m
r
Swish fyller fem år i dag!
Tut i luren! 
41.0°
+
Roger Åberg
0
Besiege får multiplayerstöd
Oväntat! 
41.7°
+
André Stray
0
KFC släpper ny kollektion med prylar
Julklappstips? 
80kg
+
Bobby Green

Apple vs Microsoft: Fight!

Fortfarande sura över Laptop Hunter

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

För några dagar sedan fick vi veta att Apples juridiska avdelning hade hört av sig till Microsoft och bad dem sluta sända Laptop Hunter-reklamen, eftersom den inte hade någon poäng längre då de faktiskt hade sänkt priset av sina produkter.

Kevin Turner, Microsoft COO, skrattade dock åt prissänkning, vilken han inte tyckte var värd namnet då det endast rörde sig om "ungefär 100 dollar" och de hade inget emot att tala öppet och fritt om det som hänt då de mest verkade ta det som ett skämt. Nu verkar det vara lite allvarligare än så och från Apples sida var det inte alls nått skämt.

Apple har anlitat advokaten Michael McSunas, som säger att Apple faktiskt har grund för att stämma Microsoft över reklamkampanjen. Han argumenterar att om man nu kan köpa en MacBook för under 1000 dollar så är Laptop Hunter-reklamen väldigt missvisande. Han säger också att andra reklamer har tagit bort tidigare som varit missvisande så det skulle gälla även i det här fallet. Han har ju dock rätt att de finns för under 1000 dollar, även priset ligger på 999 dollar.

RSS 21 kommentarer till artikeln
Didrik
Om de försöker stoppa reklamen måste det ju betyda att den fungerar. Och Microsoft kan väl stämma tillbaka över alla jävla PC-guy reklamer om det skulle vara så.

Fix Vista!
av Didrik, onsdag 22 juli 2009 kl 19:29
Press play on tape
Microsoft har ju reklamfilmer med allt från $700 till $2000 i köpbudget så det är knappast hela kampanjen som de ska behöva dra in. Jag tror t.ex. inte att Apple har nån 17"-notebook för $700. Den billigaste jag hittar är en macbook pro för $2499. Den för $999 är bara 13".
av Press play on tape, onsdag 22 juli 2009 kl 19:45
Threepwood
Otroligt löjligt. Apple ljuger ju betydligt mer i sina egna reklamfilmer. Boo-fukcing-hoo.
av Threepwood, onsdag 22 juli 2009 kl 19:55
shogunami
Ja, Apple ljuger ju som fan i sina reklamer, de är ju fulla av virus på riktigt och är inte alls stabilare än Windows. Dock tycker jag deras reklamer är smålöjliga, även fast de är sanna men en gnutta överdrivna.
av shogunami, onsdag 22 juli 2009 kl 20:46
kiwi
Shogunami: Wask..? Macar är "fulla av virus"? Vem är det nu som sprider skitsnack?
av kiwi, onsdag 22 juli 2009 kl 22:01
Joste
Löjligt att ens bry sig om vad dessa företag håller på med... om de vill hålla på så här (sandlåda) så får de väll lägga sin energi på det (Microsoft verkar ju mest desperata). Kunder kommer alltid att välja sina produkter efter smak, tycke och sina tillgångar och behov. Enigt min mening håller Apple rätt stil just nu med smarta, kvalitativa produkter. Microsoft verkar ju mest som en stor trög oljetanker med sina produkter...
av Joste, onsdag 22 juli 2009 kl 22:27
JohnnyBoy87
@ Joste

...Say whaaaat!?

Hur i helvete verkar Microsoft mest desperata? Vem fan är det som sprider skitsnack och ljuger om sina produkter så det står härliga till?!

Apple gör givetvis bra produkter, MEN! Det gör fan Microsoft också så släng dig i väggen om du tror de bara gör skräp för då är du bara så förbannat inlåst och insnöad i allt vad Apple gör.

I min mening tycker jag det är Microsoft som gör att vi kommer någonstans teknikmässigt, där Apple i sin tur finputsar och säger "Åh, kolla allihopa!, vi har Reinventat!" Så betala 100000000kr och var nöjd i 6 månader för då kommer nästa modell som kommer vara SÅÅÅÅ mycket bättre, och snabbare!!!

I slutändan är Microsoft och Apple inget annat än onda företag, som har båda har sina egna sätt att utnyttja oss konsumenter. Och istället för att gå emot dem går vi på varandra. Vilket i sin tur ger företagen ännu mer publicitet.

Va?.. Hörde jag någon säga "sluta bry dig!"... Jag är en nörd så jag bryr mig oavsett vad, så fuck u.

...Bäst att ta på sig de flamsäkra kläderna nu :)
av JohnnyBoy87, torsdag 23 juli 2009 kl 00:06
JohnnyBoy87
...Kom att tänka på det nu. Tänk om allt detta är en kupp mellan Microsoft och Apple?

Att det på något sätt påverkar oss undermedvetet att tänka, "Fan, nu får jag lust att köpa en produkt av Apple/Microsoft för att visa var jag står!".. Är ju givetvis inte så appropå men jag hoppas ni förstår tankegången..
av JohnnyBoy87, torsdag 23 juli 2009 kl 00:12
Timson
Men bnu gör ju inte Windows datorer, så varför ska de göra reklam som handlar om att köpa en komplett dator för. Bah!
av Timson, torsdag 23 juli 2009 kl 00:19
adex
Grejen är ju den att endast idioter som klickar på länkar i meddelanden som "LOL!!! is this a picture of you??? www.obviousvirussiteclickplease.com" får virus, jag får såna meddelanden över MSN ibland och de kommer alltid från mina mest blåsta kontakter. Så visst, är man dum i huvudet får man virus, men en PC får inte automatiskt virus från ingenstans som Apples reklamer får det att verka.
av adex, torsdag 23 juli 2009 kl 01:20
Lucius
Microsoft är satan, och telia dess anhängare det vet alla.
av Lucius, torsdag 23 juli 2009 kl 08:29
Joste
Är det ngn som putsar på sina produkter så är det väl ändå microsoft... gammalt operativsystem/kod med "putsad" yta som ett exempel. Eller vad har de kommit med som "skakar" om teknikvärlden de senaste 10 åren? Kanske de skulle kunna vara först med något nytt? Jag säger inte att den ena eller andra är bättre, men någon måste ju våga utmana... vilket i min mening apple vågar. Intressant på senare tid är oxå att google är med på mattan och vågar stå ut. Vi lär nog se fler utspel av dessa storföretag! Sluta bry dig, välj en och välj en inovativ produkt som passar för dagen... för tekniken förändras hela tiden JohnnyBoy87...
av Joste, torsdag 23 juli 2009 kl 09:59
Guldlock!!
Men Microsoft gör ju inte datorer dom gör ju operativsystem och mjukvara. Varför tjatar dom på hur billiga pc-datorer är när det inte ens är dom som tillverkar datorerna? :P
av Guldlock!!, torsdag 23 juli 2009 kl 11:54
JohnnyBoy87
@ Joste

Håller med dig på den punkten att Microsoft t e x finputsar sina operativsystem. Men vem fan gör inte det?

Sen vad har Apple gjort som "skakat" om världen? Nepp, inget. Att komma och säga, "Ja men vafan!, de har ju gjort en revolution av Mp3-spelare och Telefon!!!!"... Jasså?, Har dem det? Finns inget nytt att hämta där som är banbrytande. Det är helt enkelt så att de tagit ideér som redan finns och putsat på dem. Jävla massa putsande hit o dit :)

Micheal Jackson har skakat om världen, HD-tv, Sony:s walkman, för att nämna ett par. Och en sak jag är bergsäker på kommer skaka om och förändra vår vardag är..(trumvirvel).. Project Natal. Av, ingen mindre än Microsoft. Detta är nytt och eget i den form att man saknar kontroller helt o hållet som Wii inte gör.

Jag kommer att köpa en Iphone 3Gs och längtar tills jag får den.

Och att Google är med i matchen tycker jag är skitcoolt, från att vara en sketen liten webbläsare till ett ledande företag inom kommunikation & the Interweb ^^


...SUCK, jag hatar min jävla Samsung 46" A766, fan vad den knäpper!!!
av JohnnyBoy87, torsdag 23 juli 2009 kl 12:43
Samuel Paulsson
@Guldlock!!: Det stämmer helt och riktigt att Microsoft inte tillverkar datorer själva, men de tjänar ju definitivt pengar på vanliga PC-datorer som kör deras operativsystem, tillskillnad från de datorer som Apple säljer. Då är det väl också ganska rimligt att de kan göra reklam för produkter som drar bort kunder från Apples datorer till andra där deras eget system ligger.
av Samuel Paulsson, torsdag 23 juli 2009 kl 16:27
Phillip
JohnnyBoy87, +1
Även om jag tycker att Appstore är rätt revolutionerande (fjärtapplikationer till trots ;)
av Phillip, torsdag 23 juli 2009 kl 16:48
doubleh
vad är det här för jävla attityder? Jaha, jag har hamnat på PC-feber(!)...
av doubleh, torsdag 23 juli 2009 kl 18:03
en annan Martin
@doubleh Ja, hade det varit Mac-feber hade det varit >50 kommentarer inom en timme efter första postningen och fem-sex flamewars...
av en annan Martin, fredag 24 juli 2009 kl 09:50
JohnnyBoy87
@ en annan Martin +1 :)

@ Philip, +1 ;)

Där har du en poäng Phillip :) Well said.

Jag tror man kan dra slutsatsen och säga, att både Microsoft och Apple har släppt bra nytänkande produkter som banat väg för ny teknik, nya ideér och sist men inte minst produkter som gjort vardagen lättare, roligare och mer lärorik :)
av JohnnyBoy87, lördag 25 juli 2009 kl 12:47
kiwi
Nu har Microsoft ändrat reklamen, så uppenbarligen lyssnade dom på Apple - oavsett hur mycket dom först skrattade.
av kiwi, söndag 26 juli 2009 kl 16:20
Fred_F
@ shogunami: Det finns INGA virus till Mac OS X, inte ett enda!!!! Det finns däremot ett gäng trojaner som läggs upp i "installers" på porrsiter och diverse torrentsiter, dessa måste dock installeras av användare och admin lösenord måste då anges. Men hur skulle du kunna veta det, du har troligen bara sett en Mac på bild. ;-)
av Fred_F, söndag 26 juli 2009 kl 16:55
Kommentera artikelnAtaris Speakerhat har nu börjat säljas
99 dollar för en ny lyssningsupplevelse 
34.3°
+
André Stray
0
Swish fyller fem år i dag!
Tut i luren! 
41.0°
+
Roger Åberg
0
Besiege får multiplayerstöd
Oväntat! 
41.7°
+
André Stray
0
Apple drar GeniusPay till Tingsrätten
Efter att man förlorat namnstrid hos PRV 
6.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Apple har köpt Shazam
För 400 miljoner dollar 
19.9°
+
Roger Åberg
0
Ny keylogger hittad i laptops från HP
460 olika modeller påverkas 
15.9°
+
André Stray
0
Engineering Explained pratar om Volvos Power Pulse-teknik
Så tar den bort turbolagget 
45.0°
+
Bobby Green
0
Totalt mobilförbud i franska skolor
Förbjuds även på raster 
87.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Youtube till Xbox One S och X får stöd för 4K och 60fps
Strömma ultrahögupplöst 
45.3°
+
André Stray
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.6°
+
Roger Åberg
0