Airdroids desktopklient får filhanterare

Lättare att leta runt på mobilen

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Airdroid är en rackarns smidig app som underlättar delning av filer och aviseringar mellan din dator och telefon. Nu har tjänsten blivit snäppet smidigare då utvecklarna lagt in en ordentlig filhanterare i desktopversionen.

Filhanteraren i Airdroid fungerar som andra filhanterare, men den kommer med trevliga extrafunktioner som möjligheten att endast se bilder på telefonen.

iFixit plockar isär Surface Laptop

Är typ omöjlig att laga

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Förra veckan släpptes Microsoft Surface Laptop och många av er undrar säkert hur enkelt det är att öppna enheten för att reparera eller uppgradera komponenter. iFixit har kommit med svaret och på en skala 0 till 10 när det kommer till lagningsbarhet så får Laptop en stark nolla. Anledningen bakom det urusla betyget är för att enheten helt enkelt inte är gjort för att öppnas. Och även om du lyckas komma åt moderkortet så möts du av ett sådant där CPU, RAM och SSD är fastlött på moderkortet.

Så om du planerar att köpa en Surface Laptop och känner att du någon gång i framtiden skulle vilja uppgradera komponenterna så är detta förstås rätt tråkiga nyheter.

Microsoft visar upp tangentbord med fingeravtrycksläsare

Samt nya möss

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Under gårdagen lanserades ett gäng Microsoft-enheter som nya Surface Pro, Surface Laptop samt Surface Studio, men Microsoft började även kränga lite tillbehör som du kan använda till din nya Surface-enhet. Det handlar om tangentbordet Modern Keyboard med fingeravtrycksläsare som du kan använda för att logga in på din Windows 10-dator.

Utöver tangentbordet har Microsoft även visat upp nya musen Modern Mouse som har samma designspråk som Modern Keyboard, vilket betyder att den är gjord i metall och är grå typ. Till sist har vi nya Arc Mouse.

Modern Keyboard kommer släppas inom kort och ska kosta 129 dollar. Modern Mouse kommer kosta 49 dollar. Arc Mouse kan bli din för 79 dollar. När enheterna släpps i Sverige är för tillfället oklart, men om vi har tur så kommer det ske i samma veva som USA-releasen.

Microsoft Office äntligen tillagt i Windows-butiken

Lagom till Windows 10 S-releasen

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Idag släpptes Microsoft Surface Laptop och som känt kör den Windows 10 S, som är en variant av Windows 10 där du endast kan installera appar och program från Windows Store. Microsoft Office är en applikation som har lyst med sin frånvaro i Windows-butiken, men nu har det blivit ändring på det så även Windows 10 S-användare kan vara produktiva.

Nu kan du måla med Munch penslar i Photoshop

Digitala varianter då

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Konstnären Edvard Munch hade en väldigt speciell stil. En av hans mest kända verk är Skriet.

Nu lanserar Adobe en digital variant av Munchs penslar som från och med i dag kan användas i Photoshop och Sketch. Penslarna har skapats genom att man tagit högupplösta bilder på de fysiska originalpenslarna och sedan justerat dem för digital användning.

Penslarna är tillgängliga för alla användare. De som vill kan också delta i en tävling där uppdraget är att måla en femte variant av just Skriet. Munch målade nämligen själv fyra varianter. Vinnaren kommer bland annat att få sitt verk utställt på Munchmuseet i Oslo. Vill ni läsa mer om tävlingen kan ni göra det via länken nedan.

Filippo och hans Alfa Romeo Giulia GTA
En bil att försvinna bort i 
106kg
+
Bobby Green
Så polerar du en rostig kniv
Om du inte vill köpa en ny 
190kg
+
Bobby Green
Renovering av en klassisk leksaksbil
Hot Wheels från 1968 får nytt liv 
108kg
+
Bobby Green