Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har gått knappt 40 mil 
41.6°
+
Roger Åberg
0
Nu lanseras Google Wifi i Sverige
Nu kan man köpa annat än Chromecast i Googles svenska shop 
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
82kg
+
Roger Åberg

In-stat tycker man ska skippa DRM

Företagen borde koncentera sig mer på att tjäna pengar på tjänster

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Säga vad man vill om copyright, DRM och allt annat men en analytikerfirma i USA tycker i alla fall inte att det är någon bra idé. In-Stat rapporterar att trots att väldigt många företag väljer att lägga in DRM i sin mjukvara eller musik/film/spel så misslyckas den katastrofalt.

Firman rapporterar att istället för att koncentrera sig på att fixa bättre DRM som skyddar materialet så bör företagen ägna mer tid åt att hitta bättre sätt att tjäna pengar på sin media. De säger att man behöver ta fram ett nytt sätt att tjäna pengar på digital media, vilket då även innebär att få över den lilla gruppen av de stora användarna på P2P-nätverken till "lagliga" tjänster. De säger att problemet helt står och faller på om industrin vill kontrollera sitt eget öde eller om de ska bli överkörda av den nya teknologin.

In-stat säger också att alternativen till idag olagliga P2P-tjänster måste bli bättre helt enkelt, annars kommer inte folk att göra ett byte. Deras forskning pekar på att amerikanska hushåll laddar ner 14 miljarder video-filmer varje år, varav 85 % är olagligt nedladdade.

RSS 1 kommentar till artikeln
urbani
kunden har alltig rätt! vi ska inte behöva anpassa oss för företagen och deras trams, men det tar la 10 år innan dom förstår det.
av urbani, tisdag 21 juli 2009 kl 12:18
Kommentera artikeln