Mozilla är sura på Microsoft

PC / Mjukvara

Om du uppdaterade till Windows 10 i onsdags så märkte du troligtvis att Microsoft ändrat standardbrowsern till nya Edge och har gjort processen att byta standardbrowser lite knepigare än vad den har varit tidigare. Mozilla skriver detta i ett öppet brev till Satya Nadella och Microsoft:

It now takes more than twice the number of mouse clicks, scrolling through content and some technical sophistication for people to reassert the choices they had previously made in earlier versions of Windows.

Mozilla är helt enkelt inte så nöjda över Microsofts ändringar och kallar hela fadäsen för ett "aggressive move to override user choice on Windows 10".

I videon ovan ser ni hur processen att ändra standardbrowser i Windows 10 ser ut.

www.theverge.com +

Windows 10 har installerats på 14 miljoner enheter

PC / Mjukvara

Microsoft släppte lös Windows 10 klockan 06.00 i onsdags och började då successivt rulla ut till användare runt om i världen. Dedikerade entusiaster lyckades kickstarta installationen för att slippa vänta på att installationen skulle dra igång. Men hur många var det som uppdaterade till Windows 10 under det första dygnet? 14 miljoner enheter tydligen.

Microsoft nya operativsystem kommer att fortsätta rulla ut under de närmaste veckorna och troligtvis kommer de där 14 miljoner enheterna öka rätt drastiskt när alla som vill ha Windows 10 fått lägga vantarna på det.

via Engadget blogs.windows.com +

Twitter släpper officiell app till Windows 10

PC / Mjukvara

Under gårdagen släppte Microsoft lös den färdiga versionen av Windows 10 till allmänheten och Twitter blev en av de första tredjepartsutvecklarna som släppte en app till det nya operativsystemet. Med Twitter till Windows 10 får du tillgång till alla funktioner som finns tillgängliga på webbversionen, vilket betyder att du kan lägga till flera bilder i en tweet, titta på animerade gifar och titta på Vine-videor och givetvis kan du skicka direktmeddelanden till användare.

Appen är byggd under Microsofts nya Universal Windows Platform, vilket betyder att appen kommer finnas tillgänglig på bland annat Windows 10 Mobile när det operativsystemet släpps.

via The Next Web about.twitter.com +

Rysk reklamfilm för Windows 10

PC / Övrigt

Här är en rysk reklamfilm för Windows 10 där vi får se en animerad sekvens där Windows 10 har iklätt sig rollen av en papparazzi-förföljd modell och den nya webbläsaren Edge spelar hennes muskulöse pojkvän.

youtube.com +

Tested tar en titt på Windows 10

PC / Mjukvara

Idag släpps Windows 10 och det finns säkert ett par av er där ute i stugorna som redan installerat uppgraderingen. Räkna er som lyckans ostar i så fall. Hur som helst har Tested tagit en ordentlig titt på det nya operativsystemet från Microsoft för att se om det är värt att uppgradera. Videon är 42 minuter lång, men då det är Tested det handlar om så är det 42 rätt värda minuter.

youtube.com +

Hur man får igång Windows 10-installationen

PC / Mjukvara

NordicHardware har lagt upp en guide som visar hur man på ett enkelt sätt kan få igång nedladdningen och installationen av Microsofts senaste operativsystem som började skickas ut i morse. Den sju steg långa guiden hittar ni på NordicHardwares hemsida.

Känner du att du vill göra en ren installation av Windows 10 så har Microsoft släpps ISO-filer på sin hemsida. Och för att använda dessa behöver du ha en minst 4GB stor USB-sticka samt ett stycke genuin Windows-nyckel. Länk till ISO-filerna hittar ni här: Windows 10 ISO.

www.nordichardware.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen