Microsoft Surface App visar batterinivå på tillbehör

Microsofts egna tillbehör alltså

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft Surface App har uppdaterats med möjligheten att se hur mycket batteritid som finns kvar i en rad olika tillbehör som är kopplade till Surface-datorn via Bluetooth. Batterifunktionen fungerar dock endast med Microsofts egna Surface-tillbehör som bland annat Surface Pen, Surface Dial och Surface Keyboard.

Microsoft Surface App hittar ni via länken här nere till vänster.

Skype rullar ut en förhandstitt på sin nya design

För datorn

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsofts chatt-applikation Skype har rullat ut en förhandstitt som man kallar för Skype Preview som visar lite av de nya grejerna och den nya designen i nästa version av Skype för datorn.

Den nya designen följer omdesignen av Skypes mobila appar som man visade upp tidigare i år. Det finns bland annat en ny meddelande-flik där man kan se vad som har hänt medan man själv inte varit aktiv på tjänsten. Vidare finns det även ett nytt mediagalleri där man kan välja bilder och annat man skulle vilja bifoga i diskussionen.

Skype Preview går att ladda ner till macOS, Windows 7 samt Windows 8 från Skype Insider som hittas på länken nedan.

Razer introducerar färgerna Mercury och Gunmetal

Eller vitt och grått som det också kallas

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Razer har sedan urminnes tider levererat produkter som är klädda i svart, men nu har Razer bestämt sig för att kasta in lite mer färg i sortimentet. Och med färg menar vitt och grått. Från och med nu kommer du kunna beställa flertalet produkter från Razer i de nya färgerna Mercury och Gunmetal.

Enheterna som kommer finnas tillgängliga i de nya färgerna Blackwidow X Chroma, Lancehead, Kraken 7.1 samt musmattan Invicta.

Världens största datacenter ska byggas i Norge

I Ballangen

Foto: Kolos
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Det amerikansk-norska företaget Kolos har presenterat planer på vad de säger kommer att bli världens största datacenter.

Datacentret är tänkt att byggas i den norska kommunen Ballangen som ligger ovanför polcirkeln i höjd med Riksgränsen. Kolos säger att tillgången till vattenkraft samt det kyliga klimatet i Ballangen gör platsen perfekt för att driva ett datacenter. Det stämmer antagligen då till exempel Facebook har byggt datacenter i Luleå som i och för sig inte riktigt ligger riktigt lika långt norrut.

När anläggningen väl står klar kommer den att täcka upp en yta på 600.000 kvadratmeter. Initialt tror man att datacentret kommer att dra 70 megawatt men tanken är att det inom ett årtionde ska bli 1000 megawatt. Det kan jämföras med Facebooks datacenter i Luleå som drar 120 megawatt.

Det finns inga uppgifter om när Kolos tror att datacentret kommer att stå klart och även om man redan säkrat en del av projektets finansiering så verkar det återstå att få in ytterligare finansiering för att projektet ska bli verklighet.

Razer presenterar laptopmusen Atheris

350 timmar med två AA-batterier

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Razer fokuserar mest på tillbehör för gamers, men gänget har nu släppt en mus som riktar sig mer till vanliga användare. Enheten heter Atheris och har en näst intill ambidextriös design med tumknappar på vänstra sidan. Atheris levereras med tekniken Adaptive Frequency Technology, som även används i nya Lancehead, som håller kopplingen mellan datorn och musen stabil. Musen är utrustad med en sensor på 7200DPI och totalt väger musen 66 gram. Det mest imponerande är batteritiden som enligt Razer ligger på 350 timmar med två stycken AA-batterier.

Razer Atheris säljs för tillfället via Razerzone.com för 59,99 euro och kommer dyka upp i fysiska butiker senare i år.

McDonalds släpper paj med mörk, smält choklad
Men bara i Korea... 
108kg
+
Roger Åberg
Nu kan du göra stiliga våfflor
Med Star Wars-motiv 
124kg
+
Roger Åberg
Det här är världens dyraste Porsche
Såldes för 14 miljoner dollar i helgen 
106kg
+
Roger Åberg