AMD och Asus planerar tätare samarbete

PC / Övrigt
AMDs samarbete med Asus kommer att öka då AMD ska använda produktnamnet Zen till sin nästa generations plattform för APU:er under 2016, något som kommer påverka den stationära marknaden, enligt källor inom industrin. Inget av de två företagen har dock lämnat någon kommentar för att bekräfta nyheten.

Källorna säger också att AMD kommer ge Asus rabatt på företagets APU:er och deras produkter innehar i nuläget omkring 30 procent av den stationära marknaden. I och med det nya samarbetet så verkar det som att AMD satsar på att öka sina marknadsandelar till över 30 procent.

Det kan dock bli så att de två företagens samarbete kan leda till att andra företag som Gigabyte, MSI och ASRock kommer dra ner på sina erbjudanden från AMD.
www.digitimes.com +

Intel rapporterar bästa kvartalet hittills

PC / Övrigt
Leveransen av PC-datorer steg under senaste kvartalet och med tanke på att det gick bra för Intel även när PC-marknaden var som värst så är det inte konstigt att företaget nu meddelar rekordintäkter. Intel säger att det är första gången som de levererat mer än 100 miljoner mikroprocessorer under samma kvartal.

Intels VD, Brian Krzanich, säger att företaget dragit in mest pengar någonsin under ett kvartal och det har även gett en stor vinst. Intäkterna steg i segmenten PC client, datacenter, Internet of things, samt software and services.

IoT var det segment som steg kraftigast med 14 procent jämfört med förra året men PC-sektorn låg inte långt efter med 9 procent. Intel slog också prognoserna som sade intäkter av 14,44 miljarder dollar då de drog in 14,6 miljarder dollar.
www.techpowerup.com +

En PlayStation 4-laptop

Spel / Sony
Ed Zarick har byggt en ny konsollaptop och denna gången har han lyckats modifiera en PlayStation 4 till ett laptopformat.

Vill man köpa en så kostar en PlayBook 4 1 395 dollar eller 1 095 dollar (exklusive frakt) om man själv levererar en PlayStation 4.
www.eurogamer.net +

Ryska hackare använde svaghet i Windows

PC / Mjukvara
Enligt säkerhetsfirman iSight Partners så lyckades ryska hackare att få tag i dokument från NATO genom en sårbarhet i Windows. Attacken som gjordes under en NATO-sammankomst förra månaden var en del i ett större spionförsök mot medlemmar som USA, England, Frankrike och Tyskland.

Spionerna vill få reda på hur NATO tänker svara på Rysslands ingrepp i Ukraina och det sägs att samma svaghet som användes även berör miljontals datorer som kör Microsofts operativsystem. Microsoft är nu dock medveten om svagheten och den ska patchas.

iSight säger dock att de ryska hackarna gjorde ett misstag då de försökte komma åt väldigt mycket data under en kort tid att de drog till sig uppmärksamhet och därmed så upptäcktes en större operation som pågått under två år.
www.bloomberg.com +

AMD släpper Catalyst 14.9.1 Beta

PC / Mjukvara
Bara kort efter att AMD släppt Catalyst 14.9 WHQL-drivrutinen så kommer det ut en ny beta kallad Catalyst 14.9.1 som tar itu med problem som finns i drivrutinen.

Det gäller bland annat BSOD som orsakas efter installation av Catalyst 14.9 WHQL-drivrutinen krascher av Catalyst Control Center och slumpmässiga krascher som har att göra med 4-way CrossFireX-konfigurationer.

Instabilitet i Battlefield 4 med 4-way CrossFireX-system har också åtgärdats samt liknande problem med Sniper Elite III.
www.techpowerup.com +

3DMark inkluderar nu benchmark för 4K

PC / Mjukvara
I den senaste uppdateringen av 3DMark (2013) till verison 1.4.775, så släpper Futuremark vad de hävdar är det första omfattande benchmarket för system med 4K Ultra HD-skärmar.

Det innebär att FireStrike nu kommer i en tredje variant som kallas Ultra och kompletterar de två, standard (1920 x 1080) och Extreme (2560 x 1440), med upplösningen 3840 x 2160.

FireStrike Ultra kommer finnas tillgänglig i licenserna Advanced och Professional men kräver inte att man kör med en Ultra HD-skärm men kräver ett grafikkort med åtminstone 3 GB grafikminne.
www.techpowerup.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen