IFA 2015 ASUS ROG GX700 är en laptop med extern vattenkylning

PC / Hårdvara

ASUS ROG GX700 verkar vara en rätt så kraftfull laptop riktad mot den dedikerade gamern och förutom att ha rätt så sköna specifikationer så kommer den med extern vattenkylning vilket är den ni ser framför latptopen på bilden ovan.

Förutom det så kommer den med en överklockningsbar Intel K-series Skylake-processor, det senaste grafikkortet från NVIDIA och den har en 17 tum stor skärm med 4K-upplösning. Fler detaljer än så finns för tillfället inte tillgängliga om ASUS ROG GX700 och man säger inte heller när den kommer att släppas eller vad den kommer att kosta. Men jag misstänker att det inte kommer att bli helt billig.

www.engadget.com +

IFA 2015 Intel lanserar Skylake

PC / Hårdvara

Intel lanserade i dag sin nya processorserie Skylake som för med sig både bättre prestanda och lägre strömförbrukning än tidigare generationer. Jämfört med Haswell ska det handla om upp till 60 procent lägre strömförbrukning vilket kommer att ge avsevärd effekt på batteritiden i bärbara enheter. Men även prestandan kommer att öka betydligt samtidigt som arkitekturen erbjuder mycket bättre stöd för 4K.

Sammanlagt handlar det om fyra huvudserier inom Skylake-familjen som går under namnen Y, U, H och S.

Y-serien, som är anpassad för mobila enheter liksom Macbook och olika surfplattor, är den som kallas för Core M och det är också där vi hittar några av de största förändringarna. Jämfört med förra generationen ska de nya processorerna erbjuda 40 procent bättre prestanda samtidigt som processorerna kommer att vara mindre och mer kompakta. Core M-serien har också delats upp i flera delar och framöver kommer vi att få stifta bekantskap med m3, m5 och m7 där skillnaden varianterna emellan främst handlar om överklockningshastigheten.

U-serien innehåller de välkända i3, i5 och i7-processorerna som återfinns i flera bärbara datorer och Skylakeversionen kommer här att ha 34 procent bättre prestanda än tidigare.

H-serien bjuder i sin tur på kraftigare fyrkärniga i3, i5 och i7-processorer och här ingår de första Xeon-processorerna för bärbara datorer. I serien ingår också intressanta Core i7-6820HK som är en upplåst processor för överklockning.

Sist ut har vi S-serien för stationära datorer där processorerna liksom för övriga serier blir kraftfullare och mer strömeffektiva. Totalt handlar det om 20 varianter med olika prestanda där priserna varierar från 60 till 312 dollar.

www.engadget.com +

IFA 2015 Acer presenterar Chromebook med vikbar skärm

PC / Hårdvara

Acer har presenterat sin första Chromebook utrustad med en skärm som är vikbar i 360 grader. Det handlar om Chromebook R11 som har en rörelsekänslig skärm på 11.6 tum, en Intel Celeron-processor, 4 gigabyte minne och en flashdisk på upp till 32 gigabyte.

Datorn släpps i USA nu i oktober med en prislapp på 299 dollar medan den anländer till Europa, Mellanöstern och Afrika i november med en prislapp på 299 euro.

www.engadget.com +

IFA 2015 Acer visar upp Revo Build

PC / Hårdvara

Acer visade nyligen upp sin nya modulära datormaskin Revo Build M1-601. Komponenterna i denna lilla Windows 10-burk kan lätt bytas genom att byta ut datorns stapelbara sektioner som hålls ihop med magneter. Sektionerna kan innehålla saker som en hårddisk på 1TB, en trådlös laddningsstation, högtalare, GPU, en projektor och en annat skoj. Fler sektioner kommer släppas allt eftersom så gamla komponenter kan uppgraderas eller bytas ut.

Storleksmässigt är Revo Build ungefär 12x12 centimeter sen kan man ju hålla på och bygga den så högt man kan. Prestandamässigt matchar den inte Razers Project Christine men om man endast vill ha en liten gullig datorburk med inte allt för mycket kraft så kanske detta kan vara ett alternativ.

Revo Build släpps under oktober månad för 199 euro men vad de olika delarna kommer kosta är oklart

www.theverge.com +

Corsair uppdaterar Bulldog

PC / Hårdvara

I somras visade Corsair upp Bulldog under Computex-mässan. Sedan dess har det hänt ett par grejer med datorn i form av ny helsvart lack och Corsair har flyttat fötterna till undersidan.

Utöver den förändringen verkar det som att Bulldog kommer bli en kompetent liten enhet med ett Mini-ITX-moderkort med Intel Z170-chipset med stöd för sätte generationens Intel Core-processorer och du kan välja mellan att antingen köra ett vattenkylt MSI Geforce GTX 980 Ti eller välja att köra ett eget grafikkort. Kör du på ett eget kommer Corsair skicka med en passiv kylare samt vattenkylning så att grafikkortet får plats i chassit och håller sig kylt.

Corsair planerar att börja sälja Bulldog i slutet av året och priset kommer ligga på 399 dollar för den billigaste varianten.

Mer information hittar ni via länken här nere till vänster.

www.corsair.com +

ReelSteady släpper videostabiliseringsprogram för After Effects

PC / Mjukvara

Brukar du ofta spela in feta filmer med actionkameror som oftast brukar bli rätt skakiga? Har du drygt 3 400 kronor som ligger och skräpar på banken? Då kanske du borde fundera på att investera i After Effects-tillägget ReelSteady som ser ut att göra även de mest skakiga videor stabila.

Utöver stabiliseringen så har ReelSteady ett intuitivt gränssnitt, länsförvrängningsfix och är utrustad med ett gäng presets till diverse GoPro-kameror.

Ovan kan ni se en kort demonstrationsvideo som visar vad ReelSteady kan göra.

www.reelsteady.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen