Cortana kommer att få en manlig motsvarighet

PC / Mjukvara

Den digitala röst- och söktjänsten Cortana kommer att få en manlig motsvarighet. Det meddelade Microsoft under sin BUILD-konferens. Anledningen är att användare ska ha möjlighet att i allt större utsträckning göra personliga val för att skräddarsy tjänsten. Att välja kön på Cortana är en av de nya funktionerna. Däremot fick vi inte veta om Cortana kommer att få ett annat namn i manlig form.

Andra nyheter är att Cortana-tjänsten kommer att kunna ge dig förslag på tjänster utifrån vad du gör. Exempelvis kan den föreslå en Uber-resa om du bokat in säg ett biobesök. Den ska också kunna föreslå rabattkuponger när du handlar via Microsofts nya webbläsare Microsoft Edge.

Hur många av de nya funktionerna som kommer till Sverige är dock oklart. Det brukar ju dröja ett tag innan vi får ta del av samma nyheter som USA.

Via länken nedan kan ni kolla in lite bilder på de nya funktionerna.

gizmodo.com +

Microsoft tar bort Windows Media Center

RIP
PC / Mjukvara

Windows Media Center har inte uppdateras sedan 2009 och nu meddelar Microsoft att det är dags att säga adjö till tjänsten. Det var givetvis väntat men det ska finnas en liten skara som aktivt använder sig av media center som troligtvis kommer att sakna det i nya Windows 10.

I samband med att Microsoft fokuserat på tv och underhållning i Xbox-konsolerna har Media Center hamnat lite i lä, är du dock en av de som använder dig av tjänsten får du se till att ha kvar Windows 8.1 som då blir den senaste versionen som den är kompatibel med.

www.theverge.com +

Windows 10 får en ny frivillig låsskärm

PC / Mjukvara

I och med Windows 10 introduceras en ny sorts låsskärm som ska vara ett lite roligare alternativ till en statisk bild. Låsskärmen är frivillig och kan stängas av och på av användaren. När den är på har den till uppgift att visa upp saker som enheten tror att användaren är intresserad av, så som nya appar i Windowsaffären eller tips om hur olika funktioner i Windows fungerar. Utbudet kommer att förändras över tid beroende på hur användarna använder enheten.

microsoft-news.com +

Nu finns Windows 10 för Raspberry Pi 2

PC / Mjukvara

Microsoft har redan tidigare hintat om att Windows 10 ska släppas för Raspberry Pi 2 och nu har den första versionen anlänt. Windows 10 IoT Core Insider developer preview heter den och finns klar för nedladdning för inte bara Raspberry Pi 2 utan även för flera andra mindre enheter.

Versionen ska vara ganska opolerad och den som vill testa får nog räkna med en del buggar. Mer information om förhandsprogrammet för Windows tillsammans med instruktioner för hur Windows 10 laddas ner hittar ni via länken nedan.

via Gizmondo blogs.windows.com +

Gårdagens Build-konferens på nio minuter

PC / Övrigt

I går höll Microsofts sin Build-konferens där man pratade om massvis med olika saker i ungefär tre timmar. Om man inte orkade eller orkar se denna hela konferens så har The Verge här sammanställt hela presentationen på cirka nio minuter.

www.theverge.com +

Microsoft räknar med att se Windows 10 på en miljard enheter

PC / Mjukvara

Microsoft tror stenhårt på sitt nya operativsystem och säger att de räknar med att det kommer att finnas på en miljard enheter inom två eller tre år från och med release. Anledningen är det ekosystem de jobbat med att ta fram som ska integrera flera olika plattformar och användningsområden där spel, musik och annan underhållning ska sammanstråla med sådant som rör arbetet och vardagen.

Under sin keynote idag visade Microsoft upp flera nyheter som ska bidra till att ekosystemet och operativsystemet ska lyckas. Bland annat ska det bli enklare för utvecklare att återanvända kod de redan har använt i andra appar för att göra nya appar för Windowsenheter. Microsoft visade också upp en ny dedikerad onlineaffär för företag som ska göra det enklare för just företagen att handla de verktyg och appar de behöver. Samtidigt ska det bli enklare än tidigare för vanliga användare att handla i Windowsaffären genom ett integrerat stöd för mängder av olika betalmetoder.

Microsoft visade också upp en film, som ni kan se ovan, där de presenterar en del av operativsystemets och ekosystemets funktioner. Nedan kan ni också se en demonstration av en app som skapats med återanvänd kod på Windowstelefoner. Och missade ni hela sändningen kan ni också se den i sin helhet på Microsofts hemsida.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen