Microsoft kommer snart visa Windows 10 med "consumer experience"

PC / Mjukvara

Microsoft släppte Tech Preview för Windows 10 i september tidigare i år och det fokuserade på operativsystemets gränssnitt för stationära datorer. Nu har företaget tillkännagett att Windows 10 ska släppas med "consumer experience", något som antagligen betyder att nästa "preview" kommer inrikta sig på ett gränssnitt för tablets och liknande.

On Wednesday, January 21st – we will be holding an event here on Microsoft’s Redmond campus where we will talk about the next chapter of Windows 10. You’ll hear directly from senior leaders from the Operating Systems Group including Terry Myerson, Joe Belfiore and Phil Spencer who will talk about the Windows 10 consumer experience – continuing the story we began in September. You’ll also hear from our CEO Satya Nadella as well.

Microsoft planerar att skicka ut en live-stream av evenemanget så att alla kan se hur nästa version av Modern UI kommer se ut. Det antas också att Microsoft kommer släppa en "Consumer Preview" av Windows 10 under evenemanget eller strax efter.

techreport.com +

FreeNAS 9.3 släppt

PC / Mjukvara

Om det finns fler än jag som kör FreeNAS för sin media hemma så kan jag nu berätta att version 9.3 är släppt.

Uppdateringen är ett större evolutionärt steg än tidigare versioner då webbgränssnittet förenklats något och omorganiserats. Det introduceras stöd för Microsoft ODX och Windows 2012 clustering samt bättre integreation i VMWare vilket inkluderar stöd för VAAI.

En lista över alla ändringar sedan 9.2.x finns att hitta via länken nedan och de som kör 9.3 beta uppmanas att uppgradera till den skarpa versionen.

download.freenas.org +

Microsoft börjar acceptera bitcoins i sina onlinebutiker

PC / Övrigt

När Microsoft gör tillkännagivanden så brukas det slås på stortrumman men nu när företaget börjar acceptera bitcoins från kunde som vill köpa mjukvara i onlinebutikerna så sägs det inte mycket. Bitcoin har på senare tid blivit en mer accepterad form av betalning och flera svenska butiker har också börjat acceptera det.

Microsoft har uppdaterat så att man med sitt Microsoft-konto nu kan köpa produkter med hjälp av bitcoin. Allt översätts till den valuta man väljer och sker via tjänsten Bitpay.

Man kan nu i Windows Store, Windows Phone Store och Xbox Live handla med hjälp av bitcoin, även om det inte går att betala direkt med den. Funktionen verkar heller inte fungera för svenska användare ännu.

www.idg.se +

Intel lanserar plattform för Internet of Things

PC / Hårdvara

Intel trycker hårt för Internet of Things och har dragit igång IoT consortium med bland andra Samsung och Dell tidigare under året.

Nu tar företaget ett nytt stort steg genom att lansera en plattform för IoT som Intel säger ska hjälpa företag att test, säkra och släppa nya smarta enheter.

Intel lansering är ett direkt svar mot Qualcomm som tagit en stor del av den mobila marknaden från Intel och har kommit långt i IoT-segmentet med AllSeen Alliance och sin AllJoyn standard. Intel verkar alltså ha lärt sig av sitt misstag med att gå in sent i ett lovande segment, något som de gjorde i den mobila sektorn.

Bakom den nya plattformen står också företag som Dell och Accenture och Intel kommer säkert jobba hårt för att få med sig fler ombord. Intel släppte också lite ny hårdvara och mjukvara som ska göra livet enklare för sina partners.

newsroom.intel.com +

GeForce GTX 960 kommer nästa månad

PC / Hårdvara

Det ryktas om att Nvidia ska släppa ett mainstream-kort i GeForce 900-serien, GeForce GTX 960, nästa månad.

GeForce GTX 960 kommer att basera sig på GM206 GPUn, alltså inte en nedskuren variant av GM204, och det kommer säkert att visas upp under CES-mässan i januari.

Det är tunt med specifikationer med det sägs att minnesbussen ska ligga på 128 bitar och mängden GDDR5-minne blir 2 GB. Prestandan kommer nog att likna GeForce GTX 770 men med mycket lägre strömförbrukning och ett pris omkring 250-300 dollar.

www.sweclockers.com +

Synaptics tillkännager SecurePad

PC / Hårdvara

Under veckan så släppte Fast Identity Online Alliance specifikationer för ett system som ska ersätta traditionella lösenord och PIN-koder. Flera stora som Google, ARM och Qualcomm samt Visa, MasterCard m fl.

Synaptics är också med i FIDO-alliansen och de har tagit fram en ny touchpad med fingeravtryckläsare som baserar sig på de nya specifikationerna. Den nya serien kallas för SecurePad och har en sensoryta på 4 x 10 mm som läser av fingeravtryck oavsett riktning.

Det gör alltså att man endast behöver lägga sitt finger på plattan istället för att göra en "swipe". Signalen skickas sedan till datorsystemet via en krypterad kanal. Sensorn kan placeras varsomhelst under plattan men skapar dock en liten död zon. Synaptics rekommenderar därför att den används i över vänstra hörnet.

SecurePad lägger endast till ett par dollar till tillverkningskostnaden av existerande produkter och är billigare än separata fingeravtrycksläsare. SecurePad kommer att visas som ett demo under CES nästa månad då vi säkert få veta mer.

techreport.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen