Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.0°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Intel får massiva böter av EU

Slår nytt rekord

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Beloppet på bötern som Intel fått av EU slår rekord när det gäller monopoltvister inom it-branschen och är mer än dubbelt det som Microsoft blev ålagd för ett antal år sedan.

Intel blir fällda för att ha haft orent mjöl i påsen och EU-kommissionen radar upp många fall då Intel mutat kunder för att de till exempel inte ska köpa konkurrenternas processorer eller fördröja lanseringen av produkter som använder teknik från konkurrenterna.

Intels VD, Paul Otellini, uttalade sig efter att domen kommit från EU-kommissionen och säger att de tar ett kraftigt avstånd från beslutet. Han säger också att EU-kommissionen inte tagit hänsyn till bevismaterial som varit till Intels fördel.

AMD, vilka hela tiden varit misstänksamma mot Intel, startade rättsprocessen då de gjorde anmälan om konkurrensbrott. EK visar på ett tillfälle då AMD försökte skänka en miljon processorer till en datortillverkare men tog endast emot 160 000 eftersom de annars brutit mot ett avtal de hade med Intel.

EU anser alltså att bevisen varit tillräckliga för att fälla Intel och bötessuman uppgår till totalt 11 miljarder kronor.

RSS 3 kommentarer till artikeln
Morkl
Jag skulle nästan betrakta det som en muta att skänka en miljon processorer till en datortillverkare :)
av Morkl, onsdag 13 maj 2009 kl 20:33
Tiny
Okej, då vet vi vilken sorts fanboy du är...
av Tiny, onsdag 13 maj 2009 kl 22:01
Ramlösa
Lägg på en nolla så gör de inte om det...Senast processorn jag köpte var en Intel, men utan AMD hade den processorn var dubbelt så dyr och en tredjedel av prestandan. Varför investera miljarder i ny tillverkningsteknik när man inte har någon konkurrens....
av Ramlösa, torsdag 14 maj 2009 kl 09:42
Kommentera artikeln