Drivrutin från Nvidia skapade problem för Windows 10

Se till att uppdatera till den senaste versionen

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Under helgen släppte Nvidia en uppdaterad drivrutin för sina grafikkort med syfte att optimera för spel som Battlefield 1, Civilization 6 och Titanfall 2. Resultatet blev dock att flera Windows 10-användare drabbades av problem med operativsystemet.

Windowsappar som kraschat och problem med "drag and drop"-funktioner i Windows 10 rapporterades bland annat efter uppdateringen. Nu har dock Nvidia skyndat ut en ny drivrutin (375.63) som verkar fungera som den ska. Så se till att uppdatera igen om ni installerade version 375.57 i helgen.

pcworld.com +

Rykte Nya Surface-enheter namnges innan Microsofts event

Surface Studio, Surface Laptop och Surface Dial

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

I morgon kommer Microsoft hålla låda och visa upp nya enheter i Surface-familjen. Det har tidigare ryktats om att företaget kommer visa upp en allt-i-ett-dator och prata om den stora Windows 10-uppdateringen som ska släppas i vår. Varumärkesgranskarsidan The Trademark Ninja har lagt lagt vantarna på information som ger oss lite mer kött på benen gällande de nya produkterna.

Mer specifikt har Microsoft har varumärkesskyddat namnen Surface Studio, Surface Laptop och Surface Dial, vilket ger oss en hum om vad som företaget ska visa på torsdag. Studio är med största sannolikhet allt-i-ett-datorn som vi tidigare har hört om. Laptop lär vara en renodlad bärbar dator, vilket är lite konstigt då Surface Book redan existerar. Surface Dial kan vara den kommande Windows 10-telefonen.

Om vi kommer se ovan nämnda enheter redan i morgon vet vi ännu inte. Det kan hända att Microsoft endast vill roffa åt sig flådiga Surface-namn innan någon annan gör det, men har vi tur så kan vi få se ett gäng nya Surface-prylar inom kort.

Hur som helst. Microsofts hårdvaruevent kommer dra igång klockan 16:00 i morgon och då kommer vi få reda på vad Microsoft har på ingång.

via thenextweb.com thetrademarkninja.com +

Elak Linux-bugg öppnade upp datorn för alla

Se nu till att patcha bort Dirty COW

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Nyligen så identifierades det ett rätt så seriöst säkerhetshål i Linux. Detta säkerhetshål gav utomstående användare full tillgång till systemet även om det var skrivskyddat. Säkerhetshålet fick namnet Dirty COW (copy-on-write) och i klippet ovan förklarar LiveOverflow hur folk kunde utnyttja det för att göra livet jobbigt för vissa Linux-användare.

Efter säkerhetshålet hittades så har flertalet Linux-utvecklare sett till att patcha bort buggen från sina system eller så håller de på med att göra det. Så man ju bör se till att ens Linux-system är uppdaterat med de senaste patcharna. Vill man veta hur man rättar till detta hål i Raspbian så hittar man en guide till det här.

engadget.com +

Razer släpper Blade Stealth och Core i Europa

Kommer dyka upp senare i år

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Under gårdagen presenterade Razer nya monsterlaptopen Blade Pro som utrustats med GTX 1080 samt 17 tum stor 4K-display. Företaget meddelade även att vi i Europa äntligen kommer kunna lägga vantarna på Razers lilla 12-tummare Blade Stealth samt Razer Core senare i år.

Razer Stealth är utrustad med sjunde generationens Intel Core i7-processor, 16GB ram och 1TB SSD.

Stealth kommer kosta 1099 euro och Core kommer kosta 449 euro. Enheterna kommer skeppas innan årsskiftet.

theverge.com +

Windows 10 Preview-användare kan rita på bilder med Ink

Ritfunktionerna uppdateras för betatestare

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft fortsätter jobba på Windows Ink som låter användare rita lite överallt med både penna och finger. I den nya versionen av Ink har du nu möjlighet att rita på en bild när du tittar på bilden i foto-appen. I foto-appen har du möjlighet att välja mellan flera olika pennor och sedan är det bara att gå loss på bilden.

Vill du testa de nya Ink-funktionerna så behöver du vara Insider-användare och köra den senaste Preview-versionen av Windows 10.

via engadget.com blogs.windows.com +

Razer presenterar Blade Pro

17-tums laptop med GTX 1080

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Razer höll nyligen låda för att presentera en ny Blade-dator. Den nya pjäsen heter Blade Pro och är en laptop med en 17 tum stor 4K-skärm och ett GTX 1080. Allt i ett relativt slimmat format som mäter ungefär 2,2 centimeter på den tjockaste punkten och väger 3,6 kg.

Utöver Nvidias monsterkort GTX 1080 har Razer även klämt in en Intel Core i7-6700HQ, 32GB ram, 2TB SSD, mekaniskt tangentbord med RBG-belysning samt ett gäng portar som gör att du överlever vardagen utan något som helst behov av adapter av något slag. Bland annat kommer Blade Pro vara utrustad med Thunderbolt 3 med USB Type-C-koppling vilket gör att du kan använda Razer Core med ytterligare ett GTX 1080 om inte det som sitter i räcker till.

Priset är rätt högt, vilket inte är allt så förvånande egentligen. Enheten kommer att kosta 4 199 euro vid release i november. Förhoppningsvis kommer företaget släppa en variant med nordiskt tangentbord, men vi har ännu inte fått någon sådan information ännu.

Datorns fulla specs hittar ni här nere.

via polygon.com razerzone.com +
Visa
Razer Blade Pro
NVIDIA® GeForce® GTX 1080 (8GB GDDR5X VRAM)
Intel® Core i7-6700HQ Quad-Core Processor (2.6 GHz / 3.5 GHz)
17.3-inch IGZO UHD G-SYNC, 16:9 ratio, 3840 x 2160, with LED backlight, with capacitive multi-touch
Windows® 10 64-bit
512 GB SSD RAID 0 (2x 256 GB PCIe M.2) / 1 TB SSD RAID 0 (2x 512 GB PCIe M.2) / 2 TB SSD RAID 0 (2x 1 TB PCIe M.2) options
32 GB Dual-Channel System Memory (DDR4, 2133 MHz)
Anti-ghosting individually backlit ultra-low-profile mechanical keyboard
Killer DoubleShot™ Pro:
Killer™ Wireless-AC 1535 (IEEE 802.11a/b/g/n/ac + Bluetooth® 4.1)
Killer™ E2400 (Gigabit Ethernet 10/100/1000)
Thunderbolt™ 3 (USB-C™)
USB 3.0 port x3 (SuperSpeed)
HDMI 2.0 video and audio output
SDXC card reader
Built-in stereo speakers
Dolby® Digital Plus Home Theater Edition
7.1 Codec support (via HDMI)
3.5 mm headphone/microphone combo port
Built-in webcam (2.0 MP)
Array microphone
Razer Synapse enabled with programmable keyboard, trackpad, backlighting, and fan control
Trusted Platform Module (TPM 2.0) security chip embedded
Kensington™ security slot
Compact 250 W power adapter
Built-in 99 Wh rechargeable lithium-ion polymer battery
Approx. Size: 0.88 in. / 22.5 mm (Height) x 16.7 in. / 424 mm (Width) x 11 in. / 281 mm (Depth)
Approx. Weight: 7.80 lbs. / 3.54 kg

Svenska Tobii lanserar ny ögontracker

Säg hej till Eye Tracker 4C

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Svenska Tobii har släppt en ny ögontracker vid namn Eye Tracker 4C. Enheten har samma funktionalitet som föregångaren EyeX, men den har bantat och tar nu upp mindre plats. Trots storleksminskningen har Tobii ändå lyckats peta in en dedikerad processor vid namn EyeChip CPU som sköter arbetet med att hålla reda på vad dina ögon tittar på, vilket tidigare gjordes av din dators processor tidigare.

Utöver ögontrackingen har Tobii även gjort det möjligt för 4C-användare att använda en betaversion av huvudtracking, vilket gör det möjligt för dig att luta huvudet för att titta runt hörn i spel. För tillfället verkar huvudtrackingen endast fungera i Elite: Dangerous.

Tobii Eye Tracker 4C kommer börja skeppas 25 november och enheten går att förboka för 149 dollar.

pcworld.com +