Snubbe gör tangentbord av betong

Kände att plastskal var för bräckligt

En Redditanvändare vid namn ipee993cd kände att traditionella skal för tangentbord var för töntigt, eller nåt, och bestämde sig för att göra ett eget. Vilket material som användes? Metall? Titan? Näh, gammal hederlig betong vilket gör att tangentbordet totalt väger drygt 5,5 kg.

Hur det såg ut när ipee933cd byggde betonghöljet kan ni skåda i detta Imgur-album och hur det såg ut när tangentbordet var färdigt se ni här: Betongtangentbord på Imgur. Här under ser ni en kort video som demonstrerar ljudet från tangentbordet.

via reddit.com reddit.com +

Rykte Google släpper laptopen Pixel 3 nästa år

Kommer att köra hybrid-os:et Andromeda

Foto: Android Police

Android Police rapporterar att enligt två av deras tillförlitliga källor så planerar Google att släppa en laptop som kör det ryktade hybrid-os:et Andromeda under kvartal tre nästa år.

Andromeda är som vi har skrivit om tidigare ett eventuellt nytt operativsystem från Google som är en sammanslagning av deras mobila operativsystem Android och deras desktop-operativsystem Chrome OS. Detta kommer vi eventuellt få ta oss en första titt på redan nu på tisdag 4 oktober då Google kommer att hålla en stor presentation i USA.

Enligt Android Police källor ska googlers från Chrome-, Android- samt Pixel-avdelningarna ha arbetat på det här projektet i flera år. Projektet sägs nu gå under kodnamnet "Bison" och det ska handla om en laptop med en 12,3 tum stor skärm som även ska gå att använda som en tablet. Datorn kommer att köra en Intel m3 eller i5 Core-processor, ha 32 eller 128GB lagring och 8 eller 16GB RAM. Allt detta ska förpackas i ett skal som ska vara mindre en 10 millimeter tjockt.

androidpolice.com +

Windows 10 nu installerat på 400 miljoner enheter

Det tar sig!

Microsoft meddelar idag att Windows 10 har installerats på 400 miljoner enheter runt om i världen sedan operativsystem släpptes i juli förra året.

På årsdagen för drygt tre månader sedan hade operativsystemet installerats på 350 miljoner enheter, vilket betyder att att mängden installationer per månad har dippat en aning sen det slutade vara gratis att uppgradera.

Tidigare var Microsofts plan att ha Windows 10 installerat på en miljard enheter innan 2018, men valde att skjuta på deadlinen på obestämd tid. Och efter att ha sett de senaste siffrorna så känns det som ett klokt beslut.

theverge.com +

GOG utökar Connect-utbudet med 17 nya spel

Få bland annat DRM-fri version av Hotline Miami

För en tid sedan drog GOG igång initiativet Connect som låter dig ta spel från Steam och föra över dem till GOG så att du kan avnjuta dem utan Steams DRM-skydd. Nu har GOG meddelat att de lägger till 17 nya spel i Connect-systemet och några av dessa är Hotline Miami, Shadow Warrior-remaken från 2013 och X Rebirth.

För att använda GOG Connect så behöver ni bara klicka på länken här nere till vänster och logga in med ert GOG-inlogg och sedan välja att synka med ert Steam-konto. Har ni spel som finns på GOG Connect så kommer spelen att dyka upp i GOG Galaxy-mjukvaran samt bli tillgängliga för nerladdning via GOG.

Hela listan med GOG Connect-spel hittar ni via länken här nere till vänster

via engadget.com gog.com +

Lenovos Signature-datorer låser enheterna till Windows 10

Trist för Linux-användare

Lenovo Yoga 900 ISK2 UltraBook

Har du sneglat på Lenovos nya Microsoft Signature-datorer och funderat på att köpa och installera valfri Linux-dist på den? Då har vi dåliga nyheter då det endast går att köra Windows på Signature-datorerna. Anledningen till detta är att Lenovo valt att köra RAID-konfiguration på Signature-datorernas SSD och eftersom det inte finns några Linux-drivers för SSD-konfigurationen så kan du inte köra något annat operativsystem än Windows 10 på Lenovos Signature-datorer.

Microsoft och Lenovo har lämnat uttalande om situationen där företagen skriver att Linux-inkompatibliteten endast beror på RAID-konfigurationen och att detta endast påverkar Lenovos Signature-datorer och inte de andra datorerna i Microsofts Signature-program:
Lenovo recently adopted RAID on SSDs in certain product configurations, which require additional steps to support all system features. More information can be found on their support page. Recent claims about software installation issues related to Microsoft Signature are inaccurate.

via zdnet.com reddit.com +

Talon AD7200 släpps i Sverige nästa månad

Första Wigig-routern kan snart bli din för 3 490 kronor

TP-Link meddelade i dag att företagets första 802.11ad-router Talon AD7200 kommer dyka upp på den svenska marknaden under nästa månad. Denna 802.11ad-router kan nå hastigheter på
upp till 4 600 Mbps på 60 GHz-frekvensbandet men stödjer självklart även äldre frekvensband. Talon AD7200 har 32 inbyggda antenner som ska kunna koncentrera hastigheten där det finns störst behov för den.

Inne i routern hittar man en dual-core-processor på 1,4 GHz som ska se till att den kan leverera internet till flera datakrävande aktiviteter parallellt via MU-MIMO-teknologi. På baksidan hittar man fyra Gigabit Ethernet-portar och två USB 3.0-portar.

Pressmeddelandet skryter om att man med denna router kan streama 4K-video på flera enheter samtidigt, säkerhetskopiera tusentals bilder på tio sekunder, ladda ned långfilmer i HD på 14 sekunder och överföra 1GB-filer på mindre än tre sekunder.

TP-Links AD7200 släpps nästa månad till ett rekommenderat cirkapris på 3 490 kronor.

tp-link.se +

Microsoft slutar påminna om att uppgradera till Windows 10

Appen tas bort från Windows 7 och 8.1

Under Windows 10 första år på marknaden har Microsoft på flertalet sätt och flertalet gånger försökt få samtliga Windowsanvändare att uppgradera till det nya operativsystemet. Bland annat har en app med en uppmaning i Windows 8.1 och Windows 7 gjort sig påmind flera gånger under året. Utformningen på den har ändrats många gånger om och företaget har även blivit stämda några gånger på grund av appen.

Sedan två månader tillbaka är dock gratiserbjudandet ett minne blott. Vill man uppgradera till Windows 10 kostar det numera pengar. Därför tas nu också appen "Get Windows 10" bort från systemet. Är du en av de användare som inte uppgraderat slipper du med andra ord bli påmind framöver. Se bara till att ladda ner den senaste uppdateringen från Microsoft så ska påminnelsen försvinna.

mspoweruser.com +