Microsoft hintar om nya Surface-enheter

Är Surface Pro 5 på ingång?

Under ett besök av Microsofts kontor i Redmond fick utvecklaren Shubhan Chemburkar se en glimt av företagets framtid. Microsoft hade riggat ett monument för att visa upp sina tidigare produktframsteg som Surface Pro 4, Type Cover och nya Surface Pen. Företaget hade även satt upp placeholder-kartonger för årets Surface-dator och även den som kommer släppas nästa år, vilket pekar på att företagets hårdvaruplaner lever och frodas. I alla fall på PC-fronten.

Microsoft har släppt nya Surface-datorer varje år sedan 2013, men i år har företaget varit lite väl tysta. Förhoppningsvis kommer gänget visa upp nya enheter i höst.

Shubhans bild och tweet ser ni här nere.


theverge.com +

Das Keyboard visar upp det uppkopplade tangentbordet 5Q

Går att förbeställa via Kickstarter

Tangentbordsbolaget Das Keyboard har visat upp ett nytt mekaniskt tangentbord vid namn 5Q som är lite smartare än andra tangentbord. 5Q är ett uppkopplat tangentbord och du kan ladda ner diverse script till tangentbordet som bland annat kan göra att vissa tangenter lyser upp när du får ett meddelande.

Känner du att du vill ha ett 5Q så kan du förboka ett exemplar via Kickstarter för 139 dollar. När det släpps i butik kommer det kosta 229 dollar.

Ovan hittar ni Kickstartervideon för Das Keyboard 5Q

via The Verge kickstarter.com +

VLC ute nu till Windows 10

Universiella versionen alltså

I mitten av maj meddelade VLC-utvecklarna att Windows 10-versionen av mediaspelaren skulle släppas inom kort och sade då att appen var praktiskt taget redo för release och att den kanske skulle släppas under dagen. Det har gått en och en halv månad och nu har äntligen appen dykt upp i Microsoft-butiken.

VLC går att installera och köras på en rad olika Windows 10-enheter som datorer samt telefoner via Continuum. Xbox One-stöd kommer fixas senare i sommar.

Länk till appen hittar ni här nere till vänster.

via Engadget engadget.com +

Digital Foundry recenserar AMD Radeon RX 480

Mycket kraft för lite pengar

Eurogamers prestanda gurur Digital Foundry har tagit sig en närmare titt på AMDs nya grafikkort Radeon RX 480 och de verkar gilla kortet. För en relativt billig peng kan man få ut vettig prestanda med 1080p på de högre grafikinställningarna. Kortet gör ens dator även redo för virtuell verklighet om man nu har planer på att bege sig in i den världen.

Digital Foundrys videorecension kan man beskåda ovan men om man vill gå in lite mer på djupet med benchmarks och sådana grejer så kan man hitta den skrivna recensionen via länken nedan. Där hittar man även en massa videoklipp med benchmarktester.

eurogamer.net +

Säkerhetsluckor hittade i Symantecs och Nortons antivirusprogram

Läge att uppdatera omgående

En säkerhetsanalytiker på Google publicerade igår ett blogginlägg där han sade sig ha hittat flera kritiska säkerhetshål i Symantecs, som även säljer mjukvara under varumärket Norton, antivirusprogram.

I blogginlägget skriver han att det är "as bad as it gets" och säger att en användare skulle kunna drabbas av ett obehörigt intrång i sitt system enbart genom att någon skickade ett mail dit. Mailet behövs inte ens öppnas för att datorn ska riskeras att bli attackerad:
"Because Symantec uses a filter driver to intercept all system [input and output], just emailing a file to a victim or sending them a link to an exploit is enough to trigger it—the victim does not need to open the file or interact with it in anyway. Because no interaction is necessary to exploit it, this is a wormable vulnerability with potentially devastating consequences to Norton and Symantec customers."
Symantec är medvetna om problemet och har släppt en fix som ska åtgärda det. Använder du någon av Symantecs antivirusprodukter och denna inte redan har autouppdaterats så är det läge att göra det manuellt nu.

googleprojectzero.blogspot.se +

Windows 10 Anniversary Update släpps den 2 augusti

Gratis uppdatering för 350 miljoner Windows 10-användare

Idag meddelade Microsoft att Windows 10 Anniversary Update släpps den 2 augusti, något som det har ryktats om en tid men som nu alltså har bekräftats.

I uppdateringen inkluderas bland annat en snabbare version av webbläsaren Edge, stöd för Windows Ink och en förbättrad version av den virtuella assistenten Cortana.

Idag är det 11 månader sedan Windows 10 släpptes och nu kör cirka 350 miljoner användare det. Alla de kommer att få Windows 10 Anniversary Update gratis.

Efter den 29 juli, alltså exakt ett år efter Microsoft släppte Windows 10, kommer Windows 10 att kosta 119 dollar för de som ännu inte uppgraderat från Windows 7 och Windows 8.1.

via The Verge blogs.windows.com +

Microsoft betalar 10 000 dollar för påtvingad Windows 10-installation

Företaget stämdes för förlorad inkomst

Microsoft har varit rätt aggressiva med att få folk att installera Windows 10 på sina datorer och ovana användare som inte vet hur man gör för att få bort påminnelserna om Windows 10-installationen kan få lite bekymmer om Windows 10-installationen drar igång olägligt. Detta var någonting som hände Teri Goldman som driver en resebyrå i Kalifornien och använder en dator med Microsofts operativsystem för att kunna utföra sitt arbete.

Efter att Windows 10 hade installerats på Teris dator slutade den fungera som den skulle, vilket gjorde att Teris resebyrå förlorade inkomst då hon inte kunde hjälpa sina kunder. Teri stämde då Microsoft för utebliven inkomst samt ersättning för den trasiga datorn. Hon vann målet och Microsoft måste nu betala 10 000 dollar till Teri.

theverge.com +