Microsoft gör specialversion av Windows 10 till Kinas regering
Säg hej till Windows 10 China Government Edition 
32.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vaio Z Mercedes-Benz bootar till motorljud
Brum, brum, brum 
29.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Motocross- och endurofilm från Sverige
Med värmländsk humor 
97kg
+
Bobby Green
Far Cry 5 släpps 27 februari
Far Cry drar till staterna 
44.0°
+
André Stray
0
Inspelningen av John Wick: Chapter 3 kan dra igång i år
Eller tidigt nästa år 
42.6°
+
André Stray
0
Guldägget man kan basta i
Finns i Kiruna 
112kg
+
Bobby Green

Microsoft gör specialversion av Windows 10 till Kinas regering

Säg hej till Windows 10 China Government Edition

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I samband med att Microsoft presenterade sin Surface Pro i Shanghai tidigare i veckan så meddelade företaget även att man kommer att släppa en specialversion av Windows 10 som primärt ska användas av kinesiska myndigheter.

Windows 10 China Government Edition baseras på Windows 10 Enterprise Edition men i den kinesiska versionen kommer vissa appar som inte anses behövas i Kina att saknas. De kinesiska myndigheterna kommer även att få möjlighet att använda sina egna krypterings- och säkerhetsfunktioner i Windows 10 China Government Edition skriver Microsoft i ett blogginlägg.

Än så länge ska tre stycken myndigheter, företag eller andra organisationer knutna till den kinesiska regeringen uppgett att de kommer att köra Windows 10 China Government Edition.

Microsoft byter namn på Beam till Mixer

Streamingtjänsten får nytt namn och nya funktioner

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Microsoft har bestämt sig för att byta namn på sin streamingtjänst från Beam till Mixer. Anledningen är oklar, men Mixer-chefen Matt Salsamendi hintar om att det kan bero på trademarkbekymmer och skriver detta i ett blogginlägg:
This was a tough decision, and not one that we made lightly. It was something that we decided on as a team. We believe so much in the power of the platform and want to grow it in every major market around the world. Unfortunately, that wasn’t something we could do with the Beam name.

Det är inte bara namnet som är nytt, Mixer har även fått lite nya funktioner. Bland annat är det möjligt att köra co-streaming som låter dig strömma video tillsammans med tre andra spelare. Co-streaming kommer till en början endast fungera på PC, men även Xbox One-användare kommer kunna strömma tillsammans i framtiden.

Ovan ser ni en video där Microsoft går igenom funktionerna i Mixer.

Vaio Z Mercedes-Benz bootar till motorljud

Brum, brum, brum

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Sony har släppt en specialversion av sin laptop Vaio Z på den japanska marknaden som man tagit fram i samarbete med biltillverkaren Mercedes-Benz.

Vaio Z Mercedes-Benz är en Vaio Z Flip som blivit försedd med visa designdetaljer från Mercedes-Benz, bland annat hittas Mercedes klassiska kylarprydnad på datorns trackpad och datorernas lock har blivit försedda med etsningar från diverse Mercedes-modellen.

Det antagligen roligaste med den här datorn är att den låter som en mercedes-bil när den bootar upp. Hur det låter kan ni lyssna på i klippet nedan.

Vaio Z Mercedes-Benz med en Core i7:a kostar motsvarande nästan 20.000 kronor i Japan. Det kan jämföras med en vanlig Vaio Z Flip med samma prestanda som kostar motsvarande lite mer än 11.000 svenska kronor.

Huawei MateBook X släpps i Sverige i augusti

Rekommenderat pris ligger på 13 490 kronor

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Nyligen visade Huawei upp nya MateBook X som ser ut att bli en rätt trevlig laptop. Nu har Huawei levererat information om när vi i Sverige kommer kunna leka med datorn och det kommer ske i augusti.

I Sverige kommer vi få välja mellan två olika versioner av laptopen. En med i5-processor. 8GB RAM och 256GB SSD som kommer finnas tillgänglig i färgerna Space Gray och Rose Gold. Priset för denna kommer ligga på 13 490 kronor. Sedan kommer vi kunna välja en snäppet vassare variant med i7-processor, 8GB RAM och 512GB SSD. Denna kommer endast finnas tillgänglig i Space Gray och kommer kosta 15 990 kronor.

Skadliga webbsidor kan få Windows 7 och 8.1 att krascha

Elakt anrop låser datorn

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Ryska säkerhetsanalytiker har upptäckt ett ganska enkelt sätt med vilket man kan göra så att datorer som kör Windows 7 och Windows 8.1 låser sig om de besöker en webbsida som försöker komma åt en fil på datorns hårddisk.

Det handlar om en metadata-fil som heter $MFT som Windows filssystem NTFS använder sig av. Försöker någon anropa denna fil från en webbsida, enklast är antagligen att ange den aktuella filen som en bildkälla i en webbsida, så låser datorn upp filen och därefter går datorn långsammare och långsammare tills man till slut måste boota om den.

Microsoft är medvetna om buggen men det finns inga uppgifter om eller när vi kan förvänta oss en patch för det här skriver Ars Technica. En liknande bugg fanns även på Windows 95 och Windows 98 för cirka 20 år sedan så det är ju lite underligt att inte den här buggen upptäckts förrän nu.