Lenovo släpper Yoga Tablet 2

PC / Hårdvara
Lenovo släppte nyligen många nya produkter i Yoga-produktlinjen och släpper nu ytterligare en kallad Yoga Tablet 2 på 13". Det betyder att den har samma storlek som andra ultraportabla bärbara datorer men har ett kickstand som gör att den kan stå upp och ett valbart tangentbord.

Skärmens upplösning ligger på 2560x1440 pixlar och inuti sitter en quadcore Atom-processor tillsammans med 4 GB RAM. Lenovo säger att batteritiden går upp till 15 timmar, något som slår de flesta ultrabooks i dagsläget. Yoga Tablet 2 väger också bara strax över ett kilo.

För allt detta får man betala 700 dollar när Yoga Tablet 2 släpps på marknaden nästa månad.
www.engadget.com +

Western Digital släpper Purple-hårddisk med 6 TB

PC / Hårdvara
Western Digital utökar Purple-produktserien med en ny modell som har en kapacitet av 6 TB, något som designats för applikationer inom videoövervakning.

Videoövervakning är ett område som kräver mycket lagring inom "Internet of Things (IoT)"-ekosystemet. WD Purple-hårddiskar kan klara av 32 high-definition videokameror och finns nu tillgängliga i kapaciteter från 1 TB upp till 6 TB.

WD Purple-hårddiskar kommer med teknologier som AllFrame som reducerar frame loss, förbättrar uppspeling och ökar antalet drive bays som kan användas. De använder också IntelliSeek Technology som beräknar den optimal söktiden för systemets arbetsbelastning och reducerar bland annat vibration.

Western Digital Purple kommer med 3 års garanti och en 6 TB-modell ska kosta omkring 330 dollar.
www.fudzilla.com +

DARPA visar upp ny otroligt snabb processor

PC / Hårdvara
Forskare hos DARPA, en del av det amerikanska försvaret, har satt ett nytt världsrekord då de tagit fram en integrerad krets som har samma kraft som en hel superdator.

Processorn, som kallas för Terahertz Monolithic Integrated Circuit (TMI), har utvecklats av Northrop Grumman som en del i DARPAs Terahertz Electronics-program. DARPA säger följande om vad det nya chipet kan innebära:

"This breakthrough could lead to revolutionary technologies such as high-resolution security imaging systems, improved collision-avoidance radar, communications networks with many times the capacity of current systems and spectrometers that could detect potentially dangerous chemicals and explosives with much greater sensitivity".

Det nämns dock ingenting om när den här teknologin kommer att användas i någon verklig applikation men det lär nog dröja ett tag till innan det händer.
gizmodo.com +

HP avslöjar Sprout

PC / Hårdvara
HP har avslöjat en dator som är ganska unik i nuläget och det handlar om en allt-i-ett dator med kameror som klarar av att skanna in saker i 3D.

Sprout, som datorn kallas, kommer också med en stor touchpad och en projektor som är riktad nedåt så att den kan visa grafik på touchpaden. Allting är byggt kring ett koncept som HP kallar för "blended reality".

Datorn riktar in sig på input med touch och penna och 23"-skärmen agerar som primär skärm men det är 20"-skärmen som ligger under touchpaden där den mesta interaktionen sker.

Objekt som placeras på paden kan skannas av och sedan skickas in i datorn där de kan manipuleras. Kamerorna kan självklart också ta vanliga foton men även skanna av text från papper. Projektorn kan också projicera ett tangentbord på paden så man enkelt kan skriva det som behövs eller använda specialgjorda knappar.
www.engadget.com +

Microsoft har planer på Windows Server för ARM-processorer

PC / Mjukvara
Enligt en del rapporter inom industrin så planerar Microsoft en version av sin mjukvara för servar som ska köras på ARM-baserade processorer.

Windows Server körs i nuläget endast på Intel-baserad hårdvara men det verkar som att mjukvarujätten vill utöka sin strategi och en ARM-baserad version av Windows Server skulle kunna bereda plats för ARM i servermarknaden.

Microsoft verkar dock lite tveksamma i nuläget om de ska göra mjukvara kommersiellt tillgänglig eller inte och har inte bestämt sig. Ser man till hur det gick för Windows RT till tablets så är det förståeligt att Microsoft kanske tvekar lite.
www.bloomberg.com +

Microsoft inför nya multitouch-gester i Windows 10

PC / Mjukvara
Multitouch-gester på trackpads infördes av Microsoft i Windows i och med Windows 8 och nu tar företaget ett steg längre i Windows 10 då de ska införa gester med tre fingrar.

Att dra upp och ned med tre fingrar kommer ge dig "Task View" för att minimera och välja aktiva fönster medan rörelser åt höger och vänster växlar mellan appar. Jag tror att Microsoft kommer få rätt mycket skit för det här då det liknar funktioner i Apples OS X.

Hursomhelst så visar detta att Microsoft återigen backar lite från konceptet i Windows 8 och drar fokus tillbaks på musplattan istället för touch-skärmar. De nya gesterna kommer att släppas längre fram i en uppgradering till Windows 10 Technical Preview.
www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen