Tested testar LG 34UC97

PC / Hårdvara

Folket från Tested delar här med sig av sina åsikter om LGs ultra widescreen-skärm som både är böjd och har 21:9-formatet.

Denna skärm är 34 tum stor och kostar ungefär 12 000 kronor.

www.tested.com +

Chromebook med Skylake lanseras senare i år

PC / Hårdvara

Intel planerar att senare i år uppdatera flera av de Chromebooks som baseras på deras Broadwell U-processorer. Tanken är att de i slutet av året istället kommer att få Intels senaste processorversion Skylake. De mest kraftfulla varianterna kommer att utrustas med Skylake-U Core i5 eller Core i7 medan de som idag har Broadwell-U Core i3 får Skylake-U Core i3 och så vidare.

Även datorer med processorn Pentium baserade på Broadwell-U kommer att uppdateras med Skylake-U liksom datorer baserade på mikroprocessorn Celeron.

Intel planerar också att visa upp en Chromebook baserad på Core M Silicon vilket blir deras första med Core M.

www.fudzilla.com +

Amazon ger missnöjda GTX 970-kunder 20 procent tillbaka

PC / Hårdvara

Ett par personer, som har köpt sina grafikkort Nvidia GTX 970 från Amazon, ska ha fått 20 procent av priset tillbaka. Detta efter kontoversen där minneshanteringen fungerade annorlunda än vad som utlovats. Kunderna som fått ersättning verkar ha legat på en del varav Amazon har valt att betala tillbaka en del pengar. Samma summa verkar även gälla för de som handlat från nätbutiken Newegg och bett om ersättning.

Amazon säger dock att det här inte är någon generell policy utan att varje ärende hanteras separat. Även hos svenska återförsäljare ska en del rabatter ha betalats ut. Dock har vi tidigare berättat att det är ganska få som har valt att kontakta sin återförsäljare för att lämna tillbaka kortet eller be om ersättning.

www.sweclockers.com +

Du lär inte behöva lösenord med Windows 10

Foto: Janitors
PC / Mjukvara

Microsoft har meddelat att de kommer att använda sig av Fido 2.0, Fast Identification Online, i Windows 10. Det innebär att användare inte behöver lösenord utan istället kan identifiera sig med biometri, det vill säga exempelvis genom fingeravtrycksinläsning.

Fido 2.0 har in princip blivit industristandard och det känns helt rätt av Microsoft att fokusera på den nya tekniken. Det här lär också innebära att flera tillverkare med fokus på Windowsenheter framöver kommer att släppa datorer och telefoner med stöd för tekniken.

gizmodo.com +

Du kan inte längre överklocka GTX 900M-serien

PC / Hårdvara

Efter en uppdatering av drivrutinerna till Nvidias GTX 900M-serie för bärbara datorer började ägare klaga på att det inte längre går att överklocka grafikkortet och misstänkte att det handlade om en bugg. Men så var inte fallet. Tanken har aldrig varit att grafikkortet ska kunna överklockas utan möjligheten hade aktiverats av misstag. Med andra ord var uppdatering från Nvidia högst medveten och de meddelar att kortet inte är byggt för överklockning.

"Geforce notebooks were not designed to support overclocking. Overclocking is by no means a trivial feature, and depends on thoughtful design of thermal, electrical, and other considerations. By overclocking a notebook, a user risks serious damage to the system that could result in non-functional systems, reduced notebook life, or many other effects.”

Många användare är dock inte nöjda med svaret utan anser att de borde få använda hårdvaran som de vill samtidigt Nvidia med största sannolikhet vill undvika en massa trasiga Notebooks.

www.fudzilla.com +

VAIO släpper två nya bärbara datorer

PC / Hårdvara

Två nya bärbara hybrider med löstagbara tangentbord är på gång från VAIO där båda nytillskotten ingår i Z-serien.

Det handlar om VAIO Z och VAIO Z Canvas där den förstnämnda släpps i två varianter och har utrustats med en 13,3 tum stor skärm med upplösningen 2560x1440 med stöd för stylus. Båda varianterna har fått andra generationens SSD-disk medan den enklare varianten har en Intel Core i5-5257U samt 8GB RAM och den andra en femte generationens Intel Core i7-5557U-processor med 16GB RAM. Vikten kommer att ligga på 1,34 kilo medan den är 16,8 mm tjock och batteritiden ska räcka runt 15,5 timmar.

VAIO Z Canvas har i sin tur utrustats med en 12,3 tum stor skärm med upplösningen 2560x1704 och lanseras som en surfplatta med tillhörande tangentbord. Den har en ospecificerad processorvariant av Intel Core 7 och kan utrustats med upp till 16 GB RAM.

VAIO Z ska kunna förbeställas i Japan från och med idag och priset landar på ungefär 1600 dollar. VAIO Z Canvas ska släppas i mars för 1690 dollar. När och om de kommer att släppas utanför Japan är dock oklart.

www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen