Vita huset förbjuder ljud- och bildupptagning
Under vissa presskonferenser 
23.1°
+
Emmy Zettergren
0
Danmark och Sverige utreder tunnel mellan länderna
Komplement till Öresundsbron 
49.9°
+
Emmy Zettergren
0
Kan James Corden laga mat?
Gordon Ramsey utmanar 
81kg
+
Bobby Green
Facebook vill börja sända TV-serier
Men bara snälla sådana 
28.2°
+
Roger Åberg
0
Rockstar lättar på modreglerna
Protesterna verkar ha funkat 
45.9°
+
Frode Wikesjö
0
91 år och grymt vass på gymnastik
Ålder är bara en siffra 
101kg
+
Bobby Green

Nu finns Xbox Insider Hub till Windows 10

Om man hellre vill sitta vid en dator

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

De som brukar ge feedback till Microsoft via Xbox Insider Hub kan nu göra det via datorn istället för via sin Xbox. Nyligen släpptes nämligen funktionen även till Windows 10-datorer.

Microsoft meddelar att appen fortfarande är under utveckling och inte helt optimerad. Men den finns där i alla fall.

De som deltar i Xbox Insider kan lämna feedback kring nya funktioner på konsolen och samtidigt bli belönad för sin insats.

Källkod till Windows 10 har läckt

Verkar bara vara en liten del

Foto: Pexels
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft har bekräftat att delar av källkoden till Windows 10 har läckt. Exakt hur mycket av koden som har läckt är dock oklart. Olika källor säger olika saker. En talesman från Microsoft meddelade initialt i ett mejl till The Verge ha sagt att det skulle röra sig om 32TB data inkluderat icke släppta versioner av operativsystemet. Men det verkar inte vara så allvarligt.

Koden ska nämligen ha legat uppe på BetaArchive och enligt ägaren av sajten, Andrew Whyman, var koden endast på 1,2GB. Koden ska nu vara borttagen. Sedan dess ska talesmän för Microsoft ha bekräftat för BetaArchive att det endast rört sig om en del av källkoden som dessutom redan delats med olika partners.

Oavsett om det är en stor eller liten läcka är det givetvis inte bra att källkod sprids utanför Microsofts kontroll eftersom det kan innebära säkerhetsrisker.


Humble Bundle rear ut en massa mjukvara

Redigering, musik och säkerhet

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Tjänsten Humble Bundle brukar fokusera på att sälja spel till billiga priser där pengarna går till välgörenhet. Men just nu kan man också köpa en hel del mjukvara till bra priser istället.

För en dollar får man CloudApp Pro (sex månader), Soda PDF Home och MAGIX Music Maker. Betalar man 9,14 dollar får man dessutom Corel AfterShot 3, ParticleShop, LastPass Premium (ett år) och Corel Painter Essentials 5. Slänger man ut 12 dollar eller mer får man även Panda Antivirus Pro (tre enheter i ett år), Windscribe (ett år) och Sound Forge Audio Studio 10.

Flera av de här programmen kostar separat flera hundra kronor, så har man sneglat på något av dem är det helt klart en bra deal. Erbjudandet gäller i ytterligare 13 dagar.

Lenovos nya stationära dator väger bara 1,3 kilo

Som en MacBook Air

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Kraftfull hårdvara tar allt mindre plats. Det märks inte bara på laptops utan även på stationära datorer. Ett exempel på det är Lenovos nya dator P320 Tiny. Den väger endast 1,3 kilo men är ändå utrustad med ett Intel Core i7-7700T Kaby Lake, NVIDIA Quadro P600, upp till 32GB DDR4-2400 RAM och upp till 2TB hårddiskutrymme via två SSD-platser.

Själva boxen mäter 3,6x18x18 cm och den har plats för sex USB 3.0, gigabit ethernet och sex DisplayPort-utgångar varav två mini-DisplayPort. Själva datorn står sedan i en docka som också förser den med ström.

Priset ligger på 800 dollar för den mest påkostade varianten. Enligt Lenovo ska den finnas tillgänglig i USA redan nu.

Spotify nu tillgängligt i Windows Store

Grattis alla Windows 10 S-användare

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I samband med Microsoft Build meddelade företaget att flertalet större och mer populära applikationer var på ingång till Windows-butiken, vilket gör det möjligt för Windows 10 S-användare att fortsätta använda sina favoritprogram. Nu har Spotify dragit sitt strå till stacken och gjort sitt program tillgängligt i Windows-butiken.

Så om ni känner för att ladda ner Spotify från Windows Store så är detta nu möjligt. Annars kan ni göra precis som vanligt och ladda ner musikspelaren via Spotifys hemsida.