Lenovos nya stationära dator väger bara 1,3 kilo

Som en MacBook Air

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Kraftfull hårdvara tar allt mindre plats. Det märks inte bara på laptops utan även på stationära datorer. Ett exempel på det är Lenovos nya dator P320 Tiny. Den väger endast 1,3 kilo men är ändå utrustad med ett Intel Core i7-7700T Kaby Lake, NVIDIA Quadro P600, upp till 32GB DDR4-2400 RAM och upp till 2TB hårddiskutrymme via två SSD-platser.

Själva boxen mäter 3,6x18x18 cm och den har plats för sex USB 3.0, gigabit ethernet och sex DisplayPort-utgångar varav två mini-DisplayPort. Själva datorn står sedan i en docka som också förser den med ström.

Priset ligger på 800 dollar för den mest påkostade varianten. Enligt Lenovo ska den finnas tillgänglig i USA redan nu.

Spotify nu tillgängligt i Windows Store

Grattis alla Windows 10 S-användare

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I samband med Microsoft Build meddelade företaget att flertalet större och mer populära applikationer var på ingång till Windows-butiken, vilket gör det möjligt för Windows 10 S-användare att fortsätta använda sina favoritprogram. Nu har Spotify dragit sitt strå till stacken och gjort sitt program tillgängligt i Windows-butiken.

Så om ni känner för att ladda ner Spotify från Windows Store så är detta nu möjligt. Annars kan ni göra precis som vanligt och ladda ner musikspelaren via Spotifys hemsida.

iFixit plockar isär nya Surface Pro

Lite lättare att laga än Surface Laptop

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

iFixit har lagt vantarna på nya Surface Pro som släpptes förra veckan och givetvis har gänget plockat isär enheten för att se vad datorn har för komponenter och hur lätt den är att laga. Och precis som Surface Laptop är enheten rätt svår att laga själv, men det är inte omöjligt. Mer specifikt får Pro 1 av 10 i lagningsbarhet då samtliga komponenter sitter bakom skärmen, vilket betyder att det alltid kommer finnas en risk att ha sönder den om du vill in i datorn.

En grundligare genomgång av insidan av Surface Pro hittar ni via länken här nere till vänster.

Lenovo visar bärbar dator med böjbar skärm

Endast ett koncept

Foto: Lenovo
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Vi har sett konceptversioner av böjbara telefoner. Men en vik- och böjbar dator? Tja, varför inte. Lenovo har i alla fall visat upp en konceptversion av en böjbar dator vilket visar att tankarna finns.

Konceptet visades nyligen upp under ett event i New York. Som ni ser på bilden ovan har datorn en stor skärm som går hela vägen ner till det integrerade tangentbordet och den ser onekligen flexibel ut. Enligt Lenovo skulle dock en sådan här dator främst användas tillsammans med röstkommandon eller en stylus. De sade också att datorn skulle vara möjlig att skapa genom avancerade material och en ny skärmteknologi.

Det lär dock dröja innan vi får se någon sådan här på marknaden.

USA inte längre på pallplats i superdatorligan

Schweizisk superdator snabbare än USA:s snabbaste

Foto: CSCS
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Schweiz nationella superdator-centrum har uppdaterat en av sina superdatorer så att denna nu räknas som den tredje snabbaste superdatorn i världen. Det innebär USA:s snabbaste superdator, en Cray XK7 med namnet Titan, nu trillar ner till fjärdeplats i superdatorligan.

Schweiz har uppdaterat superdatorn Piz Daint, en Cray XC50, så att denna nu rullar på i en hastighet på 19,6 petaflops. Tidigare hade Piz Daint en hastighet på 9,8 petaflops och efter uppgraderingen hoppade den upp fem platser i superdatorligan.

Världens två snabbaste superdatorer återfinns för tillfället i Kina. Sunway TaihuLight är utan konkurrens världens snabbaste superdator med sina 93 petaflops medan Tianhe-2 tillsvidare verkar ligga rätt säkert på andraplatsen med 33,9 petaflops.

Här nedan följer ett klipp på när CSCS spikar ihop Piz Daint 2012.

Hyperlapse genom Prag
Vacker stad 
101kg
+
Bobby Green
Die Antwoord släpper bisarr kortfilm
Jack Black är med! 
134kg
+
Bobby Green
Världsrekord i att hoppa hopprep
Skolbarn i Japan sätter rekord 
151kg
+
Bobby Green