10 balla grejer man kan göra med Raspberry Pi

Mikrodatorn har fyllt fyra år

För ett tag sedan fyllde mikrodatorn Raspberry Pi fyra år och det uppmärksammade GeeksLife med att lista 10 balla grejer man kan göra med en Raspberry Pi och här kan ni kolla in dessa.

youtube.com +

Tillägg för LastPass testas för Edge

Har släppts till Windows Insiders

I sommar när uppdateringen Anniversary Update släpps till Windows 10 kommer Microsofts webbläsare Edge att få stöd för tillägg. Några av de tillägg som redan testas är AdBlock och Office Online.

Nu adderar Microsoft ytterligare ett tillägg för de som testar betaversioner av operativsystemet och den här gången handlar det om LastPass.

Tillägget verkar, liksom flera andra Edge-tilläggen, vara portade från Chrome så räkna med ungefär samma funktionaliteter som där.

mspoweruser.com +

Acer presenterar tre billiga datorer

Switch V 10, Switch One 10 och TravelMate P2

Tre nya Windows 10-datorer med relativt långa prislappar är på väg från Acer, nämligen Switch V 10, Switch One 10 och TravelMate P2. Främst riktar de sig till studenter och företag med den nya lanseringen.

Två av datorerna är hybriddatorer och det handlar om Switch V 10 och Switch One 10 som är på tio tum och har inbyggd fingeravtrycksläsare. De har båda utrustats med fyrkärniga Intel Atom-processorer och skeppas med antingen 32 eller 64GB hårddiskutrymme. Datorerna ska anlända i USA senare i år där Priset för One 10 är 200 dollar medan V 10 kostar 249 dollar. Anledningen till den högre prislappen på V 10 är att den har nio timmars batteritid jämfört med åtta timmar på One 10 samt att den är utrustad med USB Type-C och är lite mer slimmad.

Den sista datorn är Travelmate P2 series som ska vara extra tålig och ha en repfri yta. Den har utrustats med en sjätte generationens Intel Core-processor samt ett GeForce 940M och erbjuds i storlekarna 14 eller 15,6 tum. Priserna för datorn kommer att starta på 599 dollar och släpps senare i år i USA.

gizmodo.com +

GTX 1080 från tredjepartstillverkare kommer inte bli billigare

Ryktena verkar inte vara sanna

Idag släpps Founders Edition av GTX 1080 och prislappen ligger på mellan 7 och 8 tusen kronor beroende på vilket märke du vill ha på kortet. Det är en rätt stor summa pengar, men det har sedan en tid tillbaka ryktats om att partnertillverkade grafikkort i 1080-serien med egna kyllösningar kommer bli snäppet billigare. Ryktet har talat om prislapp som skulle vara några tusenlappar lägre. Enligt en källa till NordicHardware som har koll på prissättningen i svenska elektronikbutiker så kommer priset inte vara lägre än Founders Edition-kortet. Tvärt om.

Till NordicHardware säger personen detta:
Alla som gått och trott att det ska komma ett GTX 1080 som är 160 dollar billigare än founder’s edition får nog tänka om. Aint gonna happen.

Så ni som tänkt vänta tills partnerkorten släpps på grund av att de kommer ha lägre pris får nog tänka om.

nordichardware.se +

Även MSI släpper ryggsäcksdator

Häng datorn på ryggen när du befinner dig i den virtuella verkligheten

Tidigare idag skrev vi om en ryggsäcksdator från HP som var speciellt framtagen för att användas tillsammans VR-headset och det är något som även MSI tror att vi kommer att behöva i framtiden.

MSI:s Backpack PC är en dator som man hänger på ryggen och den kör en Intel Core i7-processor och har ett GeForce GTX 980-grafikkort. Övriga specifikationer är än så länge inte kända och den officiella presentationen av MSI Backpack PC kommer att ske på nästa veckas Computex-mässa i Taiwan.

Även företaget Zotac visade upp en ryggsäcksdator avsedd för VR förra månaden. Både den och HP:s ryggsäcksdator kan ni läsa mer om i de inlänkade artiklarna nedan.

via Ubergizmo msi.com +

Paperlike är en epappers-skärm till datorn

Om du behöver dra med dig en extraskärm till laptopen

Skulle man vara sugen på att koppla en monokrom extraskärm som drar minimalt med ström så är skärmen Paperlike antagligen precis vad man är ute efter.

Det handlar om en epappers-skärm på 13,3 tum som kopplas till datorn via microUSB och den drar även den ström som krävs via den kopplingen. Det går att spegla eller utöka datorns skärm och man kan även ställa in om skärmen ska visa grejer snabbt i lite sämre kvalitet eller visa grejer lite långsammare i hög kvalitet.

Företaget Dasung finansierar just nu Paperlike via crowdfundingsajten IndieGoGo och har redan nått sitt mål på 10.000 dollar med råge. Priset för en Paperlike kommer att bli cirka 800 dollar vilket kanske känns som lite väl mycket för en skärm som bara kan visa saker i svart och vitt.

I filmen nedan kan ni kolla in varför Paperlike tror att man skulle vara intresserad av deras skärm.

indiegogo.com +