m
r

Windows 10 får en egen OpenSSH-app

Slipp installera Putty

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I Windows 10 senaste Fall Creators Update har Microsoft skickat med klient- och server-appar i betaversion som har stöd för OpenSSH.

SSH (Secure Shell) är ett nätverksprotokoll som systemadministratörer, utvecklare och andra kan använda för att kommunicera säkert med andra datorer. OpenSSH (OpenBSD Secure Shell) är ett gäng med verktyg som används för säker kommunikation via SSH. Tidigare har Windows-användare varit tvungna att installera tredjepartsprogramvaror som till exempel Putty för att kunna använda SSH. Installerar man betaversionerna av Microsofts OpenSSH-appar så kan Windows 10-användare nu komma åt SSH direkt från datorns kommandoprompt.

Skulle du vara sugen på aktivera OpenSSH i Windows 10 så visas instruktioner för hur man gör det i videon nedan.

Google släpper Youtube VR till Steam VR

Se kattklipp i VR-miljö!

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Youtube VR har endast varit tillgänglig via Googles VR-plattform Daydream VR, men nu har gänget äntligen släppt appen till Steam VR. Med appen har du möjlighet att använda ditt HTC Vive för att titta på 360-videor samt vanliga videor i en virtuell miljö.

Appen i fråga hittar du via länken här nere till vänster. Då det är en early access-version av appen så kan det hända att du kommer stöta på en bugg eller två.

Snubbe bygger mekaniskt tangentbord med LEGO

Vackert!

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

JK Brickworks har levererat en ny video där det byggt ett mekaniskt tangentbord med LEGO-bitar i stället för knappar.

Unbox Therapy kollar in Contour Unimouse

Musen jag själv använder

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Sedan några veckor tillbaka använder jag den ergonomiska musen Unimouse från företaget Contour och här kan ni kolla in när Lewis från Unbox Therapy gör en liten minirecension av den.

Den trådlösa versionen av Unimouse är bland annat försedd med en dedikerad knapp för dubbelklick, möjligheten att vinkla musen i någorlunda valfri vinkel samt ett justerbart tumstöd. Jag är själv väldigt nöjd med min Unimouse och även Lewis verkar vara hyggligt imponerad när han avslutar videon ovan med "It turns me on".

En Contour Unimouse kostar från cirka tusen kronor.

Lightroom snyggar till foton med AI

Autojustering av bilder blir bättre

Foto: Eric Chan / Adobe
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Adobe har uppdaterat autojusteringsfunktionen i Lightroom och Camera Raw så att denna, enligt Adobe själva, ska ge ett bättre resultat med hjälp av artificiell intelligens.

Tidigare har auto-funktionen använt sig av diverse algoritmer och förinställda inställningar för att justera bilderna färger, skärpa, kontrast och annat. I den nya autofunktionen använder man sig även av artificiell intelligens som har lärts upp genom att studera resultatet av hundratusentals fotografier som har redigerats av professionella fotografer.

Den nya auto-funktionen använder sig av Adobes egen AI Sensei som även används i en kommande photoshop-funktion som ni kan läsa mer om i den inlänkade artikeln nedan.

Vladimir Cauchemar rockar loss med flöjten
Det svänger ju 
138kg
+
Bobby Green
Chili Klaus ger gosskör Ghost peppers
Så tokigt! 
192kg
+
Bobby Green
Ned Flanders varma choklad
Gör den själv vettja! 
109kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
31.5°
+
Roger Åberg
0