Microsoft köper upp Genee

Ska göra Office 365 smartare

Microsoft meddelar idag att de köpt upp appen Genee som gör det lättare för användare att boka in möten med varandra utan att samtliga parter ska behöva hitta en lucka i sina kalendrar. Tjänsten fungerar som sådan att du slänger in Genee i din mailkonversation och Genee granskar användarnas kalendrar och preferenser och skickar tillbaka olika alternativ där ett möte kan passa.

Microsoft skriver att Genee-utvecklarna kommer byta lokaler och flytta in hos Office 365-gänget för att jobba på att göra Office-apparna smartare.

I och med detta kommer Genee läggas ner 1 september och kommer då sluta skicka påminnelser till sina användare. Alla inlägg Genee gjort i din kalender kommer dock finnas kvar.

via The Next Web blogs.microsoft.com +

Microsoft ska fixa batteribekymmer i Surface 3

Mjukvaruuppdatering är på ingång

Foto: Roger Åberg

Microsofts hybridplatta Surface 3 har haft en hel del bekymmer med att batteritiden har blivit betydligt sämre med tiden. Microsoft har undersökt problemet en tid och har nu uteslutit att det är enhetens hårdvara som är problemet och jobbar för tillfället på en mjukvaruuppdatering som ska lösa problemet och se till att plattan åter igen fungerar som den ska.

Förhoppningsvis kommer det endast dröja några veckor innan Microsoft släpper lös uppdateringen.

engadget.com +

Intel visar upp mikrodatorn Joule

Bra om du behöver en mer kraftfull mikrodator

Känner du att du behöver ha en mikrodator, men behöver mer kräm än vad senaste Raspberry Pi levererar? Då kanske Intels nya Joule är någonting för dig. Enkortsdatorn är utrustad med en fyrkärnig Atom-processor från Broxton-M-familjen, upp till 4GB LPDDR4-minne, upp till 16GB eMMC-lagring och har 802.11ac-nätverk, bluetooth 4.1 samt USB 3.0. I mikrodatorn finns det ett gäng sensorer som bygger på Intels RealSense-teknik, vilket kan göra Joule rätt användbar om den sköter mjukvara för drönare och robotar. Joule kan för övrigt köra både Linux och Windows 10 IoT Core

Pris och releaseinfo har Intel ännu inte avslöjat, men företaget siktar på att börja att fixa certifiering så att datorn får användas i 100 olika länder innan årets slut. Troligtvis lär Joule gå att köpa runt årsskiftet.

via The Verge newsroom.intel.com +

Asus uppdaterar ROG-laptops med Nvidia GTX 10-kort

Från GX800 med GTX 1080 SLI till Strix GL502VS med GTX 1080

Nyligen meddelade Nvidia att deras GTX 10-grafikkretsar kommer få mobila versioner som är ungefär lika kraftfulla som desktopversionerna. Asus är snabba på pucken och har nu presenterat ett gäng nya gaminglaptops som utrustats med de nya korten.

På värstingfronten har vi nya GX800 som utrustats med två stycken GTX 1080 i SLI varav ena kortet kyls med en extern vattenkylningsenhet. Utöver det har datorn en Intel Core i7 6820HK-processor, upp till 64GB DDR4-ram samt är utrustad med en 18 tum stor 4K-display med G-Sync och ett mekaniskt tangentbord med RGB-leds.

Om du kan nöja dig med ett GTX 1080 så har kan du välja G800 som utöver det extra vattenkylda GTX1080 har samma specifikationer som sitt syskon. Och är betydligt mer bärbar.

Nya G752 finns i modellerna VS och VM. Båda enheterna är utrustade med Intel Core i7-processor, 17 tum stor skärm med 120Hz refresh rate och upp till 64GB ram. Skillnaden mellan enheterna är att VS är utrustad med GTX 1070 medan VM kör GTX 1060.

Behöver du en snäppet mer kompakt laptop så kan du välja ROG Strix GL502VS eller GL502VM. Datorerna är utrustade med en 15 tum stor skärm, sjätte generationens Intel Core i7-processor. Precis som 17-tumssyskonet är VS utrustad med GTX 1070 och VM har ett GTX 1060.

G752VS går att köpa i välsorterade elektronikbutiker och priset ligger på mellan 25 000 och 28 000 kronor beroende på vilken processor du vill ha. GL502 kommer börja säljas i september och priset ligger på runt 16 000 kronor. G800 och GX800 verkar ännu inte ha fått något svenskt releasedatum eller pris, men GX800 kommer i alla fall att börja säljas i USA i november för 6 999 dollar.

rog.asus.com +

Nästa års Windows 10-datorer kommer ha Hololens-stöd

Mixed Reality-appar kommer kunna köras av alla

Det verkar som att Microsoft vill att AR och VR ska bli mer vardagsmat. Under Intels utvecklarkonferens meddelade Windows-chefen Terry Myerson att Microsoft kommer samarbeta med Intel för att göra att samtliga Windows 10-datorer som börjar säljas nästa år kommer kunna köra Hololens och ska i alla fall kunna köra Mixed Reality-appar med headsetet.

Myerson berättade att samtliga Windows 10-datorer kommer köra Holographic Shell, vilket är operativsystemet i Hololens som låter användaren köra 3D- och 2D-applikationer samtidigt.

thenextweb.com +

Lenovo visar upp nya IdeaCentre Y710 Cube och AIO Y910

En kub och en allt-i-ett-dator för spel

IdeaCentre Y710 Cube

Lenovo har visat upp två nya stationära datorer som är utrustade med Nvidias senaste GTX 10-grafikkort. Enheterna heter IdeaCentre Y710 Cube och IdeaCentre AIO Y910.

Som namnet avslöjar så är Cube Y710 en kubformad dator som går att få med Nvidia GTX 1080, sjätte generationens i7-processor, 32GB ram, 2TB lagring samt 256GB SSD.

AIO Y910 är en allt-i-ett-dator med en 27 tum stor skärm med upplösningen 2560 x 1440 pixlar och finns tillgänglig med samma innanmäte som Cube.

Då detta är spelenheter så har Lenovo förstås slängt in lite lampor och häftiga rymdskeppsdetaljer under designprocessen.

Hur som helst. Den billigaste versionen av Cube kommer börja säljas i augusti och priset ligger på 899 euro. Vill du ha en VR-redo Cube med Nvidia GTX 1070 så får du vänta till september och lägga ut 1699 euro. AIO börjar säljas i september för 1699 euro. VR-redo version kommer i oktober för 2199 euro.

IdeaCentre AIO Y910
theverge.com +

Microsoft slår tillbaka mot Apples "datorreklam"

Shots fired

För några veckor sedan släppte Apple en reklamfilm för iPad Pro där Apple försökte övertala oss att surfplattan var en dator. Microsoft väljer att slå hårt mot hårt och har släppt en egen reklamfilm där de ställer frågan "vad är egentligen en dator?".

youtube.com +