Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

AMD: "Intel vill ta död på oss"

Intel nekar såklart

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

"Bråket" mellan Intel och AMD, även om det var Intel som i veckan började hota AMD, har tagit ännu ett steg då AMD säger att Intel försöker ta död på företaget genom att säga upp licensieringen av x86-patenten som de båda företagen delar i en överenskommelse.

AMD säger också att Intels påhopp under veckan endast är ett sätt att styra bort debatten från den pågående undersökningen om antitrust-anklagelserna mot Intel i flera marknader.

Intel förnekar ju givetvis detta och hävdar att de endast vill skydda sina egna intressen och att deras patent inte delas med någon tredje part. Dessutom anser många att Intel behöver AMD som konkurrent för att övertyga marknaden och myndigheter så att de kan undvika antitrust-anklagelser.

Intel tror som tidigare sagt att AMD bryter mot deras patentlicensieringsöverenskommelse när de delade sig i två och skapade tillverkningsföretaget GlobalFoundries. Dessutom så avslöjar AMD innehållet i överenskommelsen, vilket tidigare har varit hemligt.

RSS 4 kommentarer till artikeln
Håkan
Rätt sjukt egentligen.
Att Intel har patent för det hela. Men kanske Microsoft som bestämmer i slutänden. Säger dom att nyare Windows inte ska funka med x86, så blir det ju svårt för intel.
Man tycker ju att det borde vara "standard" på vissa saker, just som hårdvara till datorer, utan att någon har patenten.
av Håkan, lördag 21 mars 2009 kl 14:44
pli
@Håkan:

Knappats. Skulle nästa Windows inte stödja x86 så skulle det snarare adjöss och good by för Microsoft.
av pli, söndag 22 mars 2009 kl 09:48
tamtatam
Eftersom AMD äger patenten till x86-64 (som bl.a. används för alla Core 2 och Core i7 processorer) är de ju inte direkt försvarslösa. Om nu Intel hotar AMD, då kan de väl bara hota tillbaks genom x86-64. Vilket gnäll.
av tamtatam, söndag 22 mars 2009 kl 17:36
Tilt
Korra rubrik, tack!
av Tilt, måndag 23 mars 2009 kl 12:40
Kommentera artikeln