Conan rapporterar från Acers keynote

PC / Hårdvara
Conan verkar inte tycka att Acer är riktigt lika proffsiga som Apple när han här gör narr av deras presentationsevent. Kan väl inte riktigt säga att deras presentation på IFA var så här dålig direkt.
youtube.com +

Nu kan du skicka video från Chromebook till Chromecast

PC / Mjukvara
Har man en Chromebook så kan man numera skicka video direkt till en Chromecast - om videofilen ligger på Google Drive. Man gör det helt enkelt via Video Player-appen men just nu måste man ha dev-uppdateringen av Chrome OS så vill man ha en stabil Chromebook får man snällt vänta lite, lite till.
plus.google.com +

Windows 9s skrivbordsmiljö visas upp

PC / Mjukvara
Det senaste ryktet säger att en preview av Windows 9 är på väg snart men det har redan nu, tack vare Computerbase, dykt upp en förhandstitt på skrivbordsmiljön i det kommande operativsystemet.

En video har bland annat lagts upp på youtube, något vi kan se här ovan, och där visas det hur den nya startmenyn kommer fungera. Computerbase har också lagt upp en del skärmdumpar som visar Windows Store och andra appar i fönster.

Vi kan också se att skrivbordsmiljön har omdesignats något och har en liten annorlunda design på fönstren med en tjockare title bar och tunnare kanter. Ikonerna i Windows Explorer verkar också plattare och det finns en notifications widget i systemfältet.

En större title bar funkar säkert bra för system med touch-funktion. Den ändringen kanske kommer sig av att ett rykte säger att Modern UI-gränssnittet inte kommer vara tillgängligt på stationära datorer men det finns ju rätt så många allt-i-ett datorer med touch som skulle kunna få hjälp av detta.
www.computerbase.de +

Tidiga benchmarks av Intels kommande Core M

PC / Hårdvara
Några av de första benchmarkresultaten av Intels kommande Core M-processor har dykt upp och det visar på vad de nya chipen med en TDP av 4,5 W kan klara av i enheter som den 12,5" tablet som visades upp under IDF 2014.

Tableten körde en Core M 5Y70-processor som har två "Broardwell" 64-bitars x86-kärnor och en ny integrerad grafikprocessor med 192 stream-processorer samt 4 MB L3-cache, dual-channel LPDDR3-minne och ett PCI-Express 3.0 root complex.

Paddan kördes med tre stycken benchmarkstest, Cinebench R11.5, SunSpider 1.0.2 och 3DMark Ice Storm Unlimited. I det processorkrävande Cinebench R11.5 så fick Core M 17 FPS i GL-testet med 2,48 poäng. Det är omkring 60 procent bättre än Core i7-870 och betydligt högre än vad till exempel Atom, Pentium eller AMDs E-serie APU:er kommer upp i.

I SunSpider så lade sig Core M på 142,8 poäng med Internet Explorer 12 i Windows 8.1. När det gäller grafiken så testades den med 3DMark IceStorm Unlimited och då fick Core M 50 985 poäng. Det är det dubbla jämfört med Qualcomms Snapdragon 800 och även snabbare än grafiken i AMDs E-serie APU.
hothardware.com +

HGST släpper 8 och 10 TB-hårddiskar

PC / Hårdvara
Western Digitals underdivision, HGST, tillkännagav under veckan att de nu följer efter Seagate och skeppar ut sina första 8 TB-hårddiskar. Inte nog med det, företaget tillkännager också världens första hårddiskar på 10 TB som använder sig av en teknik där enheterna fylls med helium.

I och med HGSTs 10 TB-hårddiskar så innebär det ett första försök med singled magnetic recording-teknologi som Seagate började använda under förra året. Till skillnad från perpendicular magnetic recording (PMR), där data sparas i spår sida vid sida, så använder SMR en teknik som lägger spåren i ett möster liknande tegelpannor där de överlappar varandra. Det gör att man kan få en högre lagringsdensitet i hårddiskplattorna.

Seagate har tidigare sagt att SMR-teknologi kan medföra hårddiskar på 20 TB fram till 2020 men de har ännu inte implementerat den teknik där hårddiskarna fylls med helium. HGST använder detta för att minska friktion på delarna i hårddisken och det ska även hålla damm borta. Både 8 TB och 10 TB-varianterna använder en 7-plattorskonfiguration med en rotationshastighet hav 7200 rpm.

Det sägs att HGST ska sluta tillverka hårddiskar som inte fylls med helium under 2017 och ersätta alla existerande modeller med heiumfyllda varianter riktade mot datacenter.
www.computerworld.com +

Galaxy GTX 970 GC fångat på bild

PC / Hårdvara
Det var inte längesedan som det avslöjades att Nvidia inte kommer kalla sina nya grafikkort för GeForce 800-serien utan hoppar direkt på GeForce 900-serien. Nu kommer bilder på ett av de kommande GeForce GTX 970-grafikkorten och den här modellen är från Galaxy kallad GTX 970 GC.

Informationen kommer från kinesiska entusiastforum och sociala nätverk och inkluderar inte bara bilder på grafikkortet utan även en del specifikationer och benchmarks. Den här modellen verkar riktad mot det övre segmentet av marknaden då grafikkortet kommer med en kylare med dubbla fläktar och saftig kylfläns samt en platta som täcker baksidan av kretskortet. Som vi kan se så får kortet ström från en 8-pin och en 6-pin PCIe-strömkontakt.

Med finns en bild på vad som verkar vara referensdesignen för GeForce GTX 970 och vi kan se att den liknar GeForce GTX 670 och GTX 760. Det kommer säkert ifrån att GK104 och GM204 har samma pinlayout och det antyder också att GTX 970 kommer vara strömsnål precis som GTX 670.

När det gäller specifikationer så ska GM204 komma med 1664 CUDA-kärnor, 138 TMUs, 32 ROPs och ett 256-bitars minnesgränssnitt med 4 GB GDDR5-minne. Klockfrekvenserna lägger sig på 1051 MHz för GPUn med en Turbo på 1178 MHz och grafikminnet klockas till 7012 MHz.

Benchmarktestet visar att GeForce GTX 970 kommer upp i X3963 poäng i 3DMark 11 med Extreme-inställning. Detta var tillsammans med en dualcore Core i3-4130 processor och det gör att GeForce GTX 970 hamnar någonstans mellan GTX 780 och GTX 780 Ti.
videocardz.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen