Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.0°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
27.0°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
81kg
+
Bobby Green

Dell håller inte med Microsoft

Inte alls många Linux-netbooks som lämnas tillbaks

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Microsoft har sedan en tid förklarat sig själva kungen över netbook-segmentet och att de innehade 96 % av marknaden med Windows XP. I samma veva sade de också att netbooks som säljs med Linux lämnades tillbaka till i större antal än de som såldes med Windows XP.

Dells Senior Product Marketing Manager, Todd Finch, säger nu dock att han inte alls håller med om Microsofts påstående och att de inte alls får tillbaks fler netbooks med Linux än med Windows XP. Han säger dock att de som köpte en netbooks med Linux köpte den billigaste varianten de kunde hitta men att de förväntade sig att hitta Windows på dem. Då de inte möttes av en välkänd skärm så skickade de tillbaks datorerna.

Detta talar också tyvärr emot de tankar man haft hos OpenSource World. De har funderat på hur man ska få ut Linux till allmänheten och deras idé var att bara genom att få ut modeller med Linux i butikerna skulle räcka för att väcka en efterfrågan. Finch säger att efterfrågan måste finnas först innan man kan lyckas med en produkt.

RSS 3 kommentarer till artikeln
Gork
Sen finns det väl ett relativt stort antal användare som köper den billigaste linuxversionen och lägger in en piratkoperad version av XP =(
av Gork, söndag 16 augusti 2009 kl 20:10
Samuel Paulsson
Gork: Eller så har man redan en laglig kopia av Windows XP som man vill köra i sin netbook, alternativt att man faktiskt är nöjd med Linux som operativsystem då det är minst lika bra som Windows när det gäller surfning och allt annat man gör med sin netbook.
av Samuel Paulsson, måndag 17 augusti 2009 kl 11:41
Joakim Åhlfeldt
Jag är tacksam när jag kan få en laptop med hårdvara som fungerar klockrent med Linux, istället för som man gjort de senaste åren, mecka för att få linux att rulla perfekt på sin laptop.
av Joakim Åhlfeldt, måndag 17 augusti 2009 kl 12:03
Kommentera artikeln