Logitech visar upp nya tangentbordet G410 Atlas Spectrum

PC / Hårdvara

Logitech har nu visat upp ett sprillans nytt gamingtangentbord som använder Romer-G-brytare. Enligt Logitech levererar Romer-G-brytarna 25 procent snabbare aktivering jämfört med konkurrerande mekaniska tangentbord på marknaden. Romer-G har också förbättrad hållbarhet och klarar av 70 miljoner nedtryckningar och håller upp till 40 procent längre än andra tangentbord.

G410 är betydligt mindre än Logitech tidigare gamingtangentbord då man har plockat bort numpaden och makrotangenter, vilket ger snäppet mindre funktionalitet men gör att tangentbordet är betydligt lättare att bära med sig.

G410 Atlas Spectrum är det mekaniska tangentbordet som våra fans har frågat efter – litet nog att ge dig extra utrymme för armen som styr musen, och lätt nog att bära med sig

Rekommenderat pris på Logitech G410 är 1 599 kronor och release kommer att ske i början av oktober.

blog.logitech.com +

Microsoft släpper startkit för Windows 10 IoT

PC / Hårdvara

Är du sugen på att börja leka med IoT-prylar men vet inte var du ska börja? Då kanske Microsoft och Adafruit kan hjälpa dig. Gänget har tagit fram ett startkit för Windows 10 IoT där du får med ett stycke Raspberry Pi 2, ett sd-kort med Windows 10 iIoT och ett gäng komponenter som wifi-modul, lampor och sensorer.

Hela kitet kostar 115 dollar och du hittar det här: Microsoft IoT Pack på Adafruit.

blogs.windows.com +

Wavelet Turbulence skapar realistiska explosionseffekter

PC / Mjukvara

Att få explosioner att se verkliga ut på filmer och i spel är viktigt och inte helt enkelt men får man det att se snyggt ut kan det verkligen skapa minnesvärda scener.

Wavelet Turbulence är en mjukvara som har just ett syfte, att få explosioner att se realistiska ut och i videon ovan får vi se hur mjukvaran fungerar och vad det är som gör att explosioner ser ut som just explosioner. Wavelet Turbulence har använts i flera stora filmer liksom Avatar, Iron Man 3, Man of Steel och The Amazing Spiderman.

Nedan hittar ni också en bonusvideo med tio läckra filmexplosioner.

gizmodo.com +

Ocarina of Time i Unreal Engine 4

PC / Mjukvara

Youtubeanvändaren ArtistAsrtorias har lagt upp en video där han visar hur Ocarina of Time skulle se ut i Unreal Engine 4 och närmare bestämt får vi oss en rundtur i Kakariko Village.

Skaparen har sagt att hans nästa projekt kommer att vara Kokiri Forest där han vill lägga in cutscenes och en och annan NPC.

  tack Alexander Jonsson

Nvidia trycker in ett GTX 980 i bärbara speldatorer

PC / Hårdvara

Vanligtvis brukar bärbara speldatorer vara utrustade med specialdesignade grafikkort, men det vill Nvidia ändra på och meddelar att de kommer att släppa en i princip komplett version av deras kraftfullaste kort GTX 980 med 2048 CUDA-kärnor till bärbara speldatorer. Dessutom kommer korten att kunna överklockas.

För att genomföra sin nya satsning har Nvidia börjat samarbeta med bland annat Asus och MSI där MSI GT72 blir den första datorn att ha stöd för det nya grafikkortet som ska kunna prestera 30 procent bättre än datorer med deras tidigare bärbara grafiska flaggskepp GTX 980M.

För att få plats med kortet kommer det endast att placeras i datorer som har en skärm på 17 tum eller större och datorerna kommer sedan att kunna köra spel som GTA V, The Witcher 3 och Metal Gear Sold V: The Phantom Pain med maxad grafik.

blogs.nvidia.com +

Kille skapar tangentbord anpassade för emojis

PC / Hårdvara

Bara för att demonstrera hur det skulle se ut om du vill ha ett tangentbord, eller faktiskt flera, som bara hanterar en massa emojis har Tom Scott satt ihop en video där han visar upp sin kreation. 14 tangentbord, en dator och mer än 1000 klistermärken på emojis bildar tillsammans en extremt onödig och platskrävande emojifest.

Men man får ge honom det att varje emoji på tangentborden faktiskt skriver ut en emoji på datorn. Alltid något.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen