AOC presenterar ultrabred välvd skärm för spel

35 tum med 100 Hz

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

En ny skäm för spelintresserade datoranvändare har presenterats av AOC. Det handlar om Agon AG352UCG som är en ultrabred välvd skärm på 35 tum med formatet 21:9 och med upplösningen 3440x1440px. Uppdateringsfrekvensen ligger på 100Hz. Skärmen har också utrustats med stöd för Nvidia G-sync samt NVIDIA Ultra Low Motion Blur som gör att användare bland annat kan minska oskärpan. Svarstiden ligger på 4ms.

Tittar man på utgångar har användare tillgång till HDMI, DisplayPort, fyra stycken USB 3.0 samt utgång för ljud och mikrofon.

Det rekommenderade priset för skärmen, som släpps i mars, är 8499 kronor.

via Pressmeddelande

Mushkin presenterar eget tangentbord

Möt spejsiga Carbon

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Under CES 2017 hintade Mushkin om att de är på gång med ett eget tangentbord. Nu har de bidragit med lite mer detaljer och bilder.

Tangentbordet heter Carbon KB-001 och är gjort av anodiserat borstad aluminium. Det har också stöd för RGB, n-key rollover, lås för windowsknappen och är utrustat med Kailh Brown-switchar.

Än så länge har vi inget lanseringsdatum eller några priser. Mer detaljer lär dock anlända när lanseringen närmar sig vilket enligt sajten eteknix kommer att ske inom några månder.

tomshardware.com +

Microsoft testar sliderfunktion för energiförbrukning

Gör det enklare att skifta mellan prestanda och lång batteritid

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

För tillfället är det lite väl krångligt att ändra energiinställningar i Windows 10. Du måste klicka dig fram till energimenyn och sedan välja någon av de förinställda profilerna, eller klicka dig ett steg ytterligare för att modifiera inställningarna till dina preferenser. Microsoft håller på att testa en betydligt smidigare lösning genom att ge dig tillgång till en slider för att välja prestanda eller lång batteritid direkt via aktivitetsfältet nere till höger.

Windows Preview-användare har redan fått tillgång till funktionen, men troligtvis kommer allmänheten då slidern i samband med Creators Update som släpps i april.

theverge.com +

Microsoft börjar med ny reklam för Chromeanvändare

Pop-up-ruta tipsar om shoppingapp

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Det verkar som att Microsoft inte tänker chilla med sin marknadsföring av sin egna mjukvara. Vissa Chrome-användare har börjat fått upp en ny liten bubbla som dyker upp ovanför Chrome-ikonen i snabbfältet där det står att det finns en Microsoft-app som kan göra livet lite lättare för nätshoppare. Mer specifikt handlar det om appen Microsoft's Personal Shopping Assistant som går att kopplas samman med Chrome för att snabbt kunna kolla upp priser på olika varor på olika ställen.

Bild med meddelande hittar ni här nere:

engadget.com +

Testat Roccat Cross gaminghörlurar är små och smidiga

Hänger även med på stan

Foto: Emmy Zettergren
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Under julhelgen har jag passat på att testa de nya hörlurarna Roccat Cross som har en lite annorlunda design jämfört med kompisar i samma segment. De marknadsförs nämligen som hörlurar för de som gillar spel, men är också utformade för den som vill ha med sig lurarna på stan.

Ofta så utrustas i dag hörlurar, speciellt spelanpassade, med enorma kåpor. Det är inte så konstigt. Man vill kunna både stänga inne och stänga ute ljud. För en skön upplevelse vill man liksom kunna innesluta sig helt. Cross däremot har jämförelsevis små kåpor som ändå lyckas omsluta öronen på ett skönt sätt. Det gör också att lurarna är extremt lätta. De väger bara 186 gram och sitter riktigt skönt på huvudet. Inget tryck mot vare sig skallen eller tinningarna samtidigt som de ändå känns rejäla och stabilt byggda.

Tanken med Cross är dock inte bara att de ska vara små och smidiga. De ska även kunna hänga med i vardagen oavsett sammanhang. Därför levereras den med två olika sorters sladdar. Den ena är försedd med böjbar mikrofon för när man sitter och spelar vid datorn eller konsolen medan den andra har en mer diskret mikrofon på sladden som kan användas till exempelvis mobiltelefonen när man är på språng. Sladd byter man enkelt uppe vid ena kåpan.

roccat.org +
Läs mer...
Heta kycklingvingar är ingen match för Padma
Glömdes kryddorna? 
126kg
+
Bobby Green
Så håller en igloo värmen
Det gäller att bygga på rätt sätt 
102kg
+
Bobby Green
Världens snabbaste färja
Går på naturgas 
123kg
+
Bobby Green