m
r
Läs allt från bilmässan i Detroit

CES2018 Patch för Meltdown och Spectre kommer i januari

Ska patcha 90 procent av processorerna enligt Intel

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Intel inledde sin stora CES-presskonferens med att berätta hur läget ser ut med de rätt lökiga buggarna Meltdown och Spectre som påverkar praktiskt taget alla processorer i världen. Intel-chefen Brian Krzanich meddelade att 90 procent av Intel-processorerna som gjorts de senaste 5 åren kommer att få en patch som pluggar igen säkerhetshålen och att de resterande 10 procenten kommer få en liknande uppdatering innan januaris slut.

Krzanich fortsatte och sade detta gällande den potentiella prestandadippen användare kan uppleva efter patchen:
We believe the performance impact of these updates is highly workload dependent. We expect some may have a larger impact than others, so we'll continue working with the industry to minimize the impact on those workloads over time.

Brian Krzanich meddelade även att Intel fortfarande inte har sett några bevis som pekar på att säkerhetshålen har utnyttjats och att företaget jobbar hårt för att hålla nollan.

CES2018 Sätt ihop tre skärmar sömlöst

Med nytt tillbehör från Asus ROG

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Om man vill sätta ihop tre skärmar så står man där med två glipor mellan skärmarna som inte är så trevliga. ASUS har på CES-mässan nu släppt ett lite spännande tillbehör som ska ordna detta, i alla fall på sätt och vis.

Prylen ser ni nedan. Det är en grej som man sätter på skärmen och som inte behöver mjukvara eller ström. Istället tar den lite av innehållet från ena skärmen, lite av innehållet från andra skärmen och skapar en övergång. Inte perfekt, men bättre än ingenting.

Inget pris finns och produkten ska dyka upp under året.

CES2018 Intel visar upp sina processorer med Radeon-grafik

Rejäl grafikboost för bärbart

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

I november fick vi reda på att Intel och AMD har slagit ihop sina kloka huvuden och jobbar på ett chipp med en processor från Intel och grafik från AMD. Nu har vi fått reda på lite mer om systemet och Intel har visat upp två versioner av den nya processorn som troligtvis kommer användas i en och annan laptop i framtiden.

Processorerna kommer komma i två format. Båda kommer med åttonde generationens Intel Core-processor men ena kör Radeon RX Vega M GH-grafik och den andra kör Radeon RX Vega M GL. Den förstnämnda kräver 100W och kommer gå att överklocka och versionen med Vega M GH kan rulla på 65W.

Enligt Intel så kommer laptops med dessa processorer kunna jobba med grafiskt tunga processer i upp till åtta timmar på en laddning, vilket är rätt imponerande.

När de första enheterna med Intels nya processorer släpps är för tillfället okänt, men det borde ske senare i år.

Bonusvideo nedan där LinusTechTips tar en titt på nya processorn.

CES2018 MSI-skärmar med ljus från Steelseries

Blinkar när du får Discord-meddelande

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Hårdvarutillverkarna MSI har visat upp ett par nya skärmar som utrustats med Steelseries GameSense-ljus. Skärmarna har LED-lampor på den nedre kanten och på baksidan som kan lysa upp vid olika tillfället. Till exempel så kan systemet blinka till när du får meddelande via Discord, eller så kan allt blinka till när din Ult är redo i Dota 2.

Skärmarna heter Optix MPG27C och Optix MPG27CQ. Båda är välvda och har en 27 tum stor VA-panel med 144Hz. Skillnaden mellan modellerna är att C kör 1080p medan CQ kör 1440p-upplösning.

MSI har inte levererat något pris eller releasedatum, men den informationen lär dyka upp senare i år.

CES2018 Intel visar upp VR-kapabel NUC

Med Intel-processor och AMD-grafik

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Intel har hållit låda under CES-mässan och levererat lite intressanta nyheter. En av de mest intressanta var företagets nya NUC-dator som verkar vara ett ordentligt kraftpaket i ett litet format.

Enheten kommer i två smaker; NUC8i7HVK och NUC8i7HNK. NUC8i7HVK är utrustad med åttonde generationens Intel Core-processor samt AMD Radeon RX Vega M GH-grafik som ska vara rätt mottagligt för överklockning. Syskonet NUC8i7HNK kör också åttonde generationens Intel Core-processor, men med RX Vega M GL-grafik.

Båda versionerna kommer utrustas med Thunderbolt 3 USB-C-portar, gigabit-ethernet, minidisplayport, USB 3.1, HDMI och lite andra grejer man kan ha användning för.

Intel har ännu inte levererat någon prislapp på nya NUC-systemet. Release kommer ske i vår, så troligtvis lär vi få se lite siffror innan dess.

Skor med samma mönster som Berlins tunnelbana
Åkpass ingår 
113kg
+
Bobby Green
Bästa indiska maten i Los Angeles
Finns tydligen på en bensinmack 
147kg
+
Bobby Green
Pappersflygplanet som har tagit 10 år att bygga
Luca Iaconi-Stewart gillar detaljer 
206kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
21.3°
+
Roger Åberg
0