Krönika Assassin's Creed mådde bra av ett sabbatsår
Nu är Ubisoft på rätt spår 
43.0°
+
Emmy Zettergren
0

IBM presenterar typsnittet IBM Plex

Hoppas det ska bli lika populärt som Helvetica

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Den här veckan visade IBM upp lite mer av sitt första egna typsnitt "IBM Plex" som man har utvecklat under en tid.

Till skillnad från många andra storföretag så har IBM aldrig haft något eget typsnitt vilket många inom företaget har tyckt varit lite märkligt. IBM:s kreative chef Mike Abbink som även varit ansvarig för utvecklingen av IBM Plex säger till Fast Company:
"When I came to IBM, it was a big discussion: Why does IBM not have a bespoke typeface? Why are we still clinging on to Helvetica?
The way we speak to people and the conversations we need to have and we’d like to have, is that still the right way to express ourselves? We should really design a typeface that really reflects our belief system and make it relevant to people now. Helvetica is a child of a particular sect of modernist thinking that’s gone today."

IBM Plex är gratis och går att ladda hem på länken nedan. Än så länge rullar typsnittet i en betafas och kommer att lanseras officiellt någon gång under nästa år. I videon nedan kan ni lyssna på lite IBM-folk som varit inblandade i utvecklingen av typsnittet.

Margues Brownlee testar Google Pixelbook

Fantastisk men svår att rekommendera

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Dyra Chromebooks är lite konstiga, de kan vara fantastiska men lite handlingsförlamade på grund av operativsystemet. Resultatet blir ofta att antalet personer som nöja sig med den något begränsade funktionaliteten och samtidigt är beredda att betala en relativt hög prislapp, de är helt enkelt inte så många.

Googles Pixelbook är grym hårdvara och den har en hel del roliga funktioner både i hård- och mjukvaran. Men samtidigt, Chrome OS. Och så är en del saker lite udda.

Marques Brownlee har testat Pixelbook och är klart tveksam. Recensionen och genomgången är ändå värd att kolla in!

via Youtube

Logitech får Star Wars-feber

Släpper ett gäng Battlefront II-inspirerade gamingtillbehör

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Logitech har samarbetat med DICE för att leverera lite möss, tangentbord, headset och musmatta med Star Wars: Battlefront II-motiv. Mer specifikt handlar det om tangentbordet G810, musen G703, headsetet G933 samt musmattan G840 som fått Inferno Squad-logotyp på sig.

Logitech har inte meddelat när vi kommer kunna lägga vantarna på enheterna eller vad de kommer kosta, men i videon ovan kan ni i alla fall se en glimt av nyheterna. Här nere hittar ni ytterligare en video från Logitech där de pratar lite mer om samarbetet.

via Youtube

Near Share är typ AirDrop för Windows 10

Dela filer smidigt via Bluetooth

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I den senaste Insider-versionen av Windows 10 introducerar Microsoft funktionen "Near Share" som väl närmast kan beskrivas som motsvarigheten till Apples AirDrop.

Med Near Share så kan Windows 10-användare skicka filer via Bluetooth till andra Windows 10-datorer. Mottagaren av filen kommer att få meddelande om att en fil är på ingång och kan då välja att ta emot eller avvisa denna fil. Förutom filer så ska det även vara möjligt att skicka webbadresser, så kallade urlar, via Near Share.

I dagsläget fungerar bara Near Share om båda inblandade datorer kör Windows 10 Insider Preview Build 17035 eller senare.

Massa säkerhetshål i Linux drivrutiner för USB

Var försiktig med vad du stoppar in i datorn

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

En av Googles säkerhetsexperter har undersökt säkerheten i Linux USB-hantering och hittat hela 79 stycken säkerhetsluckor av varierande omfattning.

De flesta av säkerhetsluckorna leder i värsta fall till att Linux-datorer kan hänga sig eller startas om när någon kör in ett USB-tillbehör som preparerats för detta. Några av säkerhetsluckorna ska dock kunna ge en obehörig möjlighet att ta över vissa av datorns funktioner och exekvera kod på denna.

Anledningen till att det finns så mycket säkerhetsluckor i Linux drivrutiner för USB är att det finns så mycket USB-tillbehör och dessa kräver en mängd drivrutiner varav många inte ska vara särkilt väl testade skriver Bleeping Computer.

Hur som helst, "hittar" du ett USB-minne på gatan eller annan plats så är mitt råd att inte stoppa in det i datorn om du inte känner att du har väldigt bra koll på vad som kan hända då. Det gäller oavsett vilket operativsystem du kör.

Caferacer genom vackra Dolomiterna
Ser härligt ut 
111kg
+
Bobby Green
Genomskinliga kokkärl
Se bättre vad du lagar 
187kg
+
Bobby Green
The Tail of a Whale kommer till Systembolaget
Kombinerar ale med veteöl 
107kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
37.1°
+
Roger Åberg
0