Koenigsegg söker folk
Har 40 stycken tjänster att tillsätta 
44.1°
+
Bobby Green
0
Forskare vill göra Mars beboeligt
Med hjälp av en asteroid 
41.6°
+
Emmy Zettergren
0
Ferrari 308 GTB på Bangkoks gator
Ingen vanlig syn direkt 
92kg
+
Bobby Green
Ooho är en ätbar flaska gjord av organiska material
Död åt plasten! 
56.2°
+
Emmy Zettergren
0
Låtfakta i Spotify på ingång till Android
Behind the Lyrics 
42.7°
+
André Stray
0
Fresh Prince och DJ Jazzy Jeff ska ut på miniturné
Snälla spela här! 
102kg
+
Bobby Green

Nvidia visar upp GameWorks Flow

Funkar på både DirectX 11 och 12

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Nvidias teknologi GameWorks för grafik fortsätter att utvecklas. Nu visar Nvidia upp mer från GameWorks Flow som liksom namnet avslöjar ska återge realistiska grafiska flödande effekter liksom rök, eld eller vätskor.

I trailern ovan ser vi GameWorks Flow i DirectX 12, men det ska även fungera för DirectX 11.

fudzilla.com +

Stories kan ersätta album i Microsofts fotoapp

Testas just nu

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Det verkar som om några förändringar är på gång till Microsofts fotoapp som rätt och slätt heter Foto, eller Photos.

Enligt MSPoweruser har fliken som heter Album bytts ut mot något som kallas Stories. Gissningsvis försöker de hämta inspiration från bland annat Facebook och Instagram för att engagera användare mer.

Album ger i dag användare möjlighet att skapa just album som sen kan synkroniseras mellan olika enheter, antingen via själva fotoappen eller via OneDrive. Hur Stories kommer att förändra upplevelsen återstår att se.

mspoweruser.com +

AOC visar upp nya PDS-serien

Designats tillsammans med Studio F. A. Porsche

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

AOC har visat upp en ny skärm som designats tillsammans med designbyrån Studio F. A. Porsche. Den nya serien heter PDS och kommer i storlekarna 24 och 27 tum. Skärmarna kör AH-IPS-panel med 1080p-upplösning och har en betraktningsvinkel på 178 grader. AOC:s skärmteknik gör det möjligt för skärmarna att visa 100 procent av sRGB och 90 procent av NTCS, vilket är rätt trevligt om du jobbar mycket med foto eller video.

PDS-skärmarna kör en liten speciell kabellösning och kör både ström och HDMI genom en kabel som går till en separat dosa där både ström och HDMI kopplas in.

AOC PDS241 och PDS271 kommer dyka upp i butik i juni med ett rekommenderat pris på 2 009 kronor respektive 2 749 kronor.

Känner ni att Full HD-upplösning är aningen lite, så meddelade AOC:s marknadschef Stefan Sommer under förra veckans pressevent att en version med QHD-upplösning kommer släppas vid ett senare tillfälle.

aoc-europe.com +

Rykte Microsoft ska börja konkurrera med Chromebooks

Ska släppa molnbaserat Windows 10

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Windows Central har kommit över läckta dokument från Microsoft som antyder att företaget inom kort kan komma att börja konkurrera med Chromebooks och Googles molnbaserade Chrome OS.

Detta har Microsoft tänkt att göra med hjälp av en molnbaserad version av Windows 10 som antagligen kommer att kallas för Windows 10 Cloud eller Windows 10 S. Microsoft ska med ett molnbaserat Windows 10 och någorlunda billig hårdvara framför allt sikta på att ta marknadsandelar på den lukrativa utbildningssektorn, en marknad som ChromeBooks nu för tiden är störst på i både USA och Sverige. På bilden ovan kan ni se en del av de läckta dokumenten som Windows Central har tagit del av och efter att ha sett den råder det väl ingen direkt tvekan om vilka som Microsoft ser som sin största konkurrent när det gäller budget-datorer.

Microsoft ska hålla ett event 2 maj där fokuset sägs ligga på utbildnings-sektorn och jag antar att vi får reda på mer om Window 10 Cloud då.

windowscentral.com +

Microsoft kommer släppa två stora Windows-uppdateringar om året

Snabba ryck

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Bara några veckor efter Microsoft släppte Creators Update för Windows så meddelade mjukvarujätten att man planerar att släppa en stor Windows-uppdatering var sjätte månad. Tanken är att dessa uppdateringar då ska dyka upp två gånger om året, i mars och september.

Vad diverse IT-avdelningar som måste se till att dessa uppdateringar är installerade varje halvår tycker om detta återstår att se.

Nästa stora version av Windows 10 har kodnamnet Redstone 3 som sägs förändra gränssnittet en del. Nästa månad är det dags för Microsoft Build-konferensen så sannolikt får vi se mer från Redstone 3 då.

theverge.com +