Alla kommer inte få Windows 10 på releasedagen

PC / Mjukvara

När Microsoft berättade att det nya operativsystemet kommer att släppas 29 juli var det många som blev glada då releasedagen skulle komma tidigare än väntat. Nu har Microsoft berättat att alla kommer inte få tillgång till Windows 10 samtidigt, utan installationen kommer fasas ut i vågor.

Starting on July 29, we will start rolling out Windows 10 to our Windows Insiders. From there, we will start notifying reserved systems in waves, slowly scaling up after July 29th. Each day of the roll-out, we will listen, learn and update the experience for all Windows 10 users.

De som först kommer få lägga vantarna på Windows 10 är de personer som deltagit i Windows Insider Program och har kört Technical Preview-versionerna av operativsystemet. Sedan kommer det pushas ut till användare som "förbokat" Windows 10 via knappen nere i högra hörnet.

Så om du väntat på att få börja köra Windows 10 illa kvickt, så är detta givetvis lite dåliga nyheter. Men det kommer handla om några dagar max om man har otur.

via The Next Web blogs.windows.com +

Fantatiskt realistiskt grafik från Unreal Engine 4

PC / Mjukvara

Användaren och kreatören Koola har redan visat upp både vad han själv och grafikmotorn Unreal Engine 4 går för. Nu har han släppt ytterligare två korta filmer som känns väldigt realistiska. Den ena visar upp en strand och den andra en animerad person som går i ett öde landskap.

www.gamespot.com +

Microsofts utvecklarkit för Windows 10 får bättre stöd för foto

PC / Mjukvara

Nästa månad kommer Microsofts utvecklarkit för Windows 10 att släppas publikt och nu passar de på att addera nya verktyg som utvecklarna kan leka med.

Det senaste handlar om större stöd för foton där ett nytt API bland annat kan göra så att utvecklare kan bygga appar som tar HDR-liknande foton även om hårdvaran som används inte har stöd för det. De släpper också olika API för justeringar av färg, djup och infraröd data samt stöd för att ange vilken kamera som ska använda sig av Microsofts igenkänningstjänst Hello.

www.pcworld.com +

Acers kurvade 34-tummare får en billigare kompis

PC / Hårdvara

I april meddelade Acer att de släpper den nya kurvade skärmen XR341CKA på 34 tum utrustad med G-sync. Priset för den är 1299 dollar. Nu meddelar företaget att de även släpper en variant med FreeSync som också blir billigare med en prislapp på 1099 dollar.

Den nya skärmen, XR341CK, har för övrigt nästan exakt samma specifikationer vilket innebär en upplösning på 3440x1440 pixlar och en betraktningsvinkel på 178 grader. Responstiden ligger på fyra millisekunder och med en uppdateringsfrekvens på 75 Hz.

XR341CK anländer senare i juli precis som skärmen med G-sync som anländer i juli eller augusti.

www.fudzilla.com +

Cortana i Windows 10 påverkar batteritiden i datorn

PC / Mjukvara

När nu Windows 10 släpps senare i sommar är tjänsten Cortana ett av dragplåstren. Microsoft har också lanserat tjänsten hårt inför releasen.

Dock kan det vara bra att veta att Cortana påverkar batteritiden negativt på bärbara datorer. Exakt hur mycket är oklart men efter att Fudzilla pratat med flera tillverkare har de bekräftat batteripåverkan och Fudzilla undersöker nu exakt hur stor påverkan är.

Tjänsten går dock att stänga av i inställningarna om det skulle vara så att batteripåverkan är stor. Förhoppningsvis kommer det också att dyka upp enkla kommandon framöver för att snabbt och smidigt kunna stänga av tjänsten när den inte används. Alternativt att fler tillverkare går på Toshibas linje där en dedikerad Cortanaknapp implementerats och där Cortana endast används när knappen aktiveras.

www.fudzilla.com +

Microsoft släpper ny Surface Pro 3

PC / Hårdvara

Microsoft har nu släppt ännu en platta i Surfacefamiljen. Det är en Pro 3 med Intel Core i7 processor och 8GB ramminne, men till skillnad från de andra Pro 3-plattorna med i7-processor så har den nya varianten en mindre hårddisk. Tidigare kunde du bara köpa en Pro 3 med 256 eller 512GB lagring, men den nya varianten kommer ha en 128 GB stor SSD.

Nedgraderingen betyder förstås att också priset sänks. I USA kommer plattan kosta 250 dollar mindre och landa på samma prisnivå som i5-varianten med 256GB lagring, vilket betyder att priset landar på 14 000 kronor när den börjar säljas här i Sverige.

Plattan börjar säljas nu i USA och troligtvis lär det inte dröja allt för länge innan du kommer kunna plocka upp 12-tummaren även här i Sverige.

via The Verge www.microsoftstore.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen