Intel visar upp prototyp av helt trådlös dator

Foto: Kevin Grocki
PC / Hårdvara

Under Intel Developer Forum i Shenzhen i Kina för ett par dagar sedan visade Intel upp en prototyp av en helt trådlös dator. Det vill säga en dator som inte är beroende av sladdar alls.

För att ladda datorn används exempelvis en trådlös laddningsplatta och för att koppla in en extern skärm används Wireless Display, Wi-Di. För att nå nätverksdiskar används WiGig.

Egentligen finns det inga tekniska hinder att lansera liknande datorer redan idag. Problemet är bristen på laddningsstationer på offentliga platser och även om förhandlingar, enligt Intel, pågår med intressanta samarbetspartners så kan det dröja innan det blir vida utbrett.

Men tanken på att slippa sladdar helt känns givetvis väldigt lockande.

pcforalla.idg.se +

Microsoft samlar alla sina appar i samma affär i Windows 10

PC / Mjukvara

Microsoft tar nu ännu ett steg närmare sin ambition att strömlinjeforma sina produkter och sitt utbud. Därför samlar de, i och med Windows 10, alla sina appar och program på samma ställe i samma affär. Tidigare har nämligen film, musik och teveprogram legat separat. Men nu har de flyttat in under en egen kategori i den grundläggande Windowsaffären där även övriga appar och spel kommer att finnas.

I de tester som inletts idag har just teveserier och filmer sammanförts och tanken är att musik ska adderas om några veckor. Förändringarna är ett led i ambitionen att skapa applikationer som fungerar över samtliga Windowsplattformar oavsett om det är PC, Xbox One, telefoner eller surfplattor.

Så här säger Microsofts Brandon LeBlanc om förändringarna och det som finns att testa just nu.

The experience you will see today is unfinished and we have a lot more work to do. For example – you won’t see movie or TV details like cast and crew and you’ll only be able to stream video content right now. But don’t worry – offline download capability will be coming!"

www.techspot.com +

Mjukvara från LG stänger av Windows UAC

PC / Mjukvara

LG har problem med en mjukvara som följer med deras ultrabreda skärmar. Det handlar om mjukvaran för skärmarnas Split Screen-funktion som har visat sig helt stänga av Windows UAC (User Account Control), vilket bland annat innebär att vem som helst kan få administratörsrättigheter och kan installera program utan att en administratör gör något godkännande.

UAC är också till för att skydda datorn mot attacker utifrån genom att den frågar en administratör om tillåtelse när en mjukvara ändras eller installeras. Med skyddet avstängt ökar det risken för att oönskad programvara installeras på datorerna.

LG är medvetna om problemet och meddelar att de jobbar på en lösning. Men tills det är löst är det att rekommendera att stänga av mjukvaran för Split Screen om du sitter på en ultrabred skärm från LG och att återaktivera UAC.

www.engadget.com +

Adobe släpper animationsverktyget Character Animator

PC / Mjukvara

Adobe har släppt ett rätt coolt animationsverktyg som man kallar för Character Animator med vilket man kan få animerade figurer att röra sig genom datorns webbkamera och mikrofon.

Som synes i videon så rör sig den animerade figuren på skärmen efter samma mönster som användaren gör framför datorns webbkamera. Det hela sker i realtid och karaktärens läpprörelser synkas via datorns mikrofon.

Character Animator är en del av Adbobes After Effects CC och finns än så länge bara tillgänglig i betaversion för Adobes Creative Cloud-användare. En skarp version av Character Animator förväntas släppas inom några månader skriver Gizmodo.

gizmodo.com +

Rocatt släpper nya gaminghörlurar

PC / Hårdvara

Sedan tidigare finns hörlurarna Roccat Kave XTD 5.1 Digital på marknaden. Men nu släpper företaget en billigare analog variant där största skillnaden är avsaknaden av integrerat ljudkort.

Roccat säger själva i ett pressmeddelande att de nya lurarna ska erbjuda en mycket bättre ljudupplevelse än föregångaren och att gamers ska slippa problem med elektromagnetiska störningar när de spelar.

Hörlurarna finns nu tillgängliga på den europeiska marknaden med en prislapp på ungefär 1100 kronor. Den verkar dock än så länge endast finnas som beställningsvara och inte på lager hos svenska leverantörer. Vi har ett exemplar på väg hem för test och återkommer med intryck.

www.tomshardware.com +

Microsoft planerar redan för en uppdatering av Windows 10

PC / Mjukvara

Det börjar närma sig release för Windows 10. Men redan nu har Microsoft börjat planera för nästa stora uppdatering av operativsystemet. Det hävdar i alla fall nya rapporter som också nämner att uppdateringen kommer att släppas år 2016 och får namnet Redstone.

Det handlar med andra ord inte om någon release av ett nytt operativsystem, liksom Windows 11. Istället handlar det om just en stor uppdatering som med all sannolikhet kommer att innehålla stora funktioner och förbättringar som inte hunnits med vid releasen av Windows 10. Redstone kommer att släpas i två omgångar - en under juni 2016 och en under hösten.

Redan när det nya operativsystemet presenterades i början av året meddelade Microsoft att Windows 10 skulle få kontinuerliga uppdateringar och vara ett levande operativsystem. Och det här verkar vara beviset på deras nya strategi. Redstone ska också finnas tillgängligt för tester när det släpps vilket med andra ord innebär att insiderprogrammet som nu används flitigt för tester av Windows 10 kommer att finnas kvar.

microsoft-news.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen