Western Digital släpper Purple-hårddisk med 6 TB

PC / Hårdvara
Western Digital utökar Purple-produktserien med en ny modell som har en kapacitet av 6 TB, något som designats för applikationer inom videoövervakning.

Videoövervakning är ett område som kräver mycket lagring inom "Internet of Things (IoT)"-ekosystemet. WD Purple-hårddiskar kan klara av 32 high-definition videokameror och finns nu tillgängliga i kapaciteter från 1 TB upp till 6 TB.

WD Purple-hårddiskar kommer med teknologier som AllFrame som reducerar frame loss, förbättrar uppspeling och ökar antalet drive bays som kan användas. De använder också IntelliSeek Technology som beräknar den optimal söktiden för systemets arbetsbelastning och reducerar bland annat vibration.

Western Digital Purple kommer med 3 års garanti och en 6 TB-modell ska kosta omkring 330 dollar.
www.fudzilla.com +

DARPA visar upp ny otroligt snabb processor

PC / Hårdvara
Forskare hos DARPA, en del av det amerikanska försvaret, har satt ett nytt världsrekord då de tagit fram en integrerad krets som har samma kraft som en hel superdator.

Processorn, som kallas för Terahertz Monolithic Integrated Circuit (TMI), har utvecklats av Northrop Grumman som en del i DARPAs Terahertz Electronics-program. DARPA säger följande om vad det nya chipet kan innebära:

"This breakthrough could lead to revolutionary technologies such as high-resolution security imaging systems, improved collision-avoidance radar, communications networks with many times the capacity of current systems and spectrometers that could detect potentially dangerous chemicals and explosives with much greater sensitivity".

Det nämns dock ingenting om när den här teknologin kommer att användas i någon verklig applikation men det lär nog dröja ett tag till innan det händer.
gizmodo.com +

HP avslöjar Sprout

PC / Hårdvara
HP har avslöjat en dator som är ganska unik i nuläget och det handlar om en allt-i-ett dator med kameror som klarar av att skanna in saker i 3D.

Sprout, som datorn kallas, kommer också med en stor touchpad och en projektor som är riktad nedåt så att den kan visa grafik på touchpaden. Allting är byggt kring ett koncept som HP kallar för "blended reality".

Datorn riktar in sig på input med touch och penna och 23"-skärmen agerar som primär skärm men det är 20"-skärmen som ligger under touchpaden där den mesta interaktionen sker.

Objekt som placeras på paden kan skannas av och sedan skickas in i datorn där de kan manipuleras. Kamerorna kan självklart också ta vanliga foton men även skanna av text från papper. Projektorn kan också projicera ett tangentbord på paden så man enkelt kan skriva det som behövs eller använda specialgjorda knappar.
www.engadget.com +

Microsoft har planer på Windows Server för ARM-processorer

PC / Mjukvara
Enligt en del rapporter inom industrin så planerar Microsoft en version av sin mjukvara för servar som ska köras på ARM-baserade processorer.

Windows Server körs i nuläget endast på Intel-baserad hårdvara men det verkar som att mjukvarujätten vill utöka sin strategi och en ARM-baserad version av Windows Server skulle kunna bereda plats för ARM i servermarknaden.

Microsoft verkar dock lite tveksamma i nuläget om de ska göra mjukvara kommersiellt tillgänglig eller inte och har inte bestämt sig. Ser man till hur det gick för Windows RT till tablets så är det förståeligt att Microsoft kanske tvekar lite.
www.bloomberg.com +

Microsoft inför nya multitouch-gester i Windows 10

PC / Mjukvara
Multitouch-gester på trackpads infördes av Microsoft i Windows i och med Windows 8 och nu tar företaget ett steg längre i Windows 10 då de ska införa gester med tre fingrar.

Att dra upp och ned med tre fingrar kommer ge dig "Task View" för att minimera och välja aktiva fönster medan rörelser åt höger och vänster växlar mellan appar. Jag tror att Microsoft kommer få rätt mycket skit för det här då det liknar funktioner i Apples OS X.

Hursomhelst så visar detta att Microsoft återigen backar lite från konceptet i Windows 8 och drar fokus tillbaks på musplattan istället för touch-skärmar. De nya gesterna kommer att släppas längre fram i en uppgradering till Windows 10 Technical Preview.
www.engadget.com +

Dell släpper Alienware 13 med Graphics Amplifier

PC / Hårdvara
Det var inte längesen som MSI släppte sin bärbara speldator med extern grafiklåda som tillbehör och nu följer Alienware efter med en liknande produkt.

Företaget lanserar nämligen Alienware 13 som kommer tillsammans med något kallat Graphics Amplifier där man kan sätta högpresterande grafikkort ämnade för stationära datorer.

Graphics Amplifier kommer med sitt eget nätaggregat och kan husera grafikkort med en TDP på upp till 375 W. Det finns stöd för både GeForce- och Radeon-grafikkort och det finns plats för kylare som tar upp till två kortplatser. Vid ett köp så finns det dock endast GeForce-modeller att välja mellan, eller så kan man köpa en tom låda.

I lådan finns också en USB 3.0 hub med fyra portar och lådan kopplas sedan via en kabel som skickar PCI Express och USB-signaler till Alienware 13. Tyvärr så är kopplingen mellan datorn och lådan en egen skapelse så det är oklart vilken bandbredd den har. Graphics Amplifier kan dock skicka tillbaks bilden till den bärbara datorn så det kräver ingen extern skärm.

Alienware 13 självt sitter på en Core i5-4210U processor tillsammans med upp till 16 GB RAM och ett GeForce GTX 860M. Skärmen ligger på 13,3" med en upplösning av 1366x768 pixlar men det finns en möjlighet att uppgradera till antingen 1080p eller 2560x1440. För lagringen står en M.2 SSD på 512 GB.

Datorn kommer att kosta 999 dollar i grundkonfiguration, 1149 dollar med 1080p och 1299 dollar med QHD-skärm. Vill man köpa till Graphics Amplifier så kostar den 270 dollar utan grafikkort.
techreport.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen