Dolby satsar på högtalare till laptops

Huawei MateBook X först ut

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Ljudföretaget Dolby kommer att satsa på att hjälpa laptop-tillverkare att ta fram bättre högtalare till sina datorer framöver rapporterar The Verge.

Dolby har sedan lång tid tillbaka hjälpt datortillverkare med teknik till sina högtalare men nu ska företaget medverka mer aktivt för att se till att våra laptops ska låta bra. Det innebär att Dolby kommer att vara med redan i inledningsskedet av datorns designprocess för att se till att datorns ljud får den omtanke det förtjänar.

Dolby tänker sig att samarbeta med flera laptops-tillverkare och den första laptopen där man aktivt medverkat för att ta fram högtalarna är Huaweis nyligen presenterade MateBook X. Det är något som Dolby verkar ha gjort bra då The Verge nyligen utsåg MateBook X till en av de laptops med bäst ljud på marknaden.

Gamescom 2017 HyperX presenterar headsetet Cloud Alpha

Ny headset-serie från HyperX

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

HyperX har presenterat sitt nya headset som heter Cloud Alpha. Detta ska vara världens första gamingheadset med dual chamber teknik, vilket ska innebära att inga dova eller lågfrekventa ljud filtreras bort i bruset av ljud i mellanregistret eller det högre registret. Hur står skillnad det gör i verkligheten återstår väl att se men det kanske kan vara värt att prova dem om man ser dem i sin lokala butik. Cloud Alphas lurar har 50mm element och samma memory foam som tidigare headsets i Cloud-serien. Dock ska de väga mindre tack vare ett nytt aluminiumchassi. Headsetet är så klart kompatibelt med datorer och konsoler men även VR-system som har en 3,5mm-port.

Något rekommenderat försäljningspris i svenska kronor är inte spikat ännu men det europeiska priset ligger på 99 euro. HyperX Cloud Alpha släpps den 25 september.

HP presenterar nya gaminglaptopen Omen X

17-tummare med I7-processor och GTX 1080

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

HP har under Gamescom presenterat lite nyheter i form av gaminglaptopen Omen X. 17-tummaren kommer kunna utrustas med sjunde generationens Intel Core I7-processor och Nvidia GTX 1080. HP har utrustat datorn med ordentlig kylning som tillåter överklockning av processor samt ram och grafikkortet är överklockat från fabrik. Datorn är också utrustad med en lucka på undersidan som ger dig snabb tillgång till ram-minnet, lagringen och andra komponenter som du har möjlighet att byta ut vid behov.

17-tumsskärmen kommer finnas tillgänglig med både 1080p med 120Hz och G-Sync eller 4K-upplösning, vilket gör det möjligt för dig att prioritera pixlar eller framerate.

Omen X kommer börja säljas i november och rekommenderat pris ligger på 31 990 kronor.

Intel presenterar åttonde generationens Core-processorer

Nya I7 och I5

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Intel har presenterat den åttonde generationens Intel Core-processorer som baseras på Kaby Lake-arkitekturen. De nya processorerna ska vara upp mot 40 procent snabbare jämfört med motsvarande processorer i sjunde generationen.

Mer specifikt handlar det om fyra nya processorer i U-serien, två I7 samt två I5, som kommer användas i laptops. Ökningen på 40 procent beror primärt på att processorerna är utrustade med två extrakärnor och prestandaökningen ska göra att processorerna blir bättre på att hantera 4K-video, VR, 3D-modellering och andra trevligheter som gaming.

Ovan ser ni för övrigt en kort video från Intel som visar vad de nya processorerna kommer kunna göra. I videon får vi för övrigt se en svart variant av Microsoft Surface Book som ser rackarns fin ut och som vi hoppas är på ingång.

Så här har macOS och Windows utvecklats genom åren

Har hänt en del på 30 år

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Här är två klipp som visar hur de två operativsystemen som dominerar på datorerer, macOS och Windows, har utvecklats genom åren.

I klippet ovan kan ni kolla in macOS utveckling från i början av 1990-talet fram tills idag och i klippet nedan hittas Windows utveckling från 1985 fram till 2015 när Windows 10 släpptes.

via Youtube
Så väljer man allt i en Rolls-Royce
Beslutsångest! 
104kg
+
Roger Åberg
Den bästa sista riktiga Porschen?
Ser lovande ut i alla fall 
119kg
+
Roger Åberg
Så här ser Arkets Köpenhamnsbutik ut
Grått, grått och grått 
108kg
+
Roger Åberg