PC / Hårdvara

Den 6 maj kommer DICE att visa upp nästa Battlefieldspel, men de är inte de enda som planerar att göra en presentation. Nvidia har nämligen meddelat att de samma dag för utvalda medier kommer att visa upp GeForce GTX 1080 och GeForce GTX 1070 tillsammans med de nya grafikkretsarna GP104 och GP106.

I mitten av april meddelade Nvidia att de upphör med produktionen av de populära korten GTX 970, GTX 980 och GTX 980 Ti och de nya korten ovan, som använder sig av arkitekturen Pascal, förväntas ersätta i alla fall GTX 970 och 980 och erbjuda högre prestanda tack vare de nya grafikkretsarna. Exakt vilka kretsar och vilken minnesteknik som kommer att användas i respektive grafikkort är än så länge oklart men det verkar som om i alla fall ett av korten kommer att använda sig av den nya minnestekniken GDDR5X.

Frågan är om Nvidia och DICE har kokat ihop något tillsammans eller om datumet bara är ett rent sammanträffande.

vrworld.com +
Asus Transformer Pad med Intel Atom-processor
PC / Hårdvara

Intels Atom-chip har dykt upp i en rad olika produkter som surfplattor, mobiltelefoner och lättare datorer. Nu verkar det som att Atoms "storhetstid" är över då Intel bestämt sig för att lägga ner utvecklingen och produktionen av Atom-processorer.

Nyligen fick vi reda på att Intel kommer plocka bort 12 000 tjänster på företaget och nerläggningen av Atom-processorerna är ett resultat av detta. Utvecklingen av de kommande Atom-processorerna har kodnamnen Broxton och Sofia kommer att läggas ner och en talesperson för Intel meddelar att företaget kommer i stället att fokusera på utveckling och produktion av produkter som säljer bättre, vilket kan vara vettigt då surfplatteförsäljningen har dippat rätt rejält den senaste tiden.

www.pcworld.com +
Appen WhatsWrapp ger en känsla av hur en officiell desktopklient kan se ut
PC / Mjukvara

Whatsapp har redan en webbversion som kompletterar appen men nu verkar det som om det även kan vara en desktopklient på gång. Det är bilder som publicerats på twitterkontot WABetaInfo som startat ryktena där läckta dokument visar nedladdningsalternativ för både PC och Mac.

I dag finns tredjepartsalternativet WhatsWrapp för de som använder Windows som gör att du via en desktopklient kan få notifikationer i åtgärdscentret. Men en officiell version är oftast att föredra så det vore trevligt om ryktena stämmer.

www.wpxbox.com +
Webb / Microsoft

Som gotlänning har jag följt det gotländska företaget Pickit ganska länge och sett hur deras idé som bildbank med communityfunktioner förändrats och formats och även haft koll på deras önskemål att bli officiell bildleverantör till Microsofts Office-produkter.

Efter ett par års utveckling har nu också företaget nått sitt mål då Pickit precis meddelat att deras bildbank nu ersätter traditionella Clipart. För de som vill använda bilderna finns det dels ett gratisalternativ med en del restriktioner och dels ett betalalternativ som kostar 9,99 dollar i månaden.

Tanken med Pickits affärsidé är att de som använder Office ska kunna få tillgång till bättre bilder än vad Clipart erbjuder utan att de som skapar exempelvis presentationer ska behöva surfa runt på nätet och eventuellt ladda ner upphovsrättsskyddade bilder. Bilderna kommer istället från professionella bildbanker samt från Pickits community där vem som helst kan skapa ett konto och bidra med sina bilder. Pickit tar själva 40 procent av inkomsterna från betalalternativet medan de som bidrar med sina bilder i Pickits community får betalt och delar på 20 procent av de intäkter som inkommer via prenumerationerna. Resterande 40 procent delas också ut till de som fotar men baseras då på hur mycket respektive användares bilder används.

Vill ni läsa mer om hur det hela fungerar kan ni göra det via länken nedan och vill ni använda Pickit i presentationer kan ni ladda ner tillägget via Office hemsida.

pickit.com +
PC / Mjukvara

Ett riktigt klassiker bland Microsofts operativsystem är Windows 95 och nu har Nick Lee från Tendigi Insights lyckats installera operativsystemet på sin Apple Watch.

Som ni ser i videon är det inte helt smidigt med tanke på att den lilla skärmen inte alls är anpassad för ett så pass gammalt operativsystem plus att det är ett konstigt äktenskap mellan Microsoft och Apple. Men det fungerar i alla fall.

Nedan kan ni läsa hur Lee gjorde för att genomföra installationen.

mspoweruser.com +
• Copy symbols and headers from Xcode’s iphoneOS and iphoneSimulator platforms to the watchOS and watchSimulator platforms, respectively.

• Build your “normal” UIKit-based iOS app inside a framework, rather than in your WatchKit extension.

• Use install_name_tool to point your WatchKit app’s _WatchKitStub/WK binary to your framework instead of SockPuppetGizmo. SockPuppetGizmo is the framework that (to my knowledge) runs WatchKit and interacts with normal WatchKit extensions that developers write.

• Jury-rig the iOS port of the Bochs x86 emulator into your framework. “Easy!” “How hard can it be?” read: Pretty hard. In my case, Xcode crashed whenever I tried to use lldb. Your mileage may vary.

• Copy a Windows 95 disk image in to your app’s bundle, write the config file, and boot ‘er up.
PC / Hårdvara

Linus från LinusTechTips har kört Razers nya ultrabook ett tag och känner sig redo att prata om enheten i en ny video. Enligt Linus är Blade Stealth en riktigt trevlig ultrabook som levererar riktigt bra prestanda till ett bra pris.

Tyvärr säljer Razer inte Blade Stealth i Europa än, men förhoppningsvis dyker den upp i Razers butik inom kort.

youtube.com +