Svensk polis får snart söka fingeravtryck i USA
När de ska utreda brott 
41.7°
+
Emmy Zettergren
0
Carnage blir skurken i Venom-filmen
Oh shiiiiiiiit 
41.1°
+
André Stray
0
Sci-Fi B-film frontar ny klädkampanj
Utomjordingar gillar också mode 
80kg
+
Bobby Green
Crash tränar hårt inför nylanseringen
Spelet har i princip kodats om helt 
43.4°
+
Emmy Zettergren
0
Airbus vill bygga vingförsedda helikoptrar
Racer blir en ultrasnabb helikopter 
46.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dave Grohls dotter får lira med bandet
Inför 20 000 personer 
144kg
+
Bobby Green

Humble Bundle rear ut en massa mjukvara

Redigering, musik och säkerhet

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Tjänsten Humble Bundle brukar fokusera på att sälja spel till billiga priser där pengarna går till välgörenhet. Men just nu kan man också köpa en hel del mjukvara till bra priser istället.

För en dollar får man CloudApp Pro (sex månader), Soda PDF Home och MAGIX Music Maker. Betalar man 9,14 dollar får man dessutom Corel AfterShot 3, ParticleShop, LastPass Premium (ett år) och Corel Painter Essentials 5. Slänger man ut 12 dollar eller mer får man även Panda Antivirus Pro (tre enheter i ett år), Windscribe (ett år) och Sound Forge Audio Studio 10.

Flera av de här programmen kostar separat flera hundra kronor, så har man sneglat på något av dem är det helt klart en bra deal. Erbjudandet gäller i ytterligare 13 dagar.

Lenovos nya stationära dator väger bara 1,3 kilo

Som en MacBook Air

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Kraftfull hårdvara tar allt mindre plats. Det märks inte bara på laptops utan även på stationära datorer. Ett exempel på det är Lenovos nya dator P320 Tiny. Den väger endast 1,3 kilo men är ändå utrustad med ett Intel Core i7-7700T Kaby Lake, NVIDIA Quadro P600, upp till 32GB DDR4-2400 RAM och upp till 2TB hårddiskutrymme via två SSD-platser.

Själva boxen mäter 3,6x18x18 cm och den har plats för sex USB 3.0, gigabit ethernet och sex DisplayPort-utgångar varav två mini-DisplayPort. Själva datorn står sedan i en docka som också förser den med ström.

Priset ligger på 800 dollar för den mest påkostade varianten. Enligt Lenovo ska den finnas tillgänglig i USA redan nu.

Spotify nu tillgängligt i Windows Store

Grattis alla Windows 10 S-användare

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I samband med Microsoft Build meddelade företaget att flertalet större och mer populära applikationer var på ingång till Windows-butiken, vilket gör det möjligt för Windows 10 S-användare att fortsätta använda sina favoritprogram. Nu har Spotify dragit sitt strå till stacken och gjort sitt program tillgängligt i Windows-butiken.

Så om ni känner för att ladda ner Spotify från Windows Store så är detta nu möjligt. Annars kan ni göra precis som vanligt och ladda ner musikspelaren via Spotifys hemsida.

iFixit plockar isär nya Surface Pro

Lite lättare att laga än Surface Laptop

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

iFixit har lagt vantarna på nya Surface Pro som släpptes förra veckan och givetvis har gänget plockat isär enheten för att se vad datorn har för komponenter och hur lätt den är att laga. Och precis som Surface Laptop är enheten rätt svår att laga själv, men det är inte omöjligt. Mer specifikt får Pro 1 av 10 i lagningsbarhet då samtliga komponenter sitter bakom skärmen, vilket betyder att det alltid kommer finnas en risk att ha sönder den om du vill in i datorn.

En grundligare genomgång av insidan av Surface Pro hittar ni via länken här nere till vänster.

Lenovo visar bärbar dator med böjbar skärm

Endast ett koncept

Foto: Lenovo
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Vi har sett konceptversioner av böjbara telefoner. Men en vik- och böjbar dator? Tja, varför inte. Lenovo har i alla fall visat upp en konceptversion av en böjbar dator vilket visar att tankarna finns.

Konceptet visades nyligen upp under ett event i New York. Som ni ser på bilden ovan har datorn en stor skärm som går hela vägen ner till det integrerade tangentbordet och den ser onekligen flexibel ut. Enligt Lenovo skulle dock en sådan här dator främst användas tillsammans med röstkommandon eller en stylus. De sade också att datorn skulle vara möjlig att skapa genom avancerade material och en ny skärmteknologi.

Det lär dock dröja innan vi får se någon sådan här på marknaden.