Windows 10 skickar uppdateringsaviseringar till äldre versioner

Bör uppdatera för att undvika spridning av ransomware

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I och med Wannacry och liknande ransomware-attacker så kan det vara rätt bra att hålla sin dator uppdaterat uti fingerspetsarna för att undvika strul. Nu har Microsoft meddelat att de kommer skicka ut aviseringar till användare som kör äldre versioner av Windows 10 för att få dessa användare att uppdatera sina operativsystem.

Aviseringen i fråga säger till användaren att deras Windows 10-version, mer specifikt Windows 10 version 1507, är utdaterad och inte kommer få några säkerhetsuppdateringar om de inte laddar ner den senaste versionen av operativsystemet. Användaren ombeds därefter att ladda ner uppdateringen manuellt via Microsofts nerladdningssida.

Logga in på Windows 10 med en Samsung Galaxy

Logga in med ditt fingeravtryck

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Samsung har uppdaterat sin android-app Samsung Flow och bland annat implementerat stöd som gör att man kan låsa upp Windows 10-maskiner med en Samsung Galaxy.

Med senaste versionen av Flow så kan man använda fingeravtrycksläsaren på Galaxy S6, S7 samt S8 för att via Windows Hello logga in på Windows 10-maskiner. Förutom det så gör den senaste uppdateringen av Flow det möjligt att synka meddelanden mellan telefonen och Windows 10-datorer. Detta var tidigare möjligt om man hade en Samsung-dator med Windows 10 men nu är det alltså möjligt att göra på alla Windows 10-datorer.

Den senaste versionen av Samsung Flow hittas på länken nedan och för att den ska kunna låsa upp datorer krävs det att datorn kör Windows 10 Creators Update.

Microsofts nedlagda Surface Mini läcker

Ser ut att vara en trevlig liten surfplatta

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

För några år sedan meddelade Surface-chefen att de jobbade på en miniversion av Surface-plattan som kort och gott hette Surface Mini. I slutet av 2014 lades tyvärr projektet ner och vi fick aldrig någon miniplatta från Microsoft. Nu har dock lite nya bilder på enheten dykt upp på internet och det känns som att gänget kanske borde ta en titt på projektet igen.

Surfplattan skulle ha en 8 tum stor pekskärm med upplösningen 1440 x 1080 som skulle vara kompatibel med Surface-pennan. På insidan skulle enheten utrustas med ett stycke Snapdragon 800, 1GB ram samt Adreno 330. I och med processorn så skulle enheten inte kunna köra fullversionen av Windows, utan endast Windows RT som företaget lade ner under 2015.

Anledningen till att projektet lades ner var på grund av att Surface Mini inte levererade lika mycket variation jämfört med syskonet Surface Pro. Och med tanke på den minskande surfplatte-försäljningen så kanske det ändå var rätt beslut.

Sweclockers bygger en dator

En videoserie i tolv delar

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Våra vänner borta på Sweclockers har släppt en videoguide till hur man bygger en speldator. I denna videoserie i tolv delar går Sweclockers Jonas Thörnqvist igenom hur man monterar de olika datorkomponenterna så man kan spela lite Crysis på fritiden.

Vill man kan man spana in den 59 minuter långa guiden i sin helhet i klippet ovan eller så kan man se videoseriens tolv olika kapitel via länken nedan.

Google verkar jobba på Chromebook med Assistant-knapp

Och fingeravtrycksläsare

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Google verkar jobba på en ny Chromebook som går under arbetsnamnet Eve som ser ut att komma med ett par trevliga funktioner. Techsidan Chrome Unboxed har lagt vantarna på information som pekar på att Eve kommer utrustas med dedikerad knapp för snabb tillgång till Google Assistant samt ett stycke fingeravtrycksläsare.

I höstas så trillade det in lite mer rykten om Eve som handlade om att datorn kommer ha en pekskärm med upplösningen 2400 x 1600 pixlar, alltså 3:2-format precis som Pixel, och ska ha bakgrundsbelyst tangentbord och stöd för pekpenna.

När Eve kommer släppas är för tillfället okänt, men troligtvis lär det ske tidigast i höst.

Kända ansikten i British Airways säkerhetsvideo
Mr. Bean är en klant, som vanligt 
149kg
+
Bobby Green
Han är pappa till Carolina Reaper
Världens starkaste chilipeppar 
115kg
+
Bobby Green
Tut i luren! I dag är det ölets dag!
Bästa dagen 
141kg
+
Bobby Green