Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
62.6°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Lenovo och Samsung skjuter på Ion

Fördröjer lanseringen av netbooks tills efter windows 7

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Lenovo och Samsung är två företag som har bestämt sig att vänta med att släppa netbooks som baserar sig på Nvidias Ion-plattform med GeForce 9400M grafik, tills det att Microsoft har lanserat sitt nya operativsystem, Winows 7. Det enda problemet som kan resultera i det för oss konsumenter är att det kan komma att bli en rejäl prishöjning.

Flera källor rapporterar att Lenovoss IdeaPad S12 och Samsungs N510-netbook, som båda baseras på Intels Atom-processor och Nvidias Ion-chipset, nu kommer att försenas med ett antal veckor till sent i oktober, då Windows 7 ska släppas på marknaden. Anledningen som företagen uppger är att de vill ge konsumenterna en bättre upplevelse med det nya operativsystemet.

Microsoft har tidigare dock sagt att de inte vill ha Windows 7 Starter i netbooks med Atom-processorn och större skärm än 10,1", vilket gör att de båda företagen måste hålla sig till Windows 7 Home-edition. Detta kommer troligen att öka priset på de båda modellerna, 12,1" och 11", då Home är betydligt dyrare än Starter. De båda datorerna väntades ligga omkring 600 dollar tidigare och med ytterligare påslag för Windows 7 Home är det osäkert hur bra de kommer sälja.

RSS 2 kommentarer till artikeln
jlindbergh
Men suck, jag som suktat efter den här kombinationen sen det började skrivas om det. Har haft känslan av att kombon Atom/ION/Netbook (>720p-upplösning) är lite för bra för att va sann, och det verkar ju även dom som ska ta betalt för prylarna ha insett nu. Fanockså.
av jlindbergh, torsdag 27 augusti 2009 kl 16:46
Samuel Paulsson
Ja, det är riktigt trist att det som från början skulle bli små billiga datorer utan så mycket kraft börjar kosta allt mer och mer.
av Samuel Paulsson, torsdag 27 augusti 2009 kl 19:54
Kommentera artikeln