Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac
Om man inte kan få nog av det 
28.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
44.2°
+
Roger Åberg
0
De här prylarna måste du ha för att laga mat
Alltså, måste 
81kg
+
Roger Åberg

Netbook-marknaden en stor hit

14,6 miljoner enheter levererade under 2008

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det är fortfarande en del tvister inom industrin vad en netbook egentligen är och även om vem som ska få använda namnet netbook. Hursomhelst så verkar det som att de här små maskinerna har blivit väldigt populära, oavsett om Nvidias VD tycker att de skadar industrin eller inte. Det är ju trots allt konsumenternas efterfrågan som styr marknaden.

Displaybank rapporterar att totala antalet levererade netbooks under förra året uppgick till hela 14,6 miljoner enheter, där Acer och Asus ligger i toppen med marknadsandelar av 37,3 % respektive 33,2 %. Det är lite intressant att se att Acer lyckas slå Asus med endast Aspire One mot Asus enorma mängd Eee PC-datorer. HP, som hamnade trea på listan, ligger ganska långt efter på 7,5 %.

Netbooks står dock bara för 11 % av det totala antalet bärbara datorer som såldes under 2008 men Displaybank säger att de förväntar sig en ökning till 18,9 % fram till 2012. Som netbooks räknar Displaybank bärbara datorer med en skärmstorlek mellan 7-10,2" som drivs av Linux eller Windows XP. Dessutom ska de ha nätverksfunktion och ligga på ett pris under 650 dollar.