Rykte Microsoft jobbar på uppföljare till Surface 2

PC / Hårdvara

Det verkar som om en uppdaterad modell av Surface 2 är på gång från Microsoft med den stora skillnaden att den kommer att köra fullfjädrat Windows 8.1 istället för Windows RT som den tidigare modellen kör. Det innebär med andra ord att den kommer att kunna uppgraderas till Windows 10 när operativsystemet släpps i sommar.

Microsoft har sedan tidigare meddelat att de inte längre producerar Surface RT och Surface 2 eftersom de framöver endast kommer att köra RT på enheter mindre än åtta tum.

Den nya versionen av Surface 2 kommer enligt rykten att ha en Intel Core M-processor och ska visas upp på Microsofts BUILD developer Conference i slutet av april.

microsoft-news.com +

Samsung släpper ett gäng välvda skärmar

PC / Hårdvara

En ny serie skärmar är på gång fram Samsung och de lanserar nu fem välvda modeller i storlekar från 23,5 tum upp till 31,5 tum.

Skärmarna har utrustats med Vertical Alignment (VA)-teknologi för att maximera kontrast- och färgåtergivning och minimera ljusläckor. Dessutom ska de ha en funktion för att reducera det blåa ljuset från skärmen och en annan för att minska skärmflimmer. Ytterligare en funktion, Game Mode, ska justera kontrasten mellan färgerna och samt minimera eftersläpningar.

Skärmarna lanseras i mitten av april med priser från 2800 kronor upp till 6500 kronor.

SE790C: 6 500 SEK
SE590C: 5 500 SEK
SE591C: 3 500 SEK
SE510C: 2 800 SEK (24”) och 3 300 SEK (27”)

Windows 10 får stöd för 8K

PC / Mjukvara

Upplösningen i Windows 10 kommer att vara imponerande. Det nya operativsystemet får nämligen stöd för 8K (7680x4320). Och även om det kan kännas som överdrivet mycket så går utvecklingen snabbt framåt och det lär inte dröja många år innan 8K är en vanligt förekommande upplösning på konsumenternas skärmar.

Upplösningarna kommer dock att se lite olika ut på olika enheter. För telefoner och tablets med skärmar på åtta tum kommer upplösningen att vara upp till 4K. Samma sak med skärmar från åtta tum och uppåt medan skärmar på 27 tum och uppåt får stöd för 8K.

www.fudzilla.com +

Nu kan utvecklare skapa appar för Windows 10

PC / Mjukvara

I sommar kommer Windows 10 att släppas och därmed öppnar nu Microsoft upp dörrarna för de utvecklare som vill skapa applikationer för det nya operativsystemet.

Det hela handlar om en förhandsversion av det utvecklingssystem som kommer att släppas officiellt tillsammans med operativsystemet. Men systemet kan alltså redan nu användas för att utveckla nya appar.

Många hade väntat sig att utvecklare skulle få vänta med att få tillgång till verktygen tills efter Microsofts Build developers conference som äger rum i april. Men ärligt talat så är det bara bra att verktyget släpps så tidigt som möjligt. Det innebär fler och förhoppningsvis bättre program vid lansering.

www.theverge.com +

Piper lär barn om teknik

Spel / Övrigt

Minecraft är ett fantastiskt spel för barn och ungdomar som gillar processen av skapande. Nyckeln är att det är roligt och spelet används idag i flera utbildningar.

Nu finns det dock ett Kickstarterprojekt som vill ta det hela ett steg längre. Piper är en fysisk teknikbox som barn och ungdomar kan använda för att lära sig mer om teknik och elektronik. Boxen innehåller olika elektroniska pussel, som drivs av en Raspberry Pi 2, där olika datorkomponenter ska kopplas rätt för att lösa digitala pussel i en Minecraftmiljö.

I videon ovan kan ni se hur Piper fungerar. Projektet har också redan fått in de pengar som efterfrågas och beräknas skeppas till de som har backat upp projektet i december i år.

www.pcgamesn.com +

Spel med stöd för DirectX 12 kommer under 2015

Spel / Microsoft

Det var inte länge sedan DirectX 12 presenterades och utvecklingen av mjukvaran är fortfarande i sin linda. De första testerna har dock visat att skillnaden i grafikprestanda kan komma att öka betydligt. Och kanske kan vi komma att få se resultatet i form av nya spel som från grunden baseras på DirectX 12 redan i slutet av 2015.

Det tror i alla fall Phil Spencer, chef för Microsoft Games, som twittrat om det hela.


Ett troligt exempel är Fable Legends som släpps senare i år till både Xbox One och Windows 10. Dock har Microsoft också sagt att koden bakom spelet är den viktiga och prestandan kommer att vara beroende av hur spelen har utvecklats och optimerats för plattformen.

www.pcgamesn.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen