Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
63.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Microsoft hoppas dra in pengar från netbook-användare

Hoppas att de ska uppgradera sin version av Windows 7

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under förra månaden kom information om hur många varianter Microsoft tänker släppa av det nya Windows 7. Bland dessa så fanns den väldigt nedbantade Windows Starter Edition och nya rykten säger att Microsoft planerar att tjäna en del pengar på användare som vill uppgradera från nedbantade versioner av Windows 7.

Mer specifikt gäller det versionen som riktar sig mot netbooks, vilken Microsoft kommer att begränsa ganska kraftigt, trots att netbooks kanske inte kommer ha några större problem att köra versioner med fler funktioner.

Microsoft själva hymlar inte med att det är precis vad de tänker göra och deras CFO, Chris Liddell, säger att problemet för dem är att få upp snittpriset. Han säger att i och med att erbjuda uppgraderingsmöjligheter kan de få upp priset till vad de skulle få normalt.

Det som blir enkelt för Microsoft att göra detta är ju att alla funktioner ligger inbäddade i varje utgåva av Windows 7. Det enda som krävs är att man byter ut produktnyckeln.

RSS 4 kommentarer till artikeln
Ramlösa
Är alla på det företaget tappade bakom ett flöde, hur svårt är det att fixa en "key generater"
Men för konsumenten är det ju positivt, billigare Windows.
av Ramlösa, onsdag 11 mars 2009 kl 18:45
Kaskar
Ja, Microsoft gör som de brukar göra. Antingen köper de upp idéerna eller så snor de rätt av. Snubben som kom på TinyXP skulle ha trademarkat
av Kaskar, onsdag 11 mars 2009 kl 23:38
en annan Martin
Wow! De erkänner självmant att de är ute efter att råna ett visst kundsegment!
av en annan Martin, torsdag 12 mars 2009 kl 12:07
Daverix
Usch för alla olika versioner. Det ska vara som en linuxdistrubution tycker jag. Du får det minimala och sedan kan du installera de program du vill ha och du ska inte betala feta summor för att uppgradera hela os:et!

Men om jag får en laptop med nerbantat windows så gör det inte mig något då jag bara behöver windows för windowsspecifika saker som att logga in på banken med kortläsare som bara har drivrutiner för windows t ex. Samtidigt kommer jag att vara glad att laptopen kostar mindre.
av Daverix, torsdag 12 mars 2009 kl 17:18
Kommentera artikeln