Samsung visar upp ett litet RAM-minne

PC / Hårdvara

Sugen på att uppgradera RAM-minnet i din datamaskin? Då kanske Samsungs senaste sticka är någonting för dig. Företaget har lyckats pressa in 144 chip i kluster om 36 4GB-kretsar som tillsammans levererar 128GB RAM och Samsung påstår att minnet levererar den högsta kapaciteten samt den högsta energieffektiviteten på marknaden.

Priset på stickan är för tillfället okänt, men troligtvis kommer den kosta snäppet än datorn du använder just nu. Sedan kommer den troligtvis inte säljas till vanliga konsumenter, utan till företag.

gizmodo.com +

Raspberry Pi Zero

PC / Hårdvara

Raspberry har länge varit kända för att leverera små billiga datorer som studenter, hobbyutvecklare och andra använt för att ta fram alla möjliga applikationer och nu lanserar Raspberry den nya modellen Pi Zero som man kommer att sälja för endast fem dollar.

Raspberry Pi Zeros specifikationer ser ut på följande sätt:
A Broadcom BCM2835 application processor
1GHz ARM11 core (40% faster than Raspberry Pi 1)
512MB of LPDDR2 SDRAM
A micro-SD card slot
A mini-HDMI socket for 1080p60 video output
Micro-USB sockets for data and power
An unpopulated 40-pin GPIO header
Identical pinout to Model A+/B+/2B
An unpopulated composite video header
Our smallest ever form factor, at 65mm x 30mm x 5mm

Den kredtkortsstora datorn ska ha möjlighet att göra Rasbian, en linuxvariant anpassad till Raspberrydatorer, samt applikationer som till exempel Scratch, Minecraft och Sonic Pi. Det finns som synes ingen standard-USB-port och vill man koppla in sådana grejer till Pi Zero får man koppla in en USB-hub via microUSB-porten.

Raspberry Pi har redan börjat säljas och verkar tyvärr redan sålt slut på flera ställen men förhoppningsvis får man in nya inom kort. Här nedan hittas introduktionsfilmen till Raspberry Pi.

  tack alla som tipsat via Engadget www.raspberrypi.org +

Novemberversionen av Windows 10 har plockats bort

PC / Mjukvara

Sedan en tid har en uppdaterad version av Windows 10 funnits tillgänglig för nedladdning för den som vill göra en installation från grunden på sin dator. Nu har den dock plockats bort helt och istället uppmanas användare att uppdatera till den senaste versionen via Windows Update. Den originalversion av operativsystemet som släpptes i april finns dock fortfarande tillgänglig för nedladdning.

Det här innebär att användare som gör en ny installation på sin dator först måste installera den gamla versionen och sedan ladda ner uppdateringen vilket blir lite dubbelt arbete. Microsoft har heller ingen konkret förklaring till varför versionen, som kallas 1511, har tagits bort. Dock har den dragits med en del problem och buggar vilket skulle kunna vara anledningen.

I ett uttalande skriver Microsoft att de helt enkelt beslutat sig för att alla uppdateringar kommer att ske genom Windows Update framöver istället för att nya versioner kan laddas ner.

The November update was originally available via the MCT (Media Creation Tool), but the company decided that future installs should be through Windows Update. People can still download Windows 10 [Build 10240] using the MCT tool if they wish. The November update will be delivered via Windows Update.

Microsoft has not pulled the Windows 10 November 10 update. The company is rolling out the November update over time – if you don’t see it in Windows Update, you will see it soon.

Novemberuppdateringen i sig har alltså inte tagits bort utan kommer att anlända till användare inom en snar framtid via Windows Update och vissa ska redan ha fått den.

arstechnica.com +

Dells nya bärbara datorer skeppas med säkerhetshål

PC / Mjukvara

Ett program som följer med Dells nyligen sålda bärbara datorer innebär en säkerhetsrisk och öppnar datorn för attacker utifrån. Det meddelar Dell som säger att programmet kan låta obehöriga läsa krypterade meddelanden eller skicka användare till falska kopior av sidor som Google eller banksidor. Så här säger Dell i ett offentligt uttalande till Reuters.

“The recent situation raised is related to an on-the-box support certificate intended to provide a better, faster and easier customer support experience. Unfortunately, the certificate introduced an unintended security vulnerability.”

Det handlar alltså om ett certifikat som ställer till problem och som måste plockas bort manuellt av användaren och med andra ord liknar de problem med programmet Superfish som påverkade Lenovos datorer tidigare i år. Exakt vilka modeller det gäller eller hur många datorer som är påverkade ville Dell inte berätta men programmet ska ha installerats med start i augusti i år. Dell säger också att de kommer att ta fram instruktioner för användare så att de vet hur programvaran ska plockas bort.

www.reuters.com +

Svensk reklam för Microsoft Surface Pro 4

PC / Hårdvara

Nu drar kampen om julklappskunderna igång på allvar och här har ni Microsofts svenska reklam för deras nysläppta Surface Pro 4.

I filmen får vi ser hur illustratören Ilias Patlis använder Surface Pro 4 i arbetet och privat. Patlis jobbar i vanliga fall som illustratör för det nyligen uppköpta spelföretaget King och han tar även frilansuppdrag skriver Dagens Media.

www.dagensmedia.se +

Kudo Tsunoda jobbar inte längre med Xbox

Spel / Microsoft

Kudo Tsunoda som varit Microsoft corporate vice president och creative director för Kinect har fått en ny roll inom företaget och jobbar inte längre med Xbox produkter.

Istället har han utnämnts till corporate vice president för Windows Apps Studio och kommer att jobba med applikationer som rör bland annat HoloLens och Microsoft Edge. Mycket fokus kommer att ligga på att förbättra möjligheten för människor att kommunicera och interagera med tekniken genom röst och rörelser i framtida produkter från Microsoft.

Ersättare för Kudo Tsunoda är nu Hanno Lemke och Shannon Loftis som båda kommer att jobba under Phil Spencer.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen