Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.3°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
26.8°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
82kg
+
Bobby Green

Psion svarar Intel och Dell

"Vi säljer visst vår NetBook"

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Psion, ägaren av trademarket netBook, blev attackerad under förra månaden av Dell, och sedan senare även Intel, för att de kräver att andra ska sluta använda deras trademark. De båda stora jättarna hävdade att Psion inte längre aktivt använder sitt trademark och bör därför släppa det fritt, eftersom det redan används i så stor utsträckning. Dessutom säger både Intel och Dell att konsumenter redan är vana att kalla små, bärbara, billiga datorer för netbooks.

Det tog lite tid men Psion svarar nu på Dell och Intels krav med att säga att de visst fortfarande säljer sin produkt NetBook Pro och att de visst har användning för sitt trademark. Psion säger dock att de kan förstå att det ser ut som att den inte finns på marknaden eftersom de säljer till ett väldigt specifikt segment och att de dessutom har bokföring som bevis sedan 2006 som visar på en verksamhet i mångmiljonklassen.

Det ser alltså ut som att vi kommer få ännu en strid i rätten om vem som får rätt tillslut. Det ska bli intressant att se vilken smutskastning som kommer komma ur detta.