Nu kan du förbeställa Steam Link

PC / Hårdvara

Under våren visade Valve upp sin Steam Link, en enhet som gör att du enkelt kan plocka med dina spel till vardagsrummet. Nu kan du förhandsbeställa den och på hemsidan står det att beräknad leverans är mellan 10-17 november.

Så här beskriver Valve själva produkten på sin hemsida:

"Ta med dig din nuvarande samling av PC-spel till vardagsrummet. Anslut bara Steam Link till din TV och hemmanätverk och få tillgång till ditt bibliotek av spel samt hela Steamkatalogen, allt detta från den bästa platsen i huset."

Det ska vara väldigt enkelt att köra igång en Steam Link. Det enda som behövs är att den ansluts till teven och hemmanätverket och sedan ska enheten automatiskt hitta datorerna på nätverket som kör Steam och strömma innehållet till teven där du kan plocka upp handkontrollen (stöd för Steam Controller samt kontrollerna för Xbox One och Xbox 360) och köra.

Priset för enheten är 54,99 euro. Vill man ha en Steam Controller säljs den separat.

  tack Peter Almvall store.steampowered.com +

AMD Radeon R9 380X släpps 15 november

PC / Hårdvara

AMD har nu presenterat ett releasedatum för sitt grafikkort Radeon R9 380X som är satt till den 15 november.

Kortet kommer att ha 2048 steamprocessorer, 4 gigabyte GDDR5-minne och en minnesbuss på 256 bitar. Vilka klockfrekvenser kortet får är dock ännu oklart men det förväntas ligga på över 1000 Mhz.

Priset beräknas landa på runt 250 dollar.

www.fudzilla.com +

Luma är ett nytt intelligent wifi-system

PC / Hårdvara

Är du less på din router som ständigt bråkar med dig och dina enheter? Då kanske nya Luma är någonting för dig. Luma-systemet är en smart sådant som inte bara förser hela ditt hem med wifi med hjälp av flera routrar, utan ger dig också ett simpelt gränssnitt som låter dig hålla koll på vilka enheter i hemmet som används till vad och ger dig en rätt omfattande föräldrakontroll.

Luma går att förboka nu på deras hemsida, länk hittar ni här nere, och en enhet får du för 99 dollar eller ett tre-pack för 249 dollar. Efter releasen sker i början av 2016 kommer priset gå upp till 199 dollar för en enhet och 499 dollar för ett tre-pack.

Nedan hittar ni en kort reklamfilm för Luma.

getluma.com +

Acer presenterar skärmarna Predator XB271HU och XB271HK

PC / Hårdvara

Två nya skärmar är på gång från Acer i Predatorserien. Först ut är XB271HU som är en 27 tum stor skärm med upplösningen 2560x1440 pixlar och responstid på 4 ms. Den har också en uppdateringsfrekvens på 165 Hz och stöd för G-sync, synkroneringstekniken från Nvidia, samt videoanslutningar Displayport 1.2 och HDMI 1.4.

Den andra skärmen XB271HK innehar samma specifikationer som den första skärmen med skillnad att panelen har 4K UHD-upplösning (3840x2160 pixlar med 60Hz).

Båda skärmarna kostar 8 499 kronor styck och beräknas anlända i mitten av december.

www.sweclockers.com +

ATIV Book 9 Pro är Samsungs första laptop med 4K

PC / Hårdvara

Samsung har presenterat ATIV Book 9 Pro som är deras första laptop med 4K-skärm. Skärmen, som är rörelsekänslig, är 15,6 tum stor och har en upplösning på 3840x2160 pixlar.

Vidare har den utrustats med en Intel Core i7-processor (2,6 GHz), en SSD på 256 gigabyte, 8 gigabyte RAM och ett Nvidia GeForce GTX 950M.

Batteritiden ska klara 6,5 timmar och datorn väger ungefär två kilo. Priset är satt till 1599 dollar med release i november.

microsoft-news.com +

iFixit plockar isär Microsoft Surface Book

PC / Hårdvara

Microsoft Surface Book har hyllats av många recensioner men hur lätt är den egentligen att laga på egen hand. Inte alls tydligen om man skall tro vad iFixit har att säga om den. Majoriteten av datorns komponenter är tydligen fastlimmad vilket ju gör den lite extra krångligt att laga för lekmannen.

Ovan ser ni videogenomgången av isärplockningen och via länken här nere till vänster kan ni se hur det gick till när iFixit plockade isär Microsoft Surface Book isär steg för steg.

www.ifixit.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen