Guillermo del Toro undrar hur många som vill se Hellboy 3
Lovar att ta ett snack med Perlman och Mignola om intresse finns 
43.0°
+
André Stray
0
Remake av White Men Can't Jump på ingång
Why tho 
25.5°
+
André Stray
0
Kast med liten tvättmaskin
Hafthor tävlade mot Zydrunas 
84kg
+
Bobby Green
Arsenal av plogbilar drar fram
Vackert att se 
47.6°
+
Bobby Green
0
Odla enkelt hemma med ny svensk Kickstarter
Det här är Botanium 
46.9°
+
Roger Åberg
0
Har bott ensam i skogen i över 40 år
Minidokumentär om Billy 
135kg
+
Bobby Green

Testat Roccat Cross gaminghörlurar är små och smidiga

Hänger även med på stan

Foto: Emmy Zettergren
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Under julhelgen har jag passat på att testa de nya hörlurarna Roccat Cross som har en lite annorlunda design jämfört med kompisar i samma segment. De marknadsförs nämligen som hörlurar för de som gillar spel, men är också utformade för den som vill ha med sig lurarna på stan.

Ofta så utrustas i dag hörlurar, speciellt spelanpassade, med enorma kåpor. Det är inte så konstigt. Man vill kunna både stänga inne och stänga ute ljud. För en skön upplevelse vill man liksom kunna innesluta sig helt. Cross däremot har jämförelsevis små kåpor som ändå lyckas omsluta öronen på ett skönt sätt. Det gör också att lurarna är extremt lätta. De väger bara 186 gram och sitter riktigt skönt på huvudet. Inget tryck mot vare sig skallen eller tinningarna samtidigt som de ändå känns rejäla och stabilt byggda.

Tanken med Cross är dock inte bara att de ska vara små och smidiga. De ska även kunna hänga med i vardagen oavsett sammanhang. Därför levereras den med två olika sorters sladdar. Den ena är försedd med böjbar mikrofon för när man sitter och spelar vid datorn eller konsolen medan den andra har en mer diskret mikrofon på sladden som kan användas till exempelvis mobiltelefonen när man är på språng. Sladd byter man enkelt uppe vid ena kåpan.

roccat.org +
Läs mer...

De stulna Razerdatorerna hittade på kinesisk säljsajt

Project Valerie till salu

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Under CES-mässan blev två av Razers datorer stulna. Det handlar om den galna och coola prototypen Project Valerie, en bärbar dator med tre skärmar. Sedan dess har Razer sökt med ljus och lykta efter sina datorer. De har även utlovat en belöning på närmare 238.000 kronor som delas ut till den som lyckas lämna information som kan leda till att datorerna kommer till rätta.

Nu har de dock dykt upp igen i offentlighetens ljus, på en kinesisk säljsajt. Med andra ord försöker nu de som lyckades knycka datorerna att sälja dem. Priset ligger på 150000 Yuan vilket motsvarar lite mer än 210.000 kronor.

Förhoppningsvis kan nu Razer med hjälp av sajten både få tillbaka datorerna samt spåra de som stulit dem.

wccftech.com +

Game Mode nu tillgängligt för Windows 10-testare

Ge mer kräm till spelen

Game Mode kan ge dig några fler bilder per sekund i Forza Horizon 3.
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I slutet av förra året började det ryktas om att ett speciellt spelläge kommer dyka upp i Windows 10 där spel prioriteras före andra processer som körs på datorn. Nu verkar möjligheten att aktivera spelläget, eller Game Mode som det kallas, i den senaste testversionen av Windows 10 och inställningen ska finnas tillgänglig i Xbox-appen.

Inställningen finns som sagt endast i testversionen av Windows 10 för tillfället, men kommer troligtvis bli tillgängligt för allmänheten i samband med Creators Update som släpps i april.

theverge.com +

ASUS uppdaterar sin ROG-serie med Kaby Lake

Visar även upp ny minidator

ROG GT51CH
Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Sjunde generationens processorer har letat sig in i de flesta nya datorer som presenterades under CES förra veckan. ROG-serien är inget undantag där ASUS nu presenterar uppdaterade enheter med Kaby Lake. Det handlar om flaggskeppet GT51CH, speldatorn GR8 II, den lilla datorn VivoPC X och en hel rad med bärbara speldatorer.

GT51CH är utrustad med ett Intel Core i7-7700K samt upp till dubbla GTX 1080 i SLI. Användare kan också med hjälp av mjukvaran Aegis III överklocka både CPU och GPU. Det är också den största datorn i samlingen. Vill man gå ner ett steg i storlek kan man spana in GR8 II som är utrustad med Intel Core i7-7700 eller ett i5-7400 samt ett för ASUS specialdesignat GTX 1060.

Den minsta stationära datorn i samlingen är nya VivoPC X. Den är också mindre kraftfull än sina kompisar då den är utrustad med en Intel Core i5-7300U samt ett GTX 1060. Däremot gör dess lilla form att den exempelvis passar in i vardagsrummet.

Förutom de stationära datorerna har ASUS även uppgraderat flera av sina bärbara datorer där modellerna GX800VH, G701, G752, GL502, GL702, GL553 och GL753 fått sjunde generationens processorer. Speldatorerna Strix GL553 och GL753 kommer också att ha mobilversionerna av GTX 1050 samt GTX 1050Ti.

Priser och lansering för Asus ROG GT51CH, GR82 II och Vivo X har inte presenterats ännu.

tomshardware.com +

Zotac presenterar GTX 1080 mini

För dig som gillar små datorer

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

En miniversion av GTX 1070 har redan släppts. Nu är det dags för den kraftfullare kompisen 1080 att få en egen miniversion. Bakom grafikkortet står Zotac.

Den lilla versionen, som är mindre än 20 centimeter, passar bra i mer kompakta datormodeller och är exempelvis perfekt för de som vill ha en mindre dator i vardagsrummet. Samtidigt tummar man inte på prestandan. Kortet är precis som originalkortet utrustat med 8GB GDDR5X-minne och kommer överklockat från fabrik med en klockhastighet på 1620 MHz i basutförande samt 1754 Mhz i turbo. Den har även utrustats med tre Displayportutgångar samt en HDMI- och en DVI-utgång. Strömförsörjningen sker via en 8-pin PCIe-kontakt.

Än så länge har vi varken pris eller lanseringsdatum för det nya kortet, men enligt cnet kommer lanseringen att ske under första halvan av 2017.

cnet.com +