Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.4°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
79kg
+
Roger Åberg

Netbooks går bra även i Sverige

Var fjärde bärbar är en netbook

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

När man ser försäljningssiffror över olika segment så rör det sig ofta om andra delar än Sverige men tidsskriften elektronikbranschen rapporterar att analytikern Vesa Paldanius vid GfK säger att netbooks även går bra i Sverige.

Hos återförsäljare så är var fjärde bärbar dator som säljs i dagsläget en netbook och totalt såldes mellan 17-19 000 netbooks per månad under maj och juni i år.

Paldanius tror att intresset för netbooks ökat eftersom de är högt mobila i kombination med att de har ett lågt pris. Han tror också att designen av datorerna spelat en roll för att väcka konsumenternas intresse.

Det har inte varit någon större skillnad mellan butikerna utan alla återförsäljare har varit framgångsrika, inklusive telekombutikerna som med netbooks har tagit en del av marknaden.

RSS 1 kommentar till artikeln
krank
Enda problemet är väl att en massa miffon gått och köpt netbook i tron att den fixar avancerad 3d och spel och grejer, vilket också är vad som just nu får en massa företag att gå över från "lätta, billiga, lågprestandadatorer för surfning och ordbehandling" till vad som mer liknar aningen bantade vanliga laptops som börjar nå en storlek som definitivt inte är lika lätthanterlig som, säg, min EEE 900.
av krank, tisdag 18 augusti 2009 kl 22:27
Kommentera artikeln