PC / Övrigt

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg vill inte Ryssland att det körs Windows på regeringens datorer i framtiden utan man vill hellre byta ut detta mot ett inhemskt operativsystem.

Det är Rysslands ansvarige för internetfrågor German Klimenko som i en 90 minuter lång intervju säger att han inte anser att regeringen bör använda Windows på sina datorer och enligt Windows Report vill man ersätta Windows med ett egetutvecklat linuxbaserat operativsystem.

Förutom det så sa Klimenko att man vill höja skatten för utländska teknikföretag, som till exempel Google, Microsoft och Apple, med 18%.

www.bloomberg.com +
Pryl / Virtuell verklighet

Valve och Unity Technologies har meddelat att de inlett ett nytt samarbete som innebär att Unity får inbyggt stöd för Valves VR-teknologi. Stödet blir tillgänglig för alla Unity-utvecklare och så här säger Gabe Newell, delgrundare av Valve, om utvecklingen.

“We made many of our Vive demos using Unity, and continue to use it today in VR development. Through that process, and in working with VR developers, we found some opportunities to make Unity even more robust and powerful for us and really want to share those benefits with all VR content creators.”

Fördelen med det här är att spel som utvecklas med hjälp av Unity kommer att bli lättare att direkt anpassa till HTC Vive och andra VR-headset som är SteamVR-baserade. Samarbetet kommer dock inte som någon större överraskning då Unity redan har stöd för Oculus Rift och ska Valve vara med i konkurrensen om spelen gäller det att göra det enkelt för utvecklarna.

Förutom stöd för Steam VR kommer Unity även att få stöd för Google Cardboard.

via Engadget blogs.unity3d.com +
PC / Mjukvara

Svenska Microsoft har gjort en video där de låter barn spekulera kring framtidens datorvirus och Microsofts säkerhetschef Daniel Akenine pratar om hur virusläget ser ut idag.

youtube.com +
PC / Hårdvara

Ännu ett kurvat och ultrabrett skärmalternativ har presenterats för gamers och den här gången är det ASUS som utökar sin ROG-serie med skärmen Swift PG348Q. Skärmen är på 34 tum med upplösningen 3440x1440 och 100 Hz. Den har även utrustats med Nvidias G-sync-teknologi och ska reducera blått ljus för att skydda användarens ögon.

Skärmen släpps den 14 februari och kostar 13990 kronor.

PC / Hårdvara

Vi vet redan att Oculus Rift är på gång och att flera tillverkare därmed tagit fram Oculusfärdiga datorer för de som inte vill sätta ihop en egen variant.

Från och med nästa vecka, den 16 februari, kommer dessa datorer att finnas tillgängliga för förbeställning där vissa av dem är bundlade med Oculus Rift.

De datorer som presenterats kommer från ASUS, Alienware och Dell och dess specifikationer kan ni se till höger. De förbeställda datorerna kommer sedan att skeppas i april och priserna varierar mellan 1000 och 2550 dollar.

microsoft-news.com +
Foto / Bildbehandling

Nu släpper Adobe Animate CC som är en nyversion av Flash Professional med uppdaterade funktioner. Bland annat innehåller programmet nu nya vektorbaserade penslar och teckningsverktyg, fler exportmöjligheter och stöd för OAM så att programmet kan användas med exempelvis Muse, Dreamweaver och InDesign. Programmet har också fått Typekit-integration till HMTL5 Canvas-dokument och publiceringsinställningar till Spritesheets

Förutom lanseringen av Animate har Adobe även uppdaterat tre av sina Creative Cloud-program där Muse, Bridge och Adobe Stock får nya funktioner.

Muse CC, programmet för att bygga hemsidor, har exempelvis uppdaterats med stöd för responsiv design samt integration med Adobe Stock för royaltifria bilder och CC Libraries där användare kan återanvända innehåll i andra CC-verktyg. Även Adobe Stock har uppdaterats där över 10 000 filmklipp i 4K har adderats.

Sist ut är Bridge CC som används för att organisera bilder och filmklipp och här har Adobe justerat hur cachen fungerar. För det första kan cachen justeras av användaren och dessutom ska miniatyrbilderna, förhandsvisningar och metadata laddas mer effektivt. Användare kan också radera objekt i cachen när programmet inte används.

Bonnier tidskrifter
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen