m
r
Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
45.0°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Köp ett par handklovar för 65 000 dollar
Eller inte 
80kg
+
Bobby Green

Japaner laddar ner mycket porr från nätet

Sätter stor press på internetleverantörernas nät

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vi vet redan att internetleverantörer ibland gärna lägger in begränsningar av hur mycket data som får laddas upp och laddas ner av en kund av diverse anledningar. I Japan har nu internetleverantörer också börjat se över sina abonnemang och det är vissa som funderar på att införa nedladdningsbegränsningar, men kanske inte riktigt utav den anledningen man tror.

Det gäller först och främst mobila uppkopplingar som blir satta under stor press då porrindustrin i Japan lanserat en stor internetsatsning, vilket gör att trycket på mobila uppkopplingarna helt enkelt blir för stor.

Ett utav de stora nätverken, DoCoMo, överväger nu att begränsa nedladdningen av sina kunder och det har redan införts för de som laddar ner mest. Det är inte så överraskande att det här problemet uppstår först i Japan, eftersom de har haft 3G-uppkopplingar mycket längre än andra nationer.

RSS 2 kommentarer till artikeln
ag_the_king
Sverige har väll också haft 3g sedan runt 2001 så långt före var dom inte då. Om än alls. Sverige har redan nu betydligt billigare 3g. Då vi ligger på priser runt 59 till 200kr till skillnad från i japan där priserna enligt artikeln ligger på 530kr och då bara för mobilen. Sverige har också länge haft begränsningar för förbrukningen av mobil data. Har varit många turer om hur operatörerna begränsar till 5gb/månad eller "orimlig förbrukning" fast marknadsför det som obegränsat med data. Gällande porr så har jag ingen aning om svenskarnas mobilporrvanor och det vore inte jättekonstigt om dom inte vore lika stora som i japan som allmänt har större förbrukning av porr. Men som sagt sverige har redan varit med om det artikeln pratar om även fast det i alla fall officiellt har pratats lika mycket om porr. Fast det vore kanske intressant med en undersökning här i sverige?
av ag_the_king, onsdag 08 juli 2009 kl 21:41
en annan Martin
Japan har väl redan slängt 3g på historiens skräphög och gått vidare...
av en annan Martin, torsdag 09 juli 2009 kl 11:54
Kommentera artikelnPolisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
43.9°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbar dubbar Star Wars på skånska
ArgaSkånskaMän gör det igen! 
42.9°
+
André Stray
0
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
46.1°
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.7°
+
Roger Åberg
0