Rendering på Nvidia Shield Tablet läcker ut

PC / Hårdvara
Vi har hört mer och mer om Nvidias kommande Shield-tablet den senaste tiden och nu har en rendering läckt ut på nätet. Tableten på bilden till höger liknar väldigt mycket den tidigare lanserade Tegra Note och bilden kommer från @evleaks men visar bara framsidan.

Paddan verkar ha högtalare på varje sida, om man håller den i landskapsläge, och framtill sitter det också en kamera. Färgtemat går i grått och speglar som sagt designen av förra årets Tegra Note. När det gäller insidan så säger tidigare rykten att den ska drivas av en Tegra K1-processor med 2 GB RAM och skärmstorleken ska ligga på 7,9".

Nu återstår det att se om Shield Tablet kommer fungera som en konsol i hemmet och om den kommer klara av att streama PC-spel. Det kan även kanske komma att släppas en kontroller till paddan så att man kan spela bättre på den.

Nvidia har tidigare sagt att Shield Tablet kommer släppas innan 2014 är slut och det skulle inte förvåna mig om den kommer lagom till att julsäsongen drar igång.
evleaks.at +

AMD bekräftar att 20 nm skjuts till nästa år

PC / Övrigt
Lisa Su, AMDs COO, har nu bekräftat att nya produkter baserade på 20 nm-processen inte kommer släppas förrän under nästa år. Su nämnde inte några detaljer om faktiska chip men bekräftade det hela under företagets konferenssamtal med analytiker omkring hur det gått under andra kvartalet i år.

"We (AMD) will be shipping products in 20 nanometre next year and as we move forward obviously a FinFET is also important".

FinFET är generationen som kommer efter och ligger på 16 nm. Nvidia har också talat om den processen och ska använda den för Parker under 2016. Nästa steg i Tegra-familjen är Erista och kommer troligen använda 20 nm-processen under 2015.

AMD tänker använda 20 nm-processen för att tillverka Nolan som ska ersätta den nyligen lanserade Beema. Nolan kommer bli den första produkten baserad på 20 nm och ska släppas under nästa år men självklart kommer det även nya grafikkort baserade på den nya tillverkningsprocessen.

AMDs VD, Rory Read, sade att övergången till en nya processtillverkning görs när det är lämpligt, det vill säga när kostnaden för teknologin, kostnaden för produkten som kan säljas och vinsten är rätt. Kort sagt så släppar man inte nya produkter bara för att man kan utan man gör det för att släppa högre presterande produkter och samtidigt tjäna pengar på det.

Under konferenssamtalet fick Read frågan om nära 20 nm-produkter ska släppas och han svarade då att det fortfarande finns mycket kvar att göra med 28 nm-produkter. AMD kommer även antagligen att erbjuda 32 nm, 28 nm och 20 nm-produkter samtidigt, beroende på vilket segment produkterna ligger i.
www.fudzilla.com +

MSI släpper nya bärbara arbetssationer

PC / Hårdvara
MSI har släppt sin tredje serie av mobila arbetsstationer i och med WT-serien som kommer efter GT och WS. Designen är väldigt like företagets bärbara speldatorer och WT-serien kommer med fyra modeller, WT70-20K, WT70-20L, WT60-20K 3K IPS samt WT60-20J.

WT70 kommer med en 17,3" Full HD-skärm medan WT60 har en storlek på 15,6". Den modell som sticker ut lite är WT60-20K 3K IPS som kommer med en 15,6" 3K IPS-skärm med 2880 x 1620 pixlar. Alla fyra modellerna kommer med bakbelysning till tangentbordet.

Inuti datorerna sitter en 4:e generationens Core i7 "Haswell"-processor och upp till 32 GB DDR3 RAM. Grafiken hanteras av Nvidia Quadro K3100M med 4 GB minne i WT70-20K och WT60-20K 3K IPS medan Nvidia Quadro 4100M med 4 GB minne finns i WT70-20L och Nvidia Quadro K2100M med 2 GB minne sitter i WT60-20J.

När det gäller lagring så kommer alla fyra med MSI SuperRAID SSD med antingen 3 x 64 GB eller 3 x 128 GB och en möjlighet att lägga till en hårddisk på 750 GB eller 1 TB. Datorerna innehåller också Killer K2000 NIC samt 802.11 ac WLAN.

Yttermåtten och vikten för WT70-20K och WT70-20L ligger på 428 x 288 x 55 mm och 3,9 kg samt 395 mm x 267mm x 55 mm och 3.5 kg för WT60-20K 3K IPS och WT60-20J.
www.techpowerup.com +

Linus Torvalds visar upp sitt kontor

PC / Övrigt
Klipp från The Linux Foundation där man får sig en liten titt på Linux-pappans, Linus Torvalds, kontor.
www.youtube.com +

Boktips: Business Adventures av John Brooks

PC / Övrigt
Microsoftgrundaren och filantropen Bill Gates skriver i amerikanska Wall Street Journal om vilken hans favoritbok är och avslöjar att det är en bok som han fick för över 20 år sedan av mångmiljardären Warren Buffet.

Det handlar om boken Business Adventures av ekonomijournalisten John Brooks vilket ska vara en artikelsamling om företagande. Gates skriver att han för över 20 år sedan frågade Buffet vilken hans favoritbok var och denna svarade utan att tveka att det var Business Adventures och att han skulle skicka ett exemplar av boken till Gates. Det var något han kort därefter gjorde och Gates säger att han har kvar boken än idag.

I klippet nedan kan ni lyssna på när Bill Gates berättar lite mer ingående om boken.
online.wsj.com +

DELL börjar acceptera BitCoin som betalning

PC / Övrigt
Datorföretaget Dell:s VD, Michael Dell, meddelade igår via Twitter att företaget nu accepterar den elektroniska valutan BitCoin som betalning för sina produkter.

BitCoin-satsningen genomförs tillsammans med den digitala plånboken CoinBase och Dell ska i och med det här beslutet även bli världens största datorföretag som accepterar BitCoin som betalning.

Då många som är verksamma inom BitCoin-världen ofta behöver ny kraftigare hårdvara för att generera nya bitcoins så antar jag att dagens besked från Dell inte är helt ologiskt.en.community.dell.com +
bloggportalen