Acer gör sig redo för skolstarten med ett brett utbud

PC / Hårdvara

Under mässan i New York presenterade Acer flera olika alternativ för skolstarten med ett brett utbud bestående av notebooks, chromebooks, hybrider och olika surfplattor. Några av dem har vi redan nämnt i tidigare artiklar; Den vridbara Aspire R 11, en ny Chromebook på 15.6 tum och de nya modellerna av 2-in-1-datorerna under märket Switch.

Bland utbudet hittade vi också en Acer Aspire V 15 som utrustats med en Intel Core-processor, ett Nvidia GeForce 940M, upp till 16GB RAM och en möjlighet att få en hårddisk med upp till 2 terabyte.

De visade också upp Acer Aspire E som kommer i flera olika modeller med 14, 15.6 och 17.3-tum stora skärmar. De har alla Intel-processorer med möjlighet att välja mellan GeForce 940M och AMD Radeon R8 och R6. Även här finns möjlighet att få upp till 16GB RAM och upp till 2TB hårddisk med en prislapp som startar på 379 dollar. Release i juli.

En billigare variant av ovanstående är Acer Aspire ES som kommer med flera olika skärmstorlerkar från 11.6 till 17.3 tum. Under huven finns Intel Pentium- eller Intel Celeron-processorer med upp till 8 GB RAM och upp till en terabyte utrymme. Den minsta varianten på 11 tum kostar då från 229 dollar och skeppas precis som Aspire E i juli.

En annan nyhet var den lilla surfplattan Iconia Tab 10 som utrustats med en stark skärm gjord av Gorilla Glass 4. Anledningen till valet av material är just anpassningen för en skolmiljö där enheterna ska hålla länge samt det faktum att en helt vanlig blyertspenna kan användas för att anteckna på plattan utan att skärmen repas. Smart eftersom en vanlig penna är betydligt billigare än en stylus om, eller snarare när, den tappas bort av skolbarnen.

Det känns verkligen som om Acer har en tydlig strategi här. Att erbjuda konsumenterna många olika alternativ för att det ska finnas något som passar alla. Och det är inte bara storlekarna som varierar. Färgerna, formerna och texturerna flödade på eventet och när vi fick en pratstund med Maverick Shih, President of Acer’s BYOC & Tablet Business Group, var han tydlig med att Acers mål är att vara breda. Det konsumenterna vill ha det är också det vi kommer att erbjuda meddelade han.

Samtidigt fick jag av en anställd på Acer veta att det är svårt att sälja datorer med färger. Tydligen är vi fortfarande rätt konservativa och vill ha det som smälter in. Själv tycker jag att färgerna och texturerna känns uppfriskande, även om jag själv kanske inte skulle välja en neongul enhet utan snarare en stilig blå nyans.

Nu har vi fått in Microsoft Surface 3

PC / Hårdvara

Vi gjorde ju en sån här grej när vi fick in Samsung Galaxy S6, så varför inte göra en liknande grej om Microsofts senaste surfplattehybrid Surface 3? Är det någonting ni undrar om Surface 3 som inte har blivit besvarade i andra recensioner av enheten så är det bara att skriva ner frågan i kommentarsfältet så gör vi vårt bästa med att ge dig svaret. Vi kommer att plocka ut så många relevanta frågor som möjligt och ha en samling svar nästa vecka.

Acer Aspire R11 är ett billigt hybridalternativ

PC / Hårdvara

För den som letar efter en billig hybriddator, som genom att vikas i 360 grader kan användas som både dator och surfplatta, kan Acer Aspire R11 vara ett alternativ. Den låga prislappen på 250 dollar innebär dock ganska blygsamma specifikationer. Den har bland annat utrustats med en HD-touchskärm på 11,6 tum och en Intel Pentium-processor med möjlighet att få upp till 8GB RAM. Den har också portar för HDMI, USB 3.0, USB 2.0 och VGA liksom en HD-kamera. Hårddisken ligger på en terabyte och utrymmet kan utökas via ett SD-kort.

Det intressanta med datorn är dess BluelightShield-teknologi som ska reducera mängden blått ljus. Batteritiden är också helt okej med sina åtta timmar. Den ligger också bra i handen och är lätt att vika fram och tillbaka. Tack vare texturen på ovan- och undersidan känns den greppvänlig vilket helt klart är en fördel när den ska jongleras fram och tillbaka. Dessutom har den inte några större synbara fästen där skärmen möter tangentbordet liksom hos Lenovos Yoga Pro 3 vars design känns uppenbart vikbar. Istället ser den ut som en helt vanlig bärbar dator och jag måste säga att jag uppskattar den här designen mer. Den känns lite skönare att hålla i.

Som sagt, en intressant dator för den som vill ha ett enkelt och billigt hybridalternativ. Men den som väntar sig något kraftfullt för spel eller film får kolla vidare.

Nya hybriddatorer i Switch-serien presenterade

PC / Hårdvara

Acer fortsätter att addera alternativ till sin Switch-serie bestående av hybriddatorer med löstagabra tangentbord.

Först ut är två nya varianter av deras tiotummare med skärmar på närmare bestämt 10,1 tum. Acer Aspire Switch 10 E släpps med en batteritid som ska räcka i upp till tolv timmar och har fått förbättrade fästen som gör det enklare än tidigare att ta loss och sätta fast surfplattan på tangentbordet. Den lanseras också i flertalet färger liksom turkos, rosa, svart, vit och lila. Skärmens upplösning ligger på 1280x800 och den har även utrustats med en Intel Core M-processor, 1GB till 2GB RAM och antingen 32GB eller 64GB utrymme. Dock ska det gå att addera mer utrymme via micro-SD och enligt uppgifter ska det också gå att köpa till tangentbord med inbyggd hårddisk. Vikten är dock ganska hög där plattan väger 630 gram på egen hand och 1,2 kilo med tangentbordet vilket är ganska mycket för det lilla formatet. Dessutom har den problem med viktbalansen och tippar över på skärmen när den är nedfälld maximalt. Prislappen ligger på 299 euro och den ska lanseras i maj.

Vidare presenterades Acer Aspire Switch 10 som är en dyrare variant av E-modellen. Bland annat har den fått en skärm med upplösningen 1920x1200 och har liknande Acer Aspire S7 ett gorillaglas på ovansidan. Den har liksom E-modellen en Intel Core M-processor, 2GB RAM och upp till 64GB utrymme men med ganska mycket kortare batteritid på upp till sju timmar. Switch 10 har också stöd för Acer Active Pen som säljs separat. Prislappen ligger på 449 euro med beräknad leverans i juni.

Elvatummaren är i sin tur, liksom Switch 10 E, utrustad med en texturyta som ska göra den väldigt greppvänlig. Den har en skärm på 11,6 tum med en upplösning på 1080p (1920x1080px) och har även den en Intel Core M-processor. Utöver det var detaljerna kring datorn väldigt sparsamma och än så länge finns varken pris eller lanseringsdatum.

Acer släpper billig Chromebook på 15 tum

PC / Hårdvara

En Chromebook på 15,6 tum som kostar ringa 200 dollar. Det var en av nyheterna som Acer visade upp under sitt evenemang igår och med andra ord fick vi nu se den budgetvariant av Acer 15 som presenterades tidigare i år med en lite högre prislapp på 249 dollar. Det är en robust sak på närmare två kilo och som känns aningen mer anpassad för stationärt än mobilt användande. Men den är också väldigt tåligt byggd och ska enligt Acer klara en del hård hantering vilket gör att den bland annat passar bra för miljöer i skolan.

Den nya datorn har fått det sexiga namnet CB3-531 och är utrustad med en N2830-processor, 2GB RAM och 16GB utrymme med möjlighet att utöka till 128 GB via SD-kort. Upplösningen på skärmen ligger i sin tur på 1366x768 och batteritiden ska hålla i hela 11,5 timmar. Vidare har den portar för HDMI, USB 2.0 och USB 3.0. Eftersom Chromebooks främst är designade för de som använder nätet mycket är också den trådlösa anslutningen viktig och här har Acer utrustat datorn med 802.11ac wifi vilket är välkommet.

I jämförelse med den Acer 15 som presenterats tidigare i år är den här varianten aningen mer avskalad med lite lägre prestanda. Men samtidigt lockar den låga prislappen där konsumenter som inte har så stora krav på styrka under huven och högupplöst bild kommer riktigt billigt undan samtidigt som de får en tålig dator med stor skärm. Och för skolor, som har en låg budget för inköp av datorer, kan den här varianten komma att bli ett attraktivt alternativ.

Microsoft återupplivar Harpan

PC / Mjukvara

Med Windows 8 gjorde Microsoft en del användare rätt ledsna. Mycket på grund av den stora omdesignen av operativsystemet. Men den största kardinalsynden var att Microsoft hade slopat det klassiska kortspelet Harpan.

Med Windows 10 vill Microsoft att vi ska förlåta mjukvarujätten för tidigare illgärningar och har jobbat hårt för att göra vi ska göra det. Det kommande operativsystemet ser riktigt lovande ut och nu har Microsoft släppt bomben att Windows 10 kommer med spelet Harpan förinstallerat.

Detta är en riktig kanonnyhet och vi ger Microsoft två tummar upp. Microsoft kommer få en bonustumme om företaget också blåser liv i 3D Pinball.

Nedan ser ni ett inlägg på Twitter från Steve Troughton-Smith som bekräftar Harpans återkomst.


www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen