m
Det första fantastiska andetaget efter en lungtransplantation
Donera mera! 
80.6°
+
Roger Åberg
0
Fully Charged kör den eldrivna Folkabussen
Som jag vill ha denna 
58.8°
+
Bobby Green
0
Teenage Engineering gör saker åt IKEA
Dubbelt svenskt! 
47.0°
+
Roger Åberg
0
Drake ger bort stålar och glädje
I nya videon 
141kg
+
Roger Åberg
Wired tar en titt på konstgjort kött
Framtidens grej? 
51.7°
+
André Stray
0
Drönare orsakade eventuellt en helikopter-krasch
Amerikanska myndigheter ska undersöka orsaken 
33.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pandora - Trust Me
Fredagsklassikern 
121kg
+
Bobby Green

Windows 10 Pro får ett Ultimate Performance-läge

Om man verkligen vill ha ut all kraft från sin dator

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I den senaste versionen av Windows 10 Insider Preview Build har Microsoft implementerat en funktion som man kallar för "Ultimate Performance" för Windows 10 Pro for workstations vilken är tänkt att användas av alla de som vill få ut den maximala kraften ur sin dator.

Aktiverar en Windows 10 Pro for workstations-användare "Ultimate Performance" så kommer operativsystemet helt att bortse från att försöka minimera datorns energiförbrukning och kommer enbart fokusera på att leverera den maximala prestandan som datorn klarar av.

Windows 10 Pro for workstations-användare kommer själva att kunna välja att aktivera "Ultimate Performance" under datorns inställningar men det kommer även att bli möjligt för datortillverkare att leverera datorer med detta påslaget direkt vid leverans. Initialt kommer "Ultimate Performance" bara att fungera på stationära datorer men Microsoft uppger att det kan komma att dyka upp även för laptops och tablets i framtiden.

Microsoft fixar till emojisar i Windows 10

Blir lite tydligare

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft skriver i ett blogginlägg att man har uppdaterat utseendet på några av emojisarna som finns i deras senaste operativsystem Windows 10.

Ni kan se några av de nuvarande samt de kommande uppdaterade emojisarna på bilden ovan och man säger att man har designat om dessa efter feedback från nuvarande Windows 10-användarna. Förutom det så har Microsoft lagt till stöd för att söka efter emojis på över 150 stycken olika språk och ni kan se ett exempel på det nedan.

Microsoft passar även på att nämna att det finns en genväg för att komma åt emoji-menyn i Windows 10. Denna kommer man åt genom att placera musmarkören i ett textfält i valfri applikation för att därefter trycka Windows-tangenten + punkt (.) eller Windows-tangenten + semicolon (;).

Logitech visar upp MK540

Ny mus- och tangentbordskombo

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Logitech har släppt ett nytt paket med mus och tangentbord vid namn MK540. Det handlar om en uppföljare på MK520 som fått en ny design med smalare profil och musen har utrustats med gummigrepp på båda sidorna, vilket gör att musen ska vara bekväm att använda i båda händerna. Logitech har även gjort tangentbordet stänktåligt, vilket är ett riktigt trevligt tillskott.

Både musen och tangentbordet drivs av AA-batterier. Enligt Logitech ska musen kunna överleva i 18 månader och tangentbordet har en batteritid på 36 månader på en uppsättning batterier.

MK540 använder sig utav Logitech egna Unifying-mottagare för stabil koppling och räckvidden ligger på 10 meter för både mus och tangentbord.

Logitech MK540 kommer dyka upp i välsorterade elektronikbutiker inom kort samt på Logitechs hemsida. Rekommenderat pris ligger på 749 kronor.

Snubbe vill ha tillbaka Windows 7

Stämmer Microsoft på 600 miljoner dollar

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

En man i USA lämnade igår in en stämningsansökan mot Microsoft efter det att hans laptop från ASUS automatiskt uppgraderat datorns operativsystem från Windows 7 till Window 10.

Mannen anser att den automatiska uppdateringen av datorns operativsystem "kränker hans medborgerliga rättigheter". Därför stämmer nu mannen Microsoft samt företagets VD Satya Nadella på 600 miljoner dollar om de inte kan förse honom med en Windows 7-kopia så att han kan nedgradera sin dator till det äldre operativsystemet skriver The Register.

Bedömare anser att det är mindre sannolikt att mannen skulle vinna en eventuell rättslig tvist mot Microsoft angående uppdateringen från Windows 7 till Windows 10. Windows 7 släpptes för snart nio år sedan men används fortsatt i många datorer. Enligt statistik från StatCounter, se diagram nedan, så gick Windows 10 om Windows 7 i antal installationer så sent som förra månaden. Då hade Windows 10 42,78 procent av marknaden medan Windows 7 fanns installerat på 41,86 procent av världens PC-datorer.

Asus petar in diskret grafikkort i Zenbook 13

Bra där!

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Asus presenterade nyheter i den tunna Zenbook-serien under CES-mässan, men tydligen hade företaget ytterligare ett ess i rockärmen. Nämligen en ultrabook med diskret grafikkort. Zenbook 13 UX331 ska levereras i samma tunna profil och lätta bygge som syskonen, det vill säga 1,4 cm tjock och 1,2 kg, men har utrustats med ett Nvidia GeForce MX150 med 2GB GDDR5-minne som ska förse lite extra kräm för gaming och videoredigering.

Utöver grafikkortet är enheten utrustad med en 13,3 tum Full HD-display, Intel Core i5-8250U processor, 8GB ram och en SSD på 256GB. Sedan lite smått och gott som två USB 3.0-portar, läsare för microSD-kort, hörlursuttag och ett batteri som ska räcka upp till 14 tmmars användning. Enheten har börjat säljas i USA där den kostar 1.000 dollar. Hur läget med svensk release är för tillfället oklart.