PC / Hårdvara

Microsoft släppte nyligen sin senaste kvartalsrapport där vi kan se att det ser rätt ljust ut på Surface-fronten, men på mobilfronten är siffrorna inte lika positiva. Under det senaste kvartalet lyckades Microsoft kränga en hel del Surface-enheter, vilket gjorde att intäkten landade på 1,35 miljarder dollar, vilket är en höjning på 29 procent jämfört med försäljningen från samma period förra året. Intäkten för telefonsegmentet är dock en annan historia, då den föll rejält med 49 procent.

Totalt så föll Microsoft intäkt med 10 procent under kvartalet, 26,5 miljarder dollar jämfört med 23,8 miljarder.

via Engadget www.microsoft.com +
PC / Mjukvara

Windows 10 kommer redan i dag med några förinstallerade appar liksom liksom spelet Candy Crush Soda Saga. Och fler kommer det att bli. Näst på tur är reseappen TripAdvisor där företaget bakom appen meddelar att den snart kommer att levereras förinstallerat på miljontals enheter med Windows 10.

Förinstallerade appar är något som uppskattas av vissa men inte av andra. Dels kan det vara smidigt att få appar serverade och dels kan det vara irriterande att få appar installerade som man inte vill ha. Men det verkar som om förinstallerade appar är något som Microsoft själva inte har något emot och gissningsvis kan det komma fler samarbeten framöver.

www.pcworld.com +
Spel / PC

I dag släpps som bekant Windows PC-versionen av Rise of the Tomb Raider medan PC-versionen av betan för The Division släpps imorgon. För att maximera inställningarna grafiskt släpper nu Nvidia drivrutiner anpassade för de två spelen som bland annat för med sig stöd för externa grafikkort via Thunderbolt 3.

Drivrutinerna kan laddas ner via GeForce Experience nu och de finns även tillgängliga för manuell nedladdning via Nvidias nedladdningssida för både Windows 10 och andra versioner av Windows.

Nedan kan ni läsa våra intryck av Xbox One-versionen av spelet liksom Windows PC-versionen.

www.techspot.com +
PC / Hårdvara

Norm Chan och Patrick Norton från Tested tar en titt på nya Dell XPS 13 som är utrustad med bland annat sjätte generationens Intel Core i5-processor, 8GB ram och en ssd på 256GB. För att sammanfatta den 18 minuter långa videon så gillar gänget datorn då det är ett riktigt trevligt bygge, bra skärm och anständig batteritid.

youtube.com +
PC / Hårdvara

Vill du slippa ha flera skärmar på skrivbordet men ändå en riktigt bred bildyta? Samsung och LG är båda på gång med ultrabreda skärmar som kan ersätta dina två befintliga.

Från Samsung kan vi vänta oss två varianter med bilförhållande 32:9, vilket alltså motsvarar två skärmar med 16:9, där en är på 49 tum och den andra på 41 tum. Dock har de ännu inte specificerat vilken upplösning skärmarna kommer att få. Skärmen från LG ska i sin tur vara 37,5 tum, erbjuda en upplösning på 3840x1600 och ha ett bilförhållande på 2.4:1 som liknar 32:9 men som är bättre anpassat för Bluray-filmer.

Än så länge är skärmarna under utveckling, men vi ser fram emot mer information när de börjar bli klara för marknaden.

www.pcworld.com +
PC / Hårdvara

Vi kan vänta oss fler surfplatteliknande hybriddatorer liksom Surface Pro framöver, men från Huawei och Xiaomi som nu enligt flera rapporter båda jobbar på egna modeller.

Båda datorerna ska ha stöd för att köra både Windows 10 och Google Android på samma enhet vilket är en trevlig funktion. Datorn från Xiaomi ska vara 13 tum stor och datorn från Huawei på 12,9 tum. Med andra ord två ganska likvärdiga datorer sett till den information som släppts än så länge.

Vilken kraft datorerna kommer att erbjuda får vi se när de presenteras officiellt och tyvärr vet vi inte säkert när det kommer att ske. Men förhoppningsvis får vi mer information nu under våren.

phandroid.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen