Microsoft går all in på open source

Blir Platinum Member i Linux Foundation

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Under Microsofts utvecklarkonferens Microsoft’s Connect(); i New York meddelade företaget att man från och med nu är en så kallad "Platinum Member" i open source-organisationen Linux Foundation.

Microsoft är redan idag ett av de företag som släpper mest program med öppen källkod och man är det företaget som har flest antal open source-projekt på GitHub. I ett pressmeddelande skriver Linux Foundation:
"From cloud computing and networking to gaming, Microsoft has steadily increased its engagement in open source projects and communities. The company is currently a leading open source contributor on GitHub and earlier this year announced several milestones that indicate the scope of its commitment to open source development. The company released the open source .NET Core 1.0; partnered with Canonical to bring Ubuntu to Windows 10; worked with FreeBSD to release an image for Azure; and after acquiring Xamarin, Microsoft open sourced its software development kit. In addition, Microsoft works with companies like Red Hat, SUSE and others to support their solutions in its products."
Microsoft Scott Guthrie, som chefar över Microsoft Cloud and Enterprise Group, kommenterar det nya samarbetet med Linux Foundation:
"As a cloud platform company we aim to help developers achieve more using the platforms and languages they know. The Linux Foundation is home not only to Linux, but many of the community’s most innovative open source projects. We are excited to join The Linux Foundation and partner with the community to help developers capitalize on the shift to intelligent cloud and mobile experiences."
Microsoft bidrar redan idag till Linux Foundation-projekt som till exempel Node.js Foundation, OpenDaylight, Open Container Initiative, R Consortium samt Open API Initiative. Det kostar ungefär 500.000 dollar om året att vara platina-medlem i Linux Foundation och andra företag som är det är till exempel Cisco, Fujitsu, HPE, Huawei, IBM, Intel, NEC, Oracle, Qualcomm, Samsung, Google och Facebook.

linuxfoundation.org +

Asus visar upp gaminglaptop med GTX 1080

ROG G701 går att förboka nu

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Gaminglaptops är rätt smidiga då du får möjlighet att spela spel lite var du vill. Asus har visat upp sin senaste gaminglaptop i G-serien som uppgraderats med ett ordentligt GTX 1080, som låter dig spela majoriteten av dagens spel i hög upplösning med hög FPS.

ROG G701, som laptopen heter, är tunnare än föregående G7-enheter då gänget valt att plocka bort DVD-enhet och hårddisk. I stället används en PCI Express-SSD på 512GB för lagring. På insidan sitter det ett GTX 1080 med 8 GB GDDR5X, Intel Core i7-6700HQ samt 16GB ram som går att bygga ut till 64GB. Displayen är 17 tum stor AVHA-display som ska leverera bra betrakningsvinklar och korrekt färgåtergivning. Givetvis är displayen kompatibel med Nvidia G-Sync och har en uppdateringsfrekvens på 120Hz.

Nya ROG G701 går att förboka nu och rekommenderat pris är 29 990 kronor.

asus.com +

Acers gamingskärm XB281 bjuder på trevlig prestanda i 4K

Om man har en dator som matchar prestandan

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

I våras släpptes Acers gamingmonitor XB281HK på 28 tum utrustad med stöd för 4K, Nvidia G-sync V2 och en respronstid på 1ms och 60Hz. En skärm i Predator-serien som både genom utformningen och specifikationerna är skapad med datorspelare i åtanke. Jag har nu klämt på den och är generellt positivt inställd, även om det finns en del saker som kunde ha varit bättre.

Första intrycket är att det är en riktigt snygg skärm. Det är något med enheterna i Predatorserien som tilltalar mig med de där röda detaljerna och lite udda formvalen. På XB281 är det ändarna på foten som är i rött medan resterande skärmen är traditionellt svart.

Väl uppe på skrivbordet känns den också rejält stabil men samtidigt lätt att justera. Skärmen går att vinkla på flera olika sätt vilket ger mig som användare möjlighet att anpassa upplevelsen utifrån behov. Vill man ha den på högkant går det utmärkt. Vill man vinkla den uppåt går det också bra. Med andra ord har Acer på det här planet lyckats med designen och jag hade inte haft någonting emot att placera två stycken bredvid varandra på mitt skrivbord.

Prestandamässigt har skärmen också en hel del trevligt att bjuda på. Upplösningen är som sagt i 4K, 3840x2160 pixlar, och därför kommer den också bäst till sin rätt när man spelar spel med stöd för upplösningen. Däremot krävs det också ett kraftigt grafikkort som klarar av 4K-upplösning, speciellt om man även vill kunna kräma på grafikinställningarna till max. Jag testade skärmen med den stationära datorn G6-710, även den från Acer, utrustad med ett GTX 980 och när jag exempelvis körde Gears of War 4 i 4K med de bästa grafikinställningarna kändes det rejält trögt när det hände mycket på skärmen. Istället för att rulla på i 60 fps låg det och pendlade mellan 20 och 30. Men efter lite justeringar flöt det på riktigt bra och upplevelsen i 4K var riktigt njutbar.


Läs mer...
Visa
Specifikationer för XB281HK och G6-710
Acer Predator G6-710
Processor: Ci7-6700K CPU(PGA) Intel Core i7 6700K LGA 4.0G 8M 95W Skylake
Grafikkort: Nvidia GTX 980 4GB
Minne: 16GB
Hårddisk: 1x SSD NAND 256GB, 1x HDD 3.55900rpm 4000GB 4K SATA III

Acer Predator XB281HK
- 28 tum med upplösningen 4K UHD (3840x2160), 60Hz
- Nvidia G-Sync v2
- 16:9 aspect ratio
- 1000:1 statisk kontrast
- 100 000 000:1 dynamisk kontrast
- 60 Hz uppdateringsfrekvens
-1 ms responstid
- 300 cd/m2 ljusstyrka
- DisplayPort digital ingång
- HDMI digital ingång
- 4x USB 3.0 type A, 1x USB 3.0 type B hub-anslutning
- Ergonomiskt stativ (kan höjdjusteras 15 cm, kan tiltas, svängas och vinklas upp till 90 grader)
- Inbyggda stereohögtalare
- VESA 100 x 100 (väggmontering)
- Energy Star 6.0 och TCO 6.0-certifiering
- OSD (On Screen Display)

Roccat visar upp Cross

Hörlurar som går att använda till typ allt

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

Gamingtillbehörsmakarna Roccat har visat upp nya headsetet Cross som går att utrusta med olika mikrofoner beroende på hur du vill använda lurarna. I lådan följer det med en extern boom-mikrofon som du hittar på vanliga headset , men även ytterligare en kabel med en inline-mikrofon som låter dig använda headsetet med mobiltelefonen, PS4 eller Xbox One.

Designen är rätt sparsmakad för att vara ett par gaming-lurar, vilket betyder att du har möjlighet att vistas utomhus med headsetet utan att behöva skämmas allt för mycket.

I headsetet sitter det två 50mm-drivers som enligt Roccat levererar studio-ljud med djup bas.

Roccat Cross kommer börja säljas 8 december och priset kommer ligga på 699 kronor. Lurarna kommer finnas tillgängliga i färgen svart.

roccat.org +

Nu kan du köra Oculus på mindre kraftfulla datorer

Den nya tekniken släpps i dag

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Barriären för de som vill kunna köra virtuell verklighet på sina datorer har precis sänkts. I dag lanserar Oculus VR sin nya teknologi "asynchronous spacewarp" som gör att specifikationskraven som krävs för att köra vr blir lägre än tidigare.

I praktiken innebär det att det räcker med ett grafikkort i Nvidia 900- eller 1000-serien eller AMD RX 400-serien medan tidigare lägsta kraven inneburit en investering av Nvidia GTX 970, AMD Radeon 290 eller kraftfullare varianter.

Oculus VR betonar dock att lösningen är tänkt att fungera som en brygga för de som vill köra VR men som ännu inte kan eller vill uppgradera. För den bästa upplevelsen rekommenderas fortfarande mer kraftfulla datorer. Utvecklare ska också fortsätta att säkerställa att spelen flyter på bra med 90 fps även om den nya tekniken ska klara av att leverera en stabil spelupplevelse i 45 fps.

Förutom de lägre specifikationskraven kommer användare också att kunna skapa avatarer med start 6 december. Det är även samma dag som de nya touch-kontrollerna släpps på marknaden.

engadget.com +

BenQ ZOWIE XL2540 är en skärm för esportare

Med 240 Hz och 1 ms

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Hög uppdateringsfrekvens och låg responstid ligger i fokus för den nya skärmen ZOWIE XL2540 från BenQ. Skärmen, som är på 24,5 tum med en upplösning på 1920x1080, är utrustad med en TN-panel med stöd för 240 Hz och 1 ms.

För att spelare inte ska störas av reflektioner har skärmen försetts med en specialdesignad kant och kan även kompletteras med avtagbara sidoskydd.

Andra intressanta funktioner är en Black eQualizer-teknologi som ska göra att mörka delar av bilden görs ljusare utan att de ljusa delarna i bilden överexponeras. Den har också stöd för en extern kontroll som användare kan använda för att växla mellan olika inställningslägen beroende på vad de ska göra på skärmen eller vilka spel de ska spela.

Den här skärmen kommer att finnas tillgänglig i Sverige snart och det rekommenderade priset ligger på 5290 kronor.

via Pressmeddelande

AOC visar upp ytterligare en gamingskärm i AGON-serien

Välvd 35-tummare med 200 Hz

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Under våren visade AOC upp en intressant skärm för gamers i sin nya AGON-serie på 27 tum med 144 Hz. Nu presenterar de en större och den här gången välvd variant med MVA-panel.

Faktum är att den nya skärmen har stora likheter med AOC C3583FQ som släpptes i början av året. Nya AOC AG352QCX är nämligen även den på 35 tum med en böjning på 2000 millimeter och en upplösning på 2560x1080. Uppdateringsfrekvensen är dock högre än hos C3583FQ som erbjöd 160 Hz. Uppdateringsfrekvensen ligger på den nya skärmen på 200 Hz medan responstiden ligger på på 4ms. Den har också 100 procent sRGB färgspektrum och stöd för adaptiv bildsynkronisering.

Utformningsmässigt ska den gå att luta, snurra, höja och sänka och den är även utrustad med LED-färger på baksidan och nedre delen där användaren själv väljer mellan rött, grönt och blått.

Lanseringen sker i december då den börjar säljas till det rekommenderade priset på 7890 kronor.

via Pressmeddelande