Microsoft vill ena alla Windows-plattformar till en

PC / Mjukvara
Microsofts VD, Satya Nadella, har bekräftat att alla de större versionerna av Windows ska kombineras till ett operativsystem. Det var under företagets konferenssamtal med analytiker som Nadella avslöjade att tre versioner av Windows kommer bli ett. Enkelt sagt så ska ett operativsystem täcka alla skärmstorlekar.

När Microsoft leddes av Steve Ballmer så fanns det flera olika team som arbetade med olika versioner av Windows utan något större samarbete. Nu ska alla team arbeta med samma arkitektur men det sades inte exakt hur Windows, Windows Phone och Xbox ska smältas samman.

Fördelen för utvecklare och användare kommer nog dock säkert att bli stor då man kan använda appar på alla olika typer av enheter, även om Microsoft fortfarande kommer sälja olika versioner av Windows.

Microsoft har gått mot det här målet den senaste tiden och det ryktades redan under förra året att en sammanslagning skulle ske av till exempel Windows RT och Windows Phone. En sammanslagning av operativsystemen är också ett steg bort från sin största konkurrent Apple som håller Mac OS och iOS skilda.
www.theverge.com +

Asus släpper RT-AC87

PC / Hårdvara
Asus har släppt en ny router kallad RT-AC87 och är världens första med "Wave 2"-funktioner som ökar hastigheten och prestandan för 802.11ac.

Tack vare "Wave 2" så kan RT-AC87 slänga ut 5 GHz-signaler med en hastighet av 1,73 Gbps och gör enheten till ett bra val för de som sitter på ganska många olika 802.11ac enheter på ett och samma ställe.

RT-AC87 kommer att finnas tillgänglig inom kort och ska kosta 270 dollar. Den kommer till en början att vara begränsad till den nordamerikanska marknaden.
www.engadget.com +

Vuze Leap är en lite lättare torrent-klient

PC / Mjukvara
Är du ute efter en enkelt klient för att ladda hem bit torrent-filer så släpper nu Vuze en sådan som man har döpt till "Vuze Leap".

Till skillnad från Vuze standardklient för torrentar så innehåller inte Vuze Leap all den extrafunktionalitet som återfinns där. Saker som att koppla upp sig direkt via DLNA, spela upp filmer direkt i klienten och annat är med andra ord bortrensat i Vuze Leap.

Vuze söker just nu beta-testare för Vuze Leap och sitter du på Windows så kan du ansöka om att få testa på länken nedan. Efter man har registrerat sin epost-adress så får man ett mail med länk till nedladdningen av Vuze Leap Beta.
via Torrent Freak

blog.vuze.com +

MSI släpper GT72 Dominator Pro

PC / Hårdvara
MSI har förutom att ha avslöjat nya bärbara arbetssationer även avslöjat en ny bärbar dator för spelande som företaget kallar för MSI GT72 Dominator Pro.

MSI GT72 Dominator Pro verkar vara ett riktigt monster och kommer med en 17,3" Full HD-skärm med en upplösning på 1920x1080 pixlar. Chassit är byggt i aluminium och tjockleken ligger på omkring 5 cm.

De interna delarna består av en quadcore Core i7-4710HQ processor på 2,5 GHz med en 3,4 GHz Turbo, tillsammans med HM87-chipsetet och Nvidias GeForce GTX 880M GPU med 8 GB GDDR5 grafikminne. Vi hittar också upp till fyra stycken M.2 128 GB SSD i RAID 0-konfiguration samt en 1 TB hårddisk och 24 GB eller 32 GB DDR3L 1600 MHz minne.

Med finns även en Blu-ray brännare, Killer E2200 Ethernet och Killer N1525 Wireless-AC WiFi, Dynaudio högtalare med subwoofer, sex USB 3.0-portar samt HDMI och mini-DP portar.

Storleken av GT72 Dominator Pro ligger på 428 x 294 s 47 mm och vikten lägger sig på 3,9 kg. Eftersom det är en speldator det rör sig om så har MSI beslutat sig för att inkludera ett tangentbord som utvecklats i samarbete med SteelSeries och kommer med en del speciella funktioner.

GT72 Dominator Pro kommer finnas tillgänglig i två varianter där mängden internminne och lagringsutrymme skiljer sig. GT72 Dominator Pro-007 med 32GB DDR3 minne och fyra 128GB SSDs kommer att kosta 3000 dollar och den andra varianten med två 128 GB SSDs, GT72 Dominator Pro-010, kommer kosta 2600 dollar.
www.tomshardware.com +

Läckta bilder visar startmenyn till Threshold

PC / Mjukvara
Ska man tro de senaste ryktena om Windows som det under gårdagen så kommer startmenyn inte komma tillbaks till Windows förrän i och med Threshold, en ny version av operativsystemet som kan dröja till nästa år. Threshold är som sagt under utveckling och vissa kör redan tidiga "builds" som vi kan se i informationen och bilderna från Myce.

Bilderna visar startmenyn som verkar vara en blandning av gammal design och krympta Modern UI-tiles, precis som prototypen som Microsoft visade upp under BUILD-konferensen tidigare i år. Vi kan se både live tiles och genvägar till bland annat "Den här datorn", "Dokument" och "Bilder" i form av ikoner.

Det finns även en bild på en Modern UI-app som körs i fönsterläge, nämligen Windows Store, inuti skrivbordsmiljön. Det är en av de funktioner som sägs ska komma i och med Threshold. Skärmdumpen visar en normal title bar men Myce säger att den färdiga versionen av operativsystemet kommer ha en speciell Modern UI design för de apparna.

Något som dock känns lite konstigt är att all information om operativsystemet säger Windows 8.1 och man kan tycka att det åtminstone borde finnas ett annat namn, även om det inte är "Windows 9". Det är något som får mig att i alla fall ifrågasätta bildernas äkthet.
www.myce.com +

Windows 8.1 Update 2 kan komma i augusti

PC / Mjukvara
För inte så längesedan så ryktades det att Windows 9 skulle släppas nu i höst men att Windows 8.1 skulle få ännu en uppdatering innan dess kallad Update 2. Nu sägs det att Update 2 kan komma om bara några veckor då WinBeta rapporterar att det kan släppas den 12:e augusti.

Den funktionen som de flesta väntar på är ju startmenyn men det verkar som att den inte kommer i Update 2 och vi får ändå vänta på Windows 9 för att få tillbaks den.

Den 12:e augusti kan verkar rimligt då det sammanfaller med en av Microsofts "Patch Tuesday" då företaget släpper uppdateringar till sina operativsystem. Andra har också tidigare sagt att Update 2 för Windows 8.1 kan komma att släppas i augusti.

Microsoft har själva visat ett demo på den nya startmenyn under BUILD-konferensen tidigare i år och lovade då att släppa den som en del av en framtida uppdatering. Det lutar nu alltså mest troligen åt Threshold, alltså Windows 9.
www.winbeta.org +
bloggportalen