81kg
+
-
Roger Åberg

Corsair uppdaterar Bulldog

PC / Hårdvara

I somras visade Corsair upp Bulldog under Computex-mässan. Sedan dess har det hänt ett par grejer med datorn i form av ny helsvart lack och Corsair har flyttat fötterna till undersidan.

Utöver den förändringen verkar det som att Bulldog kommer bli en kompetent liten enhet med ett Mini-ITX-moderkort med Intel Z170-chipset med stöd för sätte generationens Intel Core-processorer och du kan välja mellan att antingen köra ett vattenkylt MSI Geforce GTX 980 Ti eller välja att köra ett eget grafikkort. Kör du på ett eget kommer Corsair skicka med en passiv kylare samt vattenkylning så att grafikkortet får plats i chassit och håller sig kylt.

Corsair planerar att börja sälja Bulldog i slutet av året och priset kommer ligga på 399 dollar för den billigaste varianten.

Mer information hittar ni via länken här nere till vänster.

www.corsair.com +

ReelSteady släpper videostabiliseringsprogram för After Effects

PC / Mjukvara

Brukar du ofta spela in feta filmer med actionkameror som oftast brukar bli rätt skakiga? Har du drygt 3 400 kronor som ligger och skräpar på banken? Då kanske du borde fundera på att investera i After Effects-tillägget ReelSteady som ser ut att göra även de mest skakiga videor stabila.

Utöver stabiliseringen så har ReelSteady ett intuitivt gränssnitt, länsförvrängningsfix och är utrustad med ett gäng presets till diverse GoPro-kameror.

Ovan kan ni se en kort demonstrationsvideo som visar vad ReelSteady kan göra.

www.reelsteady.com +

Optimera ditt Wi-Fi

PC / Hårdvara

Vox bjuder här på fem snabba tips hur man får till ett bättre Wi-Fi-nät där hemma. Några av tipsen man ger är att man inte bör ha routern på golvet eller att man bör ladda ner en app som läser av Wi-Fi-signalerna så man får en bättre blick på hur de når ut i huset.

Microsoft släpper Snip

PC / Mjukvara

Att ta skärmdumpar i Windows är ganska lätt, men när man endast vill plocka en skärmdump av en specifik ruta så måste man klicka på skärmdumpsknappen och gå in i ett bildredigeringsprogram och sedan beskära skärmdumpen, vilket är en sjukt osmidig process. Men nu har Microsoft släppt programmet Snip som gör livet betydligt lättare för dig som ofta tar skärmdumpar.

Efter du har laddat ner programmet så behöver du bara klicka på Print Screen för att öppna verktyget och ta en skärmdump. Därefter kan du lägga till anteckningar genom att antingen säga någonting i mikrofonen, eller skriva ner anteckningen. Därefter kan du snabbt spara ner dumpen som en bildfil, eller dela den via Twitter eller mail.

Snip finns tillgängligt som betaversion för tillfället och du hittar installationsfilen här: Microsoft Snip.

via The Verge mix.office.com +

Windows 10 har installerats på 75 miljoner enheter

PC / Mjukvara

Det verkar som att ett gäng användare har uppgraderat till Windows 10. 75 miljoner för att vara exakt. Yusuf Mehdi, vice chef för Windows and Devices Group på Microsoft, berättade detta nyligen via Twitter och det verkar som att den siffran ökar ständigt.


I samband med detta berättade Yusuf också att Windows 10 finns i 192 olika länder, 90 000 olika datormodeller har uppgraderats och att användare sammanlagt har strömmat 122 års gameplay från Xbox One till Windows 10. Detta är helt acceptabla siffror som utan tvekan endast kommer bli betydligt högre.

www.theverge.com +

Microsofts DisplayCover har ett stycke e-bläckskärm

PC / Hårdvara

Microsoft har tagit fram en ny prototyp vid namn DisplayCover som inte bara ger dig ett stycke tangentbord, utan också en e-bläckstouchdisplay. Displayen har en upplösning på 1 280 x 305 pixlar och kan både visa information och användas för att snabbt komma åt diverse funktioner.

DisplayCover är för tillfället i prototypfas och troligtvis kommer det vara betydligt finare och smalare än vad det ser ut att vara för tillfället. Release kommer troligtvis inte ske än på ett tag, men vi håller tummarna och hoppas att vi inte behöver vänta allt för länge för ett stycke extraskärm.

Ovan ser ni en demonstration av Microsoft DisplayCover.

www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen