San Francisco och Oakland stämmer oljeföretag
För att de medvetet bidragit till klimatförändringar 
49.3°
+
Emmy Zettergren
0
Det gömda spelet på Switch är en hyllning till Satoru Iwata
Fint 
43.2°
+
Frode Wikesjö
0
Chris Forsberg sladdar på en bilskrot
Med en ganska vass Nissan 370Z 
81kg
+
Bobby Green
Kontrollcentret i iOS 11 stänger inte av Bluetooth eller Wifi
It's a feature 
13.9°
+
André Stray
Äntligen är det dags för inspelning av Avatar 2
Drar igång nästa vecka 
47.8°
+
Emmy Zettergren
80-talsreferenserna i Stranger Things
Det finns ett par 
116kg
+
Bobby Green

Microsoft kommer hålla Mixed Reality-låda 3 oktober

Dags för ordentligt släpp av headset från partners?

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Microsoft har bjudit in till Mixed Reality-fest! Eventet kommer hållas i San Francisco 3 oktober, men det är för tillfället lite oklart vad som kommer hända under tillställningen. Det kan vara så att Microsoft kör en ordentlig releasefest med alla sina partners, som Dell, Asus, Acer och Lenovo, som kommer släppa Mixed Reality-headset inom kort och att de som är med på festen får klämma på de färdiga versionerna av headseten.

Det har spekulerats om att Microsoft kanske kommer att presentera Hololens 2, men det är lite osannolikt. Microsoft ska enligt källor inte visa upp uppföljare till Hololens förrän 2019.

Hur som helst. MR-fest hos Microsoft i San Francisco 3 oktober. Bjud in alla ni känner!

CCleaner smittat av skadlig kod

Spred malware till miljontals Windows-användare

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Det populära datorrensnings-programmet CCleaner (Crap Cleaner) från utvecklaren Piriform blev tidigare i år utsatta för en attack där angriparen smög in lite elak kod i version 5.33 av CCleaner.

Koden som hade smugits in CCleaner 5.33 samlade in information om datorns namn och MAC-adress samt vilka program som fanns installerade på datorn och vilka processer som för tillfället kördes. Förutom det så gav koden möjlighet att ladda ner ytterligare malware till den infekterade datorn. Det finns inga uppgifter om att det sistnämnda faktiskt drabbat någon CCleaner-användare.

CCleaner 5.33 distribuerades mellan 15 augusti och 12 september. Enligt Piriforms ägare Avast så laddades den aktuella versionen av CCleaner ner av cirka 2,27 miljoner Windows-användare. Skulle du vara en av dem så rekommenderas du omgående installera den senaste versionen av CCleaner som hittas här.

Uppdaterat (tack till Autumn Bear)
Det är bara 32-bitars versionen av CCleaner 5.33 som är infekterad med skadlig kod.

Forskare har lyckats lagra ljus som ljudvågor

Kan revolutionera datoranvändningen

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Datorer som kommunicerar via ljus istället för elektricitet. Ja, så kan det bli i framtiden med resultatet att data kan skickas med ljusets hastighet. För första gången någonsin har nu nämligen forskare lyckats lagra ljusbaserad information som ljudvågor på ett datorchip. Forskarna beskriver det själva som att fånga blixtar i form av åskmuller.

Forskningen kring ljusbaserade eller fotoniska datorer pågår för fullt. Just för att de är så mycket snabbare jämfört med dagens datorer. Minst 20 gånger snabbare. Dessutom producerar de inte hetta och drar inte energi som dagens datorer eftersom de bearbetar data som fotoner istället för elektroner.

En animation över hur det fungerar kan ni se ovan.

LinusTechTips testar knapplöst tangentbord

Verkar knepigt att använda

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Ni som följer LinusTechTips på Youtube vet att gänget fått dille på ergonomiska tangentbord. Nu har gänget lagt vantarna på ett tangentbord vid namn Orbitouch Keyless Keyboard som du kontrollerar endast genom att röra händerna.

via Youtube

Quarnot vill värma upp våra hem med datorer

Låt ett litet datacenter stå för värmen

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Det franska företaget Quarnot har tagit fram en rätt smart lösning för att värma upp lokaler genom att låta värmen som datorer alstrar stå för detta.

Företaget har tagit fram en produkt som man kallar för Q.rad som ser ut som ett lite modernare element. Inuti den senaste versionen av Q.rad sitter tre Ryzen Pro-processorer från AMD som företag kan hyra datorkraft från. Q.rad är med andra ord både ett element och en molntjänst för databehandling.

Enligt Quarnot blir värmen som produceras mycket miljövänlig då den egentligen bara en biprodukt av något som skulle skett ändå. Dessutom kommer värmen att bli helt gratis då företagen som hyr in sig på Qarnots molntjänst betalar för energin som krävs att driva Q.rad.

Jag har tyvärr inte hittat några priser på Q.rad och inte heller några neutrala åsikter om hur bra ett sådant här system faktiskt skulle fungera i praktiken för uppvärmning.

  tack Magnus T via pcgamer.com qarnot.com +