Den här animationen väger bara 64 kB

PC / Övrigt
Den här animationen är skapad av någon eller några som kallar sig för mercury och väger bara 64 kilobyte. Det är faktiskt helt sjukt.
www.pouet.net +

Broadwell kommer inte i tid för "back-to-school"

PC / Övrigt
Intel lanserar snart Haswell Refresh och har redan börjat leverera processorerna. Den plattform som ska komma efter, Broadwell, baserar sig på 14 nm-processen men kommer inte att vara klar i tid till "back-to-school" säsongen.

Broadwell planeras att introduceras sent under 2014 och kommer antagligen att vara redo i tid för julsäsongen. Back-to-school säsongen är dock inte riktigt vad den har varit då cykeln när folk köper nya datorer störst av tablets och smartphones.

Intels egen undersökning tyder på att snitt-PCn idag är mer än fyra år gammal. Ultrabooks blev inte så lyckat som företaget hade väntat sig och flera såg ingen att uppgradera 3-4 år gamla bärbara datorer.

Detta förklarar varför back-to-school inte är vad det brukar längre och även varför Broadwell inte kommer släppas förrän senare under året. Det förklarar också varför Intel väntade med att utveckla företagets fabriker för 14 nm-produktion.
www.fudzilla.com +

Nokia slutar sälja Lumia 2520 i Europa

Mobil / Nokia
Nokia kommer nu temporärt att stoppa försäljningen av sin Windows 8-tablet Lumia 2520 efter det att man har upptäckt att tabletens batteriladdare kan ge användare elektriska stötar.

Man drar även tillbaks en reseladdare som är kompatibel med Lumia 2520. Det hela berör runt 30.000 Lumia 2520-konsumenter i Europa samt runt 600 person i USA som har köpt Nokias resebatteriladdare. Nokia uppmanar nu Lumia 2520-köpare i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Ryssland, Schweiz samt Storbritannien att byta ut sina batteriladdare.

Problemet med batteriladdaren upptäcktes av Nokia själva när de gjorde ett kvalitetstest och det finns inga kända fall där konsumenter drabbats av elchocker.
www.nokia.com +

Nokia hade webbtablet redo för 13 år sedan

PC / Övrigt
Under det senaste året har vi sett en del rapporter som sagt att diverse företag faktiskt var tidiga med en tablet-produkt och bland dem fanns till exempel Microsoft och Intel. Nu sägs det att även Nokia hade en webbtablet redo för 13 år sedan som baserade sig på operativsystemet EPOC, som sedermera blev Symbian.

Nokias tablet skulle börja massproduceras och det tillverkades faktiskt omkring 1000 enheter innan den lades ned. Företaget beslutade sig för att lägga ner produkten eftersom marknadsundersökningar tydde på att det inte fanns stor efterfrågan på tablets.

Teamet som utvecklade Nokias tablet fick egna innan de fick gå och resten av de tillverkade enheterna förstördes. Av detta kanske man kan lära sig att marknadsundersökningar inte alltid är att lita på.
www.digitoday.fi +

MSI introducerar nya funktion till Z97-moderkort för överklockare

PC / Hårdvara
MSIs kommande moderkort baserade på Z97-chipsetet för överklockare M-Power och X-Power OC, kommer att få en ny funktion som kan visa sig vara ganska intressant för de överklockare som gillar att ta bort IHS-skölden på processorerna, alltså den metallbricka som sitter som skydd på ovansidan av processorn.

Den nya funktionen kallas för "Delid Die Guard" och är ett tillägg till LGA-sockeln. Som vi kan se i bilden ovan så är det som ett lock för att hålla processorn på plats och tjockleken stämmer överens med processorn höjd efter att man tagit bort IHS-skölden.

Detta gör att kylare som har lite tyngd, som till exempel de som används om man kör med LN2 (eller flytande kväve som det är mer känt som), inte trycker för mycket på processorn som då kan skadas.
www.techpowerup.com +

Fingeravtrycksläsare i Galaxy S5 luras med modell gjord av klister

PC / Övrigt
Säkerhet i våra enheter är något som många anser viktigt men ibland fungerar funktionerna inte så bra, något som forskare vid tyska Security Research Labs upptäckt med Samsungs fingeravtrycksläsare. Det är så pass enkelt att lura läsare att man kan ta ett avtryck från skärmen och skapa en kopia av lite klister.

Forskarna har testat detta med Samsungs Galaxy S5 och ett stort problem är att eftersom avläsaren anses vara så säker så gör det att man får tillgång till flera funktioner i telefonen, som till exempel PayPal-kontot, och man behöver inte slå in något lösenord.

PayPal har kommenterat vad Security Research Labs kommit fram till och säger att betalning med hjälp av fingeravtryck är enklare och säkrare i mobila enheter än att till exempel använda sig av lösenord eller betalkort.

När ett fingeravtryck skannas så låser det upp telefonen med en nyckel istället för att man använder ett lösenord och det kan deaktiveras om man tappar bort sin telefon eller om den blir stulen så att man sedan kan skapa en ny. PayPal använder också verktyg för att förebygga att något inträffar.

En liknande metod användes för att knäcka iPhone 5S fingeravtrycksläasre förra året så Samsung är inte de enda som råkat ut för detta.


www.fudzilla.com +
bloggportalen