Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
29.8°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
80kg
+
Bobby Green

PC tillverkare använder netbooks som lockbete

Gratis netbook när du köper speldator från IBuyPower

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Hittills är det mest 3G-operatörer som använt netbooks för att locka kunder till sina abonnemang och tjänster men nu har även PC-tillverkare insett "kraften" hos netbooks och en av dem har börjat använda dem som lockbete.

IBuyPower, ett företag som tillverkare högpresterande speldatorer, tillkännagav under förra veckan att de nu tänker skicka med en gratis netbook från MSI till vissa utvalda system. Företaget hoppas på det här sättet nå fram till köpare med en lite mer ansträngd budget när det gäller att köpa PC-system, som till exempel studenter.

MSI-modellen det gäller är Wind U100, vilket inte är en så dålig modell bland de första 10"-varianterna på marknaden, som säljs tillsammans med vissa system baserade på AMD Phenom II eller Intel Core i7. Grafikkorten som sitter i de systemen är antingen Radeon HD 4850/4890 eller GeForce 9800 GTX+/GTX 285 men även upp till 12 GB DDR3-minne. Priset ligger normalt mellan 1200 och 1800 dollar och självklart kan man göra sin egen modifikation på konfigurationen.