Intel ska släppa SSDs med 3D NAND under nästa år

PC / Hårdvara

Under en webcast igår så avslöjade Intel att de kommer att släppa SSDs med 3D NAND under andra halvan av nästa år. Det 3D NAND som ska användas har utvecklats i samarbete med Micron och använder 32 lager för att ge 256 Gb lagring i ett MLC-chip. Används tre bitar per cell så får man istället 384 Gb.

Enligt Intel så ska detta göra det möjligt att tillverka 10 TB SSDs under de kommande åren och man kan lagra 1 TB i en mobil formfaktor som är endast 2 mm tjock. Det verkar dock som att Intel själva kommer tillverka 3D NAND utan kommer bara göra det om det är rimligt kostnadsmässigt.

Ett demo med en prototyp visades upp men Intel verkar inte ha bestämt sig vilket marknadssegment som produkter först ska släppas i. Företag och PC-entusiaster ligger dock högt på listan.

techreport.com +

Samsung slår på stort med FreeSync

PC / Hårdvara

AMD har talat mycket om FreeSync under det senaste året och började med att visa upp ett demo med bärbara datorer under CES för att sedan gå vidare till stationära skärmar under Computex. Nu har företaget avslöjat att Samsung under nästa år kommer släppa UHD-skärmar med stöd för tekniken.

Samsungs första modeller kommer inkludera UD590 som kommer att finnas tillgängligt i 23,6" och 28" samt UE850 som kommer i storlekarna 23,6", 27" och 31,5". Det nämns inga specifika specifikationer förutom "ultra-high-definition" vilket normalt brukar betyda 4K, eller upplösningen 3840x2160.

AMD säger också att Samsung kommer implementera FreeSync i alla UHD-produkter, något som är ett stort steg för FreeSync då Samsung är världens andra största tillverkare av PC-skärmar.

www.amd.com +

Liten pekskärm för Raspberry Pi

PC / Hårdvara

Adafruit lanserar idag en liten pekskärm för Raspberry Pi som kanske kan vara något att ha till ditt nästa hemmabygge? Skärmen är fem tum stor, har en upplösning på 800 x 480 pixlar och Raspberryn kommer att känna igen den som en vanlig mus för att det inte ska behövas extra drivrutiner för att få pekfunktionen att fungera.

en annan bra grej med skärmen är att den går att driva via ström från en USB-port. Låter det hela intressant? I så fall kan du köpa ett eget exemplar för 70 dollar.

www.adafruit.com +

Så skulle Pac-Man för Atari se ut om det släpptes idag

Spel / Spel

Det är ganska många som har tröttnat på den utveckling som dagens spelbransch tagit med spel som inte är färdiga vid release och med stort fokus på mikrotransaktioner och dyra tillägg. Just det här fenomenet driver Youtubaren Rich "Lowtax" Kyanka med i en ny video som visar hur Pac-Man för Atari 2600 hade sett ut om det hade släppts idag. Spot on?

www.joystiq.com +

Frozenprogram ska uppmuntra tjejer att programmera

PC / Mjukvara

Filmen Frozen har verkligen blivit populär hos många unga tjejer runt om i världen. Nu hoppas Disney Interactive och Code.org att de kan använda den populariteten till att uppmuntra tjejer att intressera sig för programmering. Tillsammans har de skapat ett handledningsprogram med Frozen-tema där de går igenom grunderna för programmering. Studenterna får exempelvis programmera rörelser till huvudkaraktärerna Anna och Elsa samt skapa mönster på is.

Programmet innehåller 20 steg och som handledare finns exempelvis Microsoft engineer Paola Mejia och apputvecklaren Lyndsey Scott. När alla stegen är avklarade får studenten ett certifikat som kan delas i sociala medier.

Satsningen är en del av Computer Science Education Week som anordnas av just Code.org med syfte att uppmuntra barn i skolåldern till att lära sig programmerin och extra kraft läggs på just tjejer.

mashable.com +

Gigabyte X99M-Gaming 5

PC / Hårdvara

När vi ändå talar om Micro-ATX så har Gigabyte släppt ett nytt moderkort baserat på X99-chipsetet för Haswell-E processorer i den formfaktorn kallat X99M-Gaming 5.

Gigabyte tar bort vissa funktioner som finns på de större korten för att få ner storleken och har till exempel endast fyra DIMM-platser istället för åtta. X99M-Gaming 5 får också bara fyra expansionsplatser samt att M.2-platserna inte ansluter till CPUn.

De två M.2-platserna är konfigurerade med x2 och x1-uppsättning där x1-länken är ämnad för trådlösa nätverkskort. Det trådade nätverket sköts av ett Killer NIC och för ljud står ett högpresterande Realtek Codec.

X99M-Gaming 5 kommer att kosta nånstans omkring 250 dollar när det släpps på marknaden, något som i nuläget är oklart när det kommer ske.

www.gigabyte.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen