En första titt på andra säsongen av Dirk Gently
We're badasses now! 
42.1°
+
André Stray
0
Mercedes bilar parkerar sig själva i parkeringshus
Förarlös parkering ser rätt gött ut 
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny specialversion av Bentley Continental GT
Inspirerad av, trumvirvel, lyxyachter! 
91kg
+
Bobby Green
Spotify och Warner uppges vara nära ett avtal
Snart har kanske alla "The Big Three" nya avtal med streamingtjänsten 
49.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Världens första fartyg utan besättning sjösätts nästa år
Ska vara helt autonomt till 2020 
49.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Lite gratis heavy metal är ju aldrig fel
Generös herre lirar Metallica 
136kg
+
Bobby Green

Rykte Microsoft skrotar MS Paint?

Programmet slutar i alla fall att utvecklas

Ett hus i MS Paint
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft har släppt en lista över vilka av deras programvaror som kommer att försvinna eller sluta att utvecklas i den kommande Windows 10-uppdateringen Fall Creators Update. När det gäller de programvaror som slutar att utvecklas skriver Microsoft att dessa kan komma att försvinna från framtida Windows 10-uppdateringar.

En av programvarorna som slutat utvecklas och kanske försvinner i framtida Windows 10-versioner är det klassiska ritprogrammet Microsoft Paint. Förra året presenterade Microsoft Paint 3D och jag antar att Microsoft vill satsa mer krut på utvecklingen av detta och helst ser att Windows 10-användarna gör det med.

Bland andra Microsoft-programvaror som försvinner från Windows 10 i höst finns bland annat 3D Builder app, Outlook Express och Reader App. En fullständig lista över program som försvinner eller kommer att sluta utvecklas hittas på länken nedan.

Microsofts vinst ökar

Mycket tack vare molnet

Microsofts VD Sayta Nadella
Visa inte PC-artiklar
PC / Bransch

Microsoft har presenterat resultat för det fjärde kvartalet av deras brutna räkenskaps år och man ökade både intäkterna och vinst jämfört med samma period förra året och slog därmed analytikernas förväntningar.

Microsofts intäkter för fjärde kvartalet ökade med 9,1 procent till 24,7 miljarder dollar jämfört med samma period förra året. Vinsten mer än fördubblades då man under förra kvartalet hade en vinst på 6,51 miljarder dollar vilket kan jämföras med de 3,12 miljarder dollar företaget gjorde i vinst samma period förra året.

Att Microsoft ökar omsättningen och vinsten har man mycket att tacka sin molnsatsning för. I Microsofts molndivision ingår deras Azure-plattform samt andra serverprodukter och där ökade omsättningen med 11 procent till 7,43 miljarder dollar.

Hejdå Remix OS

Operativsystemet som fixade Android till PC:s läggs ner

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Efter att bara ha funnits på marknaden i lite över ett år läggs nu android-operativsystemet för datorer, Remix OS, ner.

Jide Technology som tagit fram Remix OS skriver på sin webbplats att man under året som gått fått många erbjudanden från företag som behöver hjälp med diverse grejer och givet att man inte är något jätteföretag så lägger man därför ner utvecklingen av operativsystemet och satsar på den något mer lukrativa företagsmarknaden:
"Over the past year, we received an increasing number of inquiries from enterprises in various industries, and began helping them build great tools for their organizations by leveraging Jide software and hardware. We see huge potential in the role that Jide can play to revolutionize how these businesses operate. And given our existing resources, we decided to focus our company efforts solely on the enterprise space moving forward."
Remix OS 3.0 som körde Android 6.0 Marshmallow släpptes i juli förra året och blir alltså den sista utgåvan av Remix OS.

Media Player Classic har dött

Dags att säga farväl till mediaspelaren

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Utvecklarna av Media Player Classic - Home Cinema levererade nyligen en ny version av mediaspelaren och meddelade i samma veva att det blir den sista officiella uppdateringen av mjukvaran. Nedläggningen beror på att antalet utvecklare har minskat den senare tiden och det verkar helt enkelt inte vara värt att fortsätta utvecklingen.

Gänget meddelar dock att om någon med kunskap inom C/C++ och har lust att fortsätta utveckla mediaspelaren så får dessa jättegärna höra av sig till MPC-HC-utvecklarna så att spelaren kan leva vidare.

Senaste versionen av MPC-HC hittar ni för övrigt via länken här nere till vänster.

Windows Central tar en titt på HP Spectre X2

Hur ställer den sig mot Surface Pro?

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

I samband med Cannes-festivalen tidigare i år presenterade HP ett gäng nya datorer. En av dessa var hybriddatorn Spectre X2 som praktiskt taget är en finare variant av Microsoft Surface Pro. I mångt och mycket är Surface Pro snäppet vassare än Spectre X2, men Surface Pro är också några tusenlappar dyrare och med Spectre X2 följer tangentbord och pekpenna med i paketet.

via Youtube