 
86kg
+
Bobby Green
Permanent VR-anläggning har öppnat i Paris
Allmänheten kan testa VR 
41.1°
+
Emmy Zettergren
0
Sverige är en av de svåraste mobilmarknaderna i världen
Vi har suttit ner med Huaweis europachef 
59.4°
+
Roger Åberg
0
Apple investerar stort i vindkraft
Deras största investering i förnybar energi 
51.4°
+
Emmy Zettergren
0
Conan hälsar på en dominatrix
Samkväm med Lady Velvet Steel 
134kg
+
Bobby Green

Tested tar en titt på HP Omen 17

Ersätter gaminglaptopen en stationär speldator?

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Tested har tagit en titt på HP:s nya gaminglaptop Omen 17, som är utrustad med bland annat GTX 1070, för att se om datorn har en match mot en stationär speldator.

youtube.com +

Affinity Photo ute till Windows 10

Och macOS-versionen uppdateras med Touch Bar-stöd

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

För ungefär en månad sedan drog betatestet av Affinity Photo till Windows 10 igång och nu har den ordentliga versionen av redigeringsverktyget släppts. Programmet innehåller samma funktioner som macOS-syskonet.

macOS-versionen av programmet har uppdaterats och du har nu tillgång till genvägar direkt på Touch Bar-fältet ovanför tangentbordet på nya MacBook Pro.

Affinity Photo kostar 419 kronor och ni kan lägga vantarna på mjukvaran via länken här nere till vänster.

via engadget.com affinity.serif.com +

Microsoft bekräftar att röstassistent är på ingång

Cortana blir tillgänglig för partners

Foto: Roger Åberg
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Tidigare i veckan ryktades det om att Microsoft har en konkurrent till Amazon Alexa och Google Home på ingång. Under Microsofts mjukvarukonferens som nyligen drog igång bekräftade företaget att de jobbar på en röstassistent för hemmet. Microsoft och Intel jobbar på att ta fram hårdvara med mikrofoner med lång räckvidd och som kan vakna med röst. Planen är att Microsofts hårdvarupartners ska kunna använda denna hårdvara i sina produkter för att skapa en röstassistent som är kopplad till Cortana.

Microsoft, eller Microsofts hårdvarupartners, har inte presenterat någon referensprodukt men hårdvaruchefen på Microsoft, Terry Myerson, säger detta om den kommande plattformen:
From a platform perspective, our goal is to build this platform that provides a set of silicon options for these device creators, that allows them to choose the screen sizes they're choosing, and allows them to decide whether they want touch or not, support pen or not. So they can pursue their own vision of what the ideal device is.

Troligtvis kommer vi få reda på mer om Microsofts röstassistensplaner under det kommande året.

theverge.com +

Seagate släpper hårddisk som lagrar data i Amazons moln automatiskt

Seagate Duet Amazon Drive

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Seagate har i samarbete med Amazon släppt den portabla hårddisken Seagate Duet Amazon Drive som förutom att lagra data på själva hårddisken även automatiskt backar upp den lagrade datan till Amazons molntjänst.

Hårddisken har en kapacitet på 1TB och kopplas ihop med en Mac- eller Windows-maskin via USB 3.0. Den kostar cirka 100 dollar och då ingår ett års abonnemang på "Unlimited Amazon Drive". Skulle man vilja förnya abonnemanget efter ett år så kostar detta 60 dollar om året.

amazon.com +

Microsoft vill utmana Google Home och Amazon Echo

Med en inbyggd funktion i Windows 10

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

En ny mjukvara för Windows 10 ska utmana hemassistenterna Google Home och Amazon Echo. Medan Googles och Amazons lösningar består av fysiska enheter utrustade med högtalare som hjälper användare att kontrollera tekniska saker i hemmet ska Microsofts lösning vara inbyggd i Windows 10 och därmed fungera på alla typer av Windows 10-enheter.

Inte helt oväntat kommer Microsofts assistenttjänst Cortana att spela en stor roll i det nya systemet som just nu kallas HomeHub. Cortana ska exempelvis kunna nås även när skärmen på Windows 10-enheten är låst och bidra med användbar information för användaren.

Fokus ligger också på familjen där familjemedlemmar exempelvis ska kunna dela appar, möten och annan viktig information med varandra utan att vara inloggade på Windows 10-enheterna. Enligt Windows Central experimenterar Microsoft även med en sorts välkomstskärm i fullskärm som ska vara som en samlingsplats för saker som rör hela familjen. I och med att Cortana används i grunden ska HomeHub även kunna kommunicera med iOS och Android.

Än så länge är allt i planeringsstadiet och några konkreta lösningar kommer vi inte att få se förrän under nästa år eller under 2018. Bilden ovan är en konceptbild från Windows Central som visar hur det skulle kunna se ut.

theverge.com +

Unity har nu stöd för HoloLens

Version 5.5 har släppts

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Unity har fått en ny version som innehåller flera nyheter. En av de största är stödet för HoloLens från Microsoft.

First, we keep on extending opportunities for creators to reach new users and new markets. In Unity 5.5, support for Microsoft Holographic (HoloLens) is no longer in preview mode, and that means you can now jump into exploring the future of augmented and mixed reality. We have also improved our In-App-Purchase feature with a codeless experience to take advantage of storefronts and added CloudMoolah.

Andra nyheter inkluderar förbättrade och nya verktyg där bland annat renderingen och animeringen fått sig en översyn. Alla nyheter ser ni via länken nedan.

blogs.unity3d.com +

iFixit plockar isär Microsoft Surface Studio

Lite krånglig att uppgradera

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

iFixit har plockat isär Microsofts nya allt-i-ett-dator Surface Studio för att se hur den ser ut på insidan och hur lätt den är att laga om komponenterna går sönder. För att sammanfatta så får Studio 5 av 10 i repairability då det är relativt lätt att ta sig in i själva "datordelen" av Studio, men vill du uppgradera datorn med mer minne så är det omöjligt då RAM, processor och grafikkort är fastlödda på moderkortet. Det enda som går att uppgradera är lagringen.

Via länken här nere till vänster hittar ni en mer grundlig genomgång av Surface Studio på iFixit.

ifixit.com +