Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.8°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
80kg
+
Roger Åberg

Computex 2009 AMD pratar också framtid

Men dock på kort sikt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Idag höll AMD en presentation för pressen om hur det bärbara segmentet kommer se den närmaste framtiden.

De har redan kommit ut med ultratunna bärbara datorer i form av HPs Pavilion dv2, vilket är en del av Yukon-plattformen, där Intel också hakat på i efterhand med sina CULV-processorer som nu bland annat kan hittas i MSIs X-Slim serie. Som AMD har avslöjat innan så kommer de att lansera Congo-plattformen något senare som ska täcka en liten annan del av marknaden.

AMD ser sina ultratunna bärbara datorer att vara ett segment som ligger mellan mainstream och netbooks. Som vi vet tidigare har de gett upp netbooks helt och hållet till Intel, vilket kanske inte var så smart såhär i efterhand. AMD sade dock att netbooks handlar mest om priset där istället ultratunna datorer handlar om möjligheten att kunna förflytta sig men ändå ha kvar mycket av prestandan.

AMD ser sig själva som vinnare mot både Atom-processorn, Intels CULV och Nvidias Ion-plattform. De tryckte väldigt mycket på grafiken som de fulländar sin plattform med, vilket de tycker att både Atom och CULV-processorerna saknar och de anser ju självklart att de även slår Nvidias Ion.