The Verge recenserar Acer Predator 21 X

Storleken räknas!

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Att Acer Predator 21 X är en best är allmänt känt. Släptopen kommer med en överklockad i7-processor, två stycken GTX 1080, 64GB ram samt en SSD på 1TB. Och förstås en 21 tum ultrabred skärm. Hela paketet går för 9 000 dollar och The Verge har fått testa enheten i några veckor för att se om datorn är värd kosingen.

Det här är nya tangentbordet till nya Surface Pro

I morgon får vi se hela datorn

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

I morgon är det dags för Microsoft att visa upp en ny Surface Pro-modell. Som en liten tease på detta postade Panos Panay från Microsoft en bild på de nya tangentborden som har alcantara på sig.

Mer Surfacegodis kommer alltså i morgon.

Windows 7 var hårdast drabbat av WannaCry

Var väl kanske inte helt konstig i och för sig

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Det ryska säkerhetsföretaget Kapsersky Lab har sammanställt statistik efter förra veckan ransomware-attack och den visar att Windows 7-maskiner var de som drabbades hårdast av ransomwaret WannaCry.

Enligt Kaspersky Labs körde 98% av de datorer som drabbades av WannaCry någon form av Windows 7. Windows XP har fått en del uppmärksamhet under WannaCry-attacken men enligt säkerhetsanalytikerna på Kaspersky Lab så var det extremt få XP-maskiner som drabbades av ransomwaret.

Att Windows 7 drabbades hårdast av WannaCry är egentligen inget konstigt i sig då WannaCry ej angrep Windows 10-maskiner och Windows 7 är den Windows-version som i dagsläget används av flest datorer. Enligt en undersökning från i slutet av förra året körde cirka 23% av alla Windows-användare Windows 10 och cirka 48% Windows 7 medan både Windows 8 och Windows XP kördes av ungefär 8% vardera.

Inget Linux till Windows 10 S

Var väl kanske inte helt oväntat

Foto: Microsoft
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

När Microsoft presenterade sitt molnbaserade operativsystem Windows 10 S i början av den här månaden uppgav man att detta bara skulle kunna köra appar som laddats ner från Windows Store. Nu har dock Microsoft klargjort att vissa appar som kommer att erbjudas via Windows Store inte kommer att gå att köra på Windows 10 S.

Bland appar som inte kommer att rulla på Windows 10 S finns bland annat de tre Linux-distributionerna Ubuntu, OpenSUSE och Fedora som kommer gå att att ladda ner från Windows Store till vanliga Windows 10. Anledningen till detta är bland annat att Linux ger användare tillgång till delar av datorn som Microsoft inte vill att Windows 10 S-användare ska ha tillgång till. I ett blogginlägg skriver Microsoft:
"Just because an “app” comes from the Windows Store does NOT automatically mean that it’s safe & suitable for running in Windows 10 S. There are some apps that are not allowed to run on Windows 10 S, including all command-line apps, shells and Consoles."
Windows 10 S riktar sig främst till "icketekniska" användare och är tänkt att användas i till exempel skolor. Skulle man köra Windows 10 S och verkligen känna att man vill köra en linux-dist så kan man uppgradera från Windows 10 S till Windows 10 för 50 dollar.

WannaCry-infekterade Windows XP-maskiner kanske går att rädda

Utan att betala lösensumma

Foto: Adrien Guinet
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Ett gäng med franska säkerhetsspecialister och hackers uppger att de hittat en lösning som kan låsa upp filer på Windows XP-datorer som krypterats med det nyligen upptäckta ransomwaret WannaCry.

Man kallar sitt verktyg för Wannakey och för att det fungera så får den som drabbats av WannaCry på sin Windows XP-maskin inte ha bootat om denna sen den infekterades. Vidare så verkar det inte som om Wannakey alltid fungerar och en av personerna bakom verktyget skriver i dokumentationen som följer med Wannakey:
"In order to work, your computer must not have been rebooted after being infected. Please also note that you need some luck for this to work (see below), and so it might not work in every case!"
Ni hittar Wannakey på GitHub på länken nedan.

En låt om att rappare bara mumlar nu för tiden
Parodi på Kendrick Lamars Humble 
146kg
+
Bobby Green
Mac Lethal rappar sin pizzabeställning
Fick du med allt? 
119kg
+
Bobby Green
En kilometer lång utomhuspool mitt i Stockholm
Intressant designförslag 
264kg
+
Bobby Green