Intel Skylake kan anlända i augusti

PC / Hårdvara

Än så länge har Intel inte berättat när deras kommande arkitektur Skylake ska släppas. Men nu verkar företaget Biostar ha försagt sig i ett pressmeddelande. De har nämligen berättat att deras nya moderkort, som är baserat på arkitekturen, kommer att släppas i augusti vilket innebär att hela processorarkitekturen lär släppas i nära anslutning.

Moderkortet heter Gaming Z170X och får, som namnet avslöjar, styrkretsen Z170. Den har fyra platser för DDR4-minne, M.2- och SATA Express-portar för SSD-enheter samt tre fullstora PCI Express 3.0.

Ovan kan ni kolla in en teaserfilm som släpptes tillsammans med pressmeddelandet.

techreport.com +

Sonders tangentbord är fullständigt anpassningsbart

PC / Hårdvara

Har du svårt att komma ihåg alla kortkommandon du programmerat in i olika spel och program? Då kan Sonders nya tangentbord vara något för dig. Tanken är nämligen att det ska vara helt anpassningsbart där du själv kan designa knapparna utifrån vilket program som används och vilket användningsområde knapparna ska ha. Gör genvägar till mejl, sociala medier, spelfunktioner eller programfunktioner. Sätt ut bokstäver eller bilder eller kanske både och.

Tangentbordet använder sig av elektroniskt bläck för att visa upp de egenutformade knapparna där 50 av 78 knappar kan bytas ut och göras om. Det ska också vara lätt att byta mellan de olika uppsättningarna.

Enligt Petapixel kommer Sonder att starta ett Kickstarterprojekt senare i år för att lansera tangentbordet brett. Men för den som redan nu vill köpa det finns det att beställa på deras hemsida för 199 dollar.

petapixel.com +

Toshiba inför Cortanaknapp på sina Windows 10-datorer

PC / Hårdvara

Med en enda knapptryckning ska man kunna nå Cortana på Toshibas datorer med Windows 10. Tjänsten får nämligen en dedikerad knapp på tangentbordet enligt Jeff Barney som är VD för företagets PC-avdelning i USA.

Knappen kommer att sitta uppe i vänstra hörnet och ska direkt trigga Cortana. Dessutom kommer företagets Windows 10-datorer att ha en förbättrad mikrofon för att tjänsten ska fungera tillfredsställande.

www.pcworld.com +

Hitta optimala spelinställningar för ditt integrerade grafikkort

PC / Mjukvara

Att sitta på en processor med integrerat grafikkort behöver inte betyda att det inte går att spela på datorn. Processorerna med integrerade grafikdelar blir allt mer kraftfulla och det kan oftast handla om att hitta rätt inställningar för att spelet ska flyta smärtfritt.

Nu vill Intel hjälpa sina användare att hitta rätt inställningar och har därför lanserat en onlinetjänst som heter Gamelay. Där går det helt enkelt att söka efter sin processor och sedan få en lista med rekommenderade spel. Klickar man på respektive spel kommer en skärmdump upp som visar de optimala inställningarna.

Finns Java installerat på datorn kan portalen på egen hand upptäcka vilket grafikkort datorn har, om användaren inte skulle ha koll på det själv.

www.techspot.com +

Microsoft stänger ner Metro-versionen av Skype

PC / Mjukvara

Skype finns för tillfället i två olika smaker för Windows 8.1-användare. Antingen går det att använda en desktopversion eller en Metroversion. Microsoft kommer dock att stänga ner och göra Metroversionen av Skype otillgänglig efter 7 juli.

Anledningen till detta är att i Windows 10 kommer Metro-appar, som endast går att köra i fullskärmsläge, kommer att kunna användas som vanliga desktop-program, vilket gör det onödigt att ha två olika Skype-appar.

Så om du fullkomligt älskat Metroversionen och använder den hela tiden varje dag så är detta givetvis lite tråkiga nyheter.

arstechnica.com +

Unreal Engine har nu stöd för VR

PC / Mjukvara

VR är på allas läppar. Igår fick vi se Oculus VR hålla presskonferens där de presenterade konsumentversionen av Oculus Rift. Valve jobbar vidare på HTC Vive och Sony på Project Morpheus. Vi har med andra ord mycket spännande att se fram emot och i takt med att hårdvaran färdigställs kommer också spelen.

Nu meddelar Epic Games att deras senaste uppdatering av Unreal Engine, version 4.8, introducerar stöd för just VR. Spelmotorn kommer nu att stödja utvecklingsversionerna av samtliga tre VR-versioner som nämns ovan.

Dock innehåller uppdateringen mer än så. Faktum är att det är en riktigt stor uppdatering med en releasepresentation på över 88 sidor. Bland annat har ett nytt system för rendering av gräs i större landskap släppts liksom förbättrade verktyg för dynamiska reflektioner i vatten och fönster.

Vill ni kolla in de nya uppdateringarna lite närmare kan ni exempelvis gå till Unreal Engines Twitch där de igår strömmade ett event där några av nyheterna presenterades.

Uppdaterat: Även spelmotorn Unity har fått en uppdatering för VR vilket innebär att spelutvecklare nu har flera alternativ för att utveckla till de nya glasögonen för virtuell verklighet. Just nu finns stöd för Oculus Rift medan stöd för HoloLens och Gear VR kommer att adderas framöver.

www.tomshardware.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen