Foto / Bildbehandling

Nu släpper Adobe Animate CC som är en nyversion av Flash Professional med uppdaterade funktioner. Bland annat innehåller programmet nu nya vektorbaserade penslar och teckningsverktyg, fler exportmöjligheter och stöd för OAM så att programmet kan användas med exempelvis Muse, Dreamweaver och InDesign. Programmet har också fått Typekit-integration till HMTL5 Canvas-dokument och publiceringsinställningar till Spritesheets

Förutom lanseringen av Animate har Adobe även uppdaterat tre av sina Creative Cloud-program där Muse, Bridge och Adobe Stock får nya funktioner.

Muse CC, programmet för att bygga hemsidor, har exempelvis uppdaterats med stöd för responsiv design samt integration med Adobe Stock för royaltifria bilder och CC Libraries där användare kan återanvända innehåll i andra CC-verktyg. Även Adobe Stock har uppdaterats där över 10 000 filmklipp i 4K har adderats.

Sist ut är Bridge CC som används för att organisera bilder och filmklipp och här har Adobe justerat hur cachen fungerar. För det första kan cachen justeras av användaren och dessutom ska miniatyrbilderna, förhandsvisningar och metadata laddas mer effektivt. Användare kan också radera objekt i cachen när programmet inte används.

PC / Hårdvara

Ett nytt mekaniskt tangentbord från Asus har presenterats med en design som är minst sagt udda och där fokus ligger på en tyst upplevelse.

Tangentbordet är nämligen utrustat med Cherry MX Red key-switchar som ska vara tystare än Cherry MX Blue Key och som har en aktiveringspunkt vid två millimeter och en aktiveringskraft på 45 gram. Tangentbordet har också fem macroknappar, kontroller för volym och bakljus, två USB 2.0-portar och plats för en mobilhållare som kan placeras på övre långsidan.

Än så länge har vi inget lanseringsdatum eller pris men en introduktionsfilm för tangentbordet kan ni se ovan.

www.maximumpc.com +
PC / Hårdvara

Canonical har visat upp en Ubuntu-version av surfplattan Aquaris M10. Plattans skärmstorlek ligger på 10,1 tum och är utrustad med en MediaTek-systemkrets och 2GB ram och erbjuder ett pekvänligt gränssnitt. Det speciella är att plattan kan kopplas till en extern skärm vilket gör plattan till en fullfjädrad pc som kör Linux-disten Ubuntu.

Microsoft har med Windows 10 Mobile och Continuum gjort det möjligt att koppla en telefon till en skärm och använda luren som en dator, men problem kvarstår då endast ett fåtal appar fungerar med Continuum för tillfället. Tack vare Ubuntu verkar Canonicals lösning vara betydligt smidigare då du inte får en lightversion av operativsystemet när du kopplar M10 till en skärm, utan du får en desktopversion av Ubuntu.

Ubuntuversionen av Aquaris M10 kommer släppas i mars.

www.theverge.com +
Spel / Multiplattform

I går berättade vi om det nya tangentbordet G810 Orion Spectrum från Logitech och nu har vi även fått veta att de som köper produkten, under en begränsad tid, får med en kopia av The Division. Ett tilltag som säkert kan locka en del köpare.

Vill ni läsa mer om själva tangentbordet kan ni göra det nedan.

www.gamespot.com +
PC / Hårdvara

Logitech har nu visat upp ett sprillans nytt mekaniskt tangentbord. G810 Orion Spectrum heter det och är utrustat med Logitechs egna Romer-G-brytare som, enligt Logitech själva, ska ha 25 procent snabbare aktivering jämfört med andra mekaniska brytare och har en aktiveringspunkt vid 1,5 millimeter.

Designen är sofistikerad och tangentbordet har en matt yta samt flätad kabel. Eftersom det är ett gamingtangentbord har G810 givetvis RBG-lampor i tangenterna som gör att det kan skifta mellan 16,8 miljoner olika färger.

Logitech G810 Spectrum Orion kommer släppas nu i februari och rekommenderat pris är 1 999 kr.

www.mynewsdesk.com +
PC / Mjukvara

För första gången sedan Windows 10 släpptes har det nya operativsystemet gått förbi Windows XP i statistiken. Nya januarisiffror visar att Windows 10 är installerat på 11,85 procent av datorerna medan XP ramlat ner till 11,42 procent. Windows 8.1 är i sin tur installerat på 10,4 procent.

Dominerande är dock fortfarande Windows 7 som leder statistiken med 52,47 procent av installationerna vilket är en minskning från tidigare 55,68 procent.

microsoft-news.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen