Det här är Polestar 1!
Den roligare versionen av Volvo... 
60.1°
+
Roger Åberg
0
Öresundstågen slutar med gratis WiFi
Det fungerar för dåligt helt enkelt 
32.1°
+
Frode Wikesjö
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

11 pirater dömda i Kina

Ser ut som Kina börjar känna av trycket från storföretagen

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Fler och fler rapporter verkar dyka upp på nätet om att pirater blir dömda på det ena eller andra sättet i Kina. Den här gången gäller det tydligen lite mer organiserad verksamhet som ska ha tjänat mångmiljoner på att ha kopierat mjukvara från Microsoft.

Det är New York Times som skriver att 11 personer har dömts i Kina för att ha brutit mot internationella kopieringslagar. Gruppen har funnits i ett flertal år och arbetat på global skala. Domarna låg på mellan 18 månader och 6 år och Microsoft blev tydligen väldigt nöjda då det var de hårdaste straffen hittills.

Kvalitén på kopiorna ska tydligen varit så bra att det ska ha varit svårt att skilja från äkta varor. Dessutom har kopiorna funnits i åtminstone 36 länder runtom i världen.

Anledningen till att just den här gruppen åkt dit verkar vara att de riktade in sig just på en internationell marknad istället för att sälja inom Kina. Det skapade antagligen mer uppmärksamhet från internationella polismyndigheter och New York Times skriver även att männen lyckades fångas in genom samarbete mellan Kinesiska myndigheter och FBI.