Valve låter dig skapa egna VR-upplevelser med Destinations

Mjukvaran finns på Early Access

Valve har släppt mjukvara som låter dig skapa egna VR-upplevelser relativt enkelt. Eller rättare sagt fall skapa fotosfärer som andra användare kan hoppa in i och avnjuta. Mjukvaran låter dig importera bilder som sedan sys ihop eller så kan du använda 3D-objekt. Sedan kan du lägga till ljud och interaktiva objekt.

VR Destinations finns tillgängligt via Steam Early Access och du kan ladda ner det via länken här nere till vänster. Du kan skapa scener i Destinations utan att ha ett VR-headset men för att se hur scenerna ser ut behöver du antingen ha ett Oculus Rift eller HTC Vive.

via The Verge store.steampowered.com +

ASUS drar igång konceptet Pure

Ska börja sälja bloatware-fria datorer

Det verkar som att bloatware-fulla datorer snart är ett minne blott. Elgiganten började nyligen sälja Microsofts Signature Edition-datorer som ska vara fria från extra mjukvara från tillverkaren och nu har även ASUS startat ett eget initiativ som företaget kallar för Pure.

Första modellen i Pure-serien är ASUS ZenBook UX305CA som är en fläktlös laptop med Intel Core M-processor som kommer finnas tillgänglig på Netonnet, Siba, Komplett, Dustin, Webhallen, CDON, Inet och Alina inom kort.

Här nere ser ni ett coolt klipp från Asus om Pure-konceptet som egentligen är rätt intetsägande.

Microsoft låter dig leasa Surface-datorer

Bra om du inte kan köpa

Microsofts Surface-datorer är trevliga enheter, men om du vill ha värstingmodellerna så är du tvungen att lägga ut en hel del kosing. Mjukvarujätten har därför dragit igång en ny satsning som låter folk hyra datorer för en viss summa i månaden. Datorerna som är tillgängliga är Surface 3, Surface Pro 4 samt Surface Book.

Priserna skiftar från 30 dollar i månaden i 30 månader för en Surface 3 till 220 dollar i 18 månader för en Surface Book med 1TB hårddisk. Priserna är aningen höga, men med i priset ingår försäkring samt nedsatta priser på annan hård- och mjukvara från Microsoft samt möjligheten att uppgradera till den senaste modellerna när det släpps nya.

Uthyrningen är för tillfället endast tillgänglig i USA och till en början verkar det endast vara företag som kan hyra datorerna, men troligtvis kommer Microsoft öppna upp uthyrningen för gemene man.

thenextweb.com +

Synaptics släpper USB-fingeravtrycksläsaren Turnkey

Gör vilken dator som helst säkrare

Synaptics har visat upp ett smidigt USB-tillbehör som kan göra livet lite lättare och en hel del säkrare. Tillbehöret heter Turnkey och kopplas in i valfri USB-port på datorn och gör det möjligt för dig att logga in på datorn med ditt fingeravtryck.

Synaptics kommer släppa Turnkey innan årets slut och priset är för tillfället okänt.

via Gizmodo synaptics.com +

Nu fungerar Outlooks epost och kalender i Hololens

Organisera på ett udda sätt

Hololens har nu fått stöd för nya applikationer. Den här gången är det Outlook som implementerats vilket innebär att användare kan läsa sin mejl och kolla sin kalender med hjälp av enheten.

Hololens kör Windows 10 och apparna för Outlook ser därmed i princip ut som de gör på datorn. Användare kan också projicera kalendern och mejlkorgen på väggen för att hålla koll på vad som händer samtidigt som de arbetar med andra virtuella objekt med enheten.

mspoweruser.com +

Valve släpper renderaren för The Lab till Unity

För de som vill laborera med VR

Inför lanseringen av HTC Vive släppte Valve VR-upplevelsen The Lab. Nu meddelar Valve att renderaren som användes för programmet kommer att släppas till Unity vilket innebär att Unity-användare kommer att kunna använda den för egna VR-projekt.

Faktum är att Valve använde just Unity för att skapa The Lab som är en samling med minispel för VR. De skapade dock en egen renderare för arbetet med fokus på ljus och skuggor förklarar Chet Faliszek från Valve.

“We used Unity to make the Lab and we have a new renderer we created for that that helps with lights and shadows, so we thought those were the most important things".

Renderaren ska exempelvis kunna hantera skuggtexturer i 8K medan Unitys egna renderare är begränsad till 4K. För de som är intresserade finns den nu tillgänglig via Unity Asset Store.

develop-online.net +

Nu kan Windows 10-testare få aviseringar från telefonen

Från Windows 10-teleoner alltså

Microsoft har släppt en ny testversion av Windows 10 där användare kan se telefonaviseringar på datorn. Både telefonen och datorn måste köra den senaste testversion av Windows 10, Build 14356 alltså, och sedan aktivera funktionen i inställningsmenyn.

Utöver det kan testare även skicka bilder från telefonen till datorn via Cortana.

Dessa funktioner kommer bli tillgängliga för vanliga användare när Anniversary Update släpps i slutet av juli.

theverge.com +