Genomgång av Volvo XC40
Louiza Atcheba berättar allt ni behöver veta 
44.4°
+
Roger Åberg
0
Liten tjej försöker hantera en GameBoy
Touch-generationen alltså... 
56.1°
+
Roger Åberg
0
Göm din Ikea-katalog i nytt omslag
För vem skulle vilja läsa om skedar? 
82kg
+
Bobby Green
Colin Furze bygger bil som är en bubbelpool
Med inbyggd grill! 
49.2°
+
Roger Åberg
0
Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
48.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mc-åkare i kostym kör för prostatacancer
Nu på söndag 
119kg
+
Bobby Green

Kolla in Windowstelefonen "som aldrig blev av"

Briljant koncept av WinPhone 95!

Foto: Henrique Perticarati
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Hur skulle den ultimata Windowstelefonen baserad på Windows 95 se ut? Kreatören och UX-designern Henrique Perticarati har tagit fram ett briljant koncept.

Den riktigt doftar retro med det klassiska Windows 95-gränssnittet samt en rätt fyrkantig, tjock och bulkig design. Givetvis med VGA-kontakt och MS Trackball!

Det är nästan så att man önskar att den hade funnits på riktigt. Fast bara nästan. Fler bilder kan ni se via länken nedan.

Problem för Windows 8.1-användare att logga in

Efter uppdatering

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Det är inte speciellt många som fortfarande använder sig av Windows 8.1. Operativsystemet har endast åtta procent av marknaden. Nu är det dock antagligen en hel del användare som önskar att de hade uppgraderat tidigare. Efter en uppdatering av operativsystemet har nämligen flera användare fått problem med att logga in. Istället möts de av ett felmeddelande.

“Sorry, we could not connect to Microsoft services right now. If this problem persists, search for “network problems” on the Start screen.”

Problemen har uppstått efter septemberuppdateringen och har pågått sedan 13 september. Microsoft säger att de jobbar på att lösa situationen, men än så länge har de inte lyckats.

Intel verkar vilja ta VR till mindre kraftfulla datorer

Sägs jobba på nya processorer

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Än så länge är det endast datorer med relativt påkostad hårdvara som klarar av virtuell verklighet. Men det verkar Intel vilja ändra på.

Enligt en ny rapport jobbar de på att modifiera sina mikroprocessorer så att de ska klara av virtuell verklighet. Skulle de lyckas kommer marknaden för VR att öppna upp på ett helt nytt sätt eftersom dyr hårdvara inte längre skulle stå i vägen för konsumenter på samma sätt som det gör i dag.

Windows Store byter namn till Microsoft Store

Och får en ny logga

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Windowsaffären byter både namn och utseende. Insidertestare har nämligen via en uppdatering fått den nya affären som går under namnet Microsoft Store. Även loggan är ändrad och utbudet verkar också ha breddats, bland annat med en flik för Mixed Reality.

Att Microsoft vill göra om sin affär är inte så konstigt. De har mycket på gång med nya produkter och tjänster som ska ut på marknaden. Det nya namnet känns också mindre begränsande och kanske är det en indikation på att Microsoft vill samla alla sina produkter på ett och samma ställe framöver, inkluderat hårdvara.

Microsoft kommer hålla Mixed Reality-låda 3 oktober

Dags för ordentligt släpp av headset från partners?

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Microsoft har bjudit in till Mixed Reality-fest! Eventet kommer hållas i San Francisco 3 oktober, men det är för tillfället lite oklart vad som kommer hända under tillställningen. Det kan vara så att Microsoft kör en ordentlig releasefest med alla sina partners, som Dell, Asus, Acer och Lenovo, som kommer släppa Mixed Reality-headset inom kort och att de som är med på festen får klämma på de färdiga versionerna av headseten.

Det har spekulerats om att Microsoft kanske kommer att presentera Hololens 2, men det är lite osannolikt. Microsoft ska enligt källor inte visa upp uppföljare till Hololens förrän 2019.

Hur som helst. MR-fest hos Microsoft i San Francisco 3 oktober. Bjud in alla ni känner!