OnePlus 5T är en förvånansvärt trevlig uppgradering
Svårt att motivera köp av annan Android 
47.7°
+
André Stray
0
Nu börjar Volvo XC40 tillverkas!
I fabriken i Ghent, Belgien 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Cassinis sista bild på Saturnus
Vacker så att det förslår 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Äckligt!
Skulle du våga tatuera dig här?
Brutalt hos Brutal Black 
85kg
+
Bobby Green
Säkerhetslucka hittad i Intels processorer
Miljontals datorer kan kapas via bugg i processorns firmware 
32.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
ABBA-påskägg hittat i Unix systemdokumentation
Gimme, gimme, gimme a MAN after midnight 
51.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mac rappar 400 stycken ord på en minut
Hänger du med? 
111kg
+
Bobby Green

Nytt sökgränssnitt testas för Windows 10

Är väl inte helt olikt Spotlight på macOS

Foto: Ars Technica
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Ars Technica har testat den senaste beta-version av Windows 10 i Windows Insider-programmet och där upptäckt att Microsoft verkar planera ett lite annorlunda utseende för operativsystemets interna sökfunktion.

I nuvarande Windows 10 så kan man klicka på windows-tangenten och därefter börjar skriva in sin sökfras som då syns i skärmens nedre vänstra del. I den senaste betaversionen av Windows 10 har denna sökruta istället flyttats upp till mitten av skärmen och ser väl mer eller mindre identiskt ut med macOS sökfunktion Spotlight.

För att aktivera det nya sökgränssnittet betaversionen av Windows 10 så måste man göra lite ändringar i Registry vilket ni kan läsa mer om här om intresse skulle finnas.

Säkerhetslucka hittad i Intels processorer

Miljontals datorer kan kapas via bugg i processorns firmware

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Intel har bekräftat att det finns en bugg i firmwaret på många av deras senaste processorer vilket i teorin gör att miljontals datorer riskerar att drabbas av datorintrång.

Det handlar om processorer som Intel släppt från 2015 fram tills idag som har flera säkerhetsluckor i firmwarets så kallade "Management Engine" som kan ge en obehörig tillgång till datorn för att till exempel köra obehöriga program, skapa användarrättigheter på datorn eller helt enkelt ta över hela datorn skriver Ars Technica. Det finns i dagsläget ingen uppdatering till firmwaret på processorerna med buggen men än så länge verkar det som om man måste ha fysisk tillgång till den aktuella datorn för att kunna utnyttja säkerhetsluckan.

För tillfället är det svårt att avgöra exakt hur allvarlig den här säkerhetsluckan är. Eller som en av Googles säkerhetsforskare twittrade ut:
"Thoughts on the latest Intel ME vulnerabilities: based on public information, we have no real idea how serious this is yet. It could be fairly harmless, it could be a giant deal."
Ni hittar processorer som har den aktuella säkerhetsluckan i faktarutan nedan.

Visa
Intel-processorer med firmware-buggen
6th, 7th & 8th Generation Intel® Core™ Processor Family
Intel® Xeon® Processor E3-1200 v5 & v6 Product Family
Intel® Xeon® Processor Scalable Family
Intel® Xeon® Processor W Family
Intel® Atom® C3000 Processor Family
Apollo Lake Intel® Atom Processor E3900 series
Apollo Lake Intel® Pentium™
Celeron™ N and J series Processors

Källa: Intel

The Verge hänger med Microsoft

Tar en titt på hur företaget jobbar med hårdvara

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Microsoft har under de senaste åren levererat aningen underlig hårdvara jämfört med vad resten av PC-världen släpper. The Verge har hängt med Microsoft för att se varför det är så och vad Microsoft har för framtida planer.

via Youtube

Cooler Master släpper Masterkeys MK750

Mekaniskt tangentbord med USB-C

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Cooler Master har presenterat ett nytt mekaniskt tangentbord vid namn Masterkeys MK750 som kommer med ett par trevliga nyheter. MK750 kör Cherry MX-brytare (blå, brun och röd) och är utrustad med RGB-belysning. Utöver det kommer tangentbordet med en USB-C-kabel som låter dig koppla in tangentbordet i en sådan port samt att Cooler Master skickar med ett armstöd i konstläder som fästs på tangentbordet med magneter.

Cooler Master Masterkeys MK750 finns tillgänglig i butik nu och priset ligger på 160 euro.

Microsoft Surface Book 2 klarar inte vissa spelsessioner

Strömförsörjningen räcker inte till

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Värstingversionen av Microsoft Surface Book 2 med inbyggt Nvidia GTX 1060 låter som en rätt lovande dator som borde klara av lite mer avancerade arbetsprogram men även en skvätt gaming. I alla fall på pappret. I verkligheten verkar det inte som att Book 2 riktigt kan hantera tunga spelsessioner. The Verge upptäckte att datorn laddades ur vid spelsessioner när datorn inkopplad i väggen och var inställd på Best Performance-läget.

Microsoft bekräftar att detta problem kan uppstå:
The Surface Book 2 Power Mode Slider is provided as a means to give the user control over the range of performance and battery life. In some intense, prolonged gaming scenarios with Power Mode Slider set to ‘best performance’ the battery may discharge while connected to the power supply provided in-box with Surface Book 2. However, through power management design, the battery will never drain entirely, ensuring that users are able to keep working, creating or gaming.

Problemet verkar vara att strömdosan har en maximal uteffekt på 95 watt, medan datorn behöver upp till 105 watt vid tung användning. Huruvida Microsoft kommer lösa detta problem är för tillfället oklart.