HP visar upp Envy Curved 34"

PC / Hårdvara

Sitter du med en dator som har rak skärm och känner dig lite töntig på grund av det? Då kanske nya HP Envy All-In-One 34" Curved är någonting för dig. HPs nya välvda best har som namnet avslöjar en 34 tum stor display med bildförhållandet 21:9 och upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar.

Inuti datorn sitter det en sjätte generationens Intel-processor som baseras på Skylake-arkitekturen som backas upp av 16GB DDR4-minne. Lagringsmässigt är Envy utrustad med 128GB SSD-disk och en hybridhårddisk på 1TB. Sedan har Envy ett Geforce GTX 960A som låter dig också spela på enheten.

HP Envy All-in-One 34" kommer dyka upp i butik i december och kommer kosta 24 990 kronor.

HP har också visat upp ett gäng platta Envy-enheter i storlekarna 23,8 och 27 tum som kommer kosta 13 990 respektive 16 990 kronor och kommer också släppas i december.

HP visar upp Star Wars-inspirerad laptop

PC / Hårdvara

HP har nu visat upp ett gäng nya datorer i olika former och slag. Något oväntat har företaget släppt en Star Wars-inspirerad laptop vid namn Star Wars Special Edition Notebook. Datorn har en 15,6 tum stor Full HD-display och drivs av en sjätte generationens Intel Core i5-processor med 12GB ram, Nvidia GeForce 940m och sedan har datorn 1TB lagring.

Hårdvaran är det minst intressanta med denna laptop då den är knökfull med Star Wars-relaterade grejer. För det första är höljet täckt av Star Wars motiv. Sedan kommer datorn köra Star Wars-tema i Windows 10 med Star Wars-ikoner och ljud från filmerna. Sedan får du också tillgång till en hel del extramaterial från filmerna och drygt 1100 konceptbilder från Star Wars-universumet.

HP Star Wars Special Edition Notebook kommer bli tillgänglig i november och rekommenderat butikspris är 7990 kronor.

www8.hp.com +

Dell visar upp XPS 12

PC / Hårdvara

Dell har nu visat upp nya XPS 12 som fått en lite annorlunda design jämfört med den tidigare modellen. Den nya laptopen låter dig använda skärmen som en surfplatta och fäster du plattan i tangentbordet så har du en fullfjädrad laptop, ungefär som Microsoft Surface Book. Till skillnad från Surface Book så sitter skärmen fast i tangentbordet med hjälp av magneter och du inte någon extra kräm när tangentbordet och skärmen kopplas ihop då all hårdvara sitter i skärmdelen.

På tal om hårdvara så används Intels nya Skylake Core M5 som har två kärnor på 2,7GHz i XPS 12. Sedan hybriddatorn finnas tillgänglig i två modeller. Ena har en skärm med 1080p-upplösning, 8GB ram och 128GB lagring och den andra modellen har en 4K-display med 256GB lagring och 8GB ram.

XPS 12 är också utrustad med en USB Type-C-kontakt som kan användas för att ladda enheten, men har också en fullstor USB 3.0-kontakt bredvid som gör att du kan koppla in andra enheter vid sidan av.

Dell kommer lansera XPS 12 i november och Full HD-versionen kommer kosta 999 dollar i USA och 4K-varianten kommer säljas för 1299 dollar. Vi uppdaterar artikeln med svenska priser och releaseplaner när vi lagt vantarna på den informationen.

Ovan kan ni se Tom Warren från The Verge klämma och känna på XPS 12.

www.theverge.com +

Tested tittar på Surface Pro 4 och Surface Book

PC / Hårdvara

Norm från Tested var på Microsofts jippo i New York för att titta på de nya produkterna de presenterade i går. Han sammanfattar lite kort vad som hände men han passar även på att, efter typ halva klippet, känna lite på Surface Pro 4 och Surface Book.

www.tested.com +

Microsoft släpper Surface Dock

PC / Hårdvara

Sitter du på en Surface Pro 3, eller planerar att plocka upp en Surface Pro 4 vid release, och vill ha lite extra portar till datorn som ethernet, USB och Displayport? Då kanske Surface Dock är någonting för dig. Surface Dock är utrustad med 4 USB 3-portar, 2 Mini Displayport, 1 ethernetport samt en 3,5mm-ljudingång. Klumpen koppas till din Surface-enhet via en Surface Connect-kabel.

Enheten visades upp under gårdagens event och kommer börja säljas i USA i samband med Surface Pro 4-releasen 26 oktober och kommer att kosta 199 dollar. Troligtvis kommer Surface Dock kosta runt 2000 kronor när den släpps i Sverige. Surface Dock är kompatibel med Surface Pro 4, Surface Pro 3 och Surface Book.

www.microsoftstore.com +

Microsoft har inga planer att lansera Surface Book i Sverige

:'(
PC / Hårdvara

Microsoft överraskade under gårdagens show med en ny laptop vid namn Surface Book och det verkar som att många, inklusive undertecknad, byggde upp ett rätt rejält ha-begär. Strax efter konferensen trillade det in ett mail från svenska Microsoft där vi fick reda på när de nya enheterna kommer släppas i Sverige och vad de kommer kosta. Vi fick reda på Surface Pro 4 kommer släppas i november och Lumia-telefonerna kommer få releasedatum och pris inom kort. Om Surface Book var det dock tyst om.

Vi frågade Microsoft varför Surface Book inte nämndes i pressmeddelandet och svaret var att Microsoft för tillfället inte har några planer att lansera Surface Book här i Sverige, vilket är riktigt tråkiga nyheter.

Förhoppningsvis kommer Microsoft släppa laptopen någon gång i framtiden, men för tillfället verkar Microsoft vilja fokusera på lanseringen av Surface Pro 4.

www.microsoft.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen