Realtidsöversättaren i Skype nu tillgänglig för alla

PC / Mjukvara

Tidigare i år släppte Microsoft en preview-version av Skype Translator, men nu har fullversionen av realtidsöversättaren släpps och om du kör Windows och har den senaste versionen av Skype så har du tillgång till funktionen redan nu.

Översättaren i Skype har möjlighet att översätta tal på engelska, tyska, italienska, mandarin och spanska och kan översätta 50 olika språk i skrift.

Det är som sagt endast Windows-versionen av Skype som realtidsöversättaren fungerar på och du kan ladda ner programmet här: Skype för Windows. Skype har ännu inte berättat när realtidsöversättningen kommer till Mac eller mobila enheter.

thenextweb.com +

Tested testar Google OnHub

PC / Hårdvara

Will och Norm från Tested har tagit sig en rejäl titt på Googles försök till router och försöker genom klippet ovan förmedla vad de tycker om denna pryl.

We test and review the Google OnHub, a $200 home router with a unique barebones cylindrical design. We talk about how its antenna configuration is supposed to make it a good access point, and the merits of an app-based router interface. Here's how Google's router performs alongside other 802.11ac routers!

www.tested.com +

Linux-baserat Bot-nät skickar massiva DDoS-attacker

PC / Mjukvara

Akamai presenterade igår en ny rapport där man varnar för nya illasinnande aktörerer som utvecklat ett botnät kapabelt att leverera DDoS-attacker med hastigheter om 150+ gigabit per sekund genom att använda sig av XOR DDoS, vilket är en trojan som används för att kapa Linux-system. Denna trojan instruerar systemen att utföra DDoS-attacker på beställning via fjärrstyrning.

90 % av dessa DDoS-attacker från XOR DDoS siktar in sig på organisationer i Asien och Svenska bolag har varit ganska skonade från denna XOR-taktik hittills. Men Akamai anser att allteftersom Linux-miljöerna växer i Sverige så ökar risken för dessa attacker även här.

gizmodo.com +

AMD släpper Catalyst-drivrutin för Battlefront

PC / Mjukvara

De som sitter på ett Radeon-kort och planerar att köra Star Wars: Battlefront bör se till att ladda ner AMD:s senaste Catalyst-drivrutin som optimerar grafikkorten för spelet.

Dessutom fixar drivrutinen en hel del buggar som rapporterats i spel som Diablo 3, Dragon Age: Inquisition, Assassin's Creed Unity, DiRT, GTA V och World of Warships.

En komplett beskrivning av vad drivrutinen innehåller tillsammans med nedladdningslänkar hittar ni via länken nedan.

via Maximum PC support.amd.com +

Dell börjar återanvända kolfiber i Alienware- och Latitude-enheter

PC / Hårdvara

Dell kommer bli ett mer klimatsmart företag genom att dra igång en satsning där företaget kommer se till att upp mot 370 000 kg kolfiber används i deras Alienware- och Latitude-datorer i stället för att hamna på någon avfallsplats. För att göra detta kommer Dell ta hjälp av leverantören SABIC som kommer förse Dell med en hel del material till datorer.

Dell kommer börja leverera datorer från Alienware- och Latitude-serien i slutet av året med återanvänt material. Detta är inte första gången Dell börjar återanvända material. Redan förra året började företaget använda återanvänt plast i datorchassin och har hittills återanvänt upp mot 1 900 ton plast i sina olika enheter.

www.businesswire.com +

LG släpper laptopen Gram

LG Gram 14
PC / Hårdvara

LG har inte precis varit en tydlig spelare på PC-fronten, men har nu lanserat Gram i USA som ska ändra på det. Gram kommer finnas i 2 storlekar, 13 och 14 tum, och datorerna kommer väga strax under ett kilo, vilket är mindre än vad Macbook Air väger. Gram har en sån låg vikt tack vare det lätta, men solida, höljet av magnesium.

Bortsett från att vara väldigt lätta så är de också utrustade med helt acceptabel hårdvara. 14-tummaren kan du få med antingen en Intel Core i7-processor eller Core i5 med en 256GB SSD-disk, 8GB ram och batteri som räcker upp till 7,5 timmar. 13-tummaren kommer endast finnas tillgänglig med en Core i5-processor och 128GB SSD. Båda modellerna kommer givetvis med HDMI- och USB 3.0-port och läsare för SD-kort.

Den vassare i7-modellen kommer gå loss för 1399 dollar medan i5-varianten kan köpas för 999 dollar. Mer information om Gram hittar ni här: LG Gram.

via The Next Web www.prnewswire.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen