Microsoft stänger ner Skypes kontor i Stockholm
120 jobb i farozonen 
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
IKEA lanserar app för sin belysningsserie Trådfri
Styr lamporna från mobilen 
50.0°
+
Emmy Zettergren
0
Så klär man sig som Kanye West, typ
Brad Hall visar 
80kg
+
Bobby Green
Andy Rubin smygvisar ny telefon med minimal skärmkant
Borde visas upp ordentligt inom kort 
42.2°
+
André Stray
0
Elon Musk drar igång företaget Neuralink
Ska koppla ihop människans hjärna med datorer 
48.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vinflaskan som inte droppar
What kind of sorcery is this? 
101kg
+
Bobby Green

Intel släpper konsumentversion av Optane

3D-lagring för en mindre peng

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Nyligen visade Intel upp en ny SSD med 3D-lagring för servrar. Lagringen kan hantera rätt höga överföringshastigheter och ska kunna leva under en längre tid, vilket betyder att SSD:n kunde användas som cachelagring. Den enheten låg på 375GB och prislappen låg på runt 1 500 dollar. Nu har Intel visat upp en mindre version av Optane SSD:n med mindre utrymme och en betydligt lägre prislapp.

Konsumentversionerna kommer finnas tillgänglig i smakerna 16 eller 32GB och prislappen kommer ligga på 44 respektive 77 dollar beroende på vilken storlek du vill ha och release kommer ske 27 april.

engadget.com +

Microsoft släpper Creators Update lite tidigare än väntat

Har gjort ISO-filer tillgängliga

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft har meddelat att vi kommer kunna uppdatera till Creators Update under april månad, men något specifikt datum har gänget ännu inte levererat. Enligt rykte kommer vi kunna ladda ner uppdateringen från och med 11 april, men det verkar som att Microsoft låter oss uppdatera redan nu.

Microsoft har nämligen laddat upp ISO-filer för Insider-versionen av Windows 10 build 15063, vilket enligt folk som har koll på Microsofts interna utveckling är Creators Update som Microsoft skeppar till hårdvarutillverkare.

ISO-filerna hittar ni för övrigt här:
Windows10_InsiderPreview_Client_x64_en-us_15063.iso (64-bit PC)
Windows10_InsiderPreview_Client_x32_en-us_15063.iso (32-bit PC)

Så om ni känner för att uppgradera till Creators Update tidigt så är det bara att ladda ner den ISO-fil ni behöver och antingen genom att mounta och starta installationen för att uppgradera eller föra över ISO-filen till boot-bar USB för att få en ren Windows 10-installation.

theverge.com +

Snart släpps nya OS/2 Warp

Klassiskt operativsystem återuppstår

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Företaget Arca Noae har under några år arbetat på att ta fram en modern version av IBM:s klassiska operativsystem OS/2 Warp och detta verkar man snart släppa offentligt.

Det ska handla om en modern version av OS/2 som ska vara kompatibelt med med program till tidigare versioner av OS/2, DOS samt Windows 3.1. Det är oklart huruvida det kommer att gå att köra moderna Windows-program på Blue Lione/ArcaOS.

För tillfället går den nya OS/2-versionen under kodnamnet Blue Lion men kommer antagligen att heta ArcaOS 5.0 när det lämnar betastadiet. Operativsystemet kommer att levereras med webbläsaren Firefox, mailklienten Thunderbird, Apache OpenOffice samt lite andra program.

Den 31 mars är det sagt att Blue Lion/ArcaOS kommer att släppas. Vad det kommer att kosta finns för tillfället inga uppgifter om.

arcanoae.com +

Corsair visar upp Corsair One

Företagets första egna dator

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Corsair teasade en ny dator i februari och nu har gänget visat upp One officiellt. Till skillnad från andra speldatorer på marknaden har Corsair kört en relativt sparsmakad design och gänget har skippat RGB-belysning helt och kör endast en ljusremsa som lyser ljusblått. Utöver det kör Corsair på en tubliknande design och enheten placeras på skrivbordet på högkant.

Design i all ära, men det är insidan som räknas. Värstingversionen av Corsair One är utrustad med Intel Core i7-7700K, GTX 1080 med 8GB VRAM, 16GB ram, 480GB SSD samt 1TB lagring. Instegsvarianten kör Intel Core i7 7700, GTX 1070 med 8GB VRAM, 16GB ram, 240GB SSD samt 1TB HDD. Corsair kommer vid ett senare tillfälle släppa One med samma specs som värstingmodellen fast med GTX 1080 Ti i stället för vanliga GTX 1080.

Corsair kommer börja sälja One nu i slutet av mars. Instegsmodellen kommer kosta 1 799 dollar och värstingmodellen 2 199 dollar.

Här nere hittar en video från LinusTechTips som har testat Corsair One.

corsair.com +

Hundratals switchar från Cisco öppna för dataintrång

Avslöjade efter CIA-läcka

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Cisco har meddelat att runt trehundra av deras switch-produkter är sårbara för dataintrång. Detta har företaget kunnat konstatera i samband med det att WikiLeaks publicerade läckta dokument som dokumenterade ett gäng olika säkerhetsluckor i diverse produkter som CIA har utnyttjat för att kunna övervaka misstänkta personer.

Säkerhetshålet i Ciscos routrar ska bestå av en bugg i Ciscos IOS samt IOS XE-mjukvara som låtit obehöriga skicka telnet-kommandon till switcharna som gjort att de har kunnat ta över och kontrollera enheten.

I dagsläget finns det ingen fix för buggen men Cisco säger att man kan begränsa risken genom att stänga av telnet-access till switcharna. Cisco arbetar på att ta fram en buggfix som ska täppa till säkerhetshålet men det är oklart när denna är klar.

via zdnet.com tools.cisco.com +