Seagate släpper hårddisk som lagrar data i Amazons moln automatiskt

Seagate Duet Amazon Drive

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Seagate har i samarbete med Amazon släppt den portabla hårddisken Seagate Duet Amazon Drive som förutom att lagra data på själva hårddisken även automatiskt backar upp den lagrade datan till Amazons molntjänst.

Hårddisken har en kapacitet på 1TB och kopplas ihop med en Mac- eller Windows-maskin via USB 3.0. Den kostar cirka 100 dollar och då ingår ett års abonnemang på "Unlimited Amazon Drive". Skulle man vilja förnya abonnemanget efter ett år så kostar detta 60 dollar om året.

amazon.com +

Microsoft vill utmana Google Home och Amazon Echo

Med en inbyggd funktion i Windows 10

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

En ny mjukvara för Windows 10 ska utmana hemassistenterna Google Home och Amazon Echo. Medan Googles och Amazons lösningar består av fysiska enheter utrustade med högtalare som hjälper användare att kontrollera tekniska saker i hemmet ska Microsofts lösning vara inbyggd i Windows 10 och därmed fungera på alla typer av Windows 10-enheter.

Inte helt oväntat kommer Microsofts assistenttjänst Cortana att spela en stor roll i det nya systemet som just nu kallas HomeHub. Cortana ska exempelvis kunna nås även när skärmen på Windows 10-enheten är låst och bidra med användbar information för användaren.

Fokus ligger också på familjen där familjemedlemmar exempelvis ska kunna dela appar, möten och annan viktig information med varandra utan att vara inloggade på Windows 10-enheterna. Enligt Windows Central experimenterar Microsoft även med en sorts välkomstskärm i fullskärm som ska vara som en samlingsplats för saker som rör hela familjen. I och med att Cortana används i grunden ska HomeHub även kunna kommunicera med iOS och Android.

Än så länge är allt i planeringsstadiet och några konkreta lösningar kommer vi inte att få se förrän under nästa år eller under 2018. Bilden ovan är en konceptbild från Windows Central som visar hur det skulle kunna se ut.

theverge.com +

Unity har nu stöd för HoloLens

Version 5.5 har släppts

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Unity har fått en ny version som innehåller flera nyheter. En av de största är stödet för HoloLens från Microsoft.

First, we keep on extending opportunities for creators to reach new users and new markets. In Unity 5.5, support for Microsoft Holographic (HoloLens) is no longer in preview mode, and that means you can now jump into exploring the future of augmented and mixed reality. We have also improved our In-App-Purchase feature with a codeless experience to take advantage of storefronts and added CloudMoolah.

Andra nyheter inkluderar förbättrade och nya verktyg där bland annat renderingen och animeringen fått sig en översyn. Alla nyheter ser ni via länken nedan.

blogs.unity3d.com +

iFixit plockar isär Microsoft Surface Studio

Lite krånglig att uppgradera

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

iFixit har plockat isär Microsofts nya allt-i-ett-dator Surface Studio för att se hur den ser ut på insidan och hur lätt den är att laga om komponenterna går sönder. För att sammanfatta så får Studio 5 av 10 i repairability då det är relativt lätt att ta sig in i själva "datordelen" av Studio, men vill du uppgradera datorn med mer minne så är det omöjligt då RAM, processor och grafikkort är fastlödda på moderkortet. Det enda som går att uppgradera är lagringen.

Via länken här nere till vänster hittar ni en mer grundlig genomgång av Surface Studio på iFixit.

ifixit.com +

Samsung köper företaget QD Vision

Som jobbar med kvantpunktsteknik för konsumentskärmar

Visa inte PC-artiklar
PC / Bransch

Samsung investerar ytterligare i kvantpunktstekniken och köper nu företaget QD Vision som är en av de största aktörerna på marknaden. Affären skulle presenteras offentligt först nästa vecka och ingen köpesumma har presenterats ännu. Men enligt sajten Sammobile.com handlar det om en affär på 70 miljoner dollar. Uppköpet har också bekräftats av Samsung.

Kvantpunktstekniken, även kallad quantum dot på engelska, är en teknik för att ge bättre bildkvalitet. Den är även mer energisnål än LCD-tekniken. Men det finns ett problem. De flesta lyckas inte använda QD-tekniken utan att samtidigt använda den giftiga tungmetallen Kadmium. Samsung är också det enda företaget som just nu skapar Quantum Dot-tv-apparater utan kadmium.

sammobile.com +

Nu finns Adobe Photoshop Elements 15 i Windowsaffären

Microsoft breddar utbudet

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

De som sneglat på Adobe Photoshop Elements 15, en lightversion av Photoshop, kan numera hitta programmet i Windowsaffären. Programmet fungerar bra för enklare redigeringar och är en portad variant av WIN32-versionen. För att köra Elements 15 från Windowsaffären krävs dock Windows 10 installerat.

Priset har också tillfälligt sänkts med 40 procent och kostar de närmaste tre dagarna 587 kronor istället för 978 kronor.

via wpxbox.com microsoft.com +

VLC får stöd för 360-videor

Videoappen kan typ spela upp allt

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

VideoLan har släppt en sprillans ny Technical Preview-version av mediaprogrammet VLC som låter dig spela upp sfärvideor av olika slag. Detta betyder att du enkelt kan ta en titt på 360-videor, och sfärbilder, som du tagit med din Samsung Gear 360 eller Kodak SP360 på din dator..

Detta gäller som sagt endast den nya Technical Preview-versionen av VLC, men VideoLan kommer leverera 360-stöd till den fulla versionen av VLC innan slutet av nästa månad.

Länk till VLC Technical Preview hittar ni via länken här nere till vänster.

people.videolan.org +