Microsoft låter alla utveckla till Xbox One

Spel / Microsoft

Vilken utvecklare som helst ska kunna utveckla appar till Xbox One meddelar Microsoft och släpper nu ett utvecklings-kit för konsolen. Till en början kommer det att bli tillgängligt för utvalda utvecklare men ska sedan släppas fritt för alla.

Apparna kommer att skapas via Microsofts nylanserade plattform för universella appar till Windows 10, en plattform som ska ha stöd för PC, telefon, surfplattor och Xbox One. Mer information om universella appar till Xbox One kommer att presenteras under Microsofts Build developers conference i april och enligt uppgifter från The Verge kommer universella appar att börja anlända till konsolen i november.

www.theverge.com +

Tested pratar mediaserver

PC / Övrigt

Will från Tested.com har under de senaste månaderna försökt hitta en bra lösning för en mediaserver där han kan strömma sina lagrade mediafiler från. Nu anser att han har lyckats med detta och i klippet ovan kan man se samt höra resonemangen för denna lösning. Lösningen erbjuder även en enkel automatisering för rippande av Blu-Ray-skivor.

Listor med hårdvara och länkar till mjukvara för denna lösning kan hittas via länken nedan.

www.tested.com +

Unreal Engine visar sina muskler

Spel / Multiplattform

Epic Games har i samband med Games Developer Conference släpptes det här klippet för att visa kraften i spelmotorn Unreal Engine 4.

www.youtube.com +

Det var en svensk som upptäckte Superfish på Lenovos dator

PC / Mjukvara

När Kaspars Zibarts från Karlstad satt på tåget på väg till arbetet och använde sin nya Lenovodator upptäckte han att datorn betedde sig konstigt. Han fick helt enkelt fel certifikat på Google-sajter och började kolla vad certifikaten kom ifrån. Snabbt upptäckte han att certifikatet utfärdats av programmet Superfish.

Det var så hela skandalen kring Lenovo och det förinstallerade annonsprogrammet Superfish började. Kaspars testade också att gå in på Nordea och insåg att Superfish utfärdade egna certifikat även där. Efter det kontaktade han polisen, Nordea och Lenovo för att informera dem om problemet, men fick inget gehör någonstans. Först när han skrev om sina upptäckter på Lenovos forum tog det hela fart och säkerhetsproblemet blev snabbt en världsnyhet. I en intervju med IDG säger han:

– Jag förväntade mig inte att det skulle bli så här stort. Först när Cnet skrev om det sa jag wow, det är en ganska stor sajt. Men Att CNN och BBC har plockat upp det. Ouch! Jag skakade inuti.

Problemet med programmet och dess certifikat är att det öppnar upp för en så kallad mannen-i-mitten-attack attack där trafiken mot en krypterad webbsida kan avlyssnas. Efter att säkerhetshålet upptäcktes har Lenovo tvingats be om ursäkt och har nu lovat att i framtiden aldrig leverera datorer med liknande förinstallerade program. Lenovo har också blivit stämda för sitt tilltag.

Hela intervjun med Kaspars kan ni läsa på IDG via länken nedan.

www.idg.se +

AMD presenterar Liquid VR

PC / Mjukvara

AMD vill att VR ska bli bättre och mer verklighetstroget. Därför lanserar de ett utvecklings-kit med namnet Liquid VR som ska hjälpa utvecklare att lösa de nuvarande problem som finns med teknologin. Exempelvis vill de förbättra latency i VR-enheter som kör AMD och samtidigt minska problemen med rörelseillamående. Brendan Iribe, CEO för Oculus säger så här:

"Achieving presence in a virtual world continues to be one of the most important elements to delivering amazing VR. We're excited to have AMD working with us on their part of the latency equation, introducing support for new features like asynchronous timewarp and late latching, and compatibility improvements that ensure that Oculus users have a great experience on AMD hardware."

En alfaversion av Liquid VR ska ha släppts idag till registrerade utvecklare.

www.gamespot.com +

Steam Machines lanseras i höst

PC / Hårdvara

Flera olika typer av Steam Machines kommer att släppas nu i höst meddelade Valve under GDC där tretton olika varianter har visats upp. Prislapparna varierar från 499 dollar och uppåt där det även förra året presenterades priser på upp till 6000 dollar. Det sistnämnda lär dock höra till ytterligheterna och de flesta priserna verkar nu ligga mellan 500 och 2000 dollar. Två av företagen som presenterat sina modeller är:

Syber - Företaget släpper sex olika varianter för vardagsrummet där den billigaste kostar 449 dollar och drivs av en quad-core AMD-processor och ett icke specificerat Nvidia GeForce GTX-kort. En av de dyrare kostar 999 dollar och har en i5-4690K-processor samt ett Nvidia GeForce GTX 970. Det ska också finnas möjlighet att modifiera sina egna varianter med komponenter från Intel, Nvidia och AMD.

Zotac - Företaget släpper en variant som kommer att ha en ännu inte specificerad sjätte generationens Intel Skylake-processor, Mobila Nvidia GeForce GTX 970M, 8GB RAM samt en SSD på 64GB och en HDD på 1TB. Priset ligger på 599 dollar 999 dollar men kan komma att ändras.

På plats på GDC finns även Falcon Northwest och Alienware för att visa sina maskiner och vi lär få se mer av dem framöver.

kotaku.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen