The Verge kollar på nya Windows 10 Anniversary Update

Tar en titt på de största nyheterna i uppdateringen

Windows 10 har snart funnits i ett år och det firar Microsoft med att släppa en stor uppdatering till operativsystemet i början av augusti. The Verge lagt vantarna på uppdateringen och lyfter i videon ovan fram ett par nya funktioner som kommer underlätta för Windows 10-användare, som bland annat tillägg till Edge och Windows 10-appar till Xbox One.

youtube.com +

Nvidia visar upp GTX Titan X

Nya versionen med 11 teraflops

Nvidia har under våren släppt ett gäng nya grafikkort som har lämnat den gamle besten Titan X lite i skymundan. Nvidia verkar vilja ändra på det och har nu visat upp GTX Titan X som må ha samma namn som sin föregångare, men har ett helt nytt innanmäte med Pascal-arkitektur, 12GB GDDR5X ram och 3 584 Cuda-kärnor med 1.53GHz som levererar 11 teraflops.

Känner du att du skulle vilja ha denna best till grafikkort så behöver du inte vänta allt för länge. Men du måste nog ta ett mindre sms-lån. Grafikkortet kommer släppas 2 augusti i USA och Europa och riktpriset ligger på 1 199 dollar, vilket troligtvis kommer översättas till runt 12 000 kronor när kortet kommer till Sverige.

kotaku.com +

LinusTechTips tar en titt på Razer Core

Razers externa grafikkortshållare

Razer visade upp Core under CES-mässan i början av året och enheten kommer börja säljas i slutet av augusti. LinusTechTips har fått testa ett exemplar av kabinetten och berättar i videon ovan vad som är bra med Core och vad som behöver förbättras.

youtube.com +

Så här fungerar en diskett

Lite kvällsretro

Ni som har varit med i datorsvängen ett tag kanske en gång i tiden lagrade er data på disketter istället för hårddiskar, cd-skivor eller annan lagringsmedia.

För er är det här klippet antagligen ett riktigt nostalgi-klipp medan ni andra kanske får en aha-upplevelse när The 8-Bit Guy går igenom hur disketter fungerar här.

gizmodo.com +

Microsoft slog marknadens förväntningar

Molntjänsterna går som tåget

Microsoft har presenterat sin kvartalsrapport och för det föregående kvartalet hade man en intäkt på 22,6 miljarder dollar. Det är en ökning med 2 procent jämfört med samma kvartal förra året och över Wall Streets förväntningar som hade gissat på att företagets intäkt skulle landa på 22,1 miljarder dollar.

Vinsten låg på 3,1 miljarder dollar för kvartalet vilket kan jämföras med den förlusten på 3,2 miljarder dollar man gjorde under samma kvartal förra året. Den förlusten berodde dock mycket på att man skrev ner värdet på Nokias mobildivision med 7,5 miljarder dollar det kvartalet. Det är framför allt Microsofts molntjänster, där bland annat Azure ingår, som stått för Microsofts intäktsökning.

Microsofts aktie steg 4 procent i efterhandeln på den amerikanska börsen efter man presenterat sitt kvartalsresultat.

reuters.com +

Acer visar upp ny version av Predator G1

Liten stationär dator med GTX 1080

Tidigare i våras visade Acer upp sin nya speldator Predator G1 som var en stationär dator i ett extremt litet format, men med ett fullstort GTX 980. Strax därefter visades Nvidia GTX 1080 upp och vi började fundera om inte företaget skulle släppa en version av den smidiga minidatorn med det nya grafikkortet. Och nu har företaget gjort just det.

Den nya versionen av G1, eller rättare sagt G1-710-70001, kommer utöver GTX 1080 vara utrustad med Intel Core i7-6700 processor, 32GB of DDR4-2133 ram, 512GB SSD och 2TB HDD samt Windows 10.

Nya Predator G1 går att förboka för 2 300 dollar hos amerikanska Acer och de som köper datorn får även med spelet The Division samt en resväska som du kan transportera datorn i. När Predator G1 med GTX 1080 blir tillgänglig i Sverige är för tillfället okänt.

pcgamer.com +

Seagate visar upp ny hårddisk med 10TB

Perfekt för mediadatorn

Seagate har visat upp en ny hårddisk i Barracuda-familjen som riktar sig till användare som behöver rejält med lagringsutrymme på liten yta. Den nya Barracuda Pro-hårddisken är stor som en vanlig hårddisk, 3,5 tum med 7200 RPM, och har en lagringskapatictet på 10TB, vilket betyder att du kan lagra en och annan film och ett par säsonger Gilmore Girls på hårddisken utan problem.

Smakar det så kostar det och samma gäller Seagates nya hårddisk. 10TB-versionen av Barracuda Pro kommer kosta 535 dollar vilket lär översättas till runt 5000 kronor när den börjar säljas i Sverige.

engadget.com +