Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.0°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Terrorister piratkopierar filmer

Hävdar i alla fall MPAA i ny rapport

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

MPAA har finansierat en rapport som kommer fram till att gäng och terrorister ägnar sig åt att piratkopiera filmer. Titeln på rapporten är "Film Piracy, Organized Crime, and Terrorism" och hävdar att terroristorganisationer säljer piratkopierade filmer för att finansiera sina egna organisationer. Lite mer trovärdigt så säger rapporten också att organiserad brottslighet ser det som en lågriskmarknad med höga inkomster och drar dessutom till sig kriminella av alla sorter.

Nu har det väl ändå gått för långt! Bara för att man inte kan stämma folk i rätten längre, då MPAA och andra organisationer nått nederlag efter nederlag i de amerikanska domstolarna, så känns det väldigt långsökt att försöka övertyga det amerikanska folket att piratkopiering har någonting överhuvudtaget att göra med terrorism!

RSS 9 kommentarer till artikeln
KoiKoi
ok. nu är man terrorist när man laddar ned pippilångstrump..

Terrorism
?ter-?r-?i-z?m
:the systematic use of terror especially as a means of coercion......
visseligen sätter vi skräck i mpaa för de vet inte riktigt vad vi håller på med...
av KoiKoi, torsdag 05 mars 2009 kl 09:29
Press play on tape
...
av Press play on tape, torsdag 05 mars 2009 kl 10:13
Nisse Bergman
Tror de på riktigt att sådana här korkade utspel fungerar. Om de resulterar i något så är det nog troligare att det handlar om ytterligare alienering av sina kunder. Tror väldigt få av de som laddar ner känner sig som terrorister och uppskattas nog inte att kallas för det heller.
av Nisse Bergman, torsdag 05 mars 2009 kl 16:36
ReQuaker
Man är terrorist om man laddar ned, men inte när man gör en film om just terrorister - eller varför inte jordens undergång?

Die please.
av ReQuaker, torsdag 05 mars 2009 kl 16:53
Boström
Äsch, de säger ju inte att alla som laddar ned är terrorister. Kan mycket väl vara så att al-qaida får en del inkomst av piratkopiering, dock lär det väl knappast vara deras största inkomst då de också håller på en hel del med opium-handel.
av Boström, torsdag 05 mars 2009 kl 17:47
en annan Martin
Terrorism är per definition att använda skräck, exempelvis våld eller hot om våld, för att få sin vilja igenom. Ett tydligt exempel på detta är att spela terrorist-kortet, eftersom terrorister i dagens USA är vad kommunister var på femtiotalet.
av en annan Martin, torsdag 05 mars 2009 kl 18:12
Ramlösa
Är det ingen på det här forumet som kan läsa, det handlar om försäljning av piratkopior.
Så om man drar på de, så är vi hjältarna som tankar på de sju haven istället för att köpa nåt som stödjer terrorister och organiserad brottslighet .
Slogan...
Do your part in the fight against the terrorists, download it illegally on the Internet. (CIA approved)
av Ramlösa, torsdag 05 mars 2009 kl 21:34
Carl H. Blomqvist
Med tanke på att organiserad brottslighet idag använder sig av hot för att ta över butiksverksamhet samt använder sofistikerade keyloggers, telefonavlyssning och social engineering för att komma åt det som de vill ha. Så är jag faktiskt inte förvånad över att delar av dessa grupper, i andra länder, ägnar sig åt att tjäna pengar på det som många svenskar hjälper till att fildela (P2P och FTP).

Med tanke på att usama bin laden tjänade stora pengar (ett antal hundra miljoner dollar. Genom att spekulera i att NYSE skulle falla den dagen. Detta via hongkong börsen) på 9/11, så är det inte helt otänkbart att terrorister även använder piratad film för att generera inkomst till sin verksamhet.
av Carl H. Blomqvist, fredag 06 mars 2009 kl 13:25
Egil
Gynna inte terrorister eller organiserad brottslighet!
-Tanka själv istället!
av Egil, fredag 06 mars 2009 kl 23:17
Kommentera artikeln