RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
41.8°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
44.4°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
91kg
+
Roger Åberg

6 av 10 företag tänker skippa Windows 7

De flesta som går över gör det under nästa år

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Innan något lanseringsdatum var klart för Windows 7 var det ganska många företag som var osäkra på om de skulle uppgradera till Windows 7 eller inte, både de företag som i nuläget sitter på Windows XP och Windows Vista.

Nu har en undersökning gjorts som avslöjar att 6 av 10 företag helt tänker skippa att införskaffa Microsofts senaste version av Windows när den släpps senare i år. Det är först och främst kompatibiliteten man oroar sig för men den globala ekonomiska krisen spelar också en stor roll.

Det var omkring 20 000 företag som deltagit i undersökningen som gjorts av ScriptLogic Corp och fler än 1000 av dem sade att de har dragit ner i sin budget för att uppdatera sina datorsystem på mjukvarusidan och har helt enkelt inte råd att uppgradera till Windows 7. De flesta som helt undviker Windows 7 sade att det är på grund av brist på tid och/eller resurser.

Tittar man till andelen som ska gå över till Windows 7 så är det bara omkring 5,4 % under årets slut med resterande 34 % under nästa år.

RSS 3 kommentarer till artikeln
Press play on tape
Är det samma företag som fortfarande säger sig vara utsatta för Conficker trots att patchen funnits sedan augusti?
av Press play on tape, tisdag 14 juli 2009 kl 14:16
Akranis
Jag börjar tycka lite synd om Microsoft. Jag är egentligen inte något jätte fan för hur de skriver sina patcher eller designar sitt OS, men Windows får en hel del negativ kritik över små saker som nu gör att folk helt enkelt är rädda för att uppgradera.
av Akranis, tisdag 14 juli 2009 kl 15:55
Kaskar
Folk snackar alltid om att Office suger, mest för att de inte använder några av funktionerna. Detsamma gäller väl egentligen med Windows också. Bara det att ingen fattar att de bara gör motsvarande rättstavning med Windows.
av Kaskar, onsdag 15 juli 2009 kl 00:13
Kommentera artikeln