HTC och HP samarbetar med Vive-redo dator

Spara några tusenlappar

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Sugen på HTC Vive men har ingen VR-redo dator och har inte lust att betala en halv miljard för en sådan? Då kanske detta paket är någonting för dig. HP och HTC samarbetar och börjar erbjuda ett VR-paket för 1 500 dollar. Med i paketet får du ett stycke HTC Vive med kontroller och sensorer samt HP Envy 750-415VHR som är utrustad med Intel Core i5-processor, Radeon RX 480, 8GB ram och 128GB SSD samt 1TB hårddisk.

Troligtvis kommer HTC och HP fortsätta att samarbeta för att ta fram liknande, och mer kraftfulla, datorpaket i framtiden.

vive.com +

Uppdaterad HP visar upp uppdaterade enheter

Spectre x360, Envy 13 och Envy 27 AIO

Spectre x360
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Intel har visat upp nya processorer i Kaby Lake-familjen och inte helt oväntat har HP uppdaterat några av sina enheter för att dra nytta av den sjunde generationens Intel Core-processorer. De enheter som fått ett lyft är Spectre x360, Envy 13 och Envy 27 AIO.

Spectre x360 har fått en lite annorlunda design jämfört med föregångaren och är nu 11,8 millimeter smalare på bredden. Trots att enheten har blivit mindre har HP lyckats höja batteritiden med 25 procent och ska nu räcka i 15 timmar tack vare ett större batteri och den nya processorn som är mer energieffektiv. Du kommer även kunna ladda datorn till 90 procent på 90 minuter, vilket är riktigt trevligt. Utöver det går datorn att få med sjunde generationens Intel Core i5 eller i7, upp till 16GB ram och 1TB SSD. Spectre x360 är även utrustad med infraröd kamera vid sidan av webbkameran som låter dig logga in på din dator tack vare Windows Hello.

Envy 13 har fått samma hårdvaruuppdatering som x360, det vill säga sjunde generationens Intel Core-processorer, 16GB ram, 1TB SSD och ett batteri som du kan ladda snabbt och ska räcka i upp till 15 timmar. Envy 13 har en 13 tum stor display som du kan få med antingen full HD-, quad HD- eller ultra HD-upplösning.

Allt-i-ett-datorn Envy 27 AIO kommer kunna utrustas på samma sätt som ovan nämnda datorer, men kan även köpas med dedikerat grafikkort. Nvidia GTX 950M för att vara specifik.

Spectre x360 kommer börja säljas idag för 1 050 dollar. Envy 13 börjar säljas 26 oktober och kommer kosta 850 dollar. Allt-i-ett-datorn Envy 27 kommer också senare i oktober och ska kosta 1 300 dollar. Vi uppdaterar när vi fått information om svensk release.

Uppdatering:
Nu har vi fått reda på när enheterna kommer bli tillgängliga i Sverige och vad de kommer kosta:
HP ENVY All-In-One 27 förväntas vara tillgänglig i december och kosta från ca 18990 SEK inkl moms.
HP Spectre x360 förväntas vara tillgänglig i november och kosta från ca 12990 SEK.
HP ENVY Laptop med QHD+ eller FHD bildskärm förväntas vara tillgänglig i oktober och kosta från ca 8490 SEK.
HP ENVY 27s Display förväntas vara tillgänglig i december och kosta från ca 5990 SEK.

engadget.com +

Wacoms MobileStudio Pro har en rackarns känslig penna

8 192 nivåer av tryckkänslighet

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Wacom har visat upp en ny platta som låter dig rita med riktig hör tryckkänslighet. Pennan som följer med plattan kan mäta upp till 8 192 nivåer av tryckkänslighet, vilket är fyra gånger mer än vad föregångaren Cintiq Companion hade.

Wacom MobileStudio Pro kommer i två storlekar, 13,3 tum med 2K-upplösning och 15,6 tum med 4K. Du kommer kunna köpa plattorna med en rad olika komponenter på insidan. Den billigaste versionen av MobileStudio Pro 13 har en sjätte generationens Intel Core i5-processor, 4GB ram, 64GB SSD samt Nvidia Quadro M600M. Pro 16 kan du få med Intel Core i7-processor, 16GB ram, 512GB SSD och Nvidia Quadro M1000M med 4GB Vram. Båda plattorna finns tillgängliga med Intel RealSense 3D-kamera som låter dig scanna av objekt i tre dimensioner.

Den billigaste versionen av Wacom MobileStudion Pro 13 kommer kosta 1 499 dollar och värstingversoinen av 15,6-tummaren kommer kosta upp mot 2 999 dollar. Båda plattorna kommer släppas i november.

via theverge.com wacom.com +

Samsung visar upp cylinderformad dator

ArtPC Pulse är utrustad med högtalare

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Apple har inte visat upp en ny version av Mac Pro på över nästan tre år, men som tur är har Samsung hoppat in i matchen och har visat upp en egen cylinderformad dator. Datorn, som företaget döpt till ArtPC Pulse, påminner om Samsungs 360-högtalare och på toppen sitter det faktiskt en högtalare från Harman Kardon som dunkar ut ljud i 360 grader.

Högtalaren med en inbyggd dator är utrustad med sjätte generationens Intel Core i5-processor, 8GB ram, 256GB SSD samt AMD Radeon RX 460. Det finns även en version med i7-processor.

Vad får du betala för denna best? En hel del. Datorn går att förboka på Amazon för 1 199 dollar, eller 1 599 om du vill ha i7-processorn, och release sker 28 oktober.

theverge.com +

Chrome 55 kommer vara betydligt snällare mot ramminnet

50 procent mindre användning på vissa sidor

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Chrome är inte precis den bästa webbläsaren när det kommer till minneshantering. Utvecklarna jobbar dock ständigt på stt förbättra webbläsarupplevelsen och har nu meddelat att Chrome 55 kommer vara betydligt snällare mot ramminnet än någonsin förr.

Chrome 55 kommer innehålla en uppgraderad Javascript-motor som kräver betydligt mycket mindre ram för att kunna arbeta och i Googles tester, där man besökt sidor som Reddit, New York Times och YouTube, har ram-användningen minskat med 50 procent jämfört med Chrome 53.

Chrome 55 kommer bli tillgängligt 6 december.

engadget.com +

Microsoft håller låda 26 oktober

Dags för ny Surface?

Microsoft Surface 3
Foto: Roger Åberg
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Microsoft har bekräftad datumet för sitt Surface-event och det kommer gå av stapeln 26 oktober. Under eventet väntas vi se nya Surface-enheter och det ryktas om att företaget kommer visa upp en sprillans ny allt-i-ett-dator i Surface-familjen.

Utöver ny Surface-hårdvara väntas Microsoft även prata lite om Xbox och nästa stora Windows 10-uppdatering.

Enligt rykte kommer Microsoft inte att uppdatera Surface Pro-serien i år, men företaget har tidigare teasat om en ny version av Surface Book. Vi håller tummarna att företaget inte endast kommer fokusera på mjukvara och stationära datorer.

Hur som helst. 26 oktober smäller det. Skriv in det i era kalendrar.

theverge.com +

Så här ser nya Paint från Microsoft ut

Stöd för touch och 3D

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft är på gång med en ny och mer modern version av sitt ritprogram Paint som har stöd för både 3D och touch. Nu har ett par filmer läckt som visar hur appen är tänkt att fungera.

Appen är designad för Windows 10 och kommer att vara universal.

mspoweruser.com +