AMD arbetar på Dynamic Frame Rate Control

PC / Mjukvara

AMD arbetar på en nu funktion i sin mjukvara för Radeon-grafikkort kallad "Dynamic Frame Rate Control". Funktionen ska begränsa frame rate, något som drar ner strömförbrukningen och värmeutvecklingen i GPU:erna.

Funktionen låter ganska lik V-Sync men AMD säger att DFRC är en frame rate begränsare med inställning. V-Sync skickar ut en frame rate som anpassar sig till den skärm man använder så körs ett spel i 100 fps så drar V-Sync ned det till 60 fps men GPUn kör fortfarande på fullfart.

DFRC kommer antagligen att klocka ner GPUn och ökar klockfrekvensen igen när mer prestanda krävs för att nå den fps man vill åt. Det betyder att systemet använder mindre ström och enligt AMD ska besparingarna vara "mind blowing".

www.3dcenter.org +

Microsoft arbetar med Arcadia

PC / Mjukvara

Microsofts nya VD, Satya Nadella, har talat ganska mycket om sin "mobile first, cloud first" strategi. Då kommer det inte direkt som en överraskning att företaget planerar en molnbaserad streaming-tjänst för spel och appar.

Enligt ZDNets Mary Jo Foley så ska tjänsten kallas för "Arcadia" och byggs runt Microsofts Azure-plattform. Arcadia ersätter "Rio" som visades upp föra året men det finns inte många detaljer omkring detta.

Informationen kommer från en tweet där en användare frågar om jobb hos Microsoft som nämner Arcadia och streaming. För att ansöka till jobben så erfarenhet med Android och iOS ett plus.

Arcadia kan komma att användas för att få igång Windows-mjukvara på mobila enheter som kör andra operativsystem. Att strömma Android-appar till Windows-enheter övervägdes också men ska tydligen inte vara med i planerna nu.

www.zdnet.com +

Lian Li lanserar datorlådor för väggen

PC / Hårdvara

Lian Li introducerar nu en ny produktlinje av datorlådor som är designade att hängas på väggen. Serien kallas för "O" och har fyra modeller i tre formfaktorer.

Den minsta är PC-05 och huserar mini-ITX moderkort och endast en fläkt. Sedan kommer PC-05S som gör plats för vattenkylning med radiator på 240 mm. Båda modellerna måste dock ha SFX nätaggregat.

Behöver man större nätaggregat så kan man använda PC-06S eller PC-07S som har plats för micro-ATX respektive ATX-moderkort. Båda har stöd för radiatorer på upp till 360 mm.

Datorlådorna är byggde i aluminium och glas och har en open-air design vilket ska ge mycket ventilation för de interna komponenterna. Det gör också dessvärre att mycket damm kommer in. För att få en tunn profil så använder sig lådorna av en PCIe ribbon-kabel för att montera grafikkort parallellt med moderkortet.

O-seriens modeller kommer att släppas i februari och ska då kosta 289, 319, 379 respektive 419 dollar.

www.globalpr.com.tw +

Bakdörr hittat i Android-telefoner från Kina

PC / Mjukvara

Det har nu upptäckts att en populär tillverkare av Android-telefoner i Kina och Taiwan har lagt in en bakdörr som används för att skicka ut pop-up annonser och installera appar utan användarens tillåtelse.

Forskare hos Palo Alto Networks säger att en produktserie kallad Coolpad kan utnyttjas på flera andra sätt och systemets backend hanteringsgränssnitt är sårbart tack vare bakdörren.

Bakdörren ska tydligen kunna ladda ner, installera och aktivera vilken Android-app som helst, helt utan användarens tillåtelse. Tillverkaren skickar "falska" uppdateringar till enheter som installerar applikationer utan att meddela användaren.

threatpost.com +

Dell utrustar SonicPoint med Dell SonicWALL

PC / Hårdvara

Dell har slagit ihop sin SonicPoint med nästa generation av brandväggar, Dell SonicWALL, för att skapa vad de hävdar är säkra trådlösa nätverk.

Dell SonicWALL känner automatiskt av och hanterar SonicPoint samtidigt som det uppdaterar systemet och håller säkerheten på en företagsnivå.

SonicPoint AC Series av trådlösa accesspunkter kommer ha stöd för den nya högpresterande standarden IEEE 802.11ac och ger därmed tre gånger högre bandbredd än 802.11n.

Det finns också möjlighet till deep packet inspection security med nästa generation av Dell SonicWALL. Det gör att små och medelstora organisationer kan dra nytta av enterprise-klass prestanda och säkerhet i trådlösa nätverk.

Med enterprise-klass prestanda så kan man ansluta Wi-Fi enhter på längre avstånd medan man fortfarande bibehåller en högre bandbredd.

www.fudzilla.com +

Hangouts i Gmail återintroducerar statusuppdatering

PC / Mjukvara

När Google talk körde Gmail-basrade tjattar så fanns det en möjlighet att göra statusuppdatering, precis som i andra tjattprogram. När Hangouts kom så försvann den funktionen.

Nu är den dock tillbaks då Hangouts i Gmail återigen ger dig möjligheten att uppdatera din status, precis som i Skype eller Facebook. Det går även att fästa små emoji om man känner att man skulle behöva det.

För att det hela ska fungera så måste du uppdatera till den senaste versionen av Hangouts.

plus.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen