Är din dator redo för Mixed Reality?

Ny app kan kolla det åt dig

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Under hösten är det dags för lansering av Microsofts nya mixed reality-headset. Nu finns det också en officiell app som kan kolla om din dator pallar trycket. Den både kollar igenom datorns prestanda och meddelar vilka delar som behöver en översyn.

Microsoft har också sedan tidigare delat med sig av minimikraven för att datorn ska klara av mixed reality. Bland annat rekommenderas minst en tvåkärnig Intel Core i5-processor med hypertrådning, ett Intel HD Graphics 620 samt 8GB RAM.

Appen är gratis och finns att ladda ner från Windowsaffären.

HP presenterar nya Z-serien

Workstations som går att bygga ut rejält

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Känner du att du vill ha en dator med möjlighet att peta in 24 ram-minnen med upp till 3TB ram, dubbla Xeon-processorer med upp till 56 kärnor samt två NVIDIA Quadro Pro? Då kanske HP:s nya arbetsdatorer kan vara någonting för dig. Företaget har presenterat Z-serien som kommer i smakerna Z8, Z6 och Z4. Värstingen Z8 går att få med hårdvaran ovan, men troligtvis kommer du överleva med 1,5TB ram. Endast Z8-lådan med moderkortet kommer kosta 2 439 dollar, men vill du uppgradera med mer kraftfull Xeon-processor och lite Quadro-kort så får du lägga på en nolla eller tre på prislappen.

Z6 och Z4 går att kitta lite mer "humant". 384GB kommer du kunna peta in i Z6 samt dubbla 24-kärniga Xeon Platinum 8180M och Quadro-kort. Z4 har endast utrymme för en Xeon-processor, mer specifikt W-serien som toppas av Xeon W2155, upp till 256GB ram och prislappen är lite snällare. För Z4-lådan får du lägga ut 1 239 dollar.

Z8 och Z6 kommer börja säljas i oktober och Z4 kommer i november.

Du kan byta skärm på nya allt-i-ett-datorn från HP

Uppgradera efter behov

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Köper man en allt-i-ett-dator är man vanligtvis fastlåst med den hårdvara som följer med. Men HP vill att man i alla fall ska kunna byta skärm med sin senaste modell EliteOne 1000.

Dock är det endast skärmen som är utbytbar och inte resterande hårdvara liksom grafikkort eller minne. Dessutom går det endast att välja mellan specifika skärmar från HP när man vill uppgradera. Men ändå. Kanske lockar det någon.

Förutom lanseringen av den nya datorn meddelar HP att de uppgraderar sina bärbara datorer EliteBook x360 1020 och EliteBook 1040. X360 blir lite tunnare med mer ljusstark skärm och 1040 utrustas med en fyrkärnig i7-processor.

Samtliga datorer kommer att släppas nu i september. Extra utbytbara skärmar kommer att släppas i november. EliteOne har ett startpris på 1259 dollar medan de bärbara datorerna startar på 1379 dollar.

Windows 10 får spel att lagga

Microsoft är på gång med uppdatering

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Det har kommit en hel del rapporter den senaste tiden om laggande spel i Windows 10. Problemen har bland annat tagits upp på olika forum. De verkar dessutom ha uppstått efter Creators Update i våras och påverkar vissa spel.

Nu meddelar Microsoft att de identifierat vad det är som felar och en uppdatering ska vara på väg ut till användarna. Uppdateringen finns dessutom redan ute för de som är insidertestare. Resterande får vänta till höstuppdateringen. Enligt MSPoweruser ska vissa även ha löst problemet genom att stänga av Xbox Game DVR.

  tack Håkan Berggren pcgamer.com +

Xiaomi Mi Notebook Pro vill vara en Macbook Pro

Till halva priset

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Förra året visade Xiaomi upp den Macbook Air-inspirerade laptopen Notebook Air och i år verkar det som om Xiaomi har siktet instället på Apples Macbook Pro då man tidigare idag visade upp laptopen Notebook Pro.

Det handlar om en laptop med en 15,6 tum stor skärm som kör upplösningen 1920x1080 pixlar. Den har en quadcore i7-processor från Intel, upp till 16GB RAM samt 1TB lagringsminne på SSD. Vidare finns det en inbyggd fingeravtrycksläsare i datorns trackpad, kortläsare för tre olika minneskorts-format, 2 USB-C-ingångar, 2 vanliga USB-ingångar samt en HDMI-ingång.

De kinesiska priserna för Xiaomi Mi Notebook Pro startar på cirka 7.800 kronor. Det finns inga uppgifter om på vilka marknader som datorn kommer att släppas på.

Foo Fighters åker bil med James Corden
Är Carpool Karaoke tillbaka där det hör hemma? 
156kg
+
Bobby Green
Få en inblick i Lady Gagas liv utanför scenen
Dokumentär sänds i morgon 
100kg
+
Bobby Green
80-talsreferenserna i Stranger Things
Det finns ett par 
128kg
+
Bobby Green