The Verge recenserar Samsung Chromebook Pro

Det gör även Techcrunch och Ars Technica

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Samsung Chromebook Pro kommer inte släppas förrän i april, men ett gäng amerikanska techmedier har redan lagt vantarna på Chrome OS-datorn. Ovan ser ni vad The Verge tycker om enheten och här under hittar ni recensioner från Ars Technica och Techcrunch.

youtube.com +

Cortana ska hjälpa dig hålla löften genom att läsa dina mejl

Påminner dig även om du inte frågar

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Tanken med den digitala assistenten Cortana är att den ska kunna hjälpa till att strukturera vardagen genom att exempelvis hålla koll på checklistor och påminna om händelser du själv angett att du vill ha hjälp med att komma ihåg. Nu lanserar dock Microsoft en ny funktion där Cortana även ska kunna påminna om saker utan att användare ber om det.

Den nya funktionen innebär att Cortana kommer att skanna av de mejl du skriver och notera om du lovat att göra något, exempelvis att skicka ett brev eller ringa någon. Tekniken är framtagen tillsammans med Microsoft Research. Om användare även anger en sluttid i mejlet kommer Cortana att skicka en notis när deadline närmar sig och även spara informationen i Windows åtgärdscenter.

Till en början kommer funktionen endast att finnas i USA. Den kommer även att rulla ut till iOS och Android under de kommande veckorna.

blogs.windows.com +

Nya designen i Windows 10 ser flådig ut

Minimalistiskt och vit taskbar

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Nyligen höll Microsoft låda och pratade om universalappar och fördelarna med sådana. Gänget smög även iväg en bild som visar den nya designen i Windows 10, som för övrigt går under namnet Project Neon. Microsoft har länge kört på Metro-design som har varit aningen färgsprakande, men med Neon verkar gänget skala tillbaka färgerna en aning. Som ni ser på bilden ovan har den nya Groove-appen ett riktigt cleant utseende och taskbaren längst ner har blivit vit och Microsoft-apparna kör monokromt tema.

När Project Neon-designen blir tillgängligt för allmänheten är för tillfället okänt, men troligtvis kommer det inte ske innan Creators Update släpps.

arstechnica.com +

AMD Ryzen får inte stöd för Windows 7 trots allt

Rapporterna var felaktiga

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

För ett tag sedan skrev vi om att AMD:s nya arkitektur Ryzen skulle ha stöd för Windows 7 till skillnad från Intels senaste arkitektur Kaby Lake som endast har stöd för Windows 10. Men nu meddelar AMD själva att rapporterna som florerat på internet är felaktiga. Ryzen kommer alltså inte att få stöd för Windows 7.

Däremot säger AMD att de har testat arkitekturen med den äldre versionen av Windows vilket kanske är anledningen till att ryktena startade från första början. Men det blir alltså inget officiellt stöd. Så här säger AMD i ett uttalande till PC World.

“To achieve the highest confidence in the performance of our AMD Ryzen desktop processors (formerly code-named ‘Summit Ridge’), AMD validated them across two different OS generations, Windows 7 and 10. However, only support and drivers for Windows 10 will be provided in AMD Ryzen desktop processor production parts.”

pcworld.com +

Specs för Samsung Galaxy TabPro S2 läcker

Verkar vara värdig Surface-konkurrent

Samsung TabPro S och inte S2.
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Det verkar som att Samsung har en uppföljare på TabPro S på ingång. Enligt information som trillat in hos amerikanska FCC så verkar det som att uppföljaren S2 blir en rätt kompetent och trevlig enhet. Om FCC-informationen stämmer så ska TabPro S2 utrustas med sjunde generationens Intel Core-processor, ha en 12 tum Super Amoled-display med QHD-upplösning, 4GB ram och 128GB SSD. Enheten ska även vara utrustad med två stycken USB 3.0 Type-C-portar, men jag håller tummarna att gänget petat in en Type-A-port också.

S2 verkar komma i fyra olika smaker beroende på vilken Windows 10-version du vill ha och om du vill ha LTE-radio eller ej.

När enheten visas upp eller släpps är för tillfället okänt, men vi kommer troligtvis få den informationen under MWC som drar igång om några veckor.

Hela specslistan hittar ni precis här:
Operating system: Windows 10 Home or Pro
Display: 12-inch Super AMOLED Quad HD, 2160 x 1440.resolution
CPU: 3.1 GHz Intel Core i5-7200U 7th Gen, Kaby Lake
GPU: Integrated Intel HD Graphics 620
RAM: 4GB LPDDR3
Storage: 128GB SSD
Power: 5070 mAh battery with 25W Turbo Charger
Camera: 13-megapixel rear camera with 4K video, full-HD 5-megapixel front camera
Ports & Connectivity: SD card slot, two USB 3.0 Type-C ports, Bluetooth 4.1, 2.4 GHz / 5 GHz 802.11 a/b/g/n/AC Wi-Fi, optional LTE
Extras: S-Pen and keyboard cover

theverge.com +
Intensiv tävling på skridskor
Klipp från Ice Cross Downhill 
124kg
+
Bobby Green
Gröna Lund får en ny berg- och dalbana
Har premiär 2020 
157kg
+
Bobby Green
Därför är fröbanken så viktig
Ett återbesök 
126kg
+
Bobby Green