PC / Hårdvara

Linus från LinusTechTips har kört Razers nya ultrabook ett tag och känner sig redo att prata om enheten i en ny video. Enligt Linus är Blade Stealth en riktigt trevlig ultrabook som levererar riktigt bra prestanda till ett bra pris.

Tyvärr säljer Razer inte Blade Stealth i Europa än, men förhoppningsvis dyker den upp i Razers butik inom kort.

youtube.com +
PC / Mjukvara

Windows 10-användare som inte gillat Microsofts sökmotor Bing har haft möjlighet via diverse Chrometillägg och liknande att koppla Cortana till Google. Nu har Microsoft satt lite käppar i i hjulet för dessa användare då de blockerat möjligheten att använda Cortana med andra sökmotorer än Bing.

Anledningen till detta är att Microsoft vill göra Cortana till en mer personlig upplevelse, och för att göra det måste Cortana vara kopplad till Bing.
The only way we can confidently deliver this personalized, end-to-end search experience is through the integration of Cortana, Microsoft Edge and Bing

Givetvis är det fortfarande möjligt för dig att använda vilken sökmotor du vill, men då får du söka via webbläsaren.

via The Verge blogs.windows.com +
PC / Hårdvara

Häromdagen visade AMD upp sitt nya flaggskepp Radeon Pro Duo och presenterade då en del tester som gjorts för att jämföra prestandan mot andra grafikkort. Resultaten var imponerande där kortet i snitt listades som 1,5 gånger snabbare än Nvidia GeForce Titan X i 4K.

Men det är ändå mer intressant när oberoende källor börjar genomföra egna tester och nu har den kinesiska tekniksajten Expreview publicerat sina testresultat. Pro Duo har av sajten testats med hjälp av flera olika spel och även genomgått syntetiska tester i både upplösningen 1080p och 4K där det jämförts med 980 ti från Nvidia och Fury X från AMD. Och kortet verkar verkligen vara riktigt snabbt, främst när det körs i högre upplösning.

Jämfört med Nvidia GeForce 980 ti är kortet 32,45 procent snabbare i 1080p och 59,4 procent snabbare i 4K. Jämfört med AMD:s egna Fury X i 1080p är kortet 50,43 procent snabbare och i 4K 60,66 procent snabbare.

Med andra ord verkar det inte vara något snack om att Pro Duo just nu är det överlägset snabbaste grafikkortet på marknaden, även om det ska bli intressant att se hur det presterar i fler tester framöver.

www.pcgamesn.com +
PC / Hårdvara

HP har presenterat en ny Chromebook som verkar rikta sig till de lite mer professionella användarna och Engadget beskriver den som en lite billigare version av Googles egen flaggskepps-chromebook Pixel.

HP Chromebook 13 har en skärm på 13,3 tum med en upplösning 3.200x1.800 pixlar, integrerade högtalare Bang & Olufsen-högtalare och den går att få i lång rad konfigurationer avseende processor, lagring och RAM-minne. Den har fullstort QWERTY-tangentbord, är 12,9mm tunn och väger cirka 1,3 kilo.

Priserna varierar en hel del och den billigaste modellen med en Intel Pentium 4405Y-processor, 4GB RAM och 32GB lagring går för cirka 500 dollar medan en av de lite kraftfullare modellerna som kör en Intel Core m5-6Y57-processor, har 8GB RAM och 32GB lagring går för 820 dollar. Det finns även en modell med 16GB RAM men den verkar än så länge inte blivit prissatt.


www.engadget.com +
PC / Hårdvara

I början av april meddelade AOC att de lanserar en nytt gaminginspirerat varumärke som heter Agon och nu har de också presenterat den första skärmen som släpps under varumärket.

Det handlar om den 27 tum stora skärmen AG271QX som utrustats med en TN-panel med upplösningen 2560x1440 pixlar, en uppdateringsfrekvens på 144 Hz och en svarstid på 1ms. Skärmen ska också gå att vrida i flera olika lägen och vinklar för den som vill ha full kontroll över skärmens lutning och höjd. AOC utlovar också möjligheten för spelare att justera kontrast i för ljusa eller för mörka områden utan att de områden som har bra kontrast påverkas.

Den nya skärmen kommer att släppas i juni och har då ett rekommenderat pris på 5499 kronor.

PC / Mjukvara

Har du skjutit på uppgraderingen till Windows 10 och fortfarande kör Windows 7, 8 eller 8.1 så du troligtvis upptäckt att Microsoft är rätt jobbiga och påminner dig ständigt om att uppgradera till det senaste operativsystemet. Detta var något som gänget på KCCI 8 upptäckte under en livesändning när de skulle presentera vädret hur vädret skulle vara i Des Moines i Iowa.

youtube.com +
Bonnier tidskrifter
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen