HP:s Pavillion-serie släpps nu i juni

Färgglada laptops

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Produktserien Pavillion från HP är på ingång och släpps nu i dagarna. Det handlar om varianter av Pavillion Laptop och Pavillion x360 som släpps i olika färger och utföranden.

Datorerna är inspirerade av premiumdatorerna Spectre och ENVY och har bland annat stöd för active pen. x360 är också vridbar i 360 grader.

x360 släpps som 14 tum och 15 tum och kostar 6290 respektive 6490 kronor inklusive moms. Laptop-varianten kommer i tre utföranden. En på 14 tum och två på 15 tum där den ena har en sjunde generationens Intel Core-processor och den andra en AMD-processor. 14-tummaren kostar 6990 kronor medan 15-tummarna med Intel går på 7990 kronor och 15-tummarna med AMD går på 7490 kronor. Samtliga släpps nu i juni.

via Pressmeddelande

Nu ska Malmöbaserade spelbolaget Mionix till börsen

Ligger bakom mus som mäter hjärtfrekvens

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Övrigt

Redan för ett år sedan meddelade Mionix att de ville ta steget över till börsen. Nu är det på gång att bli verklighet. Det skriver DI Digital.

Det Malmöbaserade företaget har fokuserat på att fram hårdvara för datorspelare med lite annorlunda funktioner och utseende. Bland annat har de lanserat fen datormus som kan läsa av hjärtfrekvens och stressnivåer.

Enligt Mionix vd Carl Silbersky är USA, Frankrike, Storbritannien, Japan och Tyskland de viktigaste marknaderna. Deras produkter finns dock på 35 marknader.

Nu har styrelsen fått i uppdrag att ansöka om en börsintroduktion på Nasdaq OMX. Dock är det inte klart när de kan bli klara för börsen.

Nu finns Xbox Insider Hub till Windows 10

Om man hellre vill sitta vid en dator

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

De som brukar ge feedback till Microsoft via Xbox Insider Hub kan nu göra det via datorn istället för via sin Xbox. Nyligen släpptes nämligen funktionen även till Windows 10-datorer.

Microsoft meddelar att appen fortfarande är under utveckling och inte helt optimerad. Men den finns där i alla fall.

De som deltar i Xbox Insider kan lämna feedback kring nya funktioner på konsolen och samtidigt bli belönad för sin insats.

Källkod till Windows 10 har läckt

Verkar bara vara en liten del

Foto: Pexels
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft har bekräftat att delar av källkoden till Windows 10 har läckt. Exakt hur mycket av koden som har läckt är dock oklart. Olika källor säger olika saker. En talesman från Microsoft meddelade initialt i ett mejl till The Verge ha sagt att det skulle röra sig om 32TB data inkluderat icke släppta versioner av operativsystemet. Men det verkar inte vara så allvarligt.

Koden ska nämligen ha legat uppe på BetaArchive och enligt ägaren av sajten, Andrew Whyman, var koden endast på 1,2GB. Koden ska nu vara borttagen. Sedan dess ska talesmän för Microsoft ha bekräftat för BetaArchive att det endast rört sig om en del av källkoden som dessutom redan delats med olika partners.

Oavsett om det är en stor eller liten läcka är det givetvis inte bra att källkod sprids utanför Microsofts kontroll eftersom det kan innebära säkerhetsrisker.


Humble Bundle rear ut en massa mjukvara

Redigering, musik och säkerhet

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Tjänsten Humble Bundle brukar fokusera på att sälja spel till billiga priser där pengarna går till välgörenhet. Men just nu kan man också köpa en hel del mjukvara till bra priser istället.

För en dollar får man CloudApp Pro (sex månader), Soda PDF Home och MAGIX Music Maker. Betalar man 9,14 dollar får man dessutom Corel AfterShot 3, ParticleShop, LastPass Premium (ett år) och Corel Painter Essentials 5. Slänger man ut 12 dollar eller mer får man även Panda Antivirus Pro (tre enheter i ett år), Windscribe (ett år) och Sound Forge Audio Studio 10.

Flera av de här programmen kostar separat flera hundra kronor, så har man sneglat på något av dem är det helt klart en bra deal. Erbjudandet gäller i ytterligare 13 dagar.

Mark Knopfler snackar gitarrer
Kan ett och annat 
104kg
+
Bobby Green
91 år och grymt vass på gymnastik
Ålder är bara en siffra 
155kg
+
Bobby Green
Hyperlapse genom Prag
Vacker stad 
101kg
+
Bobby Green