Låtsas att du jobbar på Windows 95

Spelsimulator för låtsasjobbare

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Har du lite långtråkigt och vill återuppleva Windows 95 storhetstid finns nu den här Windows 95-simulatorn som utvecklaren kallar för It Is As If You Were Doing Work.

I simulatorn ska man göra diverse prylar i en webbaserad Windows 95-miljö för att ta sig vidare i "spelet". Det kan handla om att skriva ett mail, ställa in diverse reglage eller helt enkelt bara att trycka på rätt knapp i dialogrutor.

Simulatorn är utvecklad av professor Pippin Barr som säger att han genom simulatorn vill visa en eventuell framtid där de flesta arbetsuppgifter automatiserats och tagits över av datorer och robotar. Barr säger:
"The game poses as an application that humans who have been put out of work by robots and AI can play as a way to recapture the sense they once had of doing work and being productive. It's a kind of semi-condescending service offered by this new world to those of us who can't deal with it."

John McAfee och Intel gör upp

McAfee får inte döpa sitt företag efter sig själv

John McAfee
Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Förra hösten blossade det upp en juridisk tvist mellan John McAfee, som en gång i tiden grundade antivirusföretaget McAfee, och Intel, som köpte upp McAfee för 7,7 miljarder dollar 2010.

Anledningen till tvisten var att John McAfee ville döpa om sitt nystartade företag "MGT Capital Investments" till "John McAfee Global Technologies". Då Intel äger varumärkesrättigheterna till "McAfee" förbjöd de John McAfee att använda det tilltänkta namnet varpå McAfee stämde Intel som i sin tur lämnade in en motstämning mot McAfee.

Nu meddelas det att de båda parterna ska ha gjort upp i godo vilket innebär att John McAfee inte får döpa sitt företag till något "McAfee"-relaterat men däremot har han rätt att använda sitt namn när han marknadsför företaget och deras produkter.

Logitech pratar lite G903

Hur har de förbättrat den smått episka G900?

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

För några veckor sedan presenterade Logitech de nya mössen G903 och G703 som är kompatibla med den nya Powerplay-musmattan som låter dig ladda mössen trådlöst. Men Powerplay-kompatibilitet är inte de enda nyheterna och i videon ovan pratar Logitech om andra förändringar som gjorts på den nya G903.

För att sammanfatta har G903 fått nya brytare som ska klara av 15 miljoner klick och du kommer ha möjlighet att lägga till en vikt på 10g om du känner att musen är för lätt. Det sistnämnda är rätt trevligt då G900 kändes lite väl lätt.

Hur som helst. G903 kommer, tillsammans med G703 och G Powerplay, släppas i september. 1899 kronor kommer du få lägga ut för G903, 1299 kronor kommer G703 kosta och musmattan Powerplay kommer kosta 1399 kronor.

via Youtube

Timeline-funktionen i Windows 10 försenas

Trist

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Fall Update till Windows 10 släpps i september och planen har tidigare varit att ge användare tillgång till funktionen Timeline. Med Timeline skulle du ha möjlighet att sömlöst fortsätta på diverse arbeten när du hoppar mellan olika enheter, men det verkar som att vi kommer vara tvungna att vänta ett tag till.

I ett Twitter-inlägg skriver Microsoftchefen Joe Belfiore att Timeline inte kommer dyka upp i den kommande höstuppdateringen.


När vi kommer få tillgång till Timeline är för tillfället okänt, men med stor sannolikhet kommer vi få tillgång till den i samband med den stora uppdateringen som kommer släppas i vår.

Windows 10 skickar uppdateringsaviseringar till äldre versioner

Bör uppdatera för att undvika spridning av ransomware

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I och med Wannacry och liknande ransomware-attacker så kan det vara rätt bra att hålla sin dator uppdaterat uti fingerspetsarna för att undvika strul. Nu har Microsoft meddelat att de kommer skicka ut aviseringar till användare som kör äldre versioner av Windows 10 för att få dessa användare att uppdatera sina operativsystem.

Aviseringen i fråga säger till användaren att deras Windows 10-version, mer specifikt Windows 10 version 1507, är utdaterad och inte kommer få några säkerhetsuppdateringar om de inte laddar ner den senaste versionen av operativsystemet. Användaren ombeds därefter att ladda ner uppdateringen manuellt via Microsofts nerladdningssida.

Tut i luren! I dag är det ölets dag!
Bästa dagen 
129kg
+
Bobby Green
Moddad Mercedes-Benz 190SL med rätt detaljer
Byggd för att köras 
101kg
+
Bobby Green
Trollkarl kastar snubbes telefon i floden
Ångest... men ett trick så klart 
186kg
+
Bobby Green